Václav Klaus: Oproep van de Europese burgers aan de regeringen en parlementen

Screenshot_42

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige staatspresident en minister-president van de Tsjechische Republiek, Václav Klaus, geldt als een hard criticus van de EU-politiek en staat bekend om zijn duidelijke taal. De 74-jarige beschuldigde de politici van Europa onlangs nog van onverantwoordelijkheid in de vluchtelingenkwestie. “Europa moet duidelijk ´Nee´ zeggen tegen de hier naartoe komende vluchtelingen”, verklaarde hij. Nu heeft hij een oproep geformuleerd aan de Europese regeringen en parlementen om de grenzen weer te beveiligen en hun verantwoordelijkheid tegenover de burgers weer waar te nemen. Hier de letterlijke tekst van de oproep:

Wij, de ondertekenaars, willen niet meer passief blijven toekijken hoe onze staatsorganen en politici op dit historische ogenblik tijd verliezen en hun plicht niet doen. Het is hun taak om de belangen en de veiligheid van de burgers in hun eigen landen te verdedigen. Tegenwoordig worden we met een fundamenteel gevaar voor de toekomst van ons leven geconfronteerd. De massamigratie vormt een ernstige bedreiging voor de stabiliteit van Europa en de individuele lidstaten van de EU. Wij staan niet onverschillig tegenover het lot van de slachtoffers van de oorlogen en andere catastrofes van de huidige wereld. Wij wijzen de manipulatie van de publieke opinie echter af, die de natuurlijke solidariteit met de migranten misbruikt om de acceptatie van de massamigratie op te roepen. Het huidige Europese debat over migratie moet niet zo uitgelegd worden dat wij ons voldoende of onvoldoende tegemoetkomend gedragen tegenover andere culturen, religies, rassen en volkeren. Wij zien onbetwistbare risico´s en dreigingen, die ontstaan uit de kunstmatig vermengde verschillende volkeren, culturen en religies.

De Europese regeringen gedragen zich al te onschuldig en onverantwoordelijk. Terechte angsten voor de toestroom van de honderdduizenden migranten mogen niet – door de politici en de meeste media – gebagatelliseerd, verzwegen en geschandaliseerd worden.

Om al deze redenen roepen wij de regeringen van de EU-landen op:

 • De binnenlandse veiligheid en de uiterlijke onaantastbaarheid van de staatsgrenzen met alle middelen die zij ter beschikking hebben te garanderen;
 • Zich te houden aan de rechtsorde van de individuele landen en aan de aangenomen internationale verplichtingen;
 • De uitbreiding van de chaos te vermijden, die als gevolg van de migratie al is ontstaan in een serie landen;
 • Op EU-niveau geen quota of gelijksoortige maatregelen te nemen waarmee de migranten moeten worden “toegewezen” aan individuele EU-landen;
 • Zich zonder veranderingen te houden aan de nu geldende asielpolitiek en hun eventuele veranderingen alleen te doen met de toestemming van de bevolking d.m.v. referenda of nieuwe verkiezingen;
 • Dat landen, die de grenzen van de EU vormen, verzekeren dat de illegale migranten naar hun land van herkomst teruggestuurd worden.

Eerste handtekening: Václav Klaus, 04-09-2015

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Eurabië, Europa, Islamisering, Krankzinnigheid, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

15 reacties op Václav Klaus: Oproep van de Europese burgers aan de regeringen en parlementen

 1. Marc zegt:

  Vooral die laatste twee punten zou ik nummer 1 en 2 zetten. Dat is waar het om gaat!

  Like

 2. Verstandige taal, maar gaat niet gebeuren. Dan zouden we het volledige kabinet naar huis moeten sturen…

  Like

 3. Realistische kijk op de gang van zaken!Waar kunnen wij tekenen?Al moet ik er voor de deuren langs!

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Deze Václav Klaus heeft gewoon gelijk!
  Dingen die Geert Wilders hier al jarenlang vertelt en verklaart…

  Like

 5. Don Tessers zegt:

  Dat is er teminste eentje , nu de rest nog, maar dat zal niet gebeuren denk ik.

  Like

 6. M.A.L. Sion zegt:

  Een moedig man. Hij wijst ondubbelzinnig op de risico’s van de vermenging van culturen en RELIGIES.
  Dat die risico’s levensgroot zijn is overduidelijk. We hoeven slechts te kijken naar de geschiedenis van de islam, de huidige situatie en de voornemens van met name ISIS.
  Deskundigen berekenen en schatten het aantal doden veroorzaakt door de veroveringsdrang van de islam op meer dan 275.000 000. Door de escalatie van de laatste tijd en het beschikken over moderne strijdmiddelen doet dat aantal sterk oplopen. Het gaat om honderden per dag.
  In de huidige situatie zien we dat door moslims in het Midden-Oosten en landen in Afrika duizenden mensen vermoord worden. De geschiedenis van de vele veroveringsoorlogen in de afgelopen 1400 jaar tonen een ongelooflijke wreedheid. Deze feiten komen tot ons in overleveringen en documentatie. Bij het kennisnemen van deze bestialiteiten is men geneigd het niet te geloven omdat het strijdig is met de normale menselijke natuur.
  Aan de perverse creativiteit van de moordlust van ISIS hoeft niet getwijfeld te worden. Zij zelf zorgen voor de verspreiding wereldwijd van beelden van de gruwelijke, onmenselijke moordpraktijken. Het is geen doden om ‘verheven’ religieuze of nationalistische doelen na te streven. Het doden van mensen is verheven tot een VOLKSVERMAAK.
  Deze moordlust is ook terug te vinden in de gedragingen van HAMAS, Boko Haram, Al-Qaida en andere islamitische terreurgroepen. Belangrijker is echter dat deze verheerlijking van het doden van mensen ook terug te vinden is in de ontstaansgeschiedenis van de islam,met name in het gedrag van de profeet Mohammed. Naar hedendaagse maatstaven zou hij niet als religieus leider en inspiratiebron van volken gezien worden maar als MASSAMOORDENAAR.
  Het is betreurenswaardig dat de nazaten van Mohammed en zijn mededaders dusdanig bevattelijk waren voor deze lust tot perverse en obscene praktijken. De nagelaten en later verder uitgewerkte geschriften van deze sekte zetten generatie na generatie aan tot het vernietigen van andersdenkende volken.
  Met name ISIS dringt op om de wereld om te zetten in een wereldkalifaat. Als we dit niet met harde hand verhinderen is dat het einde van onze moderne westerse leefwijze (cultuur).
  Er is nog maar weinig tijd om de islam als levensbedreigende sekte geheel van het wereldtoneel te laten verdwijnen.
  ISLAM – WEG ERMEE !!!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 7. harry zegt:

  Hadden we er daar maar een paar honderd van in Europa , lui van dat kaliber !

  Like

 8. Lavender zegt:

  2 Official from oil rich ‪Kuwait‬ refuses to take in ‪Syrian‬ refugees

  Vlucht. Prob. De oorz. General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years

  Like

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  Natuurlijk zijn we het met deze oproep allemaal eens. Maar aangezien het begrip democratie het schoftentuig in Brussel volkomen vreemd is, verdwijnt deze oproep onderin een la of gaat rechtsstreeks naar het ronde archief.

  De enige manier om het Brusselse gajes te stoppen is een volksopstand. Maar we hebben het allemaal te druk met de boodschappen, auto wassen, vakantiefoto’s inplakken, etc. Als onze vrouwen allemaal een hoofddoek moeten dragen en wij onze baard moeten laten staan zullen we wakker worden. Te laat, te laat, riep Winnetou…

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 10. Cathja zegt:

  Wát een verstandige man, deze Klaus! Ik ben het van harte met hem eens. Ik ben er bijna zeker van dat hij in Brussel als stoorzender wordt gezien, omdat hij met zijn gedachten en uitspraken over de massa-immigratie lijnrecht tegenover de ambities van Brussel staat.

  Deze man verdient veel lof en veel respect! Ik zou hem het liefst een dikke knuffel geven voor zijn wijze woorden en verstandige zienswijze!
  Zoals hij opkomt voor de (veiligheid van de) Europese landen, hoor je helaas bijna niet meer.
  Grote klasse!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s