Gaza: Hamas neemt bouwmateriaal in beslag

Screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

“Hamas neemt bouwmateriaal in beslag dat bestemd is voor restauratiewerkzaamheden in de Gazastrook. De terroristische beweging gebruikt dit materiaal om de ondergrondse terreurtunnels te renoveren”, zegt Israël´s coördinator met de Palestijnse autonome gebieden, generaal Yoav Poli Mordechai. Hij beschuldigt het Hamas-regime ervan complete magazijnen in de Gazastrook in bezit genomen te hebben.

“Hamas verhindert de wederopbouw van de Gazastrook, omdat zij o.a. bouwmateriaal zoals cement, ijzer en hout voor haar terroristische doelen gebruikt.” Deze uitlating deed generaal Mordechai slechts enkele uren nadat de Israëlische minister van Defensie, Moshe Yaalon, op de economische conferentie “Calcalist” openlijk benadrukte dat Hamas verplichtingen zou hebben aan de wapenstilstand met Israël.

“Hamas neemt hout in beslag van Palestijnse houthandelaren in de Gazastrook, wat zij in plaats van cement gebruikt voor de wederopbouw van de tunnels”, zei Mordechai op de Israëlische televisie. “In de afgelopen 12 maanden heeft Israël de invoer van 1,7 miljoen ton bouwmateriaal voor de opbouw van de huizen en de infrastructuur via de grensovergang Kerem Shalom de Gazastroon binnengelaten.”

De generaal kan zich niet aansluiten bij de uitspraak van zijn minister van Defensie. Hij ziet ter plaatse een heel ander beeld: “Als het alleen aan Hamas zou liggen, dan zou het Israël dagelijks met raketten beschoten hebben.” Hamas weet wat het betekent Israël uit te dagen en daarom is ze voorzichtiger, want er leven per slot van rekening 1,5 miljoen “Palestijnen” in de Gazastrook. Zelfs uit Palestijnse bronnen, op internet en uit telefoongesprekken met Palestijnen in de Gazastrook blijkt dat Hamas eerst zorgt voor haar eigen strategische opbouw, voordat het denkt aan het leed van de eigen bevolking.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, Barbarisme, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Gaza: Hamas neemt bouwmateriaal in beslag

 1. Jan zegt:

  Over een paar jaar is het paliprobleem misschien opgelost

  Gaza could become uninhabitable in less than five years due to ongoing ‘de-development’– UN report

  According to UNCTAD, conflict has accelerated the “de-development” of the Occupied Palestinian Territory, a process by which development is not merely hindered but reversed.

  The report highlights the severe crises in Gaza related to water and electricity, as well as the destruction of vital infrastructure during the military operations in July and August 2014. For example, it finds that Gaza’s 1.8 million inhabitants rely on coastal aquifers as their main source of freshwater, yet 95 per cent of this water is not safe to drink.

  http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=51770#.Veq9kn251v8

  Allemaal de schuld van Israël die zich verdedigt terwijl dat niet mag

  Foto’s met zielige palestijnen (altijd tussen puin, want medelijden dient opgewekt te worden en haat aangewakkerd)

  Like

 2. BertG. zegt:

  Iraanse opperleider publiceert eigen versie van Hitlers Mein Kampf: ‘Palestine’
  Amerikaanse en Europese politiek faciliteert Iraans streven naar een kernbom en vernietiging van Israël en het Westen.
  Ook de kaft laat er geen misverstand over bestaan: Israël moet volledig verdwijnen. Daarna is het Westen aan de beurt om verslagen te worden door de islam.

  Terwijl Amerika en Europa trots zijn op het gesloten kernakkoord met Iran laat de opperste leider van de Islamitische Republiek, Ayatollah Ali Khamenei, er in zijn recente boek ‘Palestine’ geen misverstand over bestaan wat zijn ware bedoelingen zijn: eerst moet de Joodse staat Israël worden vernietigd, en daarna zijn Amerika en Europa aan de beurt. Maar net zoals in de jaren ’30 Adolf Hitlers ‘Mein Kampf’ totaal niet serieus werd genomen, doen de Westerse leiders opnieuw of dit boek vol haat en oorlogszucht niet bestaat. Wij voorspellen: met dezelfde fatale gevolgen als zo’n 80 jaar geleden, alleen dan met nog veel meer verwoesting en menselijke slachtoffers.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/09/Iraanse-opperleider-publiceert-eigen-versie-van-Hitlers-Mein-Kampf-Palestine

  Like

 3. Mart Hoogedoorn zegt:

  Bouwmaterialen nu voor hamas…..je kon er op wachten, zo ook op de uitlatingen van die vieze baardaap.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s