AfD en PEGIDA mogen elkaar niet tegenwerken, ze moeten samenwerken!

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

Zeer bezorgd hebben wij, het bestuur van het Patriottisch Platform, kennisgenomen van het feit dat gisteren in Dresden tijdens de PEGIDA-demonstratie de oprichting van een nieuwe, eigen PEGIDA-partij werd aangekondigd. Wij hebben ons vanaf het begin sterk gemaakt voor een bondgenootschap tussen de AfD en PEGIDA. We hebben meegedaan aan de eerste demonstraties in Dresden, we hebben anderen opgeroepen mee te lopen en we hebben reclame voor PEGIDa gemaakt waar en hoe we maar konden. Daarvoor moesten we aanvallen, vijandigheden en nadelen incasseren, en desondanks zijn we er niet mee gestopt PEGIDA te ondersteunen. PEGIDA heeft datgene de straat opgebracht wat de AfD in de politiek en Sarrazin in de publicistiek belichamen: het zich vastberaden verzetten tegen de afschaffing van Duitsland. Daarvoor zijn we Lutz Bachmann enorm veel dank verschuldigd.

Helaas moesten we daarna waarnemen hoe de AfD-Sachsen en PEGIDA steeds verder van elkaar verwijderd raakten. Als het nodig was, hebben we kritiek geuit, zoals bij de onzinnige PEGIDA-afsplitsing van Kathrin Oertel, en hebben ook onze eigen partij niet gespaard.

Minstens net zo onzinnig als de toenmalige poging tot splijting echter is nu de oprichting van een eigen PEGIDA-partij, die zichzelf ziet als een tegenstandster van de AfD! Dat speelt alleen maar onze vijanden in de kaart, en die heten noch AfD noch PEGIDA.

De AfD heeft de plicht om zich in te spannen voor goede betrekkingen met PEGIDA en in de toekomst iedere vorm van inmenging in interne PASGIDA-aangelegenheden achterwege te laten! Evenzeer echter zou PEGIDA het potentieel van patriottische politiek in dit land niet moeten verzwakken. PEGIDA zorgt ervoor dat er iedere week duizenden mensen in Dresden de straat opgaan – uit zo´n succes resulteert een patriottische verantwoordelijkheid om dit potentieel zinvol vorm te geven in plaats van het te splijten!

We richten ons hoogstpersoonlijk tot de verantwoordelijken: Lutz Bachmann en Tatjana Festerling enerzijds, Frauke Petry anderzijds; wees verstandig en word uzelf bewust van uw verantwoordelijkheid voor het vaderland! Laat u het verleden rusten en reik elkaar de hand!

Het bestuur van het Patriottisch Platform.

Bron:
http://patriotische-plattform.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, Patriottisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op AfD en PEGIDA mogen elkaar niet tegenwerken, ze moeten samenwerken!

 1. Theresa Geissler zegt:

  Verstandige taal. Je kunt alleen maar hopen, dat er gehoor aan gegeven wordt.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Jan van Eechoud zegt:

  Hear, hear…!!

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Heel erg jammer dat er kennelijk geen goede samenwerking is, als ze maar wel beiden naar hetzelfde streven, hoeft er echter niet veel verloren te zijn.
  In Nederland was er een afscheiding van de PVV; VNL…
  Ja, jammer, maar het hoeft niet verkeerd te zijn.
  Er zijn veel mensen die geen PVV durven stemmen, laf, maar als het je baan kost?
  Deze mensen kunnen nu PVV light kiezen, stemmen op VNL.
  Geen beladen naam, toch in de goede richting.
  Bijna zeker dat ze in een mogelijke coalitie samenwerken.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  OM HEMELSWILLEN GEEN PEGIDA PARTEI !
  PEGIDA MOET EEN VOLKSBEWEGING BLIJVEN !
  PARTEI = PARTEIVRIENDJES !
  VOLKSBEWEGING = BEWEGING !

  Like

 5. Pegidafan zegt:

  We moeten inderdaad allemaal aan de zelfde kant blijven staan en ons niet uiteen laten drijven , zoals de moslims zelf . Ben benieuwd hoe de opkomst zal zijn in Utrecht . Daar ligt de kans om ons goed te profileren. Dus kom met grote getallen naar Utrecht 11 oktober , Neude om 2 uur .
  Het is op een zondag dus geen excuses van ik moest werken , en neem een Nederlandse vlag mee . Vorige zondag zag het rood van de turkse vlaggen in Rotterdam . Laat zien voor welk land wij zijn . En aub geen alcohol , het moet kalm en rustig blijven geen rotzooi , want dat speelt die linkse landveraders alleen maar in de kaart.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s