HEILIGE VOLKSVERRADERS

Screenshot_17

Paus Pius XII met Adolf Hitler

(Door: “Driek”)

Op de site van de Telegraaf lees ik zojuist dat Paus Franciscus een enthousiast voorstander is om vluchtelingen op te nemen. Fijn voor de Paus. Bravo. Ik hoor hier al de gebeden weergalmen van al die dwaze goedgelovige katholieken. Doch ik vind die Franciscus zo langzamerhand een gevaar worden voor de geestelijke volksgezondheid. Die man heeft geen idee van de verschrikkelijke gevolgen. En zijne heiligheid wordt ook nog eens door die achterlijke meute bejubeld. Nou heb ik dat katholieke volk wat betreft hun politieke gezindheid nooit zo hoog aangeslagen. En eigenlijk wil ik het op deze vredige Zondag daar ook niet over hebben. Doch het zit mij niet lekker. En nu wij gans worden overspoeld door een zooitje agressieve kwaadaardige Mohammedanen die uit zijn op onze welvaart, kan ik dat bericht over die goedheilig man geestelijk toch niet helemaal verwerken.   

ROME – Paus Franciscus roept ‘elke parochie, elk klooster, elke religieuze gemeenschap’ in Europa op om een vluchtelingenfamilie op te vangen. De kerkvorst deed zijn oproep zondag tijdens de mis op het Sint-Pietersplein. Het Vaticaan zelf zal het goede voorbeeld geven, aldus de paus, en zelf ook vluchtelingen gaan opvangen. Twee parochies in Vaticaanstad zullen gezinnen opnemen. De oproep van Franciscus werd door het publiek op het Sint-Pietersplein met gejuich ontvangen.

Ik vind dat aan al die pausen een vreemd luchtje zit. Net als de profeet Mohammed zijn ze altijd gek op kinderen. Ik vertrouw ze niet. En het zijn eerste klas Jodenhaters. Neem Paus Pius XII (1876 –1958). Zijn streven naar macht bracht hij op een uiterst tactische en geslepen wijze in de praktijk. Al ver voordat Adolf Hitler aan de macht kwam, schreef hij een sterk anti-Joods geschrift. Ook speelde hij een leidende rol in het beruchte concordaat van het Vaticaan met Duitsland in 1933. Tijdens het naziregime bezegelde hij, door zijn oorverdovende zwijgen, het lot van miljoenen Joden in Europa. Hitler had zich geen betere bondgenoot kunnen wensen. De schrijver John Cornwell schreef een fascinerend boek met de titel: Hitler´s Paus.

“De paus, bisschop van Rome en opvolger van Petrus, is het blijvend en zichtbaar beginsel en fundament van de eenheid, zowel van de bisschoppen als van de menigte van de gelovigen”. “De paus van Rome immers heeft, juist krachtens zijn ambt als plaatsvervanger van Christus en herder over de gehele kerk, de volledige, hoogste en universele macht, die hij altijd vrij kan uitoefenen”.

Dirk Verhofstadt schrijft in zijn boek “Pius XII en de vernietiging van de Joden” dat de paus bijzonder goed op de hoogte was van de gruwelijkheden van Hitler´s bewind. De paus zou geen enkel woord van afkeuring gericht hebben tot Adolf Hitler en Mussolini. Volgens officiële schatting zijn er 50.000 Joden en 700.000 niet Rooms-katholieken omgebracht in concentratiekampen en in hun woonplaatsen. Een deel van de geestelijkheid nam actief deel aan de slachtpartijen.

Screenshot_18

Ook een echte kindervriend: Paus Bendictus XVI

En neem nu eens de voorganger van onze huidige paus, Benedictus XVI (Ratzinger). Ook een fijne man. Zoals bekend was Benedictus zelf lid van de Hitlerjugend en diende hij in het Duitse leger. Ook deze paus zou niets hebben ondernomen om de massavernietiging in de nazi-kampen tegen te gaan. U kunt het lezen op internet. Uw haren rijzen te berge. Die pausen deugen niet.

Gedurende de oorlog was Ratzinger assistent van een Duitse SS-kapelaan in het concentratiekamp Ravensbrück. Hij was hoogst persoonlijk aanwezig bij bizarre rituelen zoals kinderoffers als lid van de Knights of Darkness. De kinderen die zouden worden geofferd kwamen van de gevangenen in het kamp. The Knights of Darkness (Ridders der Duisternis) was een Nazi-divisie van de Waffen SS en door Hitler in 1933 opgericht. Deze divisie omarmde een cultuur van een oud heidens occult geloof in menselijke offers.

Nu, lezers van deze beduchte site van E.J. Bron, ik laat het hierbij. Ik wens u allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, asielwaanzin, Barbarisme, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Historie, Holocaust, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, nationaalsocialisme, nazisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

60 reacties op HEILIGE VOLKSVERRADERS

 1. kernrob4 zegt:

  Ratzinger is geboren in 1927 dus was in 1940 pas dertien jaar. Aan het einde van de tweede wereldoorlog was hij pas 17 jaar dus een kind. Persoonlijk vind ik de rol van de pausen t o v joden verre van smetteloos maar Ratzinger te beschuldigen gaat mij te ver.

  Like

  • pieter zegt:

   mee eens.
   daarbij was het lidmaatschap van de hitlerjugend een automatisme in die tijd.
   geen lid zijn was geen optie

   Like

  • BertG. zegt:

   En waarom gaat dat jouw te ver?
   Het zijn toch allemaal gluiperds die met hun poten niet van kleine kinderen kunnen afblijven.

   Like

   • Louk Broug zegt:

    Man, man, man, wat gaat dat weer kort door het bochtje.
    “Allemaal gluiperds…”, de volksmond op zijn smalst.
    Hebt ge niet gelezen, Zeer Eerwaarde Heer BertG., dat in verhouding de RK minder met hun poten hebben gepoteld dan andere denominaties of socialisten of communisten of niksers.
    Elk geval is er één teveel, afgemeten aan de zuivere leer van Christus, die spreekt over molenstenen om nekken als men met z’n tengels aan kinderen komt, een uitspraak die de bisschoppen hier in Nederland een paar jaar geleden herhaald hebben.
    De RK met haar hoge morele lat – door Christus gelegd – heeft geweldig op haar falie gehad, en terecht, en wereldwijd.
    Elders werd er niet zo verwoed gewroet en dat is niet zo verwonderlijk omdat het niet expliciet in tegenspraak was met nergens geformuleerde beginselen.
    De RK vertegenwoordigt met haar eeuwenoude leer de grondslagen van de Westerse, Christelijke beschaving, die volgens allerlei krachten van de huidige tijd kapot gemaakt en volledig gesloopt moet worden.
    Doe er maar fijn aan mee, door het “allemaal gluiperds” te noemen die de wortels hebben verzorgd van wat de beste beschaving ooit mag worden genoemd en het verdedigen meer dan waard.
    Zo speelt ge de erfvijand precies in de kaart, die ons al zo mismoedig en laf maakt over onze eigen cultuur.
    Dat u verontwaardigd bent over kindermisbruik, heeft u te danken aan een millennialang gevormd geweten dat in de Europese volkeren door het Christendom is gevormd, ook al zou u uzelf geen Christen willen noemen.
    De Christelijke ethiek is vormend geweest voor onze wetgeving tot op de dag van vandaag.
    U zit comfortabel op een tak van een boom uw eigen wortels uit te schelden.
    Leuk hoor, knap hoor, veilig hoor, achter een alias.
    Wees dan zo flink en zaag alleen uw eigen tak af.
    Mijn sport is het integendeel de Planter van die wortels te eren en te danken en ik wilde wel dat we dat met zijn allen meer zouden doen, want uw gedachteloos gemaai tegen onze eigen waarden veroorzaakt slechts wind in de zeilen van een meedogenloze vijand, die wel vanuit zijn wortels het kwaad voedt dat Christus kwam bestrijden.
    En dat zelfs een geestelijke her en der faalt die hoge horde te nemen, ja… wat kan ik anders zeggen dan weer een meesterlijke uitspraak citeren: “Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen”. U wellicht, eerwaarde Heer BertG.????
    Nee, het Christendom is niet achterhaald en gek genoeg onze enige redding.
    Met een nog net zondagse groet,

    Louk Broug

    Ps1 Paus Pius XII is geëerd door vooraanstaande Joden voor zijn hulp in de oorlog.
    Ps2 Hebt u wel eens gehoord van de Nederlandse kardinaal de Jong en de gevolgen van zijn protesten?
    Ps3 Over paus Benedictus zijn de opmerkingen van kernrob4 en pieter zeer kundig.
    Ps4 De opmerkingen van deze paus over hulp aan vluchtelingen vind ik uiterst naïef en fout, maar zijn ingegeven door een blind en radicaal soort naastenliefde en voorbijgaand aan practisch verstand: “Heb uw vijanden lief” kan tot absurde en ongewenste toestanden leiden, die we nu zien.
    Hij kan beter wijzen op de beelden uit een Amerikaanse abortuskliniek waar ze in een bak vol foetussen met een pincet de “geoogste” en te verkopen ledemaatjes omhoog vissen en erop wijzen dat we onze eigen kinderen offeren en vermoorden.
    Nee, wel medelijden met een gigagantisch Paard van Troje….

    Like

   • BertG. zegt:

    Ah, er voelt er weer zich 1 in zijn kruis getast. Ik kan het nog steeds.
    Je mag het overal over hebben maar van me geloof maatjes blijf je af want dan kom je aan mij.
    Ze zijn ook niet de enigste die niet van kleine kinderen kunnen afblijven, het zijn allemaal gluiperds, van welk geloof dan ook.
    Er is er niet de gevangenis voor in gedraaid, spijt getuigen was voldoende, en een kleine schadevergoeding. en verder lullen we er niet meer over.
    Ze hebben hun eigen vriendjes mogen veroordelen, viezer kan toch niet.

    En de enigste redding zal het zeker niet zijn om een geloof na te streven.
    Integendeel juist. Elk geloof sluit andere uit.
    Probeer het eens, zelfstandig nadenken zonder een boek als leidraad te beschouwen voor je leven in de inrichting daarvan.
    Ik doe niet aan ploegjes vorming waar ik mij en me vriendjes me beter acht dan me omgeving. En dat is wat elk geloof doet.

    En waar haal jij trouwens dit uit om dit te gaan beweren tegen mij ?
    “Nee, wel medelijden met een gigantisch Paard van Troje….”

    Precies de reactie van een gelovige, ben je niet voor ons, dan zal je dus wel tegen ons zijn.
    En degene die wel hun best gedaan hebben om ze medemens zonder eigenbelang te helpen deden dit meestal stiekem, omdat het ze anders kwalijk zou genomen worden.
    Goede heb je overal tussen maar dat openlijk tonen is niet zonder gevaar.

    Gelovige? Ik vreet ze rauw, nog voor dat ik moet ontbijten.

    Like

   • harry zegt:

    @ Louk Broug ,

    Als buitenstaander valt het me op dat U ook in dezelfde boom zit , nogal hoog , alleen aan de andere kant .
    Binnen andere ideologieën heb ik daar , behalve bij de islam , nooit kennis van genomen , op enkele incidenten na , dat gruwelijke misbruik .
    En of wij nu , als er geen tien geboden geweest waren , als een stel wilden hier huis gehouden zouden hebben , is maar zeer de vraag .
    Denk het niet .
    Die tien geboden had ik zelf nog wel kunnen verzinnen en nog een paar extra ook .

    Religie is in ieder geval een medium geweest om de mensheid te onderdrukken .
    En AL die gevallen van geheel of gedeeltelijk misbruik , loopt mogelijk in de honderdduizenden , wereldwijd miljoenen , schat ik !
    Probeer dat nou niet te downplayen .
    Het is gewoon schandalig , niet alleen bij de katholieken , refo’s en anderen idem .
    Maar dat zo’n pastoor of priester , dominee of ouderling , dan nog kinderen durft te bedreigen , ( soms zelfs met de dood ) , zodat ze hun mond zullen houden , is helemaal erger dan erg .
    Ze zouden zich moeten kapotschamen ! Letterlijk !

    Een voormalig medewerker van mij , wiens vader huisarts was in een uitloper van de biblebelt , is er op 52 jarige leeftijd mee gestopt omdat hij er niet meer tegen kon , al die incest van vader en dochter , familie , mijnheer de dominee , etc .
    En die baby’s moesten dan ” weggemaakt” worden . Heel stiekem .

    En dan wel gaan staan demonstreren tegen abortus op straat ?

    Nee , hypocrisie viert hoogtij binnen de religie .

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Godverdomme, Harry, wat je hier nu weer vertelt,was natuurlijk langzamerhand wel doorgesijpeld als zijnde realiteit, maar wat zijn het toch een klóótzakken, vooral in de biblebelt!
    Trouwens, wat betreft al die misbruikte kinderen in internaten en dergelijke: Kijk, dat die paters en nonnen gestoorde smeerlappen waren, dat wéten we intussen, maar weet je van wie ik het nog het ergste vind? Van de ouders!
    Wie stopt nu zijn eigen vlees en bloed in een internáát, vaak om de grootste flútredenen?
    Achteraf heeft het voor mij destijds ook nog even gedreigd: M’n vader speelde met de gedachte, in verband met dat idiote “katholiek onderwijs krijgen.”
    Gelukkig had mijn moeder een zus-op kostschool gehad, die elke vakantie als een levend lijk thuis kwam, dus die werkte er niet aan mee, Goddank!
    Maar snàp je nou zoiets?!
    Die óuders, díe gaven de gelegenheid!

    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Tja 3k is een zware strijd geweest om van die paus af te komen, de reformatie en zo.
  Heb als protestant dus niks te maken met dat rooms creatuur.
  Begrijp ook niet wat die paus wil met al die Mohammedanen, hoewel die roomsen hebben wat met kinderen en seks….
  Voor mohammedanen geen probleem, hun zo geheiligde profeet nam een meiske van 7 tot speelgoedje en nam haar toen ze 9 werd.
  Tja, zoiets komt die roomsen wel uit….

  Like

 3. Cathja zegt:

  ‘Plaatsvervangers van Christus en herders over de gehele kerk’? Sorry aan allen die R.K. zijn, maar dit heb ik nog nooit geloofd!
  Christus zou NOOIT zulke plaatsvervangers aanstellen. Integendeel. Ze zouden van onbesproken gedrag moeten zijn!

  Like

  • Jan zegt:

   De Paus is vertegenwoordiger van Christus, niet plaatsvervanger. Dat hij opvolger is van Petrus, een apostel, zou dit al duidelijk moeten maken.

   Met onfeilbaarheid wordt een uitspraak over geloof en/of moraal bedoeld, de Paus zelf staat als persoon hiervan volledig buiten:
   Wanneer de Bisschop van Rome met het hoogste leergezag (ex cathedra) spreekt, dat wil zeggen, wanneer hij zijn ambt van herder en leraar van alle christenen uitoefent en met het hoogste apostolische ambtsgezag definitief beslist, dat een leer over geloof of zeden door de gehele Kerk gehouden moet worden, dan bezit hij op grond van de goddelijke bijstand, die hem in de heilige Petrus is beloofd, die onfeilbaarheid, waarmede de goddelijke Verlosser zijn Kerk bij definitieve beslissingen in zaken van geloofs- en zedenleer wilde zien toegerust. Deze definitieve beslissingen van de Bisschop van Rome zijn daarom uit zichzelf (ex sese) en niet op grond van de toestemming der Kerk onveranderlijk (irreformabiles).
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Pastor_Aeternus

   Met onfeilbaarheid worden dus uitspraken over geloof of moraal bedoeld, die door de paus vanuit zijn apostolische opdracht ex cathedra gedaan worden en die voor de Kerk verbindend zijn. De onfeilbaarheid van de paus heeft dus niets te maken met een persoonlijke onfeilbaarheid. Een onfeilbare uitspraak doet niet alleen een uitdrukkelijk beroep op het gezag ex cathedra, maar vergewist zich eveneens van overeenstemming met de Heilige Schrift, de apostolische Traditie, het sensus fidei (het “impliciete geloof”) en instemming onder de bisschoppen.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Een vertegenwoordiger is, zoals het woord al zegt, wel degelijk de plaatsvervanger van…
    De paus is onfeilbaar doordat hij op de Goddelijke bijstand van de heilige Petrus kan rekenen. Hier wordt dus op een groteske wijze de hand gelicht met de realiteit.
    Wat ’n ongelofelijke onzin! Alleen kinderen kunnen in dit soort bullshit geloven!
    Als volwassenen beweren hierin te geloven moeten ze nodig opgesloten worden!

    Like

 4. BertG. zegt:

  Er zijn toch ook foto’s dat priesters met wijwater en zo’n kwastje Duitse tanks staan in te zegenen.
  Die gasten hebben nooit gedeugd.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Het is nog erger.
   die Paus was voor WOII ,in Rome de wapens aan ,t zegenen van de Italiaanse soldaten die Abessinië gingen veroveren op Keizer
   Haile Selassie,wiens leger nog met speer en pijl en boog was uitgerust.

   Like

 5. Drs.P. zegt:

  Deze Pauzzzzzz is waarschijnlijk de laatste en een Jezuiet, d.w.z een niet te vertrouwen sujet.
  Hij gaat op 23-25 september naar New York de VN toespreken om een massale CO2 belasting aan het “rijke” westen op te leggen om de armoede in de rest van de wereld te helpen oplossen.
  Ten eerste is CO2 hard nodig en ten tweede is het probleem met de derde wereld dat men fuckt as konijnen en zolang met dit soort geboorteoverschotten creeert helpt daar niets tegen.
  Waar bemoeit die lullo zich mee?? Schoenmaker houdt je bij je leest is hier van toepassing!!
  Maar nee, meneer de jezuiet gaat op de moderne toer en hoort bij de NWO club.
  Dat is dezelfde club die ook de asieleisersstromen onze kant op stuurt!!
  WIj noemen dat niet dom maar nsb!!!!

  http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Dot zegt:

   De laatste paus die nog moet komen is Peter de Romein, als je de lijst van pausen van Malachie gelooft en die huidige Franciscus staat niet eens op de lijst, wat kan wel kloppen sinds wij twee pausen hebben. En ja hij is een Jezuiet.

   Like

 6. reageerbuis zegt:

  Een schunnig stuk. Pius XII heeft honderden Romeinse Joden het leven gered door ze te laten onderduiken.

  Like

  • Jan zegt:

   Mee eens. Dat Pius XII een handlanger was van Hitler is al lang achterhaald, bevestigd door Joden die hun leven te danken hebben aan de katholieke kerk.

   Like

  • Joshua zegt:

   Een schunnig stuk. Pius XII heeft honderden Romeinse Joden het leven gered door ze te laten onderduiken???????
   Om ze later aan de nazies uit te leveren en alsnog vermoord werden, dat hele rooms katholieke geloof is een leugen, het is pure mens verering en zijn rijk geworden door te stelen, het is de rijkste idioterie ter wereld dat in Rome in gevestigd is.
   Het zijn de grootste kont likkers van desastreuze idiologieen onder het mom van christen zijn.

   Like

 7. Paul zegt:

  Het Vaticaan zorgt altijd zo goed voor vluchtelingen. Vooral ook voor nazi’s die met hulp van het Vaticaan naar landen als Syrië, Egypte en Argentinië konden vluchten.

  Like

 8. Qvic zegt:

  Ach, het is niets nieuws onder de zon. Want al in 1600 waren zowel de katholieken als de protestanten kerkleiders in Europa al onderdanig aan de islamieten.

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  De paus lijdt aan cognigtieve dissonantie hij klinkt zo vals als de pest! Hij zou toch beter moeten weten. Ook deze keizer heeft geen kleren aan.

  Like

 10. Als je de paus en zijn pedo’s ziet als slimme heersende kaste die net als in een echt schapenland zoals hier en elders de onnozelen uitzuigen wordt het wat duidelijker. Ze vormen dan ook een kopje van dezelfde Hydra waar wij hier een beurt van krijgen.

  Like

 11. Pingback: HEILIGE VOLKSVERRADERS |

 12. Jan zegt:

  Hij is dus van plan de fresco’s in Sixtijnse Kapel te laten verwijderen.

  Like

 13. Cathja zegt:

  @ Louk Broug op 6 september om 23:54

  U mag het voor deze paus en alle voorgaande pausen opnemen, maar ik mis o.a. uw reactie op het feit dat één van de laatste pausen openlijk de koran heeft gekust, het gruwelboek van Allah!
  Ik zie dit als verraad aan Jezus Christus, omdat ik de islam als de anti-Christ beschouw. De koran-kus van de paus was dan ook onbegrijpelijk voor de christelijke wereld!

  Als we de inhoud van de Bijbel kennen én we kennen (met ‘dank aan de moslims’) globaal de inhoud van de koran, dan zou schaamte de R.K. moeten vervullen dat ‘de Heilige Vader’ zoiets durfde te doen!! Is dat geen erkenning van en instemming met de inhoud van dat gruwelijke boek?
  Is het ook niet de R.K. kerk geweest, die wereldwijd de voorbehoedsmiddelen in de ban heeft gedaan, waardoor heel Afrika kampt met een gigantische overbevolking?
  Je komt in mijn ogen niet weg met het gezegde: “ga heen en vermenigvuldig u”, want dit is gezegd tegen de allereerste mensen op aarde. Die uitspraak was volkomen terecht, omdat het de bedoeling was dat de mens de aarde zou bewonen.
  In een veel later stadium is de opdracht aan de man gegeven om ‘met verstand bij zijn vrouw te wonen’, en daar merk ik niets van als ik kijk naar het overbevolkte Afrika bijvoorbeeld.

  De huidige paus vind ik ‘de minst goede’, als ik me voorzichtig uitdruk. Hij maakt meer kapot dan ons lief is. Het keer op keer dwingend opleggen dat we goed voor onze naasten moeten zijn, terwijl hij daarmee overduidelijk voorál de moslims bedoelt, waarvan een groot deel wereldwijd moordt, verkracht en oorlog voert, omdat dit aangemoedigd wordt in de koran, gaat me veel te ver. Ook hamert hij op een ongezonde manier op het oplossen van de armoede in de wereld. Armoede, die die volkeren meestal zelf hebben veroorzaakt. En ook nu zien we gezonde jonge mannen als ‘vluchtelingen’ naar Europa overkomen, in plaats van te strijden voor een welvarender Afrika! De paus zou juist deze jonge mannen op hun verantwoordelijkheid moeten wijzen. Maar hierover horen wij hem niet. Blijkbaar denkt de paus niet aan alle mensen die achtergelaten zijn door deze jongeren, en maar moeten zien hoe ze het redden. Want waarom zouden alleen jonge sterke mannen vluchten? Je laat toch niet je vrouw (en kinderen) achter als je uit een oorlogsgebied komt?

  En waarom heeft deze paus zo weinig het lot van de christenen in het Midden-Oosten benoemd? Ik ben er zeker van dat hij weet welke gruweldaden de moslims met deze mensen uithalen en uitgehaald hebben! Waarom zo’n slappe reactie? Want ja, hij heeft hun lot wel eens benoemd, maar wat mij betreft veel te weinig. En waarom horen we hem zo weinig over Israël, waar de bevolking moet leven met de haat van de wereld, terwijl zij altijd hun naasten helpen, zélfs hun vijandige buren?
  Wat doet de paus om Jodenhaat nu eens krachtig te veroordelen, met name richting de Arabische wereld, en wat doet hij richting de VN, waar Israël altijd kritiek krijgt, ja, waar regelmatig sancties worden bedacht?

  Ik zal niet zeggen dat er nooit ‘goede’ pausen zijn geweest, maar deze man mag wat mij betreft vandaag nog zijn functie neerleggen. Zijn zalvende woorden stellen niets voor. Hij omzeilt kritische vraagstukken, en dat is onbegrijpelijk. Hij is een wereld-kerkleider!

  Like

 14. Jan zegt:

  The Vatican & the Holocaust:
  860,000 Lives Saved – The Truth About Pius XII & the Jews
  https://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/anti-semitism/piusdef.html
  en dit is dus van de jewish virtual library

  The Roman Catholic Church Has Saved More Jews Than Anyone On Earth
  http://shoebat.com/2014/05/24/roman-catholic-church-saved-jews-anyone-earth/
  en
  Did the Pope (John Paul II) REALLY kiss the Koran?
  http://www.freerepublic.com/focus/religion/2820143/posts

  Like

 15. Jean zegt:

  Driek, Doch ik vind die Franciscus zo langzamerhand een gevaar worden voor de geestelijke volksgezondheid.
  Beste Driek, die man is een zeer groot gevaar voor onze seculiere samenleving, moest die man voor de deur staan en er vielen hagelstenen zoals recent in Napels dan nog deed ik de deur niet open, dan deed ik wat ik bij alle vreemdelingen doe als die aan de deur komen, wuiven dat ze weg moeten gaan, de deur gaat enkel open voor familie, vrienden en mensen die ik ken dus nooit voor vreemdelingen.

  Like

 16. johannes zegt:

  in Zierikzee is een hervormde kerk met verf beklad
  is zsm van het nieuws gehaald . over landverraders gesproken.
  de reactie’s lieten ook even zien dat er kennelijk goed voor betaald is
  google op Zierikzee na wat zoeken komt het wel voor de dag .

  Like

  • Cathja zegt:

   @ johannes 9:44

   Ik heb het stukje gelezen en de foto gezien. Ik heb alleen geen reacties gelezen.
   Het is vandalisme, zeer waarschijnlijk veroorzaakt door ‘godsdienstfanaten’, die zelf moord en brand schreeuwen als er een varkenskop aan de deur van de moskee hangt. terwijl die zonder problemen kan worden verwijderd.
   Deze bekladding kan niet zomaar worden schoongemaakt.
   De daders wens ik lange opsluiting in volstrekte afzondering toe. Eens zien of ze ‘Allah’ dan nog steeds zo ‘grood’ vinden!
   Hufters!

   Like

 17. ieznogoedh zegt:

  Mooi, IN het Vaticaan nemen enkele parochies vluchtelingen op.
  Maar … ik heb begrepen dat het paleis van de paus behoorlijk groot is. Daar is dus plaats voor veel, heel veel vluchtelingen. Nou lees ik weer niet dat hij (een groot gedeelte van) zijn paleis open stelt voor al die arme islamitische asieleisers. En dat terwijl hij zelf maar alleen is en dus heel weinig plaats nodig heeft.
  Voorwaar, net zoals in vroeger tijden zijn de kerkvorsten meer bezig met politiek dan met religie. Dat heeft in het verleden veel onheil aangericht en zal dat nu weer doen.

  Like

 18. joopklepzeiker zegt:

  Moet ik nu ineens hard lachen, gehaktballen in opstand ! !

  Like

 19. johannes zegt:

  Cathja de reactie’s ivm het bekladen van die kerk zijn direct na plaatsing weg gehaald,de eerste idioot vond het nodig tezeggen dat dit naar zijn mening was gedaan om moslims in een kwaad daglicht te stellen, de rest van de reactie’s was van een zelfde niveau ,volgens mij kregen ze er voor betaald.
  ik kan me niet voorstellen dat een hollander zo reageerd op een dergelijk soort wangedrag.
  om dat het zo opvallend was is het denkelijk weg gehaald.

  Like

 20. Sunny56 zegt:

  Hij heeft een groot paleis….ruimte zat voor een aantal vluchtelingen te plaatsen. Als het erop aankomt moeten ze hem als eerste hebben….dus ik zou zeggen paus…zet jij de deuren van het Vaticaan maar open…en hou op met dat gezwam

  Like

 21. Jan zegt:

  Nog nooit zoveel stompzin en haat gelezen van een fiks aantal personen hier op het blog en maar roepen dat linksvolk krijst en gilt.

  A.
  Heilige volksverraders bestaan niet, ook al niet omdat men pas heilg verklaard kan worden als men dood is en dan gebeurt het nog niet van vandaag op morgen:
  Er zijn vier stadia en die betreffen allen de overledene.
  1 Wanneer een overleden gelovige geruime tijd na zijn of haar dood nog steeds verering geniet, kan er een officieel verzoek tot kerkelijke erkenning uitgaan naar de plaatselijke bisschop. Na een eerste vluchtige beschouwing wordt de overledene op een lijst geplaatst en aangeduid met – Dienaar Gods -.

  2 Na onderzoek van levenswijze, teksten en wonderen van de ‘Dienaar Gods’ gaat er bericht naar de Heilige Stoel in Rome.
  Wanneer daar de kwaliteit van het bisschoppelijk onderzoek wordt bevestigd is de vereerde opgeklommen tot- Eerbiedwaardige -.

  3 Nu worden vooral de wonderen onderzocht die aan de voorspraak van de Eerbiedwaardige in de hemel worden toegeschreven. Wanneer de paus deze erkent wordt de vereerde persoon – Zalig – verklaard.
  In feite houdt dit in dat de plaatselijke verering door de paus wordt goedgekeurd en erkend.

  4 De zalige wordt – Heilig – wanneer de paus officieel de verering voor de hele wereldkerk goedkeurt en aanbeveelt.

  Like

 22. Jan zegt:

  B.

  Claims dat de Paus nazi-oorlogsmisdadigers hielp is aantoonbaar gelogen
  ….
  Deel van de controverse heeft direct betrekking op bisschop Alois Hudal, een nazi-sympathisant van het seminarium van Santa Maria dell’Anima in Rome.
  ..
  Bishop Hudal kon het zeer slecht vinden met het leiderschap van het Vaticaan…(1)

  In 1934 kreeg hij het voor elkaar dat het ideologisch anti-christelijk getinte boek Der Mythus des 20. Jahrhunderts van de prominente nazi Alfred Rosenberg op de Index van Verboden Boeken gezet werd wegens dwaling, ophitsing en ketterij. Desondanks zag Hudal in het Hitler-regime een werkzame kracht tegen het oprukkende communisme.

  In 1937 schreef hij Die Grundlagen des Nationalsozialismus waarin hij voorstelde dat de Kerk de macht over de opvoeding van de jeugd zou worden overgelaten, terwijl de Duitse nazi-regering door de Kerk in haar politieke en militaire beslissingen zou worden gesteund. Paus Pius XII, toen nog staatssecretaris, verbrak na deze publicatie verontwaardigd zijn voorheen vriendschappelijke banden met Hudal.

  In 1947 werd Hudal op last van paus Pius XII en na interventie van Giuseppe kardinaal Siri op non-actief gesteld en werd zijn diplomatieke Vaticaans paspoort afgenomen. (2)
  1. http://www.catholicnewsagency.com/news/claims-of-papal-help-for-nazi-war-criminals-verifiably-false/
  2. https://nl.wikipedia.org/wiki/Alois_Hudal

  C.

  Het verzet van Pius XII, begon ver voor hij Paus werd en nog kardinaal was en zijn eigen naam had, Eugenio Pacelli. Op 28 april 1935 zei hij ten overstaand van 250.000 pelgrims in Lourdes:
  “De nazi’s zijn in werkelijkheid miserabele plagiaristen die oude fouten verfraaien met nieuwe versierselen. Het maakt geen verschil of zij samenkomen onder de banier van de sociale revolutie, of zij worden geleid door een vals uitgangspunt over de wereld en het leven, of dat zij bezeten zijn door bijgeloof over ras en een cultus over het bloed.” (1)
  Zowel nazi’s als de Italiaanse fascisten waren hiermee niet ingenomen en verzetten zich daarom hevig tegen Pacelli’s benoeming tot Paus.
  In 1940 had Pius XII een ontmoeting met Von Ribbentrop en gaf hem op niet misverstane wijze te kennen dat hij de nazi’s als criminelen en moordenaars beschouwde, waarna de audientie prompt werd afgebroken.

  How to Manufacture a Legend: the Controversy Over the Alleged Silence of Pope Pius XII in World War II
  Robert A. Graham, S.J.
  1. https://www.ewtn.com/library/answers/p12holo.htm

  Pinchas Lapide geeft in zijn boek Three Popes and the Jews de verhalen weer van Joden die door de Paus werden gered en dat zij hem verzochten aub de nazi’s niet te provoceren omdat dit zou betekenen dat de vluchtroutes zouden worden afgesneden:
  “None of us wanted the Pope to take an open stand. We were all fugitives, and fugitives do not wish to be pointed at. The Gestapo would have become more excited and would have intensified its inquisitions. If the Pope had protested, Rome would have become the center of attention. It was better that the Pope said nothing. We all shared this opinion at the time, and this is still our conviction today.”

  In 1943 toen 300 Joden zouden dreigen te worden vermoord tenzij zij 100 pond goud zouden geven aan de nazi’s hielp Pius XII hen met de ontbrekende 30 pond.

  Alleen al in het Vaticaan wordt geschat dat zich tussen de 4000 en 7000 verborgen hielden en een onbekend aantal in Castel Gandolfo.
  Rabbi Lapide: “in Rome we saw a list of 155 convents and monasteries—Italian, French, Spanish, English, American, and also German—mostly extraterritorial property of the Vatican . . . which sheltered throughout the German occupation some 5,000 Jews in Rome. No less than 3,000 Jews found refuge at one time at the Pope’s summer residence at Castel Gandolfo; sixty lived for nine months at the Jesuit Gregorian University, and half a dozen slept in the cellar of the Pontifical Bible Institute.”
  http://www.goodreads.com/book/show/7948844-three-popes-and-the-jews

  Golda Meir na het overlijden van Pius XII:
  “We share the grief of the world over the death of His Holiness Pius XII. . . . During the ten years of Nazi terror, when our people passed through the horrors of martyrdom, the Pope raised his voice to condemn the persecutors and to commiserate with their victims.”

  Albert Einstein: “Only the Catholic Church protested against the Hitlerian onslaught on liberty. Up till then I had not been interested in the Church, but today I feel a great admiration for the Church, which alone has had the courage to struggle for spiritual truth and moral liberty.”
  http://www.washingtonpost.com/archive/opinions/1999/10/02/praise-for-pius-xii/37c27df8-9231-4674-804d-a3306b49b56f/

  Like

 23. Jan zegt:

  D.

  Een van de eersten die Pius XII meende te moeten belasteren was niemand minder dan de Oost-Duitse crypto-nazi (1) Rudolf Hochhuth (lid van Deutsches Jungvolk, onderdeel van de Hitlerjugend) met zijn stuk Der Stellvertreter (2). Een samenraapsel van onzin en leugens.
  Bizar: Hochhuth was bevriend met de antisemiet David Irving en was ziedend dat de secretaresse van Hitler, Christa Schroeder, een aantal jaren achter de tralies verdween (1)

  1. http://www.fpp.co.uk/online/05/02/Hochhuth_4.html
  2. https://de.wikipedia.org/wiki/Der_Stellvertreter

  Cornwell’s boek: Hitler’s Pope: The Secret History of Pius XII is dus niets anders dan pulp.

  Like

 24. Jan zegt:

  E.

  Nou heet de Paus Franciscus en nog wordt hij een Jezuiet genoemd. Wat een enorme kennis.
  Franciscus volgt de orderegels van de Franciscanen, vandaar zijn naam. Zijn opvoeding kreeg hij van de Jezuieten. En dan te bedenken dat Jezuiet door iedereen hier als scheldwoord wordt gebruikt.

  Like

  • Driek zegt:

   Jan zegt: Nou heet de Paus Franciscus en nog wordt hij een Jezuiet genoemd. Wat een enorme kennis. Franciscus volgt de orderegels van de Franciscanen, vandaar zijn naam. Zijn opvoeding kreeg hij van de Jezuieten. En dan te bedenken dat Jezuiet door iedereen hier als scheldwoord wordt gebruikt.

   Ter afsluiting en hierbij laat ik het…..!!
   Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio (Buenos Aires, 17 december 1936), is sinds 13 maart 2013 de paus van de Rooms-katholieke Kerk, een positie die inhoudt dat hij leider van deze Kerk, bisschop van Rome en soeverein van Vaticaanstad is.

   DE ARGENTIJN IS DE EERSTE JEZUÏT DIE PAUS WERD, de eerste uit Latijns-Amerika en van het zuidelijk halfrond. Paus Franciscus wordt door de Rooms-katholieke Kerk beschouwd als de 266e paus. Hij is de opvolger van Benedictus XVI, die op 28 februari 2013 aftrad wegens gezondheidsproblemen.

   “De Sociëteit van Jezus, bekend als de jezuïeten, is een katholieke religieuze orde die in 1534 in Parijs werd opgericht door een groep studievrienden rond Iñigo Lopez de Loyola, beter bekend als Ignatius van Loyola met verlatiniseerde voornaam. Het aanvankelijke doel van de groep was hulp aan de naaste, vooral zieken”.

   ZIE: KATHOLIEK.NL

   Like

   • Jan zegt:

    Je leest niet goed. Ik zei dat hij zijn opvoeding van de Jezuïeten kreeg maar dat hij later de regels van de Orde van de Franciscanen overnam.

    Je had je dus dit verhaal kunnen sparen dat ik overigens wel ken.

    Like

 25. Jan zegt:

  F.

  Dat het Vaticaan betrokken zou zijn bij de moord op Calvi die geld van de maffia witwaste via de Banco Ambrosiano is een broodje aap uit de koker van links volk en christenhaters.
  Mafia hitman reveals he was hired to kill God’s banker Roberto Calvi
  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/mafia-hitman-reveals-he-was-hired-to-kill-830122

  Like

 26. Jan zegt:

  Atheïsten en christenhaters zet je net zo simpel in een hoek als linksvolk en wel omdat feiten het winnen van meningen.

  Like

  • Driek zegt:

   Jan zegt: Atheïsten en christenhaters zet je net zo simpel in een hoek als linksvolk en wel omdat feiten het winnen van meningen.

   Nou, beste Janneman, U durft. Bent u wel helemaal goed?
   U slaat een belerend betweterig toontje aan, doch het is niet zo dat de lezers van E.J. Bron van de achterlijke zijn. Integendeel. Ik ben uw naam hier niet eerder tegengekomen – wellicht is deze mij ontgaan – maar ik vind uw langdradige commentaren knap irritant worden. En ze zijn ook nog eens oninteressant. U ontneemt mij de lust om nog eens een stukje te schrijven. Voorlopig pas ik.

   Like

   • Jan zegt:

    Dat iets langdradig voor je wordt krijg je als je ergens nergens vanaf weet maar wel meent onzin te moeten spuien als zouden dit feiten zijn zoals in het geval van Pius XII.
    En wat de christenhaters en atheïsten betreft met hun eeuwige vermeende superioriteitsgevoel en gekanker op het christendom, van hen vraag ik mij af waarom zij dan zo zitten te jammeren over moslimterroristen en islam en de vernietiging van het christendom, het beetje dat nog over is elders in de wereld of over opgehangen christenen zoals een dag terug op de foto. Hoezo bescherming willen hebben en eisen van de Nederlandse wetgeving als je de bron toch haat en verdoemd? Trap dan even door naar het Judaïsme, de bron van het christendom.
    Maar ineens treedt dan een enorme schizofrenie op of houdt men zich gedeisd. Een linksmens die het gekanker op het christendom van jullie leest zal jullie zeker prijzen.
    En dan de stompzin om de kerk, dus het christendom figuurlijk omver halen omdat een aantal bisschoppen niet van kinderen af konden blijven. Collectief straffen heet zoiets. Ik dacht altijd dat de dader gestraft diende te worden, maar nee, bij atheïsten en christenhaters dient het gehele christelijke bouwsel met grond gelijk gemaakt te worden. Dat er dan dus geen verschil meer is tussen de linksen en de haters hier ontgaat je dus duidelijk.
    En als het dan toch over verkrachtingen gaat begaan door prelaten, zou je de cijfers eens moeten opzoeken van de verkrachtte studentes aan de Amerikaanse universiteiten. Dan verbleken die van de kerk. Om de ellende te voorkomen gaan atheïsten dus de universiteiten slopen, mag ik aannemen.

    Niet lezen is een optie.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Zeg beste Jan, wanneer ben jij bekeerd?
   Als ik wat wil leren over het katholiek geloof, haar eucharistische liturgie of haar geestelijke organisatie wil ik dat niet op zo’n belerende manier toegediend krijgen.
   Ik kan mij de ergernis van Driek goed voorstellen.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik ben het helemaal met je eens.
    Alsof je niet deugd als je niet gelooft.
    En dan begint het triest te worden, een soort van superieur gevoel wat wil over heersen.
    Ik geloof en de rest zit er naast.

    Like

   • Jan zegt:

    Je kunt het overslaan. Niemand verplicht je iets te lezen.

    Ik kan mij de ergernis absoluut niet voorstellen, aangezien het verhaal over Pius XII van A tot Z een leugen is. De eerste die kritiek op Driek had was ‘reageerbuis’, 1 dag voor mij:
    reageerbuis zegt:
    6 september 2015 om 22:42

    Een schunnig stuk. Pius XII heeft honderden Romeinse Joden het leven gered door ze te laten onderduiken.

    Dus op dat moment dienen er bellen te gaan rinkelen, maar niets van dat. 24 uur later geef ik commentaar en men vliegt regelrecht in de gordijnen.

    Ook voor jou. Martien Pennings schreef 2 jaar terug:
    Atheïst Dirk Verhofstadt blijkt een linkse christen en bezig de islam te faciliteren
    https://ejbron.wordpress.com/2013/11/30/atheist-dirk-verhofstadt-blijkt-een-linkse-christen-en-bezig-de-islam-te-faciliteren/

    Als bron had ‘Bron’ gebruikt kunnen worden om al behoorlijk achterdochtig te worden.

    Nu de kaft van het boek ‘Hitler’s Pope van John Cornwell
    Met in het achterhoofd het stuk van Penning en dan terug naar het boek van Cornwell dat immers eerder was het volgende (was ca 1 minuut zoeken):

    The deception of Hitler’s Pope begins right with the cover, which is a small masterpiece of artful propaganda. The cover of the book depicts Eugenio Pacelli, in full religious garb, leaving a German government building guarded by two soldiers. To the unsuspecting eye, this photo — combined with the book’s outrageous title — appear to be an image of Pope Pius XII leaving a meeting with Hitler. The clear implication is that the two were involved in a secret, unholy alliance, working hand-in-hand for the destruction of Western civilization.

    In reality, however, Eugenio Pacelli, both before and after he became Pope Pius XII, never met Adolf Hitler. Pacelli’s contacts were limited to subordinates in the German government. Moreover, the book’s cover photo is not of Pope Pius XII visiting the Third Reich but of the then-Archbishop Pacelli as nuncio to Germany in 1927 — six full years before Hitler came to power in Germany (1933) and 12 years before Pacelli became Pope Pius XII (1939). But one does not discover any of this unless one turns to the back flap of the book’s jacket and strains to read, in tiny print, the true circumstances of the cover photo:

    “Eugenio Pacelli, before his election to the papacy, leaving a reception for President Hindenburg in Berlin, 1927.” Worse yet, this photo — which has been used before in its full clarity — is now cropped and blurred so one cannot easily see that the two German soldiers surrounding Pacelli are not Nazis but ordinary German soldiers in the pre-Nazi Weimar Republic! If this is not deliberately lying through a picture, what is? The blatant misuse of the cover photo of Hitler’s Pope symbolizes the rank dishonesty of the entire book, and sets the stage for the hurricane of lies contained within its covers.
    ..
    https://www.catholicculture.org/culture/library/view.cfm?recnum=3124

    De leugen van Cornwel begint dus al met de omslag van het boek.

    En zoals ik al zei, zelfs Golda Meir, Einstein (en veel anderen) bedankten het Vaticaan voor het redden van ca 2 miljoen Joden. En dat 50 jaar terug. Wie dan nog steeds met de leugen over de Paus komt opdraven doet zijn werk niet.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nog eens. Beste Jan. Je zit op ’n verkeerde golflengte…
    Het gaat hier niet meer over de vraag of je nu gelijk hebt of niet.
    Ik kan het ’t beste omschrijven met: “Het komt allemaal zo rottig je strot uit!”
    Het klinkt allemaal zo snauwerig. En dan die arme Driek zo uit de hoogte behandelen.
    Je kweekt daarmee aversie.

    Like

 27. Driek zegt:

  Beste Jan, U heeft nu twaalf commentaren gegeven op mijn artikel. Ik ga uw argumenten niet aanvechten. Ik ga ze ook niet weerleggen. Daar heb ik geen zin in. Ik heb daar de energie niet voor. Maar veel over die pauselijke toestanden gedurende de Tweede Wereldoorlog is nog altijd in schemerduister gehuld. Ik heb mij jaren geleden zeer intensief verdiept in de geschiedenis van het Vaticaan. Doch mijn kennis hierover verzinkt in het niet bij de Uwe. Helaas. Maar ik kan tenslotte niet alles weten.

  Ik kwam op het idee een artikel erover te schrijven toen ik die oproep las in de Telegraaf, van de paus om vluchtelingen in huis te nemen. Dat had ik niet moeten doen.

  De volgende boeken kan ik u adviseren te lezen:
  Twintig eeuwen geschiedenis van het Vaticaan, door J. Mercier. Uitgave B. Gottmer, Nijmegen. Ruim vijfhonderd bladzijden, dus even doorzetten. Maar dan heeft u ook wat.

  Van Sam Waagenaar “De Joden van Rome”, uitgave van Holkema & Warendorf, Bussum.
  Zeer aanbevelenswaardig is het boek van Claudia Koonz, “Moeders in het Vaderland”, Uitgave Meulenhof. Ongetwijfeld kunt u bestellen op internet. De lijst kan ik nog langer maken, doch ik laat het hierbij. Mijn interesse in het onderwerp paus en Vaticaan is nu vervluchtigd.

  TER AFRONDING NOG HET VOLGENDE:
  Voor mij ligt het katholiek geloofsboek van bisschop Dr. J.M. Gijsen “Zekerheid en vrede”. Een vreselijk saai katholiek boek. Her is vooral een heel braaf boek. Hoe je netjes moet leven. Desalniettemin is het een knap geschreven werk. Je steekt er wat van op. Trouwens de bisschop is eens uitgeroepen tot de lelijkste man van Nederland. doch het was vooral een saaie man. Hoewel, beste Jan, van die katholieke hoogwaardigheidsbekleders kun je alles verwachten. Het blijven stiekem vieze mannekes.

  OUD –BISSCHOP GIJSEN BESCHULDIGD VAN GLUREN.
  Het bisdom Roermond heeft bij het Openbaar Ministerie twee gevallen gemeld van seksueel misbruik waarbij oud-bisschop Gijsen is betrokken. Het OM kan er voorlopig niets mee. Een van de meldingen is verjaard. De andere is vooralsnog onbruikbaar omdat de klager tot op heden geen contact opnam met het OM.

  Dat zei een woordvoerster van het OM in Roermond woensdag. Het bisdom bevestigde dat sprake is van twee meldingen. NRC Handelsblad kwam woensdag met het bericht naar buiten dat de beschuldigingen komen van twee oud-leerlingen van de priesteropleiding op Rolduc, bij Kerkrade. Een van hen beticht Gijsen ervan dat die gluurde terwijl hij zichzelf seksueel bevredigde in bed. De andere heeft verklaard dat de oud-bisschop begin jaren vijftig bij leerlingen in bed stapte.

  Ik wens u verder nog een fijne dag.

  Like

  • delamontagne zegt:

   *-Perplex en verbijsterd was ik door al die kennis van meneer Jan omtrent de Pausen en R.K.Kerk (en dit is niet sarcatisch bedoeld.)
   Het een en ander weet ik er ook wel van, ben tenslotte Katholiek opgevoed.
   Wat ik wel weet was dat tot in de late jaren 50, er die anti-semitische tendens in de Kerk was.
   Pas begin jaren 60 werd er een-of-ander gebed veranderd/afgeschaft, waarin anti-Joodse gevoelens in voorkwamen.
   Ik zelf herinner mij een boek(je) dat je van de R.K.school (moest) lezen en dat ik als kind al afgrijselijk vond. Je wist niet eens wat “anti-semitisme” was.
   Zoiets zou je nu “puur gif” noemen en dat was nog wel tijdens en vlak na de oorlog.
   Dat boek stond n.b. op de lijst van “imprimatur” oftewel; Kerkelijk goedgekeurde boeken/ of aanbevolen boeken.
   Wat Paus Pius XII betreft, denk ik niet dat ooit volledig duidelijk zal worden waarom hij handelde, zoals hij deed.
   Maar als hij al anti-Joodse ideeën mocht hebben gehad, een van z,n voorgangers, Pius IX, zou je dan regelrecht anti-semiet hebben kunnen noemen.
   De Joden moesten van hem in Rome in het Ghetto blijven wonen, het ontbrak er nog maar aan dat ze geen gele ster hoefden te dragen.
   Wat mij aan Paus Franciscus geërgerd heeft: die domme uitspraken toen hij uit Turkeije terugkeerde en tijdens zijn bezoek aan de moskee daar.
   Volgens hem hadden die gruwelen en jihadisme NIETS met islam te maken en kon hij er woedend om worden als men dit met elkaar in verband bracht.

   Like

   • BertG. zegt:

    Maar dat is Jan dan weer even niet tegen gekomen op internet waar jij het over heb.
    Dat ze in een ghetto moesten blijven wonen.
    Je kan er hele mooie boeken en verhalen over schrijven maar het zijn toch de mensen die het mee gemaakt hebben, wat dan even gemakshalve achterwege gelaten wordt.

    “Zoiets zou je nu “puur gif” noemen en dat was nog wel tijdens en vlak na de oorlog.”

    Like

 28. Jean zegt:

  De discussie is plaatselijk zeer hard na alles gelezen te hebben, persoonlijk heb ik daar volgend antwoord op:
  a- controleer elke religie of die de seculiere wetten respecteert zo niet verplicht ze zich aan te passen, weigert ze dat dan totaal verbod opleggen w.w.z. dat ISLAM VERBODEN MOET WORDEN gezien zijn barbaarse perverse regels.
  b- stop financiering van eender welke sekte en weet dat elke religie een sekte is.
  c- vergeet nooit dat religie opium voor het domme volk is en opium leidt naar de dood.
  Iedereen is vrij te geloven wat hij of zij wil geloven maar NIEMAND heeft het recht mij iets te verplichten te geloven. Persoonlijk ben ik atheïst maar heb geen enkele moeite met mensen die in iets geloven voor zover ze er mij niet mee lastig vallen en ze de seculiere wetten respecteren.
  Niets is heilig maar helaas zijn er velen schijnheilig, gewoon een blik naar Den Haag of Brussel of Berlijn e.a. richten en alles wordt duidelijk.
  Gezien het dreigend gevaar komende van moslims/islamieten moet die barbaarse waanzin islam totaal verboden worden.

  Vandaag protesteren duizenden boeren in Brussel om een waardig inkomen en ze worden geblokkeerd, nat gespoten of met traangas verdreven alhoewel ze niemand kwaad willen doen, zoals met alles zijn de boeren slachtoffer van die EU misdaadorganisatie.
  Op hetzelfde moment wordt door die EU misdaadorganisatie nog meer moslim/islamtuig binnengehaald wetende dat die wel kwaad willen plegen tegen de burgers, ze bedreigen met uitmoorden, vrouwen verkrachten, kinderen misbruiken resp. verkrachten.
  Waar zit dan het grootste kwaad in Europa? Juist.
  Door religie worden mensen bedrogen en vermoord, door politiek worden ze bestolen en gedreven tot zelfmoord.

  Geloof NOOIT sekteleiders en politiekers want ze hebben beide dezelfde doelstelling nl. decadent parasiteren en de burgers dom te houden en jammer maar helaas vinden een gedeelte van de bevolking dat prima…, jammer maar helaas.

  Like

  • BertG. zegt:

   Met jou kan ik praten. Wij begrijpen mekaar.
   En mij is nergens iets hards opgevallen.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Nu is het wel zo dat dikwijls degenen die hun geloof vaarwel hebben gezegd, de grootste critiseerders worden.
    Andersom is het ook het geval, de nieuw bekeerden zijn dikwijls de meest fanatieke aanhangers van hun verworven geloof.
    Daar komt misschien het gezegde:”Nog Roomscher dan de Paus vandaan”. !

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik geloof alleen in me zelf en het goede wat een mens zou kunnen brengen.
    Dus dat verhaal van jouw gaat niet op voor mij.

    Like

 29. Vederso zegt:

  Om het onoverzichtelijker te maken, de mening van Baron Bodissey;

  Op deze wijze creëerde de Sovjet dezinformatsiya machine het valse bericht dat paus Pius XII een nazisympathisant was die niets deed om de Joden te helpen. Dit “feit” was niet waar, het werd gelanceerd om de katholieke kerk te beschadigen, die de Sovjets meer vreesde dan enige andere westerse instelling. Het valse bericht over paus Pius was een van de grootste successen van de KGB, zoals blijkt uit het aantal mensen die het nog steeds noemen als een feit, zelfs vandaag nog.

  Uit: De nieuwe desinformasiya (artikel ook hier op deze site)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s