Een humanitaire crises bedreigt de gevestigde instituties in het Westen

Screenshot_21

(Door: “rommel”)

De kloof tussen degenen die besturen en degenen die bestuurd worden, is uitgegroeid tot een gigantische afstand en voorspelt niet veel goeds. Migratie- en vluchtelingenpolitiek wordt bepaald door diegenen die veilig zijn, mensen die behoren tot de heersende elites, met hun prachtige woningen in keurige buurten en beschermde status.

Degenen die moeten leven met de gevolgen van de immigratie zijn minder zeker van een veilig bestaan en worden gedwongen de nadelen te ondergaan. Ze worden dagelijks geconfronteerd met een minder rooskleurige realiteit, met spanningen en conflicten. Maar de politieke besluitvormers kunnen zich daar niet over bekommeren, maken zich meer bezorgd over de harde woorden op het internet, terwijl het ‘gewone’ volk zich ongerust maakt over de toenemende criminaliteit. De elite heeft de luxe om het leven te zien in abstracte termen. Terwijl de gewone sterveling elke dag de gevolgen van hun beslissingen tot in elk detail moet beleven.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
DVC

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, Elite, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Een humanitaire crises bedreigt de gevestigde instituties in het Westen

 1. Hendrik M. zegt:

  Onze bestuurderen zijn dat alleen maar omdat ze zo contactarm en incapabel waren, ze werden maar lid van een politieke partij; slechts 2% der bevolking is dat….
  Veelal iets onzinnigs ‘gestudeerd’, vaak een overheid of semi overheid of NGO risicoloos baantje gehad.
  Google al die 2e Kamerleden maar eens.
  Rutte, geschiedenis gestudeerd doch er niets van geleerd.
  Pechtholt, kunst geschiedenis, en omdat het studentenleventje hem wel beviel ook nog archeologie, had een baantje als veiling schreeuwerd.
  Hennis, Schoevers type diploma en secretaresse…
  Enz.
  De 1e Kamerleden, vaak uitgerangeerde 2e Kamerleden die zich in allerlei bedrijven hebben laten benoemen, via de baantjes carrousel, andere belangen dienen dan de onze.
  Ze praten over verantwoording nemen; welke?
  Ze schieten er hoe dan ook geen enkele cent bij in, falen ze, worden ze ergens burgemeester gemaakt of zo.
  Tja, met zo’n zooitje ongeregeld moeten we het doen…

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  Binnen dit en een jaar worden onze wijken en straten afgeschuimd door gewapende bendes, die roven, moorden en verkrachten. Politie zal laten begaan omdat ze er niet tegen gewapend is. Onze taqiyya-kranten zullen zwijgen of onsamenhangende verhaaltjes de wereld insturen. Het volstaat te lezen wat er nu reeds in Zweden gebeurt.

  Like

 3. Europa heeft instabiliteit Noord-Afrika aan zichzelf te danken

  Libië neemt een sleutelpositie in in de migratiestromen van Noord-Afrika naar Italië. Door de destabilisatie van dat land heeft Europa de huidige massale vluchtelingenstroom over zichzelf afgeroepen. Het is een drama wanneer vluchtelingen verdrinken in de Middellandse Zee. Naast het dramatische is er ook het ironische. De droevige ironie is namelijk dat de Europeanen zelf de situatie in Libië veroorzaakt hebben die hen nu zoveel zorgen bereidt. Een door Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk aangevoerde ‘coalition of the willing’, zorgde – met een vooral door de Verenigde Staten stevig facilitair ondersteunde – militaire operatie in 2011 voor de gewelddadige omverwerping van het regime van Moammar Gadaffi.

  Libië, bestaat dat wel?

  Kolonel Gadaffi, afkomstig uit de omgeving van de havenstad Sirte, en ooit na een staatsgreep aan de macht gekomen, leidde het land met harde hand. Ideologisch stond Gadaffi voor een combinatie van islam en socialisme. Het ontstaan van een Libische nationale identiteit is hij echter altijd tegengegaan. Hij speelde liever de verschillende stammen tegen elkaar uit, om er zo zeker van te zijn dat een eventuele revolutie tegen hem geen brede basis zou vinden. Na de val van Gadaffi was er dan ook geen gedeelde cultuur om een beroep op te doen. Er zijn zelfs geen goede verbindingen tussen de verschillende delen van het land, zodat wie bijvoorbeeld van de hoofdstad Tripoli in het noordwesten naar de belangrijke havenstad Bengazi in het noordoosten wil reizen, het beste per boot op vliegtuig kan gaan.

  In het machtsvacuüm dat na de val van de kolonel achterbleef, ontstond dan ook niet de door de Europeanen gewenste democratie, maar laaide het gewapende conflict tussen verschillende stammen weer op. Ook nu, enkele jaren later, zijn deze stammen niet van zins het nastreven van hun eigen doelen op te geven voor de democratische dictatuur van de meerderheid. Lees verder >>> http://www.novini.nl/europa-heeft-instabiliteit-noord-afrika-aan-zichzelf-te-danken/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s