Islamitische Staat bedreigt ook Libanon

Screenshot_11

PARIJS – Het gebied dat de soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS) in Syrië beheersen, is de laatste tijd sterk uitgebreid en de terreurbeweging bedreigt daarom ook Libanon. Dat zei de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian woensdag in een radioprogramma.

IS rukt ook bij de grote stad Aleppo snel op. Daar bedreigt IS volgens Le Drian zowel de troepen van president Bashar al-Assad als de door het Westen gesteunde rebellengroep Vrije Syrische Leger. “Achter de lijn Damascus – Homs die Assad in handen probeert te houden, ligt Libanon, dat ook wordt bedreigd”, aldus de Franse bewindsman.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Frankrijk, Hypocrisie, ISIS, Islam, islamofascisme, Jihad, Libanon, Rotzakken, sjiieten, soennieten, Syrië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Islamitische Staat bedreigt ook Libanon

 1. Driek zegt:

  Ik lees op de site van de Telegraaf:

  Nijmegen vangt duizenden vluchtelingen op

  NIJMEGEN –
  Natuurgebied Heumensoord bij Nijmegen maakt zich op voor de komst van duizenden vluchtelingen. Een groot terrein wordt binnen enkele dagen omgevormd tot een tentenkamp, meldden bronnen aan het ANP naar aanleiding van berichtgeving van De Gelderlander.

  Er zouden ongeveer 5000 mensen opgevangen kunnen worden. Een kamp van die omvang verrijst daar elk jaar om de militaire deelnemers aan de Vierdaagse te huisvesten. In 1998 is Heumensoord ook al eens gebruikt als noodopvang voor vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zou dat nu weer van plan zijn.
  Nijmegen, beheerder van het kampterrein, geeft woensdag aan het eind van de middag een toelichting op de plannen voor een noodopvang. Als het COA inderdaad 3000 tot 5000 mensen wil onderbrengen op Heumensoord, is dat meteen het grootste opvangcentrum van Nederland tot nu toe.

  Heumensoord ligt op het grondgebied van de gemeente Heumen, maar het kamp is bij Nijmegen in beheer. Natuurmonumenten is beheerder van het omliggende natuurgebied.
  Op het kampterrein zijn voorzieningen voor water en stroom. Tijdens de Vierdaagse is het kamp officieel militair terrein en zorgt Defensie overal voor. Toen het kamp in 1998 als noodopvang diende, zette een tentenbouwer partytenten neer, zorgden ziekenhuizen en een cateraar voor maaltijden en hield een particulier beveiligingsbedrijf toezicht. Er verbleven toen tussen de 500 en 750 mensen.
  Nijmegen heeft al een asielzoekerscentrum voor 375 mensen. De gemeente vangt vanaf oktober honderd alleenstaande, minderjarige vluchtelingen uit Eritrea op in voormalige studentenwoningen aan de noordkant van de stad. De buurt juicht de komst van de jonge vluchtelingen toe.

  Like

  • BertG. zegt:

   Weer een gebied verloren waar voorheen nog weleens mensen hun vrije tijd door brachten om te wandelen of zo. En zo blijft er steeds minder over.
   1 grote vuilnisbelt zal het gaan worden.

   Like

   • Ik heb altijd heimwee naar Nijmegen gehad,maar daar ben ik nu van genezen!Had het al verwacht,want die leipe burgemeester liep voorop met zijn hele gemeenteraad achter hem aan om de voorgedrukte aangifte tegen Wilders te tekenen!Kwam groot in de Gelderlander:frontpagina!En trots dat hij was;de linkse hufter!

    Like

   • Hendrik M. zegt:

    Dat met die aangifte tegen Geert Wilders, hoop dat Geert geheel vrijgesproken wordt!
    En dat alle aangevers een boete krijgen wegens het doen van een valse aangifte.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Driek: 16.28. uur. Verwondert mij niks, Driek. Nijmegen heet niet voor niks, Havanna aan de Maas.

   Like

  • BertG. zegt:

   Als je al die getallen optelt, dan zitten we inmiddels toch ook wel tegen de 100.000 van die gasten. Daar 5000, daar 2000 enz…..Overal zitten ze al.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s