Weerzinwekkende ISIS-advertentie: Terroristen bieden gijzelaars te koop aan

Screenshot_6

De islamitische terreurbeweging ISIS biedt in haar nieuwste propagandatijdschrift gijzelaars “te koop” aan

(Vertaling: E.J. Bron)

Een man in een gele overall wordt vanuit alle hoeken tentoongesteld. Op een affiche worden zijn naam, adres, beroep en geboortedatum opgesomd. Daaronder prijkt in grote letters: “Gevangene te koop.” In de nieuwste editie van het ISIS-propagandatijdschrift “Dabiq” biedt de terreurorganisatie voor het eerst twee van haar buitenlandse gevangenen “te koop” aan:

“Om wie gaat het van de heidense volkeren, kruisridders en hun bondgenoten, evenals de zelfbenoemde mensenrechtenorganisaties: Deze Noorse gevangene werd door zijn regering in de steek gelaten, die niet alles in het werk gesteld heeft om hem vrij te kopen. Diegene die het losgeld voor zijn vrijlating wil betalen, moet contact opnemen met het volgende telefoonnummer.” De ontvoerders voegen er onderaan de advertentie cynisch aan toe: “Dit aanbod is van tijdelijke duur.”

Screenshot_7

Sinds januari verdwenen: de Noor Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48)

Gegijzelde nummer 1, de politicoloog Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48) uit Oslo zou begin januari via Turkije naar de Syrische stad Idlib zijn vertrokken. hoe de Scandinaviër in handen viel van de Jihadisten is tot nu toe onbekend. Op zijn Facebook-pagina had Grimsgaard-Ofstad 24 januari nog geschreven dat hij aangekomen zou zijn in Idlib en daarna ver wilde reizen naar de gouvernementshoofdstad Hama.

De Noorse minister-president Erna Solberg (54) bevestigde tijdens een persconferentie dat een Noors staatsburger van rond de 40 jaar zich in handen van de terreurmilitie bevindt. Ongeacht talrijke oproepen “zal ik niet toegeven aan de druk van terroristen en criminelen”, benadrukte Solberg. Volgens informatie van de krant “Verdens Gang” zouden de Noorse autoriteiten al maandenlang tevergeefs gewerkt hebben aan zijn vrijlating. Over de tweede gegijzelde, de Chinees Fan Jinghui (50), is minder bekend. Hij zou in Peking gewerkt hebben als zelfstandig adviseur. De Chinese regering heeft zich tot nu toe niet uitgelaten over de zaak.

Het is de eerste keer dat ISIS doelgericht losgeld eist voor buitenlandse gijzelaars. Tot nu toe stelden de extremisten vooral politieke eisen. Later werden de gevangenen dan onthoofd.

In de zomer van 2014 had ISIS voor het eerst haar Engelstalige tijdschrift uitgegeven: gemakkelijk leesbare tekst, grote foto´s, mens-verachtende propaganda. Dabiq is de naam van een plaats in Syrië bij Aleppo waar volgens islamitische voorspellingen moslims en “de Romeinen” (nu vermoedelijk het christelijke Westen) op elkaar zullen botsen in een beslissende veldslag.

Ook het resterende deel van hun propagandatijdschrift gebruiken de radicale islamieten voor hun onverbloemde haat op de beschaving. Behalve foto´s van de verwoesting van de beide Baal-tempels in de Antieke Syrische woestijnstad Palmyra bespotten de ISIS-terroristen de Syrische jongen Aylan Kurdi (†3), die in de Middellandse Zee was verdronken.

Bron:
www.bild.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamofascisme, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Weerzinwekkende ISIS-advertentie: Terroristen bieden gijzelaars te koop aan

 1. Cleo zegt:

  Wat een stumperds zijn dat, want ze denken allemaal hun beste beentje voor te zetten door hun voorbeeld, Mo, na te volgen.
  Komen ze nog wel een keer achter dat ze het helemaal mis hebben….

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Hey Rutte, dat is nu het volk wat je zo graag hier ziet komen…

  Like

 3. Charles Martel zegt:

  Religie van varkensgodin Allat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s