Een sharia-conforme kernaanval

Screenshot_33

(R. James Woolsey & Peter Vincent Pry  – Vertaald en ingekort door: “eg regs”)

Het Amerikaanse Congres moet de nucleaire overeenkomst van president Obama met Iran tegenhouden. De belangrijkste reden: Iran kan, door middel van één enkel nucleair wapen, het voortbestaan van de Verenigde Staten in gevaar brengen met een elektromagnetische puls (EMP)-aanval. Één kernwapen, op grote hoogte boven de VS tot ontploffing gebracht, zou een EMP opwekken die de stroomvoorziening en de andere levensbelangrijke infrastructuren van communicatie, vervoer, bankwezen, voedsel en water zou kunnen lamleggen. De EMP-commissie van het Congres schatte dat indien een landelijke krachtonderbreking een jaar aan zou houden minimaal twee van elke drie Amerikanen en maximaal negen van elke tien Amerikanen de dood zouden vinden als gevolg van hongersnood en maatschappelijke ontwrichting.

“Dood aan Amerika” is meer dan slechts een Iraanse leus – de strijdkrachten van Teheran bekwamen zich erin om tot een EMP-aanval in staat te zijn. Een Iraans militair handboek met de ironische titel “Passieve Verdediging” (2010) omschrijft de effecten van een nucleaire EMP uitvoerig .In meer dan 20 passages wordt een EMP-aanval aangeprezen als de manier waarop een vijand beslissend te verslaan is.

Omdat EMP elektronica vernietigt, maar het menselijk leven slechts op indirecte wijze aantast, wordt zij door sommigen beschouwd als een sharia gelegaliseerd gebruik van kernwapens. “Passieve Vedediging” en andere Iraanse militaire publicaties zijn zich er terdege van bewust dat een EMP-aanval de meest efficiënte manier is om mensen te doden door secundaire oorzaken en op de lange termijn. De gedachtegang schijnt te zijn dat mensen verhongeren. Niet vanwege EMP, maar omdat zij leven in materialistische samenlevingen die afhankelijk zijn van moderne technologie.

Een Iraanse tekst over nucleaire EMP, “Elektronica zal de uitkomst van toekomstige oorlogen bepalen” (1998), concludeert bijvoorbeeld hoopvol (vanuit haar perspectief):

Indien de geïndustrialiseerde landen er niet in slagen effectieve manieren te vinden zichzelf tegen elektronische aanvallen te wapenen, zullen zij binnen enkele jaren desintegreren …Amerikaanse soldaten zullen geen voedsel hebben noch zullen zij in staat zijn om ook maar één enkel schot te lossen.”

De Iraniërs hebben meer dan alleen maar gedácht aan EMP.

De EMP-commissie van het Amerikaanse Congres ontdekte Iraanse oefenlanceringen met proefladingen die geschikt zijn voor een EMP-aanval op grote hoogte, onder meer vanaf een vrachtboot. Iran schijnt geoefend te hebben met EMP-verrassingsaanvallen nu zij satellieten in een baan over de Zuidpool gebracht heeft. De radars en de raketafweer van de VS hierbij ontwijkend en op hoogten die overeenkomen met het genereren van een EMP-veld over alle 48 aaneengesloten staten van het continentale Amerika.

Eén enkel kernwapen zou de laatste benodigdheid zijn.

Tot slot. Aangezien een EMP-aanval anoniem en bij verrassing uit te voeren is, zou afschrikking wellicht niet werken tegen EMP. Afschrikking berust op het weten wíe je aangevallen heeft en op het vermogen je te kunnen wreken. In tegenstelling tot een kernaanval op een stad laat een atmosferische EMP echter geen forensisch bewijsmateriaal achter waarmee de agressor te achterhalen zou zijn. Een EMP-aanval vanaf zee, door middel van een raket of een ballon, zou door  verschillende acteurs te ondernemen zijn. Zelfs de Houthi’s in Jemen beschikken over Scud-raketten en over de kennis ermee om te gaan.

Honderden satellieten cirkelen rond de aarde, onzichtbaar wanneer ze de VS vanuit het zuiden naderen, en dat zou de oorsprong van een EMP-aanval helpen verhullen. Ook zou EMP de middelen onklaar kunnen maken die nodig zijn om de aanvaller te identificeren en om tot vergelding over te gaan.

Eén Iraans kernwapen is er één te veel voor een Iran dat geregeerd wordt door theocratische, totalitaire, genocidale imperialisten.

No deal.

Voetnoot van de vertaler:Iran dankt haar militaire macht aan de (quasi-)communisten in Rusland,China en Noord-Korea. De opperste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, studeerde hoogstpersoonlijk aan de Russische Universiteit van de Vriendschap der Volkeren (de KGB-/Patrice Lumumba Universiteit) in Moskou. Als Iran al een existentiële bedreiging vormt voor de VS, hoe gevaarlijk moeten deze rode facilitators en begunstigers dan wel niet zijn?

 Vertaald en ingekort uit het Engels door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, Communisme, Iran, Islam, Noord-Korea, Rotzakken, Rusland, socialisme, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op Een sharia-conforme kernaanval

 1. danny zegt:

  Een EMP-aanval en een atoombom op een groot gedeelte van het Midden-Oosten, behalve Israel , Noord -Afrika en islamitische landen in Azie, lijkt mij de juiste oplossing .

  Like

 2. Teunis zegt:

  Goede vraag in de voetnoot, want Poetin was maar al te blij met de deal. Wie Rusland (en Syrië) steunt, steunt Iran.

  Like

 3. Dikke zever van de Amerikanen. Iran is gewoon niet groot genoeg om een lange afstandsraket binnen het eigen grondgebied te testen. Daarom blazen ze de raket op voordat die een ander land overvliegt. Dat betekent daarom niet dat de Iraniërs specifiek op EMP testen. De effecten van EMP zijn ook deels overdreven.

  De Amerikanen zijn NIET onze vrienden, NATO is een bezettingsmacht en heeft in het verleden al de moslim Kosovaren gesteund, Irak een rommelzooi gemaakt, met Libië de hele zwerk bootvluchtelingen vrij spel gegeven en in Syrië zijn ze ook tegen Assad. Verder pushen ze ook Europa om Oekraïene lid te maken. Hoera, nog een pak Oost Europeanen naar hier en geld voor de landbouw en dergelijke naar daar.

  Like

 4. Philippine zegt:

  Heer M

  Heel goed dat u deze link plaatst.
  Rutte zegt: Wilders lost niets op.
  Hoe durft hij.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Philippine zegt:
   17 september 2015 om 23:25

   Heer M
   Rutte zegt: Wilders lost niets op.
   Hoe durft hij.

   Inderdaad. Waar haalt die kwezel het lef vandaan om G.Wilders ervan te beschuldigen dat hij geen oplossingen heeft.

   Rutte zelf en co, hebben geen oplossing. Want als Rutte en co wel een oplossing zouden hebben, dan zouden wij niet al tientallen jaren overspoeld zijn geworden met een vloedgolf aan nep vluchtelingen omdat Rutte daar een oplossing voor gehad zou hebben.

   Zij, die met hun vinger naar G.Wilders wijzen hebben zelf niks te bieden aan oplossingen in tegenstelling tot Wilder die diverse oplossingen heeft aangedragen.
   Dat de oplossingen die G.Wilders aandraagt hen niet aanstaan, ja, dat is heel iets anders dan dat hij GEEN oplossing heeft.
   Ik vind de oplossingen die G.Wilders aandraagt humaner en beter dat wat vak K doet. Dat zij iedereen hier binnen laten terwijl ze weten dat er IS strijders tussen zitten die onze maatschappij onveilig maken is misdadig en niet humaan tegenover de oorspronkelijke bevolking.

   Het is absoluut niet humaan als je je eigen volk vogelvrij verklaard aan barbaren.
   Leiders die ervoor kiezen om humaan en tolerant te zijn voor moordenaars, verkrachters, dieven en vrouwen onderdrukkers en het eigen volk gebruiken als slaaf om de misdadigers te onderhouden horen niet thuis in de kamer, maar in de cel der aarde.

   Like

 5. win zegt:

  hi ej,
  iets voor jou?

  Like

 6. Boemiebol zegt:

  Amerika wordt dan Américain Préparé !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s