‘We moeten niet nog meer problemen importeren’

Screenshot_22

Thierry Baudet

(Door: Lieven Sioen)

Thierry Baudet moet zich in de handen wrijven. Wat de Griekse crisis niet vermocht, krijgen de vluchtelingen misschien voor elkaar: het einde van Schengen en het begin van de desintegratie van de EU. ‘We moeten een vloot sturen om de vluchtelingen tegen te houden.’

Is het omdat hij zich te zeer in de beklemmende hoek van de conservatieven gedrukt voelt?

Thierry Baudet had al op voorhand aangekondigd dat hij ons voor het interview naar een bijzondere plek zou meenemen. Het blijkt een exclusieve en besloten sociëteit in hartje Amsterdam te zijn, een eclectische en hyper gestileerde plek voor feesten, lezingen en artistieke evenementen, waarbij nieuwsgierigheid, esthetiek en erotiek de leidraad zijn.

Een verlichtingsadept die niet vies is van wat esoterie, de conservatief die geen graten ziet in vrije liefde, Thierry Baudet is een complexer persoonlijkheid dan zijn messcherpe en compromisloze kritiek op de EU, islam, multiculturaliteit en moderniteit laten uitschijnen. Niet toevallig voelt hij zich heel verwant met Pim Fortuyn, de libertijnse en elitaire estheet die als eerste, ooit linkse intellectueel de islamisering van de Nederlandse cultuur hekelde. ‘Het is inderdaad een combinatie die niet vaak voorkomt. Ik ben dol op klassieke muziek en voel een grote liefde voor de klassieke westerse esthetiek en architectuur. Noem dat gerust conservatief. Maar tegelijk ben ik heel libertijns. Ik hecht een enorme waarde aan individuele vrijheid en vrijdenken.’

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)
De Standaard

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, Europa, Immigratie, Krankzinnigheid, Multiculti, Nederland, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op ‘We moeten niet nog meer problemen importeren’

 1. BertG. zegt:

  Door Bolo,
  Pak nog snel even een dubbele wodka nu kan het nog, vanaf komende dinsdag moeten we nuchter blijven.

  Althans volgens het zooitje klaplopers in Den Haag.
  .
  Volgens klaploper van financiën Dijsselbloem zijn we de crisis te boven dankzij het heldhaftige optreden van “onze” regering en de landverraders die dit zooitje ongeregeld steunen. De economie is aan het groeien. Overigens wil het feit dat de economie weer aan het groeien is niet zeggen dat de werkeloosheid gaat dalen. Lijkt mij ook vrij logisch aangezien we er dagelijks nieuwe kansloze gelukszoekers bij krijgen en we al te horen hebben gekregen dat ze gewoon moeten kunnen blijven om in navolging van de Oost Europeanen onze banen in te pikken. Uiteraard met dusdanig hoge subsidies dat de werkzoekende Nederlanders helemaal volslagen kansloos zijn om een baan te vinden. Een lastenverlichting van 5 miljard is er vrij gemaakt om de banenmarkt weer uit het slop te trekken, kunnen ze weer heel wat nutteloze kansloze projecten mee opzetten waardoor er geen hond van die 605.000 mensen geholpen gaat worden.
  http://www.vrijechroniqueurs.nl/pak-nog-snel-even-een-dubbele-wodka-nu-kan-het-nog-vanaf-komende-dinsdag-moeten-we-nuchter-blijven/

  Like

  • BertG. zegt:

   Gemiddelde wachttijd sociale huurwoning: acht jaar
   Purmerend kent de langste wachttijd: 21 jaar. In het centrum van Amsterdam en in Hoofddorp bedraagt de wachttijd 17 jaar, in andere Amsterdamse stadsdelen varieert het van 14 tot 16 jaar. In Nieuw-Lekkerland wachten mensen drie jaar op een sociale huurwoning.
   http://nieuws.tpo.nl/2015/09/12/gemiddelde-wachttijd-sociale-huurwoning-acht-jaar/

   Like

  • Tistochwat zegt:

   BertG. 12 september 2015 om 21:10

   “Volgens klaploper van financiën Dijsselbloem zijn we de crisis te boven dankzij het heldhaftige optreden van “onze” regering en de landverraders die dit zooitje ongeregeld steunen. De economie is aan het groeien.”

   Alleen oliedomme ‘asielzoeker’-lovers geloven die kwaadaardige leugenaars!
   Zolang ALLES voor mij duurder wordt, maken ze MIJ niets wjjs!

   Like

   • koddebeier zegt:

    Vreemd he, de economie groeit en iedere keer sluit er weer een bedrijf en staan er een paar duizend man/vrouw op straat of men gaat efficiënter werken en trapt een paar duizend mensen de straat op ???

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s