Faye: De etnische godsdienstoorlog is begonnen

Screenshot_2

Regelmatig verschijnen op dit blog vertalingen van de Franse denker Guillaume Faye, die wordt gerekend tot de ‘Nieuw Rechts’ beweging en invloed had op het huidige Front National. In een niet aflatende reeks boeken en artikelen beschouwt hij de gevolgen van de ‘omvolking’ van Europa, die naar zijn idee zal leiden tot ‘catastrofes’, gewelddadige erupties waarvan het eindresultaat zich nog niet laat voorzien. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek: Comprendre l’Islam. Hieronder zijn meest recente stuk:

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Faye: De etnische godsdienstoorlog is begonnen

 1. delamontagne zegt:

  Wat ik op de diverse Fr “sites” o.a. “Riposte Laïque” lees, is de brandaanslag op die moskee in Auch niet de eerste.
  Ik lees geregeld deze dingen, maar vooral Kerken, kerkhoven etc, die ontheiligd worden door moslims.
  De Katholieke Kerk wil geen kwaad woord horen over de muslims en priesters die er anders over denken, worden tegengewerkt.
  Nog niet lang geleden was er in Parijs een priester, die een bijeenkomst wilde houden voorjongeren om hen over de islam te vertellen, WERD VERBODEN door z,n “bovenstaande”, de Bischop.
  ……..
  Zij, die al jarenlang het gedrag van de Kerk en de Katholieken observeren met betrekking tot de confrontatie van de islamitische aanvallen, zijn met stomheid geslagen door de ongelofelijke laksheid
  van dit Katholieke Instituut en het geheel van de gelovigen op zich.

  Nog erger dan deze laksheid.!, de Katholieke hiërarchie kenmerkt zich door lafheid als het al geen regelrechte en openlijke “collaboratie”is.
  Priesters die collectes houden voor de bouw van Moskeeën, een Kardinaal die de “Shahada” reciteert, men accepteert dat er op de gebedshuizen “Allah-Akbar” staat gegraveerd en de keren dat er interreligieuze dialogen zijn ( dom gekakel in de ruimte ..), waarbij men moeite moet doen z,n lachen in-te-houden.
  Een beklagenswaardig spektakel.

  In deze context moet men het zien dat Monseigneur XXII, de Kardinaal van het Diocees PARIJS, besloten heeft om de bijeenkomst die door de kloosterpriester Pagès was georganiseerd, te verbieden.
  Hij is o.a de oprichter van de “site”: islam et vérité [ islam en de waarheid ]
  Deze bijeenkomst was bedoeld als evangelisatie, zich een beeld te vormen van de islam om er beter weerstand tegen te kunnen bieden en ook, als ware het een ridderlijk model: “het leven van de gelovige te versterken”.

  Er moet bij gezegd worden dat hij ook jonge ex-moslims had uitgenodigd die Katholiek waren geworden.
  Zij zouden hebben kunnen getuigen dat er wel mogelijkheden zijn om de islam te verlaten en dat de werken van Evangelisatie richting moslims wel degelijk “vruchten” kan afwerpen.
  ……………
  ISLAM;
  KARDINAAL DRIE-EN-TWINTIG VERBIEDT KLOOSTERPRIESTER PAGES KATHOLIEKEN DE OGEN TE OPENEN.
  Publié le 3 septembre 2015 – par Sophie Durand
  …………………..
  Volgens het welbekende principe kan men niet bevechten datgene dat men niet kent.
  Daarom weigeren onze bestuurders de naam te noemen van de vijand in deze oorlog die ons wordt aangedaan.
  Ze kiezen ervoor om ISIS, de islamitische Staat te noemen, de islam-“soldaten”die onze grenzen oversteken worden “migranten”genoemd, het tuig dat ons op straat overvalt of berooft heet “de jeugd”.
  Dit alles wordt gedaan om te voorkomen dat men over de islam moet praten zoals het is: een totalitair systeem, barbaars, veroverend en racistisch.

  Maar in deze totale georganiseerde grootste geestelijke verwarring, is er een man uit de menigte op gestaan.
  Een priester, die doorhad dat er jonge Katholieken waren die dit “relativisme” achter zich hadden gelaten en meer wilden weten over de islam.
  Ze wilden onder ander weten of, en dit in tegenstelling tot wat Boubaker verkondigd, islam en Christendom zo,n beetje hetzelfde zijn.
  Dit onder het mom van : “het zijn allebei mono-theïstische religies.
  Zij zijn echter totaal tegengesteld en hebben beide een andere visie over Christus.

  Kortom, er kwam een priester die de stand van zaken wilde bepalen en een bijeenkomst organiseren afgelopen zomer om onze jongeren de ware aard van de islam te laten leren kennen.
  En om hen een steun in de rug te geven voor hun Christelijke Geloof
  ( iets wat ontbreekt bij onze Katholieke verantwoordelijken ).

  Maar dit alles was niet naar de zin van de Kardinaal en hij verbood de bijeenkomst zonder meer.

  De Kardinaal wil zondermeer de “onwetendheid” cultiveren :”laten wij onze ogen maar heel goed gesloten houden nu de islam in aantocht is”, ( om maar eens plagiaat te plegen naar Michèle Tribalat.
  Laten we ook niet vergeten dat deze Kardinaal nogal veel kritiek had op Kardinaal Tuckson ( uit Ghana, West Afrika .) , die tijdens een synode in 2012 een film let zien over de voortgang van de islam ( in Afrika ):http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2012/10/16/01016-20121016ARTFIG00740-islam-un-cardinal-africain-fait-sensation.php

  Volgens Kardinaal 23, wordt er hier alleen maar propaganda tegen de islam verkondigd, de Islam deze grote religie van tolerantie,vrede en liefde, HEEFT GEEN ENKELE INTENTIE ONS TE VEROVEREN.

  Een laatste vraag aan de Hr Pages:”Wat vindt U van moslims, die zeggen “gematigd-te-zijn ?”.
  Abbé Pagès
  Zoals nog niet zolang gelden President Erdogan zei:”de uitdrukking “gematigde islam”is beledigend en naar”.
  Er is maar één islam. ISLAM IS ISLAM.
  De gematigde moslims zijn in feite niets anders dan “slechte moslims”, omdat zij de koran niet toepassen en dat is ook waarom de echte moslims hen doden, omdat ze de koran verkeerd uitleggen;
  Als de koran het woord van allah is en mohammed het gegeven voorbeeld voor de moslims (Coran 33.21), wel wie zijn dan de echte moslims ?: de terroristische moslims of de gematigden ?

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Bedankt delamontagne voor deze uiteenzetting, een mooie aanvulling op het artikel.
   Hoewel niet kerkelijk, noem en voel ik me christen; kan onmogelijk begrijpen dat de kerken, zowel protestants als katholiek zo met de moslims dwepen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s