Überturken en andere vijanden

Screenshot_10

(Door: “eg regs”)

Winst van het Turkse voetbalelftal verandert mijn stad, Rotterdam, in één klap in een klein Istanbul. Dat lijkt onschuldig, maar is het niet. Het doet mij het gevoel geven alsof onze stad tijdelijk is bezet door vreemde overheersers, die zich op dat moment ook als zodanig gedragen“. Het zou ons vergeven kunnen worden wanneer we afgelopen zondagavond weer even moesten terugdenken aan De Puinhopen van Paars, al is het niet helemaal met een gevoel van déjà-vu-all-over-again. Want terwijl in het voornoemde boek nog gewag werd gemaakt van hooguit 3 miljoen allochtonen – de ‘3e generatie’ en de illegalen niet meegerekend -,kan een ieder die zijn ogen slechts de kost gunt, weten dat de ‘verkleuring’ sindsdien pas écht over ons uitgestort is. Maar wat te doen, wat te beginnen met deze ‘vreemde overheersers’, die een soort quasi-staatkundige, etnische en culturele afscheiding nastreven op ons eigen grondgebied?

Pim Fortuyn kunnen we het helaas niet meer vragen en ook wat hij bij leven voorstond, zal ons niet veel verder helpen. Want alle prachtige, suggestief-opruiende teksten ten spijt hielden zijn oplossingen geen gelijke tred met de enormiteit van het door hem zélf geschetste probleem. De aanbevelingen -betere spreiding, emancipatie en integratie van minderheden – staken integendeel wel heel erg timide en ieltjes af tegen het onderwerp waar het hier over ging: ‘vreemde overheersers’.Moet je ‘vreemde overheersers’ werkelijk willen ‘spreiden, emanciperen en integreren’, of  moet je misschien iets totaal anders met hen in de zin hebben: bijeendrijven en vervolgens op methodische, bedrijfsmatige wijze het land uitzetten bijvoorbeeld?

Turken zijn natuurlijk een in het bijzonder onprettig specimen van volksvreemde ‘verrijking’. Hun mongoloïde-aandoende taal is afzichtelijk, maar nog veel erger zijn de onafscheidelijke eigenwaan, de dominante aanwezigheid, het geschreeuw, de bemoeizucht en het gepronk. Niet verwonderlijk is voor een Turk iedere mede-Turk, ongeacht hoe crimineel of asociaal die ook zijn mag, altijd een ‘goeie jongen’. En in de Turkse beleving is dit ook volstrekt logisch, want Turken zijn per definitie nooit ergens schuldig aan. Een burenruzie met dodelijke afloop, een brand ergens, een neergestort vliegtuig of een genocide; altijd is het aan de ánder te wijten. En ondertussen mogen wij als Nederlanders onze handen dichtknijpen met dit grote voorrecht dat wij waardig gekeurd zijn: om deze onderhavige ‘verrijking’ te mogen ondergaan, om deze Überturken nu te mogen verwelkomen in ons land. Wie zijn wij, dat we dit doen mogen?

Maar laten we die andere ‘vreemde overheersers’ niet uitvlakken. We vinden het raar dat al die islamieten toch zo graag willen komen naar de poel des verderfs, het ‘christelijke’ Westen. Maar met evenveel gemak kunnen we andere groepen betrekken in dit spel van stommetje spelen. Want waarom hebben wij toch al die Surinamers en Antillianen in dit land? Waarom een ‘Afrikaanse gemeenschap’? Je zou verwachten dat deze chronisch in het verleden verzande ‘nakomelingen van slaven’ zo ver mogelijk uit onze buurt zouden willen blijven. Stel dat het nu 1945 was. Zouden veel van ons, terwijl het bezettingsleger de aftocht blaast, dan denken:”Wel, als de zaken er zo voorstaan, wordt het tijd naar Duitsland te emigreren?”

Wat al deze ‘nieuwe Nederlanders’ gemeen hebben,  is een onverzoenlijke haat tegen het blanke ras en in veel gevallen tegen het christelijke geloof. En hun komst mag dan wel paradoxaal genoemd worden, onlogisch of tegenstrijdig is het allerminst. Want wat zij beogen te bereiken, is geheel in lijn met de haat die hen tot dat doel heeft aangezet: om dit land en haar bevolking te plunderen voor al wat zij waard zijn. Uiteindelijk zullen zij, ons berooid en bestolen achterlatend, terugkeren naar de respectievelijke moederlanden, maar in de tussentijd willen zij het hier wel zo aangenaam mogelijk hebben -vandaar ‘klein Istanbul’. Dit is het Plan A, Plan B en Plan C dat menig Surinamer,Turk en Marokkaan al lang en breed uitgewerkt heeft en dat zij in hun arrogantie (of kortzichtigheid), desnoods na enig aandringen, maar al te bereid zijn met een ‘domme Hollander’ te delen.

De term ‘vreemde overheersers’ is in waarheid dan ook nog veel te vriendelijk gekozen. De Amerikanen waren ooit -in zekere zin- voor ons ook de ‘vreemde overheersers’. En hoewel we zeker niet hadden gewenst dat die situatie langer had geduurd dan strikt noodzakelijk was, is er momenteel toch iets anders aan de hand. Een betere omschrijving zou zijn om te spreken van een strafexpeditie: een goed georganiseerde en goed beredeneerde wraakoefening die moet uitmonden in het totaal ontdoen van alles; het is een roof – en vernietigingsveldtocht. Zelfs in het benoemen was Pim dus nog te mild.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

37 reacties op Überturken en andere vijanden

 1. BertG. zegt:

  Seculiere, kom er maar maar in.
  Je heb er vast een hele goede verklaring voor.
  En dat heeft helemaal niets met racisme te maken.
  Maar dat zal je nu wel door hebben hier. Ik ben benieuwd.
  Niet verplicht, uiteraard.
  Andere die uit Turkije komen zijn ook welkom voor een verklaring hierom..

  Like

  • BertG. zegt:

   ongeacht hoe crimineel of asociaal die ook zijn mag, altijd een ‘goeie jongen’. En in de Turkse beleving is dit ook volstrekt logisch, want Turken zijn per definitie nooit ergens schuldig aan.

   Like

   • Seculiere TR/VL zegt:

    ‘k snap het niet… Als Italianen winnen acht men dat niet storend, maar als Turken winnen oei oei oei… Dat kan toch niet..? terwijl de Italianen groter zijn vertegenwoordigd in de Belgische gevangenissen. Maar daar lees ik hier niks over natuurlijk.

    Geef het gewoon toe, vele EJ Bron lezers denken als Winston Churchill:

    Denken dat je superieurder bent tegenover de Turk. Maar in de realiteit blijkt dat die Ataturk toch iets meer superieurder was.

    Wat die laatste voetbalwedstrijd dus weerspiegelde, waardoor jullie magen van omdraaien en dan krijg je natuurlijk dat soort columns te lezen…

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Integendeel Seculiere. Ik vind het eigenlijk prima dat die arrogante Nederlandse voetballers verloren hebben. Het zat er echt een keertje aan te komen!

    Webmaster

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Seculiere TR/VL..
    Superieurder dan? Taalkundig kan dit onmogelijk beste Turk.
    Je bent superieur aan… Nog “superieurder” kan dus niet.
    Je schrijft hiermee dus ook dat een Turk zich superieur waant. Doordenkertje…
    Snap je het? Nee zeker. Je schrijft al dat je het niet snapt. Kan ik inkomen.
    Overigens jammer dat die Erdogan de rol van Ataturk heeft overgenomen.
    Maar hij is natuurlijk wel “democratisch” verkozen. Nou, DIT zegt nu helemaal alles van de manier waarover door de Turken over democratie wordt gedacht in dat Turkije waarbij 98% van die democratische Turken het prima vinden dat Turkije weer zo snel mogelijk heerser over een groot Turks-Kalifaat moet worden.
    Persvrijheid niet meer bestaat en machtswellusteling Erdogan een miljarden-paleis bewoont. De Turken zijn helemaal niets veranderd sinds ze de Armeniërs hebben gedecimeerd… de Balkan inclusief Spanje 250 jaar lang hebben uitgezogen en ondertussen al 60 jaar lang honderden miljoenen van Europa opstrijken om zogenaamd een democratie in te voeren. Hahahahaha! Ja, hoe kun je het bedenken!
    Maar daar heb jij de schuld niet van hoor want per slot ben jij een zogenaamde
    “seculiere” Turk. Dus jij behoort bij die 2% Turken die helemaal anders zijn…
    Wel ’n eenzame positie dus. Veel sterkte gewenst.

    PS: Churchill was een zeer wijs man…

    Like

   • Seculere TR/VL zegt:

    @paulzwueste

    Churchill was idd zeer wijs.

    Mocht Mustafa Kemal een simpele man verslagen hebben dan zou hij de status “Vader der Turken ” niet verdiend hebben he…

    En ja, ik ben geen taalknobbel… ik versta en spreek wel 4 talen maar blink er helaas in geen enkele uit, dat is incl. Turks.

    Je doordenkertje snap ik wel, en het klopt dat Turken hun eigen als superieur zien… Maar dat is geen geheim aangezien ze er zelf over opscheppen…

    De Turken ontkennen een genocide, maar westerlingen ( ik kan geen blanken zeggen want Turken behoren ook tot die groep) ontkennen bijna alles… Dat is dan een doordenkertje voor u.

    En de Turken (vooral de Turkse Koerden) stemmen niet op Erdogan wegens zijn Kalifaat ideeën. De Turken hebben een veeeel grotere God dan Allah, en dat is geld.

    De grote economische groei dat Turkije heeft gekend schrijft Erdogan op zijn buik en dat is de reden waarom hij steeds herverkozen wordt… Maar die groei neemt af net zoals zijn aantal stemmers…

    En die miljoenen van Europa is klein geld he… dat is gewoon een investering van de EU om Europese ondernemers in de Turkse markt te krijgen. Heb je al eens gewandeld in Istanbul? Dan zou je weten wat ik bedoeld.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik las ergens op Elsevier (dacht ik) dat als er 1 iemand is die de democratie wil herstellen in Turkey, dat wel erdogan is. Totaal van de wereld zijn ze.

    Like

 2. Henk.V zegt:

  Daar zou u best wel een gelijk in kunnen hebben, ”eg regs”! Goed dat u nog weer eens op dit aspect van de immigratie wijst!

  Like

 3. Helena zegt:

  Een samenvatting van alle ellende die er gaande is en wat ons nog te wachten staat. Goed verwoord, super. Maar wij zijn geen domme Hollanders en Pim was een genie, laten we vooropstellen dat we dit niet willen en dat dit niet mag gebeuren. We willen onze kinderen en kleinkinderen toch niet onderwerpen aan deze invasie van achterlijkheid en als erfenis een leeggeroofd land overdragen? Het zal hard werken worden maar we moeten in actie komen en wat was ik vandaag trots op die geblondeerde kerel!

  Like

 4. Klukkluk zegt:

  Ik bedacht met net; ze komen allemaal in de zomer en reizen door naar het straks kille Noorden. Je kunt ook in februari naar Kos varen. Was er toen geen oorlog? Zeker wel. Dit is allemaal strak gepland.

  Like

 5. Driek zegt:

  Op de site van de Telegraaf lees ik:

  Khamenei: over 25 jaar geen Israël meer

  TEHERAN –
  Over 25 jaar bestaat Israël niet meer. Dat heeft de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, in een toespraak gezegd, meldden Iraanse staatsmedia donderdag. “Ik zeg (tegen Israël) dat ze het eind van deze 25 jaar niet zullen meemaken”, zei Khamenei volgens CNN.

  Iran sloot eerder dit jaar een deal met zes wereldmachten over zijn kernprogramma. De Republikeinse Partij in de Verenigde Staten en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben scherpe kritiek geuit op het akkoord, omdat daardoor de veiligheid van Israël in gevaar zou komen.

  “Als God het wil zal er over 25 jaar niet zoiets bestaan als een zionistisch regime. Tot die tijd zal de strijdende en heldhaftige moraal van de jihadisten geen moment rust geven aan de zionisten.”

  Like

 6. Jean zegt:

  Het vreemdelingenstemrecht is een grote misdaad, vreemdelingen hebben zich nooit met het binnenlands beleid te bemoeien, dat ze in de publieke sector kunnen infiltreren is een zware misdaad, beide misdaden moeten uitgeschakeld worden.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Zou graag zien dat in de reacties en schrijfsels de mensen uit voormalig Nederlands Indië incl. Nieuw Guinea en Molukken, Suriname en Ned. Antillen beschouwd worden als echte Nederlanders.
  Deze mensen (waar ook minder gewenste figuren tussen zitten) komen uit de voormalige Nederlandse koloniën, voor hun zelfstandigheid; Ned. Antillen zijn nog steeds Nederlands.

  Like

  • eg regs zegt:

   Om deze mensen ‘echte Nederlanders’ te noemen zou betekenen dat wij dit begrip ontdoen van haar historische betekenis -het zou de ‘echte’,’echte Nederlanders’ etniciteits-loos maken (‘de Nederlander bestaat niet’);dat moeten we niet willen.Ook zou het legitimiteit verlenen aan het hele denken aan ‘Turkse Nederlanders’,’Ghanese Nederlanders’ e.d.

   In de oude Indische situatie bestond het ambtelijk onderscheid tussen ‘rijksonderdanen’ en ‘staatsburgers’.De niet al te stilzwijgende erkenning kortom dat de term ‘Nederlander’ inderdaad een bepaalde etniciteit aanduidt.

   Maar er is een groot verschil tussen de blankenhatende parasieten in Suriname en de Antillen enerzijds,en de Indische Nederlanders,de Molukkers en de Papua’s anderzijds.De tweede groep (de VN-farce op West-Papua niettegenstaande) kreeg een ‘onafhankelijkheid’ opgedrongen;het was niet hun eigen keuze.Nederland heeft dus middels haar verraad en uitverkoop een soort contrat social geschonden,en dit legt (in de huidige tijd) een zekere erfschuld op ons.

   De Surinamers daarentegen verbraken vrijwillig de banden met Nederland (ook al wonen er inmiddels waarschijnlijk meer Surinamers in Nederland dan in Suriname).En de enige reden dat de Antillianen voorlopig met een halve onafhankelijkheid genoegen nemen is dat zij heel schrander hebben opgemerkt dat dit de meest efficiente wijze is om het ‘blanke schuldgevoel’ tot het absoluut maximale uit te melken.

   Like

   • Hendrik M. zegt:

    Maak dus ook duidelijk het onderscheid: “komen uit de voormalige Nederlandse koloniën, voor hun zelfstandigheid”.
    Allen meer dan 300 jaar Nederlands…
    Turkije en Ghana zijn nooit Nederlands geweest.

    Like

   • JAN zegt:

    “Je zou verwachten dat deze chronisch in het verleden verzande ‘nakomelingen van slaven’ zo ver mogelijk uit onze buurt zouden willen blijven. ”

    Dat klinkt niet overtuigend. Er zijn joodse mensen die in Duitsland wonen en veel Nederlanders in Zuid Afrika. Toen Pim Fortuyn zei ” Vol is vol ” zijn bedoeling was niet apartheid op wereldniveau.

    Like

 8. Seculiere TR/VL zegt:

  Like

 9. Seculiere TR/VL zegt:

  WE WILL NEVER SURRENDER… Vrij zeker dat hij tegen de Turken heeft surrendered 😀

  Like

  • paulzwueste zegt:

   SeculiereTR/VL.
   Ik dacht overigens dat het Turkse Kalifaat na haar vernietiging in WOI (waaraan ook Churchill heeft deelgenomen) moest capituleren voor o.a. diezelfde Engelsen…!
   Jammer voor je.

   Like

   • Seculere TR/VL zegt:

    Verklaar waarom dit jammer is?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nou dat is toch erg duidelijk. Jij wist zeker dat hij zich had overgegeven aan de Turken.
    Dat schrijf je zelf. Integendeel hij was zelfs persoonlijk betrokken bij de liquidatie van het Turkse rijk. Ik ga er dus van uit dat je bedroefd moet zijn en dat doet me wat.

    Like

   • Seculere TR/VL zegt:

    Churchill dacht dat hij het Ottomaanse Rijk in 48 uur kon veroveren… 8 maanden en een half miljoen dode soldaten later heeft hij zich werkelijk teruggetrokken met het besef dat de Turken zich nooit zouden overgeven… Misschien heeft Churchill pas na de stichting van het nieuwe seculiere rijk door Ataturk, geholpen.

    Like

   • Seculere TR/VL zegt:

    Like

 10. Seculere TR/VL zegt:

  Om u een beeld te geven hoe Istanbul eruit ziet.

  Like

 11. Seculere TR/VL zegt:

  Dit land vergelijken veel Nederlanders met Marokko….

  Like

 12. Seculere TR/VL zegt:

  Wie zij 2 % ? Tel de hoofddoekjes van deze gewone vrouwen in Turkije.

  Like

 13. Seculere TR/VL zegt:

  Hier zie je nog veel meer vrouwen op straat. Moet is al die ingebeelde hoofddoeken eens zien. Turkije Islamiseert

  Like

  • BertG. zegt:

   Seculiere, misschien zijn wij wat bevooroordeeld.
   Maar zelfs Turkse jongens, waar ik mee op school gezeten heb, hier geboren, lopen vrijwel allemaal later rond met zo’n typische dikke turken snor, ouderwets pak, vrouw erachter en volledig ingepakt zo als de vrouw van erdogan er ook uit ziet.
   En niet een paar of zo, vrijwel allemaal. Dan is het toch logisch dat ik ga denken dat het wel een zeer typisch volk is. Zelfs de fietsenmaker hier.
   Heb jij dan misschien in idee waar dit ‘m in zit. Verlangen naar vroeger of zo.
   Heimwee kan niet als je hier geboren bent.

   Like

   • Seculere TR/VL zegt:

    Mja, het zijn er idd wel veel die zich als een cliché gedragen. Turken zijn ook vaak bevooroordeeld, en dan durf je zeggen dat ze zich niet aanpassen…

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Seculier. In de eerste plaats wil ik hier even klaar en duidelijk stellen dat ik respect heb voor het feit dat jij opkomt voor jouw land en volk. Perfect.
    Aan je manier van reageren constateer ik ook dat je in veel opzichten gelijk hebt. Heel goed.
    Ik stel echter vast dat de Turken die hierheen komen nu niet precies tot de heffe des volks behoren. Om het zo maar even te zeggen. Jij zult dit met me eens zijn.
    Als je het goed hebt in je eigen land, je hebt een prima opvoeding gehad, hebt de kans gekregen om te studeren en je hebt een goeie job, verlaat je jullie prachtige land niet!
    Ik heb het persoonlijk meegemaakt dat Turken die tot de geslaagde bovenlaag behoorden, in Antwerpen op VIP-bezoek, opmerkten dat men hier meer kopdoeken en baardapen zag dan in Istanbul en andere grote steden… En dan durf je te zeggen dat ze zich niet aanpassen…

    Like

   • Seculere TR/VL zegt:

    Ben ik dan opgekomen voor België en de Vlamingen?

    Like

   • Seculiere TR/VL zegt:

    Mijn naam was de hele tijd verkeerd gespeld…

    Like

   • Seculiere TR/VL zegt:

    En ja ik geef u gelijk hoor, er zijn evenveel Turken als Belgen die mij ergeren.

    Like

   • BertG. zegt:

    Paul, dat moet ook gezegd worden.
    Ik spreek nooit over respect maar over waardering ergens voor.
    Ik snap er ook niks van wat ik allemaal hier zie rond lopen, en seculiere maar ze best doen om voor ze op te komen. Best wel moeilijk.
    Aan jou, seculiere, zal het dan niet aan liggen. Je hebt nog een hoop werk te verzetten om dat duidelijk te maken aan je oorspronkelijke land genoten w.b. aanpassing.
    Ze verdommen het dood eenvoudig. Waarom? Geen idee.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s