De hedendaagse versie van het Paard van Troje

Screenshot_3

(Door: Nicole de Witte-Seerden)

Er bestaat geen “glazen bol”. Maar er steken in de huidige ontwikkelingen in het Middellandse Zeegebied zo veel onduidelijkheden en vraagtekens dat dit zeker niet meer als normaal mag worden beschouwd. En de “moordende” tactieken bewijzen dat geen enkele wreedheid geschuwd wordt. Net zoals een virus of aandoening soms na jaren actief kan worden, mag deze denkwijze ook niet zomaar afgewezen worden. Toch maar goed om geïnformeerd te zijn en vast een bedenking waard…

                                                         Het Paard van Troje!

Wie zijn die bootvluchtelingen die massaal de Italiaanse kusten bereiken? Een journalist van Le Monde –  een witte merel wellicht – sprak op Arte van een complottheorie. Is dit het Paard van Troje dat door de “goeddenkende” meute wordt binnengehaald? De helft van deze 22 miljoen Syriërs overleven sinds meer dan twee jaar met twee dollar per dag, amper voldoende om zich te voeden. En die zouden tot  $ 3000,- kunnen betalen om over te steken?! ONMOGELIJK! Wat als nu iemand die ‘zeereisjes’ financierde? Wie zegt dat die ‘bootvluchtelingen’ geen opgeleide Jihadisten met andere bedoelingen zijn? Wie zijn de grootste slachtoffers in Syrië en Irak, die wel als echte vluchtelingen beschouwd kunnen worden? Dat zijn christenen, Jezidi’s, vrouwen, ouderen en kinderen. Zijn er christenen bij die de overtocht wagen? Nee, het zijn moslims. Zijn het vrouwen, kinderen of bejaarden? Nee, het zijn alleenstaande mannen tussen de 15 en de 30 jaar. Kijk maar naar het straatbeeld in Calais!

Zijn hun vrouwen, ouders en kinderen dan niet in groter gevaar dan die vluchtelingen zelf? Natuurlijk, in de veronderstelling dat het ‘echte’ vluchtelingen zouden zijn! Of zijn het allemaal lafaards of toekomstige aanslagplegers? De VN spreekt van 1 miljoen kinderen die niet over een deken zouden beschikken om de winter door te komen. En die mensenhandelaars zouden  over 2 à 3 miljoen dollar beschikken om cargo’s aan te kopen, die ze nadien noodgedwongen aan de Italiaanse kusten moeten achterlaten. Kan iedereen een cargo besturen?  Gaan al die zeelieden, kapiteins en mecaniciens aan die illegale toestanden meewerken? Zou het kunnen dat de Islamitische Staat – gefinancierd door schurkenstaten – die overtochten organiseert? De IS beschikt naar verluidt over een fortuin om ‘strijd’ te voeren. Wat weerhoudt hem om enkele duizenden ‘strijders’ naar Europa te zenden om hier aan ‘keelsnijden’ te komen doen?

De geschiedenis herhaalt zich! Het Paard van Troje wordt opnieuw binnengehaald! Het is het verhaal van de zaak die wordt binnengehaald, maar waarin de lading niet gekend is. De ontvangers – wij dus – bewerken daardoor onze eigen ondergang! Voor de Amerikaanse journaliste Barbara Tuchman (1912-1989) is het verhaal van het Paard van Troje het voorbeeld van bestuurlijk onvermogen. Dat bestuurlijk onvermogen heeft de EU al pijnlijk bewezen!

Door:
Nicole de Witte-Seerden
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op De hedendaagse versie van het Paard van Troje

 1. koddebeier zegt:

  Ze (de politici) leren ook nooit !! Trouwens als er christenen bij waren werden ze onderweg overboord gegooid door de moslims !!

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Kan in Nederland niks gebeuren; Geert heeft de 2e kamer goed gewaarschuwd.
  Mocht het toch gebeuren, weet iedere Nederlander dat Geert weer gelijk had.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s