Over Expressen’s laatste overtreding

Screenshot_29

(Door: Daniel Friberg – Vertaling: “Vederso”)

Net toen je dacht dat de Zweedse krant “Expressen” niet dieper kon zinken, slaagde ze erin om dat toch te doen. De bekendmaking van de identiteit van een gepensioneerde 70-jarige met hart-en vaatziekten (met naam en foto), namelijk de identiteit van Julia Caesar, was een nieuw dieptepunt. Het was Annika Hamrud in Expressen die als eerste over de ethische drempel van de pers stapte, voordat een van haar collega’s dat deed. Waarschijnlijk zal ze een schouderklopje van Thomas Mattsson krijgen en het zal haar kortstondige carrière bevorderen in de snel stervende middagkrant.

Zoals ik al in “De conservatieven zijn terug” schreef, wordt links in Zweden steeds wanhopiger (vooral de linkse media). De mensen zijn moe van de oneerlijke propaganda en hun campagne houdt niemand meer voor de gek. De minachting voor politici en de kritiek op de immigratie stijgt in intensiteit en bijna exponentieel. De dood van de krant is een feit. Het antwoord van links is het volume te verhogen [harder te gaan schreeuwen – vert.] en het plegen van allerlei morele overtredingen lijkt niet te werken – de trend van de publieke opinie is duidelijk.

Dat lijken ze zich eindelijk gerealiseerd te hebben en op dit moment lijkt de reactie vooral pure boosheid en vernielzucht. Het is alsof ze zeggen: “Oké, onze gloriedagen zijn voorbij, we leven in geleende tijd, al onze media zijn stervende, maar laat ons tenminste zo gemeen en duivels zijn als we kunnen en zo veel vernietigen als we kunnen – terwijl dit nog kan.”

Dit is wat we nu zien met de smakeloze bekendmaking van de identiteit van een columnist/opinieleider die een goede reden heeft om anoniem te blijven, van dezelfde krant die haar uiterste best doet om de etnische identiteit van verkrachters en moordenaars te verbergen en vooral de redenen die ten grondslag liggen aan hun misdaden.

Julia Caesar, ik wil u zeggen dat we er hier voor u zijn. Terwijl u mogelijk denkt dat we van tijd tot tijd onplezierig waren en dat we het niet altijd met uw mening eens waren, hebt u onze volledige steun. Als u hulp in deze moeilijke tijden nodig hebt, zullen we er zijn. Of het nu  financiële bijstand, hulp bij het regelen van een veiliger woning nu de pers zijn haat op u heeft los gelaten, of iets anders is, laat het ons weten. We zijn niet helemaal onbemiddeld en om senioren te helpen die het slachtoffer zijn geworden van het sadisme van de Zweedse pers is een kwestie van fatsoen.

Aan Annika Hamrud en Expressen: ik heb aan u allen niets te zeggen. Uw tijd is voorbij en snel zult u volkomen irrelevant zijn. “Don’t feed the trolls”, zoals ze wel zeggen.

Screenshot_30

Annika Hamrud

Bron:
http://gatesofvienna.net

Oorspronkelijk artikel:
www.motpol.nu
Auteur: Daniel Friberg

Vertaald uit het Engels door:
”Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

7 reacties op Over Expressen’s laatste overtreding

 1. Hendrik M. zegt:

  Julia Caesar, u bent welkom voor asiel in Nederland; heb een kamer voor u ter beschikking.

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  Zo werkt links. Links gedachtengoed eindigt altijd in Burgeroorlogen en of hongersnood. De linkse ‘elite’ wordt corrupt en hebben schijt aan hun ‘kameraden’.

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Julia Ceasar, Ni ar valkommen i Holland jag har ett rum for Ni nar Ni behover detta.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  De linksen zijn schijnheilige smeerlappen, dat blijkt nu wel weer. Het zou mijn niet verbazen als zij, mocht Julia Caesar werkelijk een kopje kleiner worden gemaakt, op een zalvende manier hun grote ‘woede’ en ‘verdriet’ zouden uiten. Net zoals zij dat bij Pim Fortuyn hebben gedaan.

  En jaren na zijn dood was er, volgens de [s]linksen, geen betere man en hij had toch wel [min of meer] gelijk in wat hij al die tijd had gezegd.

  En ondertussen gaan zij door met de mensen die nu voor onze vrijheid strijden zwart te maken.

  Nog steeds rollen de termen ‘racist’, ‘fascist’ en ‘nazi’, moeiteloos uit hun monden als er andersdenkenden op hun pad komen.

  Gerrit Komrij heeft dit gedrag feilloos en haarscherp in een gedicht aan het licht gebracht:

  De zittende politicus

  Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
  Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
  Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
  Nadat de gek de nar had omgebracht,
  Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
  En maakte hij onbespied een pirouette.
  Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
  En ziet nog steeds het echte monster niet.

  Gerrit Komrij.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Heel mooi en vooral ook heel terecht, deze steunbetuiging.
  Het enige, waar ik een beetje een dubbel gevoel bij kreeg was de zinsnede: “Terwijl U mogelijk denkt dat we van tijd tot tijd onplezierig waren en dat we het niet altijd met uw mening eens waren…..enz.” Dan denk je als buitenstaander toch automatisch: Wat is er dan voorgevallen? Kregen in het verleden bepaalde, zich kritisch noemende collega ’s op sommige momenten tóch koudwatervrees en hebben zij deze onverschrokken vrouw daarom op hún beurt aangevallen, teneinde haar “af te remmen?” Als dat zo is, en als zij daar thans spijt van hebben vanwege deze ongelooflijke gotspe van linkse zuursmoel Annika Hammud (Te oordelen naar de foto) dan past hier toch wel even een nadrukkelijker en uitgebreider verontschuldiging dan dit half-wegwuivende zinnetje, tenminste, voor mijn gevoel. Berouw komt altijd te laat, maar is niettemin nooit geheel misplaatst!
  Dit zijn nu eenmaal geen tijden voor een “ja maar-houding,”en waar die tóch voorkomt dient hij bij gelegenheid nadrukkelijk te worden bijgesteld.

  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Vederso zegt:

   @ Theresa. Julia Caesar is geen heilige en iemand kan het op onderdelen of geheel met haar oneens zijn, maar de onvoorwaardelijke steun die men hier aanbiedt, is niet verkeerd te begrijpen.

   Like

 6. tjonge zegt:

  dit is hitler jugend in het kwadraat, die gaven ook hun eigen ouders/familie/buren aan als ze niet voldeden aan hun “ideaalbeeld”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s