Het gelijk van Wilders

Screenshot_4

(Door: Wim van Schaik)

‘Komt een vrouw bij de dokter’. Zo heet de debuutroman van Kluun. Het boek dat in 2006 de Publieksprijs voor het Nederlandse Boek won, maakte veel los. De gedramatiseerde autobiografie gaat over een vrouw die een knobbeltje in haar borst ontdekt, en aanvankelijk door een dokter wordt gerust gesteld met de mededeling dat het een goedaardig gezwel is. Maar een half jaar later blijkt het om een zeer zeldzaam type ongeneselijke borstkanker te gaan. Niemand, maar dan ook niemand die het verhaal afdeed met de dooddoener dat ‘dit’ maar weinig vrouwen treft en dus wel meevalt. Zou ook ronduit schandalig geweest zijn. Geen dokter ook die tegen een patiënt met een dodelijke ziekte zal zeggen: ‘Die ziekte van u stelt statistisch gezien niet veel voor, dus waar hebben we het eigenlijk over.’ Dat zou een totale ontkenning van de afschuwelijke werkelijkheid van de patiënt zijn.

D66 retoriek

Toch is dit precies wat Pechtold in het debat over vluchtelingen verleden week deed. Met veel aplomb betoogde deze meneer dat het aantal ‘vluchtelingen’ slechts een zeer klein percentage van de totale Europese bevolking bedraagt. En dat er dus in feite weinig of niets aan de hand is. De boodschap: waar maken we ons eigenlijk druk over? Nu is Pechtold geen arts, en wil ik het vluchtelingenprobleem niet vergelijken met die ernstige ziekte, maar toch, hij deed iets wat we van geen enkele arts zouden pikken: hij ontkende de ernst van het probleem en vertoonde het inlevingsvermogen van een robot. Dat zou niemand van iemand moeten pikken. Zeker niet van een politicus. En helemaal niet van een politicus die zich graag voordoet als ‘de betere mens’.

Toch bleef het vorige week stil toen Pechtold dat ridicule statement maakte. Geen spoor van verontwaardiging. Men vond het kennelijk wel goed dat hij op de bekende irritante gutmensch manier weer eens probeerde Wilders de maat te nemen. Nee, niet de vluchtelingen waren het probleem, maar Wilders was het probleem! Hij mag dan bij die interruptiemicrofoon staan alsof hij in dit land de enige is die de feiten kent, het is nooit erg moeilijk om door de voosheid van de D66 retoriek heen te prikken. Ook in dit geval niet. Want wat is het geval? Gemakshalve vergat hij dat ‘vluchtelingen’ niet evenredig over de EU verspreid worden. Ook verzweeg hij maar even de grote aantallen die zich reeds in de EU bevinden en die nu al voor problemen zorgen. Over de massa’s die in de startblokken staan om aan de invasie deel te gaan nemen, had hij het ook al niet. En gezinsuitbreiding en gezinshereniging lijken in de wereld van Pechtold niet te bestaan. Kortom een staaltje demagogie van de eerste orde.

De paniek slaat toe

Wilders ging nauwelijks in op de misleiding met dat percentage, maar – persoonlijk vind ik dat sterk – kwam met absolute aantallen. Tegelijk gaf hij de aantallen een gezicht, meestal mannen en ja, heel veel mannen met baarden. Wilders liet zien dat er wel degelijk sprake is van grote problemen en dat Den Haag schandalig tekortschiet in de aanpak daarvan, zodat we rap afstevenen op een enorme escalatie. Hij zal op dat moment niet vermoed hebben al zo snel gelijk te krijgen. Nauwelijks een week later slaat de paniek in de EU toe. Alom maatregelen aan de binnengrenzen. In Duitsland loopt het zo uit de hand dat de grens met Oostenrijk gesloten werd. Alleen in het Nederland van Pechtold is niets aan de hand. Misschien moet hij toch eens met Frau Merkel bellen die diep in de problemen zit.

Wilders, de enige die echt compassie toont

Niemand die de werkelijkheid die Wilders schetste, kon ontkennen. Daarom trok Klaver nog maar even een andere kaart en kwam hij opdraven om Wilders op te roepen zijn hart te laten spreken. Nu is het natuurlijk zo dat politici vooral het hoofd koel moeten houden en emotie en ratio zoveel mogelijk moeten scheiden. Maar laat nu Wilders een van de weinigen zijn die juist wel zijn hart laat spreken: compassie met de burgers die hun wijk, hun dorp, hun stad, hun land, kortom hun leven onherkenbaar zien veranderen. Compassie met de burgers die terecht de schrik om het hart slaat als zij zien hoe deze invasies in andere landen reeds geleid hebben tot parallelle samenlevingen, explosieve stijging van misdaad, terroristische aanslagen en inperking van de vrijheid van meningsuiting. En ja, ook compassie met de ‘vluchtelingen’, daar strenge maatregelen om hen af te houden van de tocht naar Europa hen zullen behoeden voor uitbuiting, dood en desillusie.

Pechtold lijkt de autochtone burger te haten

Daar steekt het schrijnend gebrek aan compassie van  Pechtold schril tegen af. Eerst bracht hij de realiteit terug tot een cijfertje en vervolgens negeerde hij dat het gaat om concentraties van mensen die zich vestigen in landen, in steden, in buurten. In Duitsland dit jaar 1.000.000. In ons land, Wilders rekende het voor, in eerste instantie 90.000. Maar de ontwikkelingen gaan snel. Nu zijn er in een week al 3100 vluchtelingen geteld. Zet die stijgende lijn door, dan kunnen we dit jaar ver over de 100.000 vluchtelingen verwachten.

Geen probleem volgens wegkijker Pechtold. En die mensen die moeite hebben met een azc in de achtertuin (vaak zelfs in de voortuin) moeten  niet zo raar doen. Die arme sloebers in Duitsland die niet weten waar ze heen moeten nu ze uit hun goedkope woningen moeten om plaats te maken voor nieuwbouw voor ‘vluchtelingen’ (voor hen wel!) moeten niet zeuren. Die comapatiënten die haastje-repje naar elders moesten, ach, dat zijn maar comapatiënten. Geen probleem. Geen probleem dat de EU al 24 miljoen werklozen kent. Geen probleem dat er in de EU 22 miljoen mensen onder de armoedegrens leven. Geen probleem dat er veldslagen op straat geleverd worden tussen groepen ‘vluchtelingen’. Waar maken we ons eigenlijk druk om? Het gaat volgens hem nergens om.

Pechtold lijkt de autochtone burger te haten. Klaver had niet Wilders moeten manen zijn hart te laten spreken, maar aan Pechtold moeten vragen of hij wel een hart heeft. Stromen mensen binnenlaten, waarvan we nu reeds weten dat ze binnen de EU nauwelijks perspectief hebben, getuigt van onbenul, kwaadaardigheid tegenover de eigen burgers en onbarmhartigheid tegenover de nieuwkomers.

Oplossing: kip, geen wijn en gepaste kleding

Er is nog iets. Door met misleidende cijfers te komen en te doen alsof er geen probleem is, gebeurt hetzelfde als waar de patiënt met een ernstige, maar zeldzame vorm van kanker tegenaan loopt: er wordt weinig of niets gedaan aan onderzoek naar die ziekte. Alle energie wordt – daar kunnen we begrip voor opbrengen – gestoken in het zoeken naar medicijnen waar mensen met veel voorkomende vormen van kanker bij gebaat zijn. Zo kunnen de meeste mensen geholpen worden.

Zo fungeert de verkleintruc van Pechtold ook om maatregelen, echte maatregelen, na te laten. Maak het probleem klein en doe, trouw bijgestaan door de media, alsof alles prima in de hand gehouden wordt en de opvang voor de burgers van dit land slechts een kwestie is van eens gezellig met een vluchteling te eten. Maar wel kip en geen wijn en vooral gepaste kleding dragen…

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, D66, Dhimmitude, Geert Wilders, Groenen, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, meningsdictatuur, political correctness, PVV, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Het gelijk van Wilders

 1. Er komt een dag dat Pechtold hangt,hoe dan ook:pay-back-day!Ik geloof niet dat er hier iemand loopt die hem overtreft in venijn en gluiperigheid!

  Like

 2. Martha zegt:

  Complimenten voor de auteur!

  Like

 3. Pingback: Het gelijk van Wilders |

 4. Nu is bijna elke BN’er krankzinnig geworden.

  Broer Pim Fortuyn helpt vluchtelingen aan onderdak

  De oudste broer van de in 2002 vermoorde Pim Fortuyn wil een vakantiepark huren om honderd vluchtelingen te huisvesten. Volgens Gazet van Antwerpen heeft hij de gemeente Breda een mail gestuurd met zijn voorstel.

  VAKANTIEPARK BREDA
  „Het is heel eenvoudig: de opvang van vluchtelingen in Nederland verloopt maar langzaam, net als in België trouwens. Het schiet niet op”, aldus de gepensioneerde zakenman Marten Fortuyn. ,,Daarom ga ik als particulier zelf iets ondernemen. Ik ga in het vakantiepark Panjevaart bij Breda acht bungalows huren, met plaats voor honderd personen in totaal.”

  Volgens Fortuyn kunnen de vluchtelingen daar dan een maand verblijven. Daarna moet de overheid het overnemen. „Als de regering dat niet doet? Geen probleem, dan betaal ik nog wel een maand, en nog één, dat maakt mij niet uit. Het geld is geen probleem. Ik ben senior vicepresident geweest van de multinational Johnson & Johnson, in de farmasector, goed voor 85.000 werknemers. Ik ben financieel onafhankelijk en ik heb nog wat reserves.”

  KOSTEN
  Volgens de broer van Fortuyn zal zijn hulp hem zo’n 8.000 euro per maand kosten. In het vakantiepark staan 127 bungalows voor vier, zes of veertien personen.

  Bron
  http://www.metronieuws.nl/

  Like

 5. GOEDVOLK-DOCTRINE EN PVV-HAAT

  Door Blondemevrouw

  De GoedVolk-doctrine kenmerkt zich door een mix van cognitieve dissonantie, oikofobie (weg-met-ons) en het motto “het (goede) doel heiligt alle middelen”. Een aanhanger van de GoedVolk-doctrine ziet zichzelf als een persoon die deugt en ziet personen met een andere mening als mensen die níet deugen. En wie niet deugt, verdient geen gelijke rechten. Niet gehinderd door de realiteit, feiten en onderbouwde argumenten van mensen met een andere mening, houdt GoedVolk vast aan een droombeeld van een utopische wereld. Iedere dag op het randje balancerend van een meltdown in the brain, bij het verwerken van de keiharde realiteit tot een geruststellende leugen.

  Het goede doel heiligt de middelen
  Oud-hoofdcommissaris van politie Amsterdam, Joop van Riessen, zei bij Pauw & Witteman (VIDEO) dat ‘je de neiging zou hebben om Geert Wilders te mollen’. Als aanhanger van de GoedVolk-doctrine, zei hij dat ‘een normale reactie’ te vinden. Als je zelf deugt en de “juiste intenties” hebt, heiligt het doel tenslotte alle middelen, niet waar? Vervolgens zei Joop van Riessen, dat ‘de PVV-kiezers niet passen in deze samenleving die we met z’n allen aan het maken zijn en dat de PVV-kiezers het land uit moeten’. Zonder enige terughoudendheid of gewetenswroeging aanzetten tot moord op een politicus en het deporteren van PVV-kiezers. Dit is helaas geen uitzondering, maar een diepgewortelde denkwijze bij aanhangers van de GoedVolk-doctrine. Wie de doctrine niet aanhangt, past niet in ‘de samenleving die zij met z’n allen aan het maken zijn, waarbij andersdenkenden worden uitgesloten’.

  Men slaapt er niet minder om, want het doel heiligt de middelen. Middelen zoals; bekladden en ramen ingooien van woningen van PVV’ers, berufsverbot en wegnemen carrierekansen, karaktermoord, smaad en laster, kinderen in de familie van andersdenkenden gewetenloos offeren, geweld, moord, intimidatie en andersdenkenden deporteren. Vanwege het hebben van een andere mening. Maar GoedVolk deugt, dus dan mag het. Fascisme van de 21e eeuw.

  PVV-haat
  De algemene tendens naar PVV-haat zal de meesten niet zijn ontgaan, maar menigeen zal verbaasd zijn over de mate van agressie en diepgewortelde haat er bestaat jegens mensen met een mening die overeenkomt met (een deel van) de standpunten van de Partij voor de Vrijheid. Nog los van de vraag of ze überhaupt op de PVV stemmen. Iedereen met een mening die tegen de GoedVolk-doctrine indruist, deugt niet en is een minderwaardig mens.

  Door de mens te diskwalificeren, kan GoedVolk de inhoud negeren en blijft men in staat om vast te houden aan een droombeeld van een utopische wereld.

  Door de mens úit te schakelen, blijft de inhoud voor altijd uit beeld, moet Joop van Riessen gedacht hebben. Een hoofdcommissaris van de politie is het toonbeeld van deugen. Mollen en deporteren, vindt hij een normale reactie. Want het doel heiligt de middelen. Als mensen die deugen al zo’n intense PVV-haat voelen, dat zij moord en deporteren normaal vinden, krijgen ‘deugen’ en ‘normaal’ een heel andere inhoudelijke betekenis.

  De ‘maakbare samenleving’ – met toenemende invloed van de EU en islam als belangrijkste kenmerk – is een onoverkomelijke splijtzwam gebleken.

  Deugen
  Omdat de mainstream media tevens in handen zijn van aanhangers van de GoedVolk-doctrine, zijn de tegenstanders van de maakbare samenleving vakkundig bestempeld als mensen die niet deugen. Opvallend genoeg verzetten deze niet-deugende realisten zich vooral door middel van het voeren van het debat en het gebruiken van de mogelijkheden bínnen de wet, zoals het aanvragen van een referendum (TEKEN NU). Heel ondeugend. Terwijl de aanhangers van de GoedVolk-doctrine alle middelen heiligen voor hun doel, daarbij het overtreden van de wet in bepaalde gevallen goedkeuren en toejuichen – mits met ‘de juiste intentie’ – en tégen een democratisch referendum als recht zijn.

  Het is natuurlijk ook niet wenselijk om de stem van andere burgers te laten klinken, als jóuw politieke wensen reeds in vervulling gaan, dankzij het GoedVolk-beleid van de regentenpartij.

  GoedVolk, mensen die ondanks hun fascistische neigingen, zichzelf bestempelen als personen die deugen en menen dat hun doel alle middelen heiligt.

  Bron
  http://www.dutchfreepress.nl/goedvolk-doctrine-pvv-haat/

  Like

 6. Felix zegt:

  Komt een man bij de dokter met erectieproblemen. de dokter beveelt hem een erectiepil aan die al zijn problemen zal oplossen. Al je “HOP” zegt, krijg je een stijve, en als je Ssssssst zegt kalmeert hij weer. Deze pil werkt maar 4 keer. Voor de zekerheid wordt het een en ander uitgetest. Nadat de patïent de pil heeft ingenomen, roept de dokter heel hard “HOP!!” met het gewenste resultaat. Daarna sist de doker: sssssshhhhhttt. en de erectie neemt meteen af. Tevreden neemt de man afscheid van de dokter. Hij loopt naar huis, en hij komt een verhuiswagen tegen, en twee van die verhuizers, die net bezig zijn een enorme zware kast uit de wagen te tillen. Een van de verhuizers roept: -een- -twee- HOP, En met resultaat natuurlijk. Even later passeert een fietser hem, maar er ligt glas op de weg, en hij krijgt een enorme lekke band. Shhhhhhhhtttttt. “Ik moet maken dat ik thuiskom”. denkt de man. Helaas, De man loopt verder, Hij komt een aantal trimmers tegen. De leider voorop schijnt het tempo aan te geven: HOP HOP HOP HOP HOP HOP HOP HOP, Met een resultaat. Ïk moet OPSCHIETEN denk de man. Hij opent het tuinhekje voor zijn woning. Helaas heeft zijn eigen kat het weer aan de stok met de buurkat. De beesten blazen: Shhhhhhhhhhtttttt. “Ik moet echt opschieten nu” denkt de arme man. Hij dirigeert zijn vrouw direct naar de slaapkamer en ze kleden zich meteen uit. “Let op zegt de man, ik zal je eens iets laten zien, wat je al in geen jaren gezien hebt bij mij. Dan roept de man heel hard “HOP”. Shhhhhhjhttt zegt zijn vrouw, Je weet toch wel dat het hier nogal gehorig is ?

  Like

 7. mijn-idee zegt:

  Pechtold lijkt de autochtone burger te haten

  Wat mij betreft moet het woord “lijkt” geschrapt worden
  Hij haat de autochtone burger en gooit ze en bloc in de Europese uitverkoop…

  Like

 8. mijn-idee zegt:

  “Maak het probleem klein en doe, trouw bijgestaan door de media, alsof alles prima in de hand gehouden wordt en de opvang voor de burgers van dit land slechts een kwestie is van eens gezellig met een vluchteling te eten. Maar wel kip en geen wijn en vooral gepaste kleding dragen…”

  Zet al je bijbels zichtbaar neer, hang een kruisje om je nek, zet je “spaarvarken” verzameling op je dressoir, neem een hond, eet een varkensschnitzel en doe je bovenste knoopje los en je hebt geen last van gefrustreerde nieuwkomers…….die hoeven jouw liefdadigheid niet…

  Gevluchte christenen zullen je omarmen en met je bidden, met liefde met je mee eten en je dubbel en dwars “terugbetalen” met liefde………..
  Weet ik uit ervaring….

  Like

 9. laura van der storm zegt:

  Broer van Pim Fortuyn gek geworden? Het lijkt erop dat heel Nederland gek is geworden. In ieder geval hysterisch.

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  Ow ja, natuurlijk heeft Wilders weer gelijk!
  Heeft hij immers altijd.

  Like

 11. henkie1958 zegt:

  Gezien op tv: tt hallen assen.
  Opvang asielzoekers
  En ze kregen aardappelen ,spinazie en gehaktballen
  …?????…gehaktballen…????
  hihi

  Like

 12. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 13. harry zegt:

  Prima verhaal van de heer Van Schaik , gelukkig zijn er best nog aardig wat mensen die het WEL snappen en uitstekend kunnen verwoorden !
  Hoe pakken we dat andere soort aan , de Samsom en de Pechtold volgende onnozelaars ?
  Moet het eerst zo erg worden dat het onomkeerbaar wordt ?

  Like

 14. Taljaard zegt:

  Wij moeten inderdaad ons verstand blijven gebruiken, maar ook ons hart laten spreken. Voor mensen die in hun land van herkomst daadwerkelijk en aantoonbaar voor hun leven hebben te vrezen, bijv. Syrische christenen, moet hier altijd plaats zijn; het liefst tijdelijk, maar desnoods ook permanent.
  Maar het betreft hier grotendeels een vloedgolf van mensen die op de vleespotten van Europa afkomen, in de valse veronderstelling dat het hier een luilekkerland is.
  Daarom is het toepassen van selectie een absolute vereiste.
  Wie zijn of haar paspoort heeft weggegooid, om wat voor reden dan ook, moet de gevolgen van een dergelijke domme actie onder ogen zien, in die zin dat men daardoor het recht op toegang bij voorbaat al heeft verspeeld.
  En ook voor gelukszoekers uit landen van herkomst waar geen oorlog is, zoals bijv. Pakistan of Ghana, is hier geen plaats.
  Ook niet voor jonge en gezonde moslim mannen, waarvan je je toch moet afvragen waarom zij, wanneer het Syrieers zijn, niet gewoon helpen om IS te bestrijden.
  Het is een ellendig feit dat er zich onder deze economische migranten helaas ook vrouwen, kinderen, zieken en ouden van dagen bevinden.
  Deze mensen moeten wel zo goed mogelijk worden verzorgd en opgevangen, maar verkrijgen geen asielstatus.

  Om dit te realiseren zijn een aantal zaken vereist;
  a. Grenscontroles.
  b. Adequate en snelle selectieprocedures, waaraan men zich ook houdt.
  c. Ontmoediging, in die zin dat hen moet worden duidelijk gemaakt dat er hier slechts plaats is voor echte vluchtelingen, met een aantoonbare en bewijsbare status daarvoor, en niet voor economische migranten.
  d. Reality check.
  Mensen die recht hebben op een verblijf duidelijk maken dat het ook hier voor niemand een aards paradijs is, Dus dat je ook hier na verloop van tijd gewoon hebt te werken voor je geld. En dat vaak in de minst aantrekkelijke segmenten van de arbeidsmarkt, waarin men zal ondervinden dat een hogere collectieve levensstandaard ook impliceert dat alles hier schreeuwend duur is. En het meeste moeizaam, en in uitzichtloze flexbaantjes met wegwerpcontracten van een uitzend(uitbuit)bureau verdiende geld, dan zal opgaan aan wonen, vaste lasten en verzekeringspremies. En wat er dan nog overblijft zal moeten worden uitgegeven aan (duur) voedsel en kleding. Dus dat het leven hier voor hen in de meeste gevallen en op den duur geen snars beter zal zijn dan eerder in hun land van herkomst. En het is hier koud, en nat, en grijs, en naargeestig, en vol, en bekrompen, met een enorme hoeveelheid regels en regeltjes en met mensen die je voor het overgrote deel bepaald niet vriendelijk of welgezind zullen bejegenen.
  En of het hier op den duur nog wel zo veilig zal blijven valt ook nog te bezien. Want ook hier zijn bijv. veel (TE veel!) moslims.

  Like

 15. Jules Vismale zegt:

  De hele oppositie Tweede Kamer is gewoon een akelige en smerige bende van (zelf)verloochenaars, (zelf)bedriegers en liefhebbers van asielzoekers en ze proberen nou zelf zo lief tegen die lui te zijn dat ze talloze Nederlandse gemeenten er ongevraagd mee willen opschepen! Zou het eigenlijk niet veel verstandiger zijn als we eens 10.000 van deze asielzoekers naar het Binnenhof toe sturen omdat de Kamer hen daar allemaal opvangt? En wat mij betreft gaan een aantal van die lastposten hun beschermengelen uitschelden, alles daar in een zwijnenstal veranderen, het hele Binnenhof tot de grond toe afbreken en iedereen daar, op Wilders na, tot moes slaan!
  Want dat linkse tuig denkt toch zeker ECHT niet dat ze gaan slagen in hun opzet daar zelfs de inwoners van Gouda al massaal in verzet gaan komen tegen een asielzoekerscentrum of wil Den Haag ook dat de autochtoonse Nederlanders zich aan de asielzoekers aanpassen en de eersten dwingen dezen in huis te nemen? Het zal dadelijk niet lang meer duren eer er molotovcocktails in deze asielzoekerscentra’s worden gesmeten en sommigen van die lui worden afgetuigd en bedreigd als ze zich misdragen. Met talloze verschillende bevolkingsgroepen door elkaar heen komt er geen enkele eenheid maar een complete burgeroorlog die hopelijk de hele EU naar de hel doet zinken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s