“Wij zullen geen vluchtelingen redden door ons eigen land te vernietigen.”

Screenshot_39

De Engelse schrijver en journalist Peter Hitchens

(Door: Peter Hitchens – Vertaling: “Vederso”)

Eigenlijk kunnen we niet doen wat we willen met dit land. We hebben het van onze ouders en grootouders geërfd en we hebben de plicht om het aan onze kinderen en kleinkinderen door te geven en bij voorkeur verbeterd en zeker onbeschadigd. Het is een van de zwaarste verantwoordelijkheden die we ooit zullen hebben. We kunnen het niet zomaar impulsief aan vreemden geven, omdat het onszelf een goed gevoel geeft.

Ieder van de “hoog geplaatsten” die de houding aanneemt van het onnozele “vluchtelingen welkom” moet worden gevraagd of hij of zij voor onbepaalde tijd een individuele vluchteling of een familie in zijn of haar huis wil opnemen en voor hen voedsel, medische zorg en onderwijs wil betalen.

Als dat zo is, dan menen ze het. Zo niet, dan eisen ze alleen maar dat anderen betalen en ruimte maken, zodat ze zelf een goed gevoel krijgen. Ongetwijfeld zijn dezelfde mensen ook sentimentele enthousiastelingen voor  “leefbaar loon” en “sociale woningbouw”, terwijl in feite open grenzen gestaag de lonen omlaag duwen en de woonlasten omhoog.

Zoals William Blake terecht heeft gezegd: “Hij die goed zou zijn voor een ​​ander, moet dat doen in de kleinste details. Het algemeen ´goed´ is het middel van de schurk, huichelaar en vleier”.

Groot-Brittannië is een geliefde plek om te wonen, vooral omdat het een eiland is waar de meeste mensen niet kunnen komen. De meeste echt succesvolle beschavingen overleefden, omdat ze tegen een invasie werden beschermd door bergen, de zee, woestijnen of een combinatie van deze dingen. Vraag de Russen of de Polen hoe het is om zonder het schild van de zee te leven. Er is geen positief woord voor “veiligheid” in het Russisch. Hun woord voor veiligheid is “bezopasnost” – “zonder gevaar”.

Dankzij een duizend jaar vrede zonder invasies hebben we verbazingwekkende niveaus van vertrouwen, veiligheid en vrijheid ontwikkeld. Ik heb bijna 60 landen bezocht en in de Sovjet-Unie, Rusland en de VS gewoond en ik heb nog nooit iets zo goed meegemaakt als wat wij hebben. Alleen in de Angelsaksische landen – de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland – is er iets vergelijkbaars. Ik ben er verbaasd over hoe gemakkelijk we dit weggeven.

Onze voordelen zijn sterk afhankelijk van ons gedeeld verleden, onze overerfde tradities, gewoonten en herinneringen. Nieuwkomers kunnen ze leren, maar alleen als zij in kleine aantallen komen. Massa-immigratie betekent dat we ons aanpassen, terwijl zij zich aan ons moeten aanpassen.

Dus gaan we nu op basis van een emotioneel spasme, verkleed als beschaving en vrijgevigheid, zeggen dat we afzien van deze erfenis en onze plicht om deze door te geven, zoals de verzwakte nietsnut van een erfgenaam van een oude erfenis afziet van het grote huis en het landgoed en het laat ruïneren?

Na meer dan mijn deel van echte lichamen gezien te hebben en kinderen heb zien verhongeren in een Somalische hongersnood, laten mij de foto’s van een dood kind op een Turks strand niet onberoerd. Maar ik ga niet pretenderen meer overstuur dan iemand anders te zijn. Ook ga ik niet opeens stoppen met denken zoals zo veel mensen in de media en politiek lijken te hebben gedaan.

Het kind is niet dood, omdat ontwikkelde landen immigratiewetten hebben. Het kind is dood vanwege criminele mensenhandelaars die cynisch het leven van hun slachtoffers riskeerden om zelf aan geld te komen.

Ik zal verder gaan. Het gebruik van woorden als “wanhopig” is in dit geval heel verkeerd. De familie van het kind was in Turkije veilig. Turkije (met al haar vele fouten) is lid van de NAVO en geldt officieel als vrij en democratisch. Veel Britse mensen betalen daadwerkelijk goed geld om op vakantie naar het strand te gaan waar het lichaam van het kind is aangespoeld.

Het is misschien niet ideaal, maar de definitie van een vluchteling is dat hij op de vlucht is voor gevaar, niet op de vlucht in de richting van een hogere levensstandaard.

God weet dat ik heb gedaan wat ik kon om me op deze pagina’s te verzetten tegen de domme interventies van dit land in Irak, Libië en Syrië, die zoveel onschuldige mensen veranderde in vluchtelingen of lijken.

Maar ik kan het niet als zinvol noch als rechtvaardigheid zien om deze dingen toe te staan als een excuus voor een onstuitbare demografische revolutie waarin Europa (met inbegrip van, helaas, onze eilanden) haar cultuur en haar economie laat samengaan met Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Als we dit laten gebeuren, zou Europa bijna alle dingen kwijtraken waarom anderen er willen wonen.

Denk je echt dat deze menigte in Boedapest met stoere jonge mannen die “Duitsland” schreeuwen “asielzoekers” zijn of “vluchtelingen”? Vluchtelingen gaan niet de confrontatie aan met de politie van de landen waarin zij hun toevlucht zoeken. Ze schreeuwen geen georkestreerde slogans en liggen niet op de spoorrails.

En waarom gebruiken ze trouwens de Engelse naam voor Duitsland als ze schreeuwen? In het Arabisch en Turks heet dat land “Almanya”, in het Koerdisch iets dergelijks. De Duitsers zelf noemen het “Deutschland”. In het Hongaars is het “Nemetorszag”. Hoopte iemand dat de Britse en Amerikaanse televisie er zou zijn? Ik heb het al eens eerder gezegd en ik zeg het nogmaals: spontane demonstraties willen georganiseerd zijn.

Vluchtelingen hebben geen eisen of kiezen hun toevlucht. Ze vragen en ze hopen. Wanneer we op een dag ooit zelf vluchteling worden (en dat is heel goed mogelijk), zullen wij dit ontdekken.

Met betrekking tot deze boze, zelfverzekerde en krachtige jonge mannen, laat ik het aan u over om de juiste conclusie te trekken, want ik ben te bang voor de Thought Police (uit: George Orwell’s 1984) om het juiste woord te gebruiken.

Maar het is interessant dat deze week in het Engels een vertaling van een nogal gevaarlijke boek gepubliceerd werd, dat in Frankrijk net voor de Charlie Hebdo-moorden uitkwam.

“Onderwerping” (Submission) door Michel Houellebecq voorspelt in Frankrijk een door moslims gedomineerde regering over ongeveer zeven jaar, aan de macht geholpen door de Franse conservatieven en de sociaaldemocraten. Wat ze willen, zegt een van de slimmere personages in het boek, “is dat Frankrijk verdwijnt – dat het integreert in een Europese federatie”. Dit betekent dat ze veel liever een deal met een islamitische partij zouden sluiten dan met het Front National, het equivalent van UKIP in Frankrijk.

Ik zou niet verbaasd zijn als u dit bekend in de oren klinkt. Het is verbazingwekkend hoe waarschijnlijk en eenvoudig de auteur deze islamitische revolutie laat klinken.

Kunnen we deze transformatie stoppen van alles wat we hebben en wie we zijn? Ik betwijfel het. Er zou de grimmige vastbeslotenheid van Australië voor nodig zijn, dat gewoon duidelijk maakt dat de deuren slechts voor een beperkt aantal mensen die door ons worden uitgekozen open staan en daarbij de rechtvaardige minachting verdragend van de zogenaamde Verlichte mensen.

Als we het overlevingsinstinct en de benodigde vastbeslotenheid missen en als zo veel van onze meest invloedrijke mensen sentimentele nationale zelfmoord willen plegen, vermoed ik dat we het niet gaan redden.

Aan degenen die redelijke oproepen voor een nationale zelfverdediging als fanatisme, haat en onverdraagzaamheid (die zij niet zijn) veroordelen, heb ik alleen maar dit verzoek: doe niet alsof je het goede en genereuze aan het doen bent, terwijl je in werkelijkheid laf en zwak bent.

Bron:
www.dailymail.co.uk
Auteur: Peter Hitchens

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Desinformatie, Eurabië, Genocide, gezond realisme, Groot-Brittannië, Historie, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Overheid, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op “Wij zullen geen vluchtelingen redden door ons eigen land te vernietigen.”

 1. Claudia M. zegt:

  Gelooft u mij als ik zeg dat ik de laatste ben die hier een goed gevoel bij heeft! Het maakt mij woest dat mijn vaderland verloederd, afglijdt en totale verwoesting te wachten staat! Waarom zien nu zovelen niet dat dit niet goed kan gaan?

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  wat een realiteitsbesef…
  ik denk dat ik mijn hoed maar hef 😛

  Like

 3. Tom zegt:

  Niets aan toe te voegen. Vooral het deel waarin de grimmige vastbeslotenheid van Australie wordt aangehaald. Het wordt misschien niet leuk, maar willen we hier uit komen dan zullen we bepaalde drempels over moeten om te laten zien van wie Europa is, en van wie Nederland is.

  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Peter Hitchens heeft gelijk.

  Er is geen land zo bijzonder als Groot-Brittannië, juist omdat het een eiland is.

  De historie is geweldig bewaard gebleven, je hebt het gevoel alsof je door een openluchtmuseum loopt.

  Middeleeuwse huizen, landgoederen, kastelen, indrukwekkend. En dat alles met elkaar bepaalt de sfeer.

  Degenen die dat land vernielen door een cultuur in te laten stromen die daar niet past, zijn wat mij betreft criminelen.

  Zij vernielen iets wat in eeuwen is opgebouwd, bewaard en wat – als zij hun zin krijgen – nooit meer terugkomt.

  Like

  • Wachteres zegt:

   And did those feet in ancient time
   Walk upon England’s mountains green?
   And was the holy Lamb of God
   On England’s pleasant pastures seen?

   And did the Countenance Divine
   Shine forth upon our clouded hills?
   And was Jerusalem builded here
   Among these dark Satanic Mills?

   Bring me my Bow of burning gold;
   Bring me my Arrows of desire;
   Bring me my Spear; O clouds unfold!
   Bring me my Chariot of fire!

   I will not cease from Mental Fight,
   Nor shall my Sword sleep in my hand,
   Till we have built Jerusalem,
   In England’s green & pleasant Land.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Wachteres. Jammer dat de mensen daar denken dat ze alles kunnen maken wat zij vinden dat zij kunnen maken. Leer mij de arrogantie van dit soort “Insel Affen” kennen!
   En daardoor zijn ze in de situatie beland waar ze nu in zitten… temidden van hun prachtig decor!… Voorbeeld: E n de verkiezing van die nieuwe Labour-leider heden ziet het er niet naar uit dat deze mensen snel bij zullen leren…!

   Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Zoveel goed willende mensen en de regeringen blijven doof tot ze zelf het botte mes van de islam door hun strot voelen hakken.

  Like

 6. R.Kroonenberg zegt:

  bij nader omzien…
  .
  wat een geweldig realiteitsbesef…
  ik denk dat ik mijn pet maar hef 😛

  Like

 7. JAN zegt:

  Too late, too little! The Islamic army is already on British soil and in the wombs of British women. Britain is not worth defending. It is a lost cause by the choice of its people, the cowardly atheists.

  Like

  • harry zegt:

   @ Jan , waar zitten die moedige christenen , die zie ik ook niet !
   En onder christenen zitten ook hordes landverraders ; zie de paus , als exponent van de religie .
   Christenen zijn kampioenen wegkijkers . De andere wang defaitisten .
   Had vorige week nog een gesprek met zo’n gereformeerde broeder . Toen ik vroeg of er in de kerk ooit gesproken werd over de dreiging van de islam , was het verbaasde antwoord : NEE !
   Zoals ik al zei , wegkijken !

   In ieder geval kun je zeggen dat de jarenlange indoctrinatie door links en het ontmoedigen van de gewoonte voor je rechten op te komen dankzij de socialisten tot een groot ‘succes’ geworden is .
   In heel Europa .

   Wie keert het tij ?

   Like

 8. Pingback: “Wij zullen geen vluchtelingen redden door ons eigen land te vernietigen.” | E.J. Bron | Onwetendheid

 9. Avidia zegt:

  De video is toch geweldig, zo is het en zo moet het blijven, ook in ons land, onze eigen mensen!!!! Ook hier, wij willen onder ons blijven en geen eisen van die import, laat ze in hun eigen land eisen gaan stellen, van die video word ik erg sentimenteel, en dan niet negatief, maar trots op een land zoals wij trots waren op ons eigen land, zijn wij dat nog???? Overal heeft de Islam toegeslagen, ons leven veranderd, er worden eisen gesteld en er wordt aan die eisen voldaan behalve onze eisen die zijn niets meer waard. Wij krijgen “namen”” wij zijn niets meer waard, buitenlanders hebben voorrang, kijk maar naar de woningmarkt. Waar blijven de huizen voor jullie kinderen??? Import krijgt die huizen!!!! En nu staan er weer duizenden te wachten op een verblijfsvergunning. Nederland is niet meer, we gaan Nederland begraven, en geen rust in vrede!!!!

  Like

 10. M.A.L. Sion zegt:

  En vergeet niet het ogenschijnlijke onbelangrijke detail van geniepige volksbeïnvloeding.
  Verbiedt het ten gehore brengen van het liedje met de meeslepende onderliggende dreun: Wij zijn van de wereld en de wereld is van ons allemaal.
  De suggestie is:
  In deze schijnwereld heeft iedereen het recht zich onvoorwaardelijk overal te vestigen.
  Een absoluut idiote, socialistische en onwenselijke onmogelijkheid.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 11. Drs.P. zegt:

  Wat een super artikel, enorm goed geschreven en zooooooooo waar.
  Het is voor mij met geen mogelijkheid te begrijpen dat er domme inteeld gansjes zijn die een of ander idioot welkomslied staan te zingen naar het leger van onze “veroverraars” en een ieder die daar iets van zegt een racist vinden?

  Dan vraag ik mij af wat er toch in de jeugd van deze leipe mensen is fout gegaan??
  Net of zij alleen in het heden van een soort van parallel universum leven, het grote plaatje niet kunnen zien en ook geen paar jaar vooruit kunnen kijken! Nu leeft ieder mens wel in zijn of haar eigen universum, maar de meeste lopen redelijk in lijn met het gezonde verstand.

  Wij hebben een stel gigantische lamlullo’s in den Haag die helaas zelfs worden ondersteund door de gristen partijen. Altijd maar ander volk eerst en het minder, minder, minder is “strafbaar”! We gaan steeds meer zien dat het minder, minder, minder hard nodig is!!

  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 12. fransdewit zegt:

  Kijk een ander “nuchtere” kijk op de dingen, petje af

  Like

 13. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:
  Elke immigrant is er 1 teveel

  Like

 14. Gerrit Tienkamp zegt:

  Ben reeds vertrokken

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  precies, wie kan ik helpen als ik blut ben?
  wat kan ik delen, als ik niks meer heb?
  wat voor toekomst geef ik mijn kinderen, wanneer ik nu mijn land laat bezetten en verpesten?
  En dat blijft me verbazen van de linxe kerk; ze bulken van het geld, ze hebben een tweede huis, daar waar de zon meer schijnt, dat Nederland onleefbaar wordt kan ze totaal niet schelen. Maar wat is men dan denkende over de toekomst hun eigen kinderen?

  Like

 16. Jan zegt:

  Begroeting asylshoppers in Polen

  Like

 17. Jan zegt:

  Duisburg neemt Noord-Koreaans staatsmodel over: privéwoningen worden geconfisqueerd

  Der Oberbürgermeister von Duisburg erklärt, dass Wohnungen beschlagnahmt werden. Amateur-Aufnahme der Bürgerversammlung ! In Duisburg seien bisher 600 Wohnungen beschlagnahmt worden mit dem angeblichen Einverständnis der Vermieter.

  Met ‘toestemming’ van de verhuurder. Wie dat gelooft is ver heen.

  Like

 18. Jan zegt:

  Nickelsdorf, Oostenrijk. Aantal inwoners: 1770. Overspoeld door 10.000 asylshoppers en er zijn nog ruim 10 miljoen onderweg
  http://images04.oe24.at/nickelsdorf.jpg/bigStory/203.922.613
  http://www.oe24.at/oesterreich/chronik/Asyl-Kollaps-an-unseren-Grenzen/203922619

  Like

 19. Peter Selie zegt:

  Nee, wij misschien niet. Hoewel??? Maar wij hebben geen macht, die hebben we ons af laten pakken door de club grootverdieners en Eurofielen die het Groot Kapitaal steunen. En die hebben andere plannen!

  Like

 20. Pingback: Vluchtelingencrisis en migratiestroom: verdieping verheldert! | Dupslog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s