Leugenpers op z´n Zweeds

Screenshot_12

IKEA-filiaal in Västerås: de burger informeert zichzelf liever op “haatsites”

(Door: Ronald Berthold – Vertaling: E.J. Bron)

Wie denkt dat politiek correcte verslaggeving en het gevoel door de media voorgelogen te worden tot Duitsland beperkt zouden zijn, zou ook eens naar Zweden moeten kijken. Hier klagen lezers al langere tijd dat journalisten de ware omvang en gevolgen van de immigratiegolf maskeren. Nu echter escaleert de woede over de “vierde macht”. Het woord “leugenpers” doet de ronde, wat de correspondente Scandinavië van de “Tagesspiegel” moest toegeven.

Actuele aanleiding zijn de zogenaamde “IKEA-moorden”. In een filiaal van de meubelketen in Västerås in Midden-Zweden vermoordde een afgewezen asielzoeker uit Eritrea willekeurig autochtonen – blijkbaar uit woede over de beslissing van de autoriteiten. Hoewel zowel de politie als de media deze keer toegaven aan de openbare druk en tegen de gangbare prakrijk in de herkomst van de dader vermeldden, waren veel Zweden het goed beu. Want de verdere achtergrond kwamen ze niet van de mainstream media te weten, maar van de sociale media. Deze registreerden plotseling veel meer bezoekers dan de websites van de publiekrechtelijke tv- en radiozenders samen.

De realiteit is anders

De hele gevestigde pers zag zichzelf blootgesteld aan een shitstorm. De lezers overstelpten de grote kranten en tv-zenders met beschuldigingen van manipulatie. De schreeuw van verontwaardiging werd zo luid, dat de boulevardkrant “Aftonbladet” zich genoodzaakt zag te verzekeren alles juist gebracht te hebben. Een columnist schreef dat hij zo´n negatieve reactie van lezers nog nooit zou hebben meegemaakt. Het verlies aan geloofwaardigheid van de journalistiek zou niet het “hersenspinsel van een hoopje verwarde mensen” zijn, schreef een vooraanstaand mediadeskundige, maar inmiddels een massafenomeen. De verantwoordelijken zouden dit niet naast zich neer mogen leggen.

De ontevredenheid neemt toe, omdat de Zweden de realiteit, waarin het Scandinavische land na Duitsland de meeste immigranten opneemt, anders waarnemen dan de media deze voorstellen. Terwijl de verslaggeving geromantiseerde trekken aanneemt, zijn de problemen van de autochtonen met de migratie nergens terug te vinden. Het aantal verkrachtingen stijgt snel, waarbij er rekening mee gehouden dient te worden dat in Zweden veel sneller dan bij ons sprake is van een beschuldiging van verkrachting.

Maar onafhankelijk daarvan is het absoluut taboe om de explosie bij deze delicten in verband te brengen met de voor alleen reizende mannen uit Afrika en het Midden-Oosten. Onder de seksdaders bevonden zich in het jaar 2005 al vijfmaal zoveel buitenlanders dan Zweden. Actuelere cijfers zijn er niet, terwijl verkrachtingen intussen aan de orde van de dag zijn.

Wordt ook de ambtelijke statistiek gemanipuleerd?

Critici vermoeden dat de ontbrekende voortzetting van de statistiek “politieke redenen” heeft. De blogster Julia Caesar spreekt van “tienduizenden vrouwen”, die op het “altaar van het multiculturalisme” geofferd worden. De cijfers maken de betekenis van het probleem duidelijk: In Zweden vonden in 2014 gemiddeld iedere dag meer dan 18 bij de politie aangegeven verkrachtingen plaats – en dat bij slechts 9,5 miljoen inwoners. Vermoedelijk liggen zowel de niet officieel geregistreerde aantallen en de aantallen voor 2015 veel hoger. Ter vergelijking: In Duitsland ligt het aantal verkrachtingen en delicten van seksuele intimidatie bij 13 per dag, hier wonen echter achtmaal zoveel mensen. De lezers vinden geen feiten over de misdaden in hun kranten, maar op blogs en op de sociale media, die steeds meer een tweede publieke opinie vormen.

Als bijzonder kras voorbeeld voor het verdraaien van de feiten door de media geldt de groepsverkrachting van een 45-jarige Zweedse in februari op het schip de “Amorella”. Zeven Somaliërs en een Irakees sleurden de vrouw tijdens de overtocht in een cabine en vielen bruut over haar heen. Geen van deze mannen bezat de Zweedse nationaliteit. Wat er toen gebeurde, had niets meer te maken met leugens door weglatingen: de televisie en de kranten berichtten overeenstemmend – bijna allemaal zelfs met dezelfde kop – dat Zweden deze misdaad zouden hebben gepleegd. Deze drieste leugen werd doorgeprikt. Op zeker moment sijpelde door wie de echte verkrachters waren. Sindsdien vertrouwen de autochtonen hun journalisten niet meer.

 Informatie is op “haatsites” te vinden

Blijkbaar ook daarom besloot de pers de herkomst van de “IKEA-moordenaars” te noemen. Maar dat hielp niet meer. De geloofwaardigheid heeft zó’n deuk opgelopen, dat de lezers zich afvroegen wat er nog meer verzwegen zou worden. De antwoorden vonden ze op de blogs, die volgens de gangbare mening als “haatsites” worden zwartgemaakt.

Deze twijfelachtige instelling met betrekking tot volledige informatie weerspiegelt zich eveneens in de Scandinavië-verslaggeving in Duitsland. Terwijl de Duitse journalisten graag over “het sterker worden van buitenlandervijandige krachten” in Zweden schrijven, heeft geen enkel mainstream medium in Duitsland over de groepsverkrachting op de “Amorella” bericht. Ook in Duitsland is hierover alleen maar op blogs en op de sociale media informatie te vinden.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Ronald Berthold

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Persvrijheid, political correctness, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

10 reacties op Leugenpers op z´n Zweeds

 1. Drs.P. zegt:

  Verkrachtingsgolf gaat in Duitsland en andere landen ook komen.
  Hoe meer alleenstaande testosteron booslim BOMMEN worden binnengehaald des te hoger zal het aantal verkrachtingen worden.
  Al die linkse gutdames met hun fijne “welkomsliederen” zullen het gaan merken, niet meer alleen over straat kunnen en al helemaal niet meer in het donker.
  Gebeurd trouwens nu al in Germany door grote groepen immigranten meestal ’s avonds.
  Dit dient hardhandig afgestraft te worden, maar daar zijn burger commandoteams voor nodig om dit per direct de kop in te drukken, politie doet het niet.
  Vrouw verkracht, asieleiserscentrum in de fik en degene die het geflikt heeft ter plekke castreren met een broodmes!!!!!!!!

  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  Hebben wij dan geen ‘leugenpers’? Of juister: een ‘taqiyya-pers’.

  Like

 3. Antivenin zegt:

  Ik krijg zo heel langzamerhand het donkerbruine vermoeden dat de wal bezig is het schip te keren.
  De doofpotten puilen uit, en de leugens worden té opzichtig.

  Laten we hopen dat zelfs de goedmensen ooit wakker worden…

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Ook hier in Nederland van dat labbekakkerig nieuws via de media.
  Op TV filmpjes die verknipt zijn met een vals commentaar, herinner u de Engelse journalist met Poetin, de Oekraïners met die knuffel en die z.g. gestolen ring…
  Valse voorlichting over asiel/gelukzoekers…
  Opsporing verzocht, criminele daden van licht tot zwaar getinten nagespeeld door roomblanke Nederlanders enz.
  Alleen maar hoezee en joepie over de 2e Kamer, nooit nieuws over de vuige landverraders…
  In kinderprogramma’s meer allochtonen dan autochtonen….
  Nederland is niks beter wat dat betreft dan Zweden.

  Like

 5. crusader + zegt:

  De Zweedse stad Malmö zinkt weg in anarchie door moslim-immigratie.

  De grootste Zweedse moslimorganisatie eist met de Koran in de hand dat de
  gelijke behandeling van mannen en vrouwen wordt afgeschaft.

  Malmö, met circa 300.000 inwoners de op twee na grootste stad van Zweden, is
  voor heel Europa het trieste voorbeeld van waar de totaal mislukte
  integratie van hoofdzakelijk islamitische immigranten toe leidt. De stad,
  waar inmiddels 30% van de inwoners moslim is, lijdt onder een ware
  explosie van antisemitisme en criminaliteit. Volgens het Zweedse centrum
  voor Preventie van Criminele Delicten werd in 2012 1 op 4 (!) inwoners van
  Malmö slachtoffer van een misdrijf. Iedere maand worden er volgens de
  politie zo’n 200 mensen midden op straat beroofd, waardoor met name
  bejaarden hun huizen niet meer durven te verlaten.

  Nog maar 40% van de inwoners van Malmö is Zweeds. De Noorse media noemen de
  stad daarom cynisch ‘het Chicago van het Noorden’. De stad is er een in een
  steeds langer wordende rij van Europese steden waar het als gevolg van de
  massale toestroom van immigranten steeds slechter toeven is. Net als in
  bijvoorbeeld de EU hoofdstad Brussel ontvluchten Joden Malmö omdat het met de
  dag onveiliger voor hen wordt. In een willekeurige Duitse stad zoals
  Nürnberg bestaat de bevolking voor 40% uit immigranten en in sommige wijken
  al voor 70%. Het immigrantenaandeel in de criminaliteit ligt boven de 80%.

  Moord, beroving, plundering en anarchie

  Ter gelegenheid van de nationale feestdag roemde de Zweedse prins Daniel
  vorig jaar in de opera van Malmö het ‘nieuwe Zweden.’ Slechts 10 dagen later
  werd de 60 jarige Göran Nilsson pal voor het gebouw vermoord door één van
  deze ‘nieuwe Zweden’, uitgerekend terwijl hij net het politiebureau uitliep.

  Hele straten in Malmö zijn in totale anarchie vervallen omdat ze worden
  beheerst door jeugdige moslimbendes. Brandende auto’s en leeggeroofde
  winkels zijn duistere tekenen dat de politie de situatie nauwelijks meer kan
  beheersen. Op veel dagen kunnen gewone Zweden maar beter niet de bus of de
  trein nemen omdat conducteurs vanwege het regelmatige geweld niet langer
  controleren op geldige plaatsbewijzen.

  Linkse media hameren op ‘tolerantie’

  Omdat het overgrote deel van de Zweedse media net als in Nederland in handen
  is van ‘progressief’ en ‘links’ blijft men het mantra ‘tolerantie’ herhalen
  en wordt het geweld door moslimimmigranten gebagatelliseerd of genegeerd. De
  gewone Zweed begint echter langzaam in opstand te komen. Bloggers zoals
  Baron Bodissay spreken inmiddels van een dreigende instorting van de
  maatschappij en vrezen voor hun leven.

  Meer dan 5000 Zweden, voornamelijk vrouwen, zouden zich tot de islam hebben
  bekeerd. Volgens Helena Benauoda, voorzitster van de Zweedse Islamraad en één
  van deze bekeerlingen, zijn er ook al 400.000 niet in de officiële
  statistieken geregistreerde Zweden tot de islam toegetreden, ruim 4,5% van
  de totale bevolking.

  Steeds hogere eisen

  Het Sveriges Muslimska Förbund, met 70.000 leden de grootste islamitische
  organisatie van het land, eist al langer de aanpassing van de Zweedse wetten
  aan de moslims. Zo wil men de ‘beledigende en zondige seksuele voorlichting’
  afschaffen, moeten er geen gemeenschappelijke zwemlessen aan jongens en
  meisjes meer worden gegeven en moeten zwembaden en sauna’s speciale
  vrouwendagen organiseren. Tijdens het vrijdaggebed moeten moslims vrij
  krijgen van hun werk en voor de bouw van nieuwe moskeeën worden rentevrije
  leningen geëist. Bovendien moet de gelijkstelling van man en vrouw -in ieder
  geval voor moslims- worden geschrapt.

  Europa buigt voor de islam

  In Zweden en zeker in Malmö zijn talloze waarschuwingssignalen te zien voor waar
  het ook in de rest van Europa naar toe gaat als die landen ruim baan blijven
  geven aan de overheersende religie van de meeste immigranten: de islam.

  Stap voor stap worden overal soms moeizaam verworven rechten, wetten en regels,
  het hele justitiële systeem en zelfs de totale cultuur aangepast aan de
  eisen van moslims en de streng islamitische Sharia.

  Zoals we al vaker hebben laten zien is het massa-immigratie programma van de
  Europese Unie juist bedoeld om de identiteit en eigenheid van de oorspronkelijke
  volken kapot te maken, zodat er uiteindelijk een politieke Unie kan worden opgericht.

  ( De Nieuwe ( Islamitische) Wereldorde).

  Like

 6. 2amazing zegt:

  Op de zweedse site voor statistiek
  http://www.bra.se/bra/bra-in-english/home/crime-and-statistics/rape-and-sex-offences.html
  Staat de verklaring te lezen:
  “However, there is reason to believe that certain types of sexual offences really have increased over the last thirty years, much due to changes in society, such as contact with strangers via the internet, more bars and pubs and increased alcohol consumption.”
  Dus het ligt aan internet en cafe’s

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s