Niemand mag Turkse stad nog in, “burgers worden neergeschoten”

Screenshot_5

Turkse veiligheidstroepen blokkeren de weg om een konvooi van de pro-Koerdische partij HDP te stoppen

(Door: Sacha Kester)

‘Er dreigt in Cizre een bloedbad. Zeker 25 burgers zijn gedood, onder wie een baby van zes weken’, zegt Bozo Bilal Acar vanuit de belegerde plaats Cizre in het zuidoosten van Turkije. ‘Er staan sluipschutters op de daken die ook op burgers schieten. Ik ben zelf een paar keer bijna door hen geraakt.’

Acar, een mensenrechtenactivist en medewerker van de pro-Koerdische partij HDP, is Cizre vorige week zaterdag binnengekomen. Hij was een van de laatste: niemand kan er in of uit zonder toestemming van het leger.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, democratie, Hypocrisie, Koerden, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Mensenrechten, nieuw fascisme, Rotzakken, Turkije, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

6 reacties op Niemand mag Turkse stad nog in, “burgers worden neergeschoten”

 1. JooJootje zegt:

  Waar blijft de verontwaardigde reactie op het naleven van de mensenrechten van Nederland en de EU een oorverdovende stilte hoe hypocriet.

  Like

 2. Henk.V zegt:

  Het is een bekend gegeven dat Turkije zich zeer verzet tegen elke vorm van autonomie van de Koerden in Turkije , omdat het land beducht is voor het ontstaan van een zelfstandige staat waarin de ruim 60 miljoen Koerden (die nu verspreid wonen in vier landen : Noord Irak, Noord Iran, Noord Syrië en Zuid Oost Turkije ) als volk zeggenschap krijgen over hun eigen bestaan.

  De meest strijdbare Koerdische beweging is de PKk die de Turken op hun eigen grondgebied door middel van aanslagen onder druk heeft gezet.
  Daarop volgden dan weer Turkse represailles, waarvan de aanvallen op de stad Cizre de dunne lijn tussen een militaire zelf verdedigingsactie en oorlogsmisdaden tegen Koerdische burgers lijken te overschrijden.

  Hier moeten een paar dingen niet uit het oog worden verloren: de Koerden zijn de enigen die de terroristen van de IS met succes bestrijden !
  De aanvallen tegen de IS ,die Turkije momenteel heet uit te voeren op Syrisch grondgebied brengt hen mogelijk ook in direct contact met de strijdgroepen van de Koerden die tegen de IS militaire operaties uit voeren.
  Officieel wordt het Turkse ingrijpen in Syrië omschreven als de eerste grote actie die Turkije tegen de IS fundamentalisten onderneemt. Gezien het bovenstaande is dat maar zeer de vraag!
  De houding van het zeer naar fundamentalisme neigende bewind van Erdogan met betrekking tot de Islamitische Staat is -om het maar eufemistisch te zeggen : niet echt veroordelend geweest.
  Het is nooit helemaal duidelijk geweest waar Turkije precies tegenover IS stond..
  Dat de Turken eens en voor altijd het ”Koerdische probleem” de wereld uit willen helpen is echter nooit een geheim geweest!

  De zwijgzaamheid van de EU in deze kwestie is oorverdovend, omdat men in Brussel tegen Turkije niet al te hard wil optreden. Het land is officieel geen lid van de EU en er zijn nog steeds landen die – om zeer moverende redenen- ook niet zouden willen dat het land bij de EU kwam (!!!), maar ondertussen ontbreken de”vertegenwoordigers” van Turkije bij geen enkel overleg dat onder auspiciën van de ultra democratische machtswellustelingen in Brussel plaats vindt.

  Tja, en dan zijn er nog mensen die werkelijk menen dat de EU een democratische instantie is…..
  Zou het mannetje dat Dhimmitude ’66 leidt daarom zo’n warme voorstander zijn van toetreding van Turkije tot de EU zijn? Om het democratisch gehalte van de regenten uit Brussel te versterken?

  Maar het zou wel eens kunnen zijn dat hier in elk geval de Koerden het kind van de rekening kunnen worden….

  Like

  • koddebeier zegt:

   Dank je wel Henk V, Ik vroeg me altijd al af waar die D van D666 voor stond, want democratisch zijn ze niet. Blijkt het Dhimmitude te zijn, dat past inderdaad uitstekend bij Pechdrol en z’n partijmaatjes !! 🙂
   Nou hopen we dat al die flapdrollen die er op stemmen het ook door krijgen !

   Like

   • Henk.V zegt:

    Dat hoop ik ook, Koddebeier, maar het vreemde bij de Nederlandse verkiezingen is dat links-liberale partijen het vermogen schijnen te hebben om vanuit een duidelijk neergaande lijn in de peilingen op het laatste moment als een raket weer omhoog schieten tijdens de definitieve stembus uitslagen.
    Ik heb daar bepaald zo mijn gedachten over, maar die kan ik helaas nog niet hard maken. Scherpe controle tijdens de diverse verkiezingen blijken hoe dan ook meer dan nodig geworden.
    Mijn achterdocht jegens de bedoelingen en tactieken van ”politiek correct” is inmiddels zeer diep geworteld.

    Like

 3. tjonge zegt:

  een beetje stiekem genocide plegen op de koerden kun je gerust aan aapje erdogan toe vertrouwen.
  .
  genocide is in turkije al eerder effectief gebleken, alleen de aapjes noemen het geen genocide en wassen hun handen in onschuld, geheel naar islamitische traditie……

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  Ja, en dan te weten dat Turkije onder Ata Turk nog zo’n leuk land was!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s