Troonrede is linkse prietpraat

Screenshot_1

(Door: Dieuwertje Kuijpers)

Dit heeft niets te maken met wat economisch wenselijk is

Jippie! Prinsjesdag! Bij monde van de duurste uitkeringstrekker van Nederland, u allen bekend als Koning Willem, kwam het kabinet met een optimistische boodschap. De economie groeit, maar het kabinet voegde daar kijkend over de strenge leesbril wel aan toe dat wij ‘realistisch’ moeten blijven. De regering zou de regering niet zijn om in één adem met een onrealistisch en oneerlijke weerspiegeling van de economische realiteit op de proppen te komen.

Basistaken worden uitgehold

Want het kabinet meent met een pakket aan maatregelen “bij te dragen aan een verder economisch herstel” maar vooral “een impuls geven aan banengroei en de koopkracht van mensen”. Hoe? Door vooral de uitgaven aan de sociale zekerheid (78,1 miljard euro) en zorg (74,6 miljard euro) torenhoog te houden, en basisvoorzieningen zoals Nationale Politie en Defensie een aalmoes toe te werpen. Uitholling van de basistaken van een liberale (!) regering mag blijkbaar geofferd worden op het altaar van economische groei.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Troonrede is linkse prietpraat

 1. Idefix zegt:

  De economische realiteit is dat de werkgelegenheid vooral in de lage lonen landen wordt gecreëerd of ingevuld wordt door goedkope buitenlandse krachten….M.a.w. het bedrijfsleven is enkel maar bezig om haar eigen economie aan te zwengelen.Want onderdeel van die torenhoge kosten van de sociale zekerheid zijn de kosten voor werkloosheid. Een groot deel van die ruim 600000 werklozen wil dolgraag weer aan de slag maar moet de concurrentie aangaan met Polen,Roemenen of Bulgaren terwijl ze door een stel dikbetaalde kantoorplakkers uitgemaakt worden voor lui en te duur.
  Links of rechts…Aan beide kanten ontbreekt het aan maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel .

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Sinds 1980, het aantreden van ene Beatrix, is de troonrede altijd linxe prietpraat. Met heel veel “broekriem aanhalen, tolerant zijn, opvangen, zuur, hervormingen, europa”, we kennen het riedeltje maar als te goed.
  En nog staan velen langs de rand van de weg om een glimp op te vangen van de gouden koets, het muntje wil maar niet vallen. Het koningshuis is er niet voor ons, dat is er voor zichzelf en voor de grote bedrijven. Zij de miljarden en wij de lasten.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ach, wie serieus de berichten over de economie e.d. volgt maken ze echt niets wijs. De verstandige burgers prikken wel door dit toneelstukje heen. Als ik lees hoe weinig mensen nog waarde hechten aan dit geleuter, dan denk ik dat ze die troonrede beter kunnen afschaffen.
  De burger is al veel te lang voor de gek gehouden, en gelooft die praatjes niet meer.

  Geef Willem-Alexander en Maxima op ‘Prinsjesdag’ voortaan maar een snipperdag. Kunnen die koetsen in de stalling blijven en het hele circus er omheen hoeft dan ook niet meer. We hebben tegenwoordig met de ene na de andere kostenoverschrijding te maken, en als we Prinsjesdag afschaffen, dan scheelt dat weer in de uitgaven. Alle beetjes helpen.

  Like

 4. Jean zegt:

  Wie is er nu nog geïnteresseerd in die ziekelijke middeleeuwse folklore?
  De toegevoegde waarde is volgens Contador “sero, sero, sero, sero, sero, sero, enz.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Ook MERKEL FERKEL heeft gisteren een troonrede gehouden !
  Ik kann niet verstaan waarom ik mij verontschuldigen moet omdat
  wij deze arme vluchtende onze hulp aanbieden !
  WOORDLUID !
  DAN IS DIT NIET MIJN LAND !

  Like

 6. tjonge zegt:

  de economie groeit !…echt waar joh??…ja, dat lijkt me logisch, super mario flikkert elke maand 60.000.000.000 euries aan monopoly-geld in de europese economie !!
  .
  ik zou het knap vinden als de economie niet zou groeien….

  Like

 7. boorzalf zegt:

  Heb er niet naar gekeken naar de troonrede, vraag me af wat de beste man de hele dag zo al uitspookt;

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Een uiterst rare boel, dat geouwehoer met die troonrede. Koning Keizer Admiraal, verneuken doen ze ons allemaal ! Hoe meer infiltranten en gelukszoekers in Nederland aanwezig zijn, hoe harder onze economie zou gaan draaien, en hoe beter het wij met zijn allen zouden hebben. Dezelfde geluiden hoort men uit Duitsland, een land wat financieel bijna op de rand van de afgrond balanceert. Het koningshuis staat in het rijtje; linkse politiek, justitie en politie, het leger, de MSM media en het onderwijs. Het zijn niet de allochtonen, maar de Nederlanders die gediscrimineerd worden, terwijl discriminatie in al zijn vormen bij de Wet verboden is. De Wet he ? Ook die bestaat niet meer in zijn normale hoedanigheid. Deze geld alleen voor Nederlanders, niet voor allochtonen. Zij brengen hun eigen wetten mee, die voorrang krijgen boven onze eigen Wetten. De grenzen bestaan ook al niet meer, en Brussel is onze feitelijke tweede kamer geworden. Mensen met een normaal verstand lopen er ook maar weinig rond in Nederland. De linkse politiek (ook VVD) naait de Nederlander keer op keer, maar laatstgenoemde stemt bij iedere verkiezingen alweer hondstrouw op linkse politieke partijen, als het ware dat hij dement is en de misdaden van links totaal vergeten is. Dit alles komt nooit meer goed en verword alleen maar van kwaad naar erger !

  Like

 9. Cleo zegt:

  Dit is een schijnvertoning: terwijl er helaas al jaren Nederlanders zijn aangewezen op voedselbanken, leest meneer een propaganda-sprookje voor en aldoende weet hij zich verzekerd van een inkomensverhoging van eerst slechts € 43.000,00 maar daarna van €145.000,00 EXTRA per jaar . Werkelijk beschamend voor iemand die zgn. ‘Tussen het volk staat’ !

  Like

 10. tjonge zegt:

  huh ? hr bron, er zijn nu al 2 reacties van mij verdwenen op dit topic 1 en op een ander topic 1.
  wat is er aan de hand ?

  Like

 11. tjonge zegt:

  vreemd, ik zie nu mijn reactie van 12:11u weer staan, weliswaar in afwachting van moderatie…..

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Praatjes vullen geen gaatjes! Een heleboel blablabla. Maar we hebben niets meer te vertellen over onze eigen “schatkist”. RUTTE (VVD) heeft die- de schatkist”, vol overtuiging overgegeven aan de rode fascisten van de EUSSR, door het ondertekenen- namens Nederland- van het ESM verdrag! We hebben nu al per inwoner van Nederland- van baby tot grijsaard- een STAATSSCHULD van plm. 40.000. euro op onze nek! We gaan gewoon naar de verdommenis. Maar dom kiesvee,blijf vooral stemmen op: VVD,PvdA,CDA en D66!

  Like

 13. paulzwueste zegt:

  Die walgelijke koning-vetkwab mag een maal per jaar het verhaaltje voorlezen wat de officiële
  minister-presidentiële aartsleugenaar heeft bedacht om het volk in slaap te houden.
  Een afzichtelijk schouwspel!
  En dan te bedenken dat 80% van het volk deze vertoning best aardig vindt en onder het slaken van de kreet: “ik heb er niks van en ik krijg er niks van!” braaf inslaapt voor de TV…
  Geen medelijden met die massa idioten die in NL ieder jaar verder en verder worden uitgeperst en steeds meer persoonlijke vrijheid moeten inleveren!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s