ACTUEEL!!! – Dramatische ommekeer in de vluchtelingenpolitiek: Duitsland sluit de grens met Oostenrijk!

Screenshot_22

Vandaag kwamen er ongeveer 1400 nieuwe vluchtelingen in München aan, tot nu toe is er geen prognose voor de hele dag bekend. Zaterdag waren er ongeveer 13.000 vluchtelingen op het hoofdstation aangekomen, die ervoor zorgden dat de autoriteiten aan de rand van de opnamecapaciteit werden gebracht

(Vertaling: E.J. Bron)

Dramatische ommekeer in de vluchtelingenpolitiek! De Bondsrepubliek Duitsland voert volgens informatie van BILD als reactie op de vluchtelingencrisis tijdelijk weer grenscontroles in. Het gaat eerst alleen om de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Hier zullen vanavond nog weer grenscontroles worden ingevoerd. Bovendien zal het treinverkeer van Oostenrijk naar Duitsland 24 uur worden stilgelegd.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU), kondigde voor 17.30 uur een verklaring aan.

Zoals BILD te weten kwam uit veiligheidskringen riep de deelstaatregering in Beieren de hulp in van de landelijke politie om de situatie de baas te worden. Als reactie zal de staat eerst 2100 man van de staatspolitie naar Beieren sturen. Zij moeten helpen bij de grensbewaking.

De staatspolitie zal volgens informatie van BILD tegelijkertijd de controle met “mobiele controle- en bewakingsmaatregelen” in het grensgebied – dat betekent tot 30 kilometer voor de landsgrens – langs de grenzen met Tsjechië en Polen uitbreiden om het ontsnappen aan grenscontroles aan de Oostenrijkse grens te verhinderen.

Daarvoor worden politieagenten van de staatspolitie uit heel Duitsland samengetrokken.

Achtergrond van de verrassende beslissing:

Met het oog op de aanhoudende toestroom van vluchtelingen beschouwen politici uit alle kampen de grenzen van de opnamecapaciteit in Duitsland bereikt.

Alleen al in München kwamen van zaterdagmorgen tot zondagmiddag opnieuw 16.000 (!) mensen uit Hongarije en Oostenrijk aan. De afgelopen twee weken kwamen er 63.000 vluchtelingen aan in de Beierse hoofdstad. In de stad eindigt de zogenaamde “Balkan-route” van veel migranten. De burgemeester van München, Dieter Reiter (SPD), had dit weekend alarm geslagen:

“We zitten gewoon vol hier in München. Ik kan niet meer garanderen dat vluchtelingen hier vannacht niet op het station of ergens anders in de stad in de open lucht moeten slapen.”

Hij roept de staat en de deelstaten ertoe op meer vluchtelingen op te nemen. Echter: ook de deelstaten hebben de limiet van opvang van vluchtelingen bereikt.

Gezien de dramatisch toegespitste situatie riepen de regeringschefs van de deelstaten Rheinland-Pfalz en Schleswig-holstein, Malu Dreyer en Torsten Albig (beide SPD), zondag op tot een speciale bijeenkomst van de ministers-presidenten van de deelstaten. Volgens Albig moet de bijeenkomst met bondskanselier Merkel nog deze week plaatsvinden.

De Duitse spoorwegen zette ondertussen zondag voor het eerst een reguliere ICE-trein in om de mensen verder te vervoeren. Passagiers van de treinverbinding tussen München en Berlijn moesten vanwege het gebruik van de ICE voor de vluchtelingen andere treinen nemen.

Bron:
www.bild.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(h/t “Adriaan Jansens”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Duitsland, Immigratie. Bookmark de permalink .

29 reacties op ACTUEEL!!! – Dramatische ommekeer in de vluchtelingenpolitiek: Duitsland sluit de grens met Oostenrijk!

 1. Vederso zegt:

  Zo, de grens is bereikt, men begint na te denken.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  “Duitsland voert volgens informatie van BILD als reactie op de vluchtelingencrisis tijdelijk weer grenscontroles in.”

  Dat is natuurlijk hel mooi, maar scheelt het ook in het aantal binnen te laten ‘asielparasieten’?
  Ik ben de woorden ‘asielzoeker’ en ‘vluchteling’ toch zó ontzettend meer dan spuugzat beu!
  Verdorie nog aan toe: één vlo, kun je nog wel bestrijden, tien ook nog wel, maar méér moeten het er toch niet worden want voor je het weet is de plaag niet meer te bestrijden en wordt al je bloed opgezogen tot je hartstikke dood bent!

  Elke kloothommel die tot drie kan tellen, weet toch dat je niet heel Oeloeboeloeland en alle invasieve tapijtvreters die aan de zandbak willen ontstijgen in Europa kan huisvesten?!
  Dat snapt toch de allergrootste eikel?!

  Like

 3. Heer M zegt:

  Merkel zal het wel weer dwarsbomen, met Juncker, anders zijn ze ongeloofwaardig.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Merkel is weg… Politiek debacle. Alleen is het in de praktijk nog niet zo ver.
   De grens van de waanzin is bereikt.

   Like

   • biebie zegt:

    Merkel moet zo snel mogelijk weg von fenster, liefst komende week nog.Zolang die naam nog rond dwaalt komt er geen einde aan de toestroom.Ik denk dat ze al aan het inpakken is hiep hiep nu nog hoera.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Heer M: 17.59. uur, op 13/9. Juist, men gaat dat dwarsbomen. Het was de voorganger van Merkel- KOHL CDU- die samen met de Franse President- de RODE MITTERAND- het onzalige plan van de EUSSR hebben gelanceerd op de Top van Maastricht in 1992. Daarmee is de hele ROTZOOI en ELLENDE waar WIJ nu inzitten begonnen. Dat vieze smerige communistische plan- de invoering van de EU- zal gaan leiden tot HONGERSNOOD,OPROER, REBELLIE en BURGEROORLOGEN in heel Europa, en ja, smeerlappen van politieke partijen, te weten van: socialisten, sociaal-democraten, liberalen en christen-democraten JULLIE ZIJN HIERVOOR VERANTWOORDELIJK!

   Like

 4. Pieter G zegt:

  Dit zag een kleuter aankomen.
  Duitsland lapt met de dichte grens de vrije doortocht HET KROONJUWEEL van de Europese Unie aan haar laars.

  Nu nog de Merkel kliek oppakken en berechten voor landverraad en levenslang laten boete voor het krankzinnige beleid.
  En hopen dat de vijandige horde islamieten in toom gehouden kan worden voordat ze massaal terug gestuurd worden door de Opruimers van dit knettergekke zelfmoord beleid.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Daarvoor zijn alle reguläre reizenden uit deze trein richting Berlijn
  gesmeten om alle plaatsen vrij te maken voor de artzten,profesoren,
  Chirurgen,doktoren en vele andere vakkrachten uit de zandbak van
  het middenoosten, Albanien,kosovo en turkije !
  De ICE Express omgedoopt in een Orient-Express ! Tjakka !!

  Like

 6. gielah zegt:

  Mag dat tijdelijke opheffen van Schengen op zijn minst een eeuw of drie duren?
  De NPO presentatrice op radio1 wordt er helemaal zénuwachtig van, want zij zag Schengen klaarblijkelijk als een wet voor tijd en eeuwigheid.

  Like

 7. helletocht zegt:

  München, 16.000 man in een weekend. Ja, super, “Wir sind gut, alle anderen bad”!! Dat “das Reich” zich in eigen voet zou schieten was evident. Dat dit na hun schending van alle afspraken betreffende de toelating van “asielzoekers” weer een schending is van Europese regels is ook helder. Dat Duitsland eigenlijk doet wat het wil is zo klaar als een klontje. Dat dit gevolgen heeft voor de toestroom naar andere landen is ook een feit. Ze slaan gewoon links of rechts af. “Nach Amsterdam oder Wassenaar” heet het dan! “Rutte gut, Wilders bad”. Dat andere landen nu ook hun grenzen moeten sluiten is een logisch gevolg van de politieke waanzin. Ik vrees echter dat Den Haag het nog niet weet. Ze staan nog op het hockeyveld of op de golflinks.

  Like

  • Vederso zegt:

   Ze zullen natuurlijk nooit toegeven dat dit hen heeft overvallen en ze zullen zolang mogelijk aan de EU vasthouden en hun ideolgie van meer, meer, meer, willen opdringen.

   Like

 8. Cathja zegt:

  Als die ‘vluchtelingen’ het dan maar niet in hun hoofd krijgen om Nederland uit te kiezen als goede tweede keus om asiel aan te vragen!

  Ik vrees…..!

  Like

 9. reabron zegt:

  Deze keus hadden ze veel eerder moeten toepassen en achteraf blijkt dat het te laat is. Ik wens ze veel succes en sterkte toe.

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  Ik denk dat dit het teken is dat er nu onhoudbaar veranderingen in Duitsland zullen gaan plaatsvinden.

  Like

 11. Heer M zegt:

  En ze kunnen niet via Polen binnen komen??

  Like

 12. Vederso zegt:

  Ik zoek naar een goede omschrijving van het begrip “Europese solidariteit” en ik ben eigenlijk nog net verder gekomen dan: “de ander een vijandige mening door de strot duwen”.

  Like

 13. Hendrik M. zegt:

  Dat Merkelzwijn heeft wel wat uit te leggen; die heeft al dat asiel geteisem uitgenodigd.
  Nu loopt Oostenrijk helemaal vol…
  Had Orbán toch gelijk…

  Like

 14. Nemesis zegt:

  Maak jullie maar geen illusies over die grenscontroles van Duitsland, Heb vandaag alweer het een en ander gezien en gehoord. Het stelt erg weinig voor, ze worden toch wel doorgelaten. Het dient alleen om de boel een beetje rustigere te laten verlopen en de rest van EU bevolking zand in de ogen te strooien. Want het Merkel blijft er bij, de hulp aan vluchtelingen kent absoluut geen bovengrens. Dat het treinverkeer stopgezet was, diende hetzelfde doel. Na 2 uur was het station weer open.
  Helaas moesten alle reizigers met geldige plaatsbewijzen uit de luxe hoge snelheidstreinen uitstappen. M.a.w. ze werden er gewoon uitgejaagd en ze moesten zelf maar zien hoe ze verder kwamen. De ICE’s worden nu gebruikt om de vluchtelingen, uiteraard zonder plaatsbewijzen, want dat hoefde niet van de Deutsche Bahn, dwars door Duitsland richting Berlijn gebracht.
  Ondertussen zijn er in München gisteren alweer 13.000 aangekomen wat vandaag opliep tot 14.000 +. Helaas waren nog geen slaapplaatsen voorhanden dus moesten die arme zielen (erg hè) op het station op de grond slapen.
  Het leger moet nu op elke vrije plek in kasernes e.d. bedden gaan opzetten en tevens zullen er maandag wel weer een flink aantal huurders hun huis uit worden gejaagd.
  Onder de zo beroemde solidariteit begrijpt het Merkel (geen typefout overigens) dat ze nu wel met een behoorlijk aantal van die gasten zit, dus dat moeten de buurlanden dan maar oplossen volgens haar. Ik zou zeggen hou ze lekker bij je en stop ze in het Bellevue in Berlijn. Plek zat.
  Als het nog eventjes zo doorgaat zullen er inderdaad nog ergere onhoudbare toestanden gaan plaatsvinden als er al zijn. Niet zo zeer veroorzaakt door de Duitsers zelf, want die zijn op uitzonderingen na, precies zulke makke schapen en toetsenbord touristen als de Nederlanders,zeer waarschijnlijk nog makker. Maar door dat zooitje ongeregeld dat al vechtend en schreeuwend en vorderend binnen komt denderen e gaan het beleven en dat duurt echt niet lang meer. Als de Obermufti daar in de VS het startsein geeft, dan mag je ramen en deuren wel verbarricaderen. Want het leger heeft al opdracht gekregen, rechts extremistische opstanden direct met geweld neer te slaan. En gehoorzaam dat die moffen zijn. Daar weten we alles nog wel van.

  Like

 15. Jan zegt:

  Klein probleempje: er vormt zich een stuwmeer van parasieten aan de Oostenrijks-Duitse grens. Het leger zal ingezet moeten worden, met scherp schieten; doen zij het niet, wat ik verwacht, hoeft men niet meer te rekenen op de ‘regering’ (tussen aanhalingstekens), dwz de land- en volksverraders.

  Like

 16. Jan zegt:

  De SPD laat weer haar fascistische smoel zien. Locatie: Dortmund

  Partijleden van Die Rechte en toeschouwerspubliek worden door leugenachtige burgemeester Sierau (SPD) van Dortmund uit de raadszaal gesmeten omdat zij het niet eens zijn beslissing nog meer illegalen de stad binnen te halen. Parteilid Detlef Münch van de ‘Freien Bürgerinitiative’ krijgt spreekverbod


  (Ullrich Sirau (let op de eend op zijn stuur)

  … überfordert mit der Deutlichkeit, in der Ratsvertreter Michael Brück Sierau seine Haltung als „Fähnlein im Winde“ anprangert, wird Sieraus Gesicht im Verlauf des Wortbeitrages immer röter, der Zorn in seinen Augen ist unschwer zu erkennen. Als sich nach Ende des Beitrages dann auch noch mehrere Zuschauer erdreisten, spontan zu applaudieren, kennt Genosse Uli kein Halten mehr: „Räumt die Tribüne von denen!“ poltert er, wobei plötzlich jeder Zuschauer hinausgeworfen werden soll, den Sierau im „rechten Spektrum“ verordnet…

  Im Sitzungssaal kommt Hektik auf, Sierau ignoriert Einwände der Betroffenen, während sich immer mehr Ratsmitglieder der linksbürgerlichen Parteien nicht mehr halten können und mit pöbelnden Zwischenrufen für Aufsehen sorgen. Sierau, der großspurig durch sein Mikrophon tönt, den „braunen Dreck“ rauszuwerfen, bekommt auf einmal Kontra: Brück nutzt nun sein Megaphon, um in einem kurzen Zwischenruf darauf hinzuweisen, dass die politisch korrekte Säuberung der Zuschauertribüne willkürlich und entgegen jedes Demokratieverständnisses ist – wer geglaubt hätte, in dieser tumultartigen Situation sei eine weitere Eskalation nicht mehr möglich, irrt sich. Tobend vor Zorn, schreit Sierau in sein Mikrophon, Brück habe den Saal zu verlassen, da er unwürdig sei, dem Parlament beizuwohnen…..
  Das Verhalten Sieraus zeigt, wieviel Angst der Sozialdemokrat vor konsequenter Oppositionspolitik hat, die sich nicht einschüchtern lässt, sondern überall in die Offensive geht – auf der Straße ebenso, wie im Parlament.


  (vrije meningsuiting opgeschort, dus buiten verder)

  http://www.dortmundecho.org/2015/09/eklat-im-rathaus-oberbuergermeister-sierau-wirft-die-rechte-ratsherrn-raus/
  Man, wat had ik dit graag willen zien

  Like

 17. Jan zegt:

  Geïmporteerde vakkrachten vinden snel werk:

  Exportkriminalität: „Rumänen“ aus Dortmund nach Metalldiebstahl im Kreis Olpe festgenommen

  Von Dortmund aus agierende Osteuropäer-Banden machen ganz Nordrhein-Westfalen unsicher: Bereits am Freitagmorgen (11. September 2015) konnte die Polizei in Drolshagen (Kreis Olpe) zwei aus Rumänien stammende Männer festnehmen, die zuvor mehrere Gullideckel aus dem öffentlichen Raum entwendet hatten – offenbar, um diese später bei einem Schrotthändler geldbringend einzulösen. Glücklicherweise wurde ein Zeuge auf das kriminelle Duo aufmerksam und alarmierte die Staatsmacht.

  http://www.dortmundecho.org/2015/09/exportkriminalitaet-rumaenen-aus-dortmund-nach-metalldiebstahl-im-kreis-olpe-festgenommen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s