“Het is een godsdienstoorlog. Europa, onderschat de monsters van IS niet”, waarschuwt de commandante van de Koerdische vrouwelijke militie

Screenshot_31

De commandante van de Koerdische vrouwelijke divisie YPJ die tegen de Islamitische Staat vecht in het Syrische Kobani, Nesrin Abdullah, is vanaf donderdag in Praag, waar ze deelneemt aan de veiligheidsconferentie van Midden-Europa. Ze waarschuwt dat Europa de dreiging van de Islamitische Staat onderschat, die men alleen militair kan verslaan met de inzet van grondtroepen. Zij benadrukte de religieuze aard van het conflict.

(Door: Jan Martínek – Vertaling: Z.B.)

Hoe komt eigenlijk een vrouw aan het hoofd van de strijd tegen IS?

Ik studeerde journalistiek, de studie heb ik in Syrië afgemaakt en ik ging verder op de universiteit van Cairo. Ik was een journaliste, maar er is een situatie ontstaan die niemand verwacht had: er ontstond een Islamitische Staat die allerlei gruweldaden is gaan uitvoeren. Men heeft dan maar drie opties: of je ontsnapt, of ze vermoorden je of je moet ze gaan doden. Ik heb besloten tegen ze te gaan vechten,  zodat zij ons niet zouden doden.

Hoeveel strijders zijn in uw handen gevallen?

Het is een oorlogssituatie en als je in oorlog bent, moet je zelf doden of sterven. Het is geen geheim dat het onze vrouwelijke divisie gelukt is om honderden en honderden leden van IS te doden. Ik zou graag benadrukken dat juist wij, de vrouwelijke divisie, de wereld hebben laten zien dat men IS wel kan verslaan. Tot nu hebben ze gevoel gehad onoverwinnelijke te zijn. Zij waren onoverwinnelijk in Irak en Syrië. Toen ze ons aanvielen, hebben we de wereld bewezen dat ze wel uitgeschakeld kunnen worden. En niet alleen door een  mannelijke, maar ook door een vrouwelijke hand.

In welke fase bevindt zich het gevecht tegen IS nu? Men zegt dat Rusland ook mee gaat doen.

Wij zijn erin geslaagd om het Koerdische gebied schoon te vegen van de zogenaamde strijders van de Islamitische Staat. Maar we noemen ze geen strijders, zo noemt men ze in Europa. Wij noemen ze monsters. Als ze een menselijke ziel hadden, zouden ze geen kinderen kunnen vermoorden en  handel kunnen drijven met hun organen. Het is waar dat er nog steeds zelfmoordaanslagen gepleegd worden. En wat de Russische interventie betreft, zonder medewerking van de geciviliseerde wereld kan de IS niet verslagen worden. Met luchtaanvallen alleen al helemaal niet. Elke steun en hulp van welke land dan ook is welkom.

Waarom denkt u dat de IS sommige mensen zo aantrekt? Zelfs moslims uit het Westen sluiten zich bij hem aan.

Het is een religieuze oorlog – en daarin tellen geen materiële waarden. Het is geen wonder dat een mens die in Europa opgegroeid is, een hoge opleiding heeft genoten zoals arts of ingenieur, de ‘luxe’ verlaat en gaat vechten. Wat verbaast u daar aan? Het is een oorlog op basis van religieuze ideologie.

Vormt volgens u IS  ook gevaar voor Europa en de wereld?

Toen wij Koerden jaren geleden op het gevaar van de islamisering van het Midden-Oosten hebben gewezen, wilde niemand ons geloven. En IS blijft niet alleen in het Midden-Oosten. Wij hebben vertrouwelijke informatie dat de IS in Europa en de VS probeert door te dringen. Het is beslist in overeenkomst met hun religieuze ideologie. Het is nodig dat de wereld ervan leert hoe IS in Syrië en Irak heeft gehandeld. Jarenlang hebben ze in het geheim gewerkt, ook Assad had ze onderschat, en Egypte eveneens. Pas toen ze zeker waren dat ze sterk genoeg waren, hebben ze aangevallen. Een vergelijkbare situatie zal zich zeker in Europa herhalen.

Is de bezorgdheid over de immigratiegolf naar Europa terecht? Kunnen er met de migranten ook  IS-strijders binnen komen?

Bij de Europese landen en hun geheime diensten is het zeer wel bekend hoeveel mensen er vanuit Europa bij IS gingen vechten. Maar ze weten beslist niet hoeveel mensen er gingen, maar niet om te vechten. Zij zijn er naartoe gegaan om geschoold te worden en kwamen weer onopvallend terug naar Europa. We weten wat er gebeurt in de zogenaamde scholingscentra in Syrië en Irak. Vanaf daar worden ze door IS naar Europa teruggestuurd en gaan ze hiermee door. De Europese landen nemen het gevaar nog steeds niet serieus, ze onderschatten het en ze nemen geen effectieve maatregelen. Europa treedt ook niet effectief op in de strijd tegen de IS, ze helpt ons vanuit de lucht, maar die hulp is zeer beperkt.

U hebt gesproken met  Tsjechische politici. Met welk resultaat?

We hebben Karel Schwarzenberg bezocht- het gesprek vond plaats in een zeer vriendelijke sfeer. Vervolgens zijn we bij David Kadner geweest, de voorzitter van de commissie voor Defensie en Veiligheid. We hebben hem over de situatie wat betreft onze strijd tegen IS geïnformeerd. De heer Kadner heeft gevraagd of we al contact hadden met het ministerie van Defensie en de Generale Staf. Dat hebben we nog niet gehad, ons doel was deel te nemen aan de internationale conferentie van Midden-Europa over veiligheidskwesties. Omdat ik al in Europa was, wilde ik informeren over de bestialiteiten begaan door IS. De heer Kadner heeft voorgesteld om de minister van Defensie en mensen van de Generale Staf te ontmoeten.

Wat moet er gebeuren om de IS te verslaan?

In principe oorlog, zonder oorlog gaan ze niet weg. En het is zeker dat dit zou moeten plaatsvinden met grondtroepen. Het is nodig dat Europa ons actief gaat steunen in deze oorlog en effectiever dan tot nu toe.

Bron:
www.novinky.cz
Auteur: Jan Martínek

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, ISIS, Koerden, Naïviteit, onwetendheid, Syrië, Westen. Bookmark de permalink .

42 reacties op “Het is een godsdienstoorlog. Europa, onderschat de monsters van IS niet”, waarschuwt de commandante van de Koerdische vrouwelijke militie

 1. Hendrik M. zegt:

  Moet deze dame gewoon gelijk geven; het is niet anders.
  Dat IS gespuis moet uitgeroeid worden; hoe dan ook.

  Like

  • mario zegt:

   zo is dat , bent u bereid om mee te gaan vechten daar

   Like

   • Bas zegt:

    Ja zondermeer, onze vrijheid, is mij meer waard dan dat hele is gebeuren . Daar moet een eind aan komen, Als ik hier iets zou kunnen doen om mee te werken, om dat gebeuren een halt toe te roepen, dan zou ik dit net zo goed doen !!
    Nu kan alleen maar mijn mening laten horen,. En bidden voor verandering, dat Gods geest werkt, en ook de mensen in dit gevaar beschermt. Ook moeten we waakzaam zijn voor alle vluchtelingen die daar uit de regio komen ! Ook daar kunnen infiltranten van Is in zitten !
    Bas

    Like

   • jan zegt:

    Nou Bas dan zou ik zeggen naar ons.
    Wij een groep vrijwilligers die voor de YPG vechten in Syrië.
    Uniform en wapen krijg je hier zelfde als eten drinken en onderdak.

    Like

   • Don Tessers zegt:

    In mijn dienstijd, speciale opleiding EHAF=eerste hulp aan het front, daarna operatiekamer.
    In dit geval, zomaar naar het front gaan is zinloos, dit kan alleen als het héél goed gestruktueerd is opgezet met goede uitrusting en voldoende mensen, ik spreek niet over één peleton. Het heeft geen zin om al direct het leven te laten omdat je in een uitzichtloze positie komt te verkeren zonder ruggesteun/of luchtsteun en vele andere zaken. In zulke situaties strijden is een leven al te veel beste mensen. Slagkracht is ook goed opgezet en Slim strijden.

    Like

 2. Marleen zegt:

  Een dame met grote D. Daar kunnen die jonge mannen die naar hier ontsnappen nog wat van leren. IPV. naar hier te komen, moesten ze tegen de vijand vechten, ik noem het deserteurs.
  Bravo Mevrouw Commandante !!

  Like

  • mario zegt:

   inderdaad, als nu alleen vrouwen met hun kinderen naar hier kwamen en hun mannen daar in verzet gaan was ik bereid om hun te gaan helpen

   Like

   • Angelika zegt:

    Zonder een vraag te stellen, Mario. Als het alleen vrouwen, kinderen en oude mensen zullen zijn die vluchten had ik ook mijn huis opengesteld voor hun.
    Maar niet voor deserteurs.

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    Mag ik er dan toch nog even op wijzen dat al vele vrouwen een bommengordel droegen en zichzelf op drukke plekken opbliezen. Ook dat is nog steeds realistisch.

    Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Dit las ik vandaag over de “Knechten van de satan”, http://www.berthadudde.net/Register/REG.5/BD.5775.html.
  Zeer toepasselijk op Isis.

  Like

 4. opa uit Son zegt:

  De salafistische ideologie mag – zot genoeg – in Nederland nog altijd onderwezen worden :
  http://www.ivoe.nl/
  Zie ook het boek van journalist Patrick Pouw Śalaam’ waarin hij verslag doet een jaartje cursist te zijn ; ‘De moslim is verplicht de ongelovige te haten’ is de kern van de salafistische leer. De politiek slaapt rustig verder.

  Like

 5. Thoth zegt:

  Ik studeerde journalistiek, de studie heb ik in Syrië afgemaakt en ik ging verder op de universiteit van Cairo.(..)

  Eindelijk iemand waaraan de ‘journalisten’ uit Nederland een voorbeeld aan kunnen nemen, zonder dat waardeloze gezwam wat zij bedrijven.

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Alleen het feit dat onze politici niet luisteren naar dit soort berichten bewijst dat het schijtlaarzen zijn die horig zijn aan Brussel en het niet durven om eigen maatregelen te nemen die ons land weer van ons maken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen enkel vertrouwen meer heb in onze regering met de 2de kamer erbij, wat een zootje onbenullen zitten daar!
  En dan dagen ze Geert Wilders voor de rechter voor minder minder Marokkanen( in casu moslims) ze moeten mij ook maar dagvaarden want ik ben het helemaal met dhr Wilders eens.

  Like

  • Leo Van der Vorst zegt:

   Beste Bob, men moet reeds een zekere moed hebben om zich als Wilders-, en in België als Vlaams Belang-aanhanger te profileren, want werk en toekomst kunnen zeker op de helling komen te staan, men wordt bespuwd en beschimt, Pegida is ook zoiets waarvoor men door de beleidsmakers en veelal de pers wordt uitgespuwd. Dan is er ook nog dat geloof, de Islam, dat op allerlei wijzen wordt geïnterpreteerd maar vooral tegen de ongelovigen die wij toch zijn en weest gerust het zullen zij tegen ons zijn als het erop aan komt en dat halen wij hier allemaal binnen!!!

   Like

 7. Ad zegt:

  Deze mevrouw geeft de verklaring voor het overlopen van die sergeant in Gilze Rijen. En bovendien het antwoord aan al die pleiters voor het vertrouwen van moslimgelovige NL. paspoortbezitters in het leger die ondanks deze ene toevallige overloper ons vertrouwen zouden moeten blijven verdienen. (sorry mijn Nederlands is niet beter…..)

  “Het is een religieuze oorlog – en daarin tellen geen materiële waarden. Het is geen wonder dat een mens die in Europa opgegroeid is, een hoge opleiding heeft genoten zoals arts of ingenieur, de ‘luxe’ verlaat en gaat vechten. Wat verbaast u daar aan? Het is een oorlog op basis van religieuze ideologie.”

  Like

 8. dontessers zegt:

  Ik heb al eerder hier gezegd lieve mensen dat de herhaling van de kruistochten weldra beginnen. Gewapend in de bootjes, aanslagen, geplande aanslagen, we weten niet hoeveel terroristen meereizen in de grote volksverhuizing, wat staat ons nog te wachten en willen we er wel op wachten? Ik niet alvast. In Spanje worden vermeende terroristen direct opgepakt zonder pardon, hier in Nederland zijn ze het megaproces aan het voorbereiden voor vermeende terroristen die vrijlopen of al dood zijn, ik moet even lachen om de manier waarop in Nederland justitie altijd met boeven omgaan, moeten ze voorkomen, zijn ze in afwachting van het proces al gevlogen, kunt u het nog allemaal vatten? ik niet.

  Like

 9. dontessers zegt:

  Normaal blijft een verdachte in voorarrest tot het proces begint, sluit maar eerst al die advocaten uit om dit soort te verdedigen, en onafhankelijke verdediging toelaten.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  “Is de bezorgdheid over de immigratiegolf naar Europa terecht? Kunnen er met de migranten ook IS-strijders binnen komen?”

  Zélfs al ZOU de ‘Gutmensch’ dit geloven, dan nóg blijft hij zeggen: “Ze zijn niet allemaal zo”.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Deze vrouw heeft meer verstand van defensie dan die Jeanine Hennis-Plasschaert met d’r Schoevers opleiding!

  Like

 12. Jan zegt:

  Anti-moslim geweer, het ‘Kruisvaardergeweer’

  A gun manufacturer has developed a new rifle etched with bible verse in a bid to put off Muslim terrorists.
  Florida-based Spike’s Tactical has introduced the AR-15 Crusader Rifle, described as a “lightweight mid-length rifle”.

  The weapon is etched with the words of Psalm 144:1, “Blessed be the Lord my Rock, who trains my hands for war, my fingers for battle”.
  The words are etched upon the right side of the gun, while a cross and shield feature on the left side, according to the company’s website.
  Along the gun’s safety lever are the Latin words ‘Pax Pacis’ (Peace), ‘Bellum’ (War), and ‘Deus Vult’ (God Wills It).

  https://uk.news.yahoo.com/gun-etched-bible-verse-deter-muslims-105613781.html#yObztlU

  Like

 13. Jan zegt:

  De nieuwe modelijn à la Riyaadah Convention

  Gekleed is de nieuwe modelijn. Getoond aan de St. Joseph’s University in Philadelphia en in samenwerking met de Riyaadah Convention


  http://madamenoire.com/584464/islam-modesty-fashion/

  Er staat ons nog veel fraais te wachten

  Like

 14. ik ben misschien maar een gewone huisvrouw maar volgens mij halen ze in Europa het paard van Troje binnen en als onze regeringen hun ogen eens open gaan zal het misschien al te laat zijn.Sluit onze grenzen.Wat ik ook niet begrijp dat is dat er zoveel mannen bij die vluchtelingen zijn,vrouwen en kinderen dat begrijp ik maar die mannen zouden moeten vechten voor hun land zoals onze soldaten gedaan hebben voor hun vaderland.

  Like

  • mario zegt:

   wat is er mis aan huisvrouw, u heeft gelijk.
   ik zelf ben 41 jaar en heb mijn steentje reeds bijgedragen in somalia in 1992 daar begon die extreme moslim al op de duiken , wij de para commando`s hebben daar goed werk verricht maar nog niet genoeg blijkt nu. ik ben niet meer int leger na 10 jaar vond ik het welletjes. maar als het morgen moet sta ik klaar hoor om de gewone huis vrouwen en hun kinderen te beschermen. geen probleem

   Like

   • Marleen zegt:

    Met dank Mario, eindelijk nog een “echte ” man. Ik hoop dat velen je voorbeeld volgen.
    En tegelijkertijd wil ik iemand als jij dan ook niet verliezen in zo ‘ n rottige strijd.

    Like

   • dontessers zegt:

    Net als ik een oudgediende, er zullen vele edele willige burgers in actie moeten schieten, echter de vraag is, zijn er voldoende gezien de hoeveelheid die de Europese grenzen overschrijden?

    Like

  • Sb zegt:

   Slechts 2-3% vocht in NL mee. Zelfs niet eens alle soldaten vochten mee. De rest dook onder wachtend op hulp van Russen, Canadezen, Fransen en Amerikanen. Wachten en afwachten is nog steeds wat Nederlanders doen. Ik zie het nog steeds, als het erop aan komt sta ik altijd alleen. Het kenmerk van NL

   Like

  • Bas zegt:

   Inderdaad . Mannen vecht voor je land, vecht voor je vrijheid, vecht voor je kinderen, je kleinkinderen etc. etc . Vecht voor vrede ,veiligheid , Dat in je land weer geleefd kan worden !

   Like

  • troela zegt:

   juist de IS komt binnen vermomd als vluchtelingen. De rest i laf vlucht en laat vrouw en kind achter dat is vredelievend denken zij bah achterlijke beschaving.

   Like

 15. Johan Louis de Jong zegt:

  Hoewel ik christen ben ben ik weinig tevreden over het feit dat er over kruistochten gesproken wordt. De historische kruistochten waren een debacle waarbij de oosterse christenen het gelag moesten betalen. Gebruik liever de gelijkenis met de dappere verdedigingen van Oostenrijk en Polen tegen het toenmalige Ottomaanse Rijk. zeker bij de tweede belegering van Wenen schoot half Europa te hulp. En ISIS is honderdmaal wreder dan de historische Ottomanen die de christenen niet perse wilden uitroeien…

  Like

 16. Pieter zegt:

  Voor elke dode die straks te betreuren valt in Europa, door een I.S. killer vermoord, die met de zgn vluchtelingenstroom is meegekomen, zijn de johny do Goods en de politici tot de Paus aan toe medeverantwoordelijk.
  Hopelijk beseffen deze hulpverleners, politiek en religieus leiders, wellicht handelend met het hart op de juiste plaats, dat voor elke terreurdode en dat kan een buurman zijn of een familielid, zij dan medeschuldig zijn.
  Er zijn maar een paar Jihadisten nodig om een school met kinderen op te blazen. Het fotootje van de kleine verdronken jongen is verschrikkelijk, maar ook een ongeluk. De vele beelden van de kinderslachtoffers elders vermoord door I.S. zijn vele malen erger. De “Johny do Goods” , zijn die kinderen, in de haast om zgn vluchtelingen te helpen zeker even vergeten.
  En de defensie ministers van Europa vergeten in hun arrogantie ook maar even dat er maar een klein leger I.S.ers nodig is om bijna de gehele Arabische wereld op de kop te zetten en inmiddels al duizenden slachtoffers hebben gemaakt.
  Bezint eer ge begint en voorkomen is beter dan genezen etc. is hier van het allergrootste belang.
  Wijze raad als hierboven door die militie commandante gegeven kunnen we beter maar niet in de wind slaan.
  Bedenk dat een valse hond ook de hand die hem eten geeft kan bijten.

  Like

 17. dontessers zegt:

  Ze hebben dezelfde genen, Ottomanen van toen en de moslims van nu.

  Like

 18. Pingback: “Het is een godsdienstoorlog. Europa, onderschat de monsters van IS niet”, waarschuwt de commandante van de Koerdische vrouwelijke militie | modilanto

 19. Ik ben het eens wat hier besproken is ,we moeten uitkijken voor de IS ze zijn heel gevaarlijk!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s