Angela Merkel: een inventarisatie

Screenshot_8

(Door: “MortenMorten” – Vertaling: “Vederso”)

(“Vederso”: Als één van de figuren die het lot van ons Europeanen mede bepalen, is de Duitse Bondskanselier niet onbelangrijk. En waarom doet zij zoals ze doet? De schrijver probeert haar gedrag te verklaren en kent groot belang toe aan hoe Angela Merkel haar vader moet hebben ervaren. Hoe deze binding – of juist het zich niet verbonden voelen – tot op de dag van vandaag nog doorwerkt. In een lang essay probeert MortenMorten een beschrijving te geven van wie Angela Merkel is of geworden is. Hier delen uit dit essay): 

Momenteel vermenigvuldigen zich, zij het in Duitsland nog steeds vrij timide en voorzichtig, de kritische stemmen tegen Angela Merkel en haar beleid. Echter, en dit lijkt veel belangrijker, de kritische stemmen komen voornamelijk uit het buitenland. Nu het verzet tegen Angela Merkel zich meer en meer openbaart en het volledig pathologische beleid ook de naïeveling meer en meer in het oog springt, is de tijd gekomen om Angela Merkel eens aan een zorgvuldig onderzoek te onderwerpen en haar politiek handelen, hoe irrationeel ook, in zijn biografische context te zien.(…)

(de schrijver vertelt hoe haar vader vrijwillig als dominee vanuit Hamburg naar de DDR verhuisde en welke invloed dat op zijn leven moet hebben gehad – vert).

… Hoeveel meer moet toch z’n extreme zelfhaat, zijn zelfverachting, zelfverloochening zijn toegenomen, omdat hij gevangen was in de grote leugen waaruit zijn leven bestond. In een dergelijke situatie kon hij emotioneel waarschijnlijk alleen overleven door zijn illusie tegen elke prijs te handhaven. Deze illusie was dat de DDR de “betere” Duitse staat was, dat het communisme en het christendom met elkaar te verenigen zouden zijn en dat de Russische bezetters gekomen waren om te bevrijden en Duitsland weer op te bouwen.(…)

… Om weer terug te keren naar de psychologie; hoe heeft Angela Merkel als kind haar vader gezien, als de persoon aan wie men zich hecht? Terwijl hij zonder identiteit of een extern gegenereerde identiteit was (communisme, SED-ideologie, mythe van de Russische bevrijders van Duitsland, ontkerstend christendom … ), die hij als z’n “eigen” overnam. Deze internalisering kan hem in de waarneming van Angela Merkel slechts tot een zwakke vader hebben gemaakt, die geplaagd werd door interne tegenstellingen. Het kan niet zonder gevolgen blijven dat deze man op alle niveaus met tegenstellingen leefde. Die moeten natuurlijk ook in zijn gedrag, zijn taal, zijn fysieke uitingen te zien zijn geweest. Aangezien deze vader onmogelijk een eigen identiteit heeft kunnen ontwikkelen, bracht hij dit niet-kunnen over op zijn dochter, die opgesloten was in haar perceptie van hem als een zwakke vader.

Dit lijkt me een zeer belangrijke trek in Angela Merkels gedrag te zijn. Geen bindingen aangaan, niet in staat om een ​​eigen identiteit te ontwikkelen, maar alleen een extern gegenereerd geweten (superego) internaliserend als substituut voor een eigen identiteit.

Alleen dan is de slogan van haar algemene beleid, “zonder alternatief”, helemaal te begrijpen. Want als iemand niet in staat is om een ​​stabiel Ik-perspectief, een stabiele Ik-identiteit te ontwikkelen, dan kan men niet bepaalde waarden uit diepe overtuiging aanhangen. De waarden van Angela Merkel zijn echter “waarden” als uitwisselbaarheid, onbetrouwbaarheid, geen bindingen, niet laten vastleggen, niet op kunnen bouwen, veranderlijkheid, wispelturigheid …

Nu eens zegt ze dat de multiculturele samenleving is mislukt, dan (afhankelijk van de gemoedstoestand) kan het haar niet snel genoeg gaan Duitsland met cultuurvreemde etniciteiten te overspoelen, uitsluitend vanuit het motief een beleid te volgen dat zal voldoen aan de zelfzuchtige, individuele behoeften van het kind zonder bindingen om deze als volwassene te bevredigen. Dit is absoluut onverantwoord. Ze denkt niet vanwege haar biografisch veroorzaakte niet-verbonden voelen met Duitsland aan Duitsland, maar alleen aan haar zelfzuchtige behoeften, het kan bij haar niet gaan om het welzijn van ons land. Ze heeft de haat van haar vader voor Duitsland als het ware als wezenlijk onderdeel van haar identiteit overgenomen. Het is dus geen toeval dat meest moslims naar Duitsland komen, want deze brengen door hun grote aantal de grootste kans met zich mee om de afschaffing van dit Duitsland, dat ze zo zeer haat, waarschijnlijk te veroorzaken.

Angela Merkel is door haar egoïsme bezig in Europa opnieuw grote schade aan te richten, wantrouwen te zaaien, haat tegen Duitsland te provoceren, de toekomst van Duitsland en haar burgers te vernietigen. Dit komt exact overeen met haar emotionele matrix van zelfhaat.(…)

… Ten aanzien van Angela Merkels niet verbonden voelen met een innerlijke overtuiging, moet worden opgemerkt dat ze tot socialist is gesocialiseerd, ze maakte carrière in de SED-staat, want alleen gezagsgetrouwe burgers hadden het voorrecht om te studeren. Degenen die, zoals zij, nog het voorrecht hadden om in de Sovjet-Unie te studeren, die moesten meer dan honderd procent van het systeem overtuigd zijn of op zijn minst net doen alsof.

Omdat Angela Merkel in feite uit zelfzuchtige motieven van narcistische zelfverheerlijking handelt, gaat het haar helemaal niet om socialisme. Met de beroemde uitspraak “zonder alternatief” kan zij zonder innerlijke overtuiging allerlei ideologieën onderschrijven, of het nu om socialisme gaat, communisme, kapitalisme, Merkels “conservatisme” of wat dan ook. Merkel zal altijd precies het instrument, de ideologie, de “overtuiging” selecteren die het meest passend en doeltreffend voldoet aan haar zelfzuchtige behoeften. Ze is daarin precies zo weinig vast te leggen als op iets anders.

Het acteerwerk van puur egoïstische motieven maakt Merkel in Duitsland tot een ​​zeer gevaarlijk persoon. Niet dat ze een krachtige en sterke vrouw zou zijn. Alleen haar formele positie van macht, gecombineerd met haar persoonlijkheidsstructuur maakt dit mogelijk.

Haar egoïsme wordt op politiek niveau weerspiegeld in het feit dat zij gewoon bestaande wetten negeert en zich dus niet om het algemeen welzijn bekommert. Men denkt daarbij aan Hongarije en het feit dat dit land slechts voldoet aan de bestaande wetgeving, namelijk de Dublin II-verordening.

Deze houding is typerend voor Merkels meedogenloosheid en gebrek aan respect. Dit toont zich met name tegenover die landen van de Europese Unie die hun soevereiniteit en nationaliteit als onderdeel van hun identiteit willen behouden. Juist vanwege haar eigen gebrek aan identiteit staat ze die aan deze landen en natuurlijk ook aan het eigen volk niet toe.

Zoals zoveel politici uit de voormalige DDR is Merkel eigenlijk gewoon antidemocratisch gebleven zoals ze dat altijd al was. Niet voor niets maakt ze zich tot de advocaat van al die leden van de politieke en opinieleiders “elite” die naast de officiële lijn geen andere mening willen toestaan. Deze erfenis hebben juist die politici uit de onrechtstaat DDR als het ware kunnen “redden”en dat heeft ronduit een verwoestende invloed op de politieke cultuur in Duitsland.

Lees evt. ook over het onsamenhangend antwoord van Merkel op de vraag (die ze niet beantwoordt): Moeten we bang zijn voor de islam en islamisering en hoe gaat u ons beschermen?: www.americanthinker.com

Video: een filmpje van slechts 9 seconden toont de minachting van Merkel voor Duitsland en haar collega’s: www.youtube.com

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: “MortenMorten”

Vertaald uit het Duits door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Angela Merkel: een inventarisatie

 1. Drs.P. zegt:

  En deze psycho-autistische-narcist bepaald het beeld van Europa?? In 1 woord gestoord!!

  Mensen wakker worden, want ze heeft ook een aantal “vriendjes” in het NL rampencabinet, die van hetzelfde slag zijn!!!!!!!!!!

  Opzouten met al die zelfingenomen autistische narcisten zoals pechold, disselbloem,timmerfrans en rubberenfruttenrobbie die de gewone man van NL zoveel ellende bezorgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 2. Jan zegt:

  2012 Die Patin – Wie Angela Merkel Deutschland umbaut” Prof. Dr. Gertrud Höhler – Pressekonferenz


  (rest op youtube)

  De Merkelianen waren woedend op Höhler en nog ziedender op Cora Stepahan’s boek

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ein Irrtum -Nou, zeg dat wèl!
   Het is natuurlijk waar, dat, door de hele geschiedenis heen, overal ter wereld van tijd tot tijd een volslagen gek de hoogste post wist te bereiken, op welke manier dan ook, wat dan onherroepelijk de grootste rampspoed opleverde.
   Maar als het irrationele zich uit zoals bij Merkel -onopvallend, sluipend, introvert in plaats van extravert- dan is het dubbel gevaarlijk, omdat niemand er de vinger op kan leggen.
   De Duitsers voelen natuurlijk wel onbehagen, zonder het onder woorden te kunnen brengen. Nou, raak dat mens dàn nog maar eens kwijt voor het te laat is!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • BertG. zegt:

    En, Ein Irrtum, betekend?
    Er bestaan nog steeds mensen die GEEN Duits kennen.
    Vele storen daar zich niet aan.
    Die gaan er maar van uit dat je dat HOORT te kennen En blijven Duitse teksten plakken, ik lees deze dan ook nooit.
    Jammer, wat er dan ook mag staan als vermelding, als je het kan lezen dan kan je het ook vertalen voor de niet begrijpende. E.J. doet niet anders, net zo als vele hier gelukkig.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Sorry, Bert, je hebt gelijk:
    Ein Irrtum betekent: Een vergissing.
    Ik zal proberen, er bij gelegenheid aan te denken.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik heb de betekenis al. Van Theresa zelf. Van wie anders.
    Van: Sich irren= zich vergissen, een fout maken.

    Like

 3. koddebeier zegt:

  Dat mens hoort in een inrichting !

  Like

 4. Jean zegt:

  Dat het een gefrustreerde doos is wisten we al een hele tijd, dat ze een ego heeft van jewelste wisten we ook, dat ze een sekte achterna loopt, helaas de verkeerde, de islam, is ook bekend.
  Dat ze snel uitgeschakeld moet worden is overduidelijk want ze is zowel Duitsland als heel Europa aan ’t vernietigen via import van gewelddadige barbaren en onze zorg is onze veiligheid die helemaal de vernieling is ingedreven door Adolfine Merkel.
  Laten we vooral jeneverfles Juncker niet vergeten want die zuipschuit is nog gevaarlijker voor onze veiligheid, samenleving en leefwereld.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Het geval deugd gewoon niet; afvoeren!

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Merkels Mann hat vor ein paar Jahren eine riesige Hazienda in Paraguay gekauft.

  Merkels Flucht-Hazienda steht bereit!

  Dit las ik op PI. Ik heb wel eens geschreven dat het me niet zou verbazen als onze ‘elite’ al bezig was zichzelf veilig te stellen.

  In eerste instantie hun geld en dan een uitweg voor hun familie..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s