Psychische hulp van belang voor “vluchteling”

Screenshot_36

WAGENINGEN – Naast eten, drinken en onderdak is er in Nederland voor de “vluchtelingen” ook psychische hulp. Voor veel “asielzoekers” was de vlucht uit hun eigen land een traumatische ervaring. Het Gezondheidscentrum Asielzoekers (GCA) heeft vanwege de grote toestroom van “asielzoekers” extra mensen moeten inzetten, maar kan de vraag nog wel aan. “We hebben de hulpverlening wel moeten opschalen, maar we zijn daar heel flexibel in. Er zijn op dit moment ook geen signalen dat we het niet aankunnen”, aldus de woordvoerster. Precieze aantallen van mensen die hulp vragen heeft het GCA niet.

De psychische klachten bij “asielzoekers” zijn wisselend. Als de “vluchtelingen” in Nederland aankomen worden ze geregistreerd bij het aanmeldcentrum en krijgen als het nodig is een intakegesprek. Daarin wordt bekeken of iemand extra hulp nodig heeft.

 (Aanhalingstekens door webmaster)

Lees verder>>>
(h/t “Koddebeier”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Immigratie, Nederland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op Psychische hulp van belang voor “vluchteling”

 1. BertG. zegt:

  Dus die kunnen meteen de wao of de wajong in, worden ze niet opgeteld bij de mensen met bijstand.
  Zie je wel dat ze niet allemaal in de bijstand zitten.

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Precies.
   Veel Turken hebben zich gek laten verklaren om nooit te hoeven werken.
   En natuurlijk hebben duizenden moslims een eigen stichting gekregen om directeur te kunnen zijn.
   Wij betalen al die waanzin, zodat het CBS de boel kan flessen.
   De dobbernegert, die echt iets gaat bijdragen aan ons land, bestaat niet.

   Like

   • BertG. zegt:

    Jaren geleden hadden ze al een fraude zaak ontdekt van Turkse Psychiaters (die schijnen er te bestaan) die hier bewust aan hadden meegewerkt.
    Maar vanwege het beroepsgeheim nooit boven water gekomen.

    Like

 2. danny zegt:

  En wij Nederlanders??? Hebben wij geen psychische hulp nodig dankzij deze zogenaamde vluchtelingen en islam ellende?? Nee op ons Nederlanders wordt bezuinigd. Wij mogen niet klagen en moeten alsmaar compassie hebben met de zogenaamde vluchtelingen en de moslims, want zij zijn zo zielig en getraumatiseerd.

  Nog meer zogenaamde vluchtelingen en islam ellende:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24508542/__Salafisten_rekruteren_migrant__.html
  Wij weten natuurlijk dat dit al veel langer gebeurd en nog veel vaker gaat gebeuren in de toekomst.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24508624/__Vluchtelingen_in_sporthal_Zeist__.html

  Er kan nog meer bij. Ga zo door !!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24508750/__Kerken_worden_bedankt__.html

  Nou bedankt hypocriete NSB kerken. Blijf vooral doorgaan met het keren van de wangen schijnheilige gristelijke verraders!!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24508651/__Vluchtelingen_aangekomen_in_Rotterdam__.html

  Ook in mijn stad Rotterdam komen nog vele zogenaamde vluchtelingen, maar wat wil je met een moslimburgermeester. Waar de Rotterdammers overigens geen enkele zeggenschap over hebben gehad.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Deze psychische hulp zou echt alleen gegeven mogen worden aan mensen die middels hun reisdocumenten aan kunnen tonen dat zij uit een oorlogsgebied komen. Heb je je reisdocument weggegooid, dan heb je geen recht op deze dure voorziening!
  Iedereen die zich niet wil laten registreren via persoonsgegevens en vingerafdrukken heeft naar mijn idee iets te verbergen. Ook die mogen geen gebruik maken van psychologen etc. Als je economisch of politiek vluchteling bent HOEFDE je niet te vluchten. Het is eigen keus. Als de reis naar Europa je dan tegenvalt, heb je domweg pech gehad.

  Misschien keihard, maar we zullen op enig moment toch onderscheid tussen échte vluchtelingen en nep-vluchtelingen moeten maken. Anders is straks onze gezondheidszorg ‘dankzij’ dit gespuis onbetaalbaar geworden voor ons.
  Dure medische zorg moet in eerste plaats beschikbaar blijven voor de Nederlanders.

  Like

 4. Johan zegt:

  Een hele batterij aan “ogen”, psychologen, sociologen,therapeuten en sociaal werksters, allemaal staan ze in rijen van tien klaar om de “arme, getraumatiseerde vluchteling” te begeleiden bij zijn zware intocht in het beloofde land. Het valt immers ook niet mee om op een matrasje van het COA te moeten slapen in een sporthal, terwijl in de folder van de mensensmokkelaars toch duidelijk stond, dat je meteen een huis kreeg.
  Fuck het COA !

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Helemaal mee eens Johan, dus moeten we het COA stoppen op wat voor manier dan ook en tevens de anderen zoals “vluchtelingenwerk-NL”.

   De overheid benoemt directies ook de nieuwe van COA, dus die blijft faciliteren en ondertussen gaat de import van het booslim leger maar door!!!!!

   Like

 5. Johan zegt:

  “In sommige landen mag een vrouw niet worden geholpen door een man, daar letten we ook op.”
  Wat moet ik daar nou van vinden ? Dat is toch van de gekke om daar rekening mee te houden ? Het is ONZE cultuur hier leidend is en niet die van hun. Wensen ze zich niet aan te passen, dan dienen ze onmiddellijk linea recta teruggestuurd te worden. Het gaat dus gelijk in het begin al fout met de zo noodzakelijke integratie. Dat is overduidelijk de schuld van al die hulpverleners die de asielzoekers een volkomen verkeerde indruk van ons land bezorgen.
  Fuck de hulpverleners en collaborateurs die ons land naar de bliksem helpen.

  Like

 6. danny zegt:

  http://www.dumpert.nl/mediabase/6682815/6013bdbc/wilders_en_pechtold_vechten_in_vergaderzaal.html
  Zij debatteren o.a. over geenpeil.
  Heb overigens het formulier van geenpeil.nl ingevuld.

  Like

 7. Grof in de mond, ja, maar deze man, een gewone Nederlander zegt wel waar het op staat

  Like

 8. Erik de Vlieger: ‘Over twintig jaar hebben we hier een burgeroorlog’

  Het is een illusie dat Syrische vluchtelingen in Nederland aan de slag kunnen in geschoolde banen. Het beeld dat onder hen een grote groep hoogopgeleiden zit die een nuttige bijdrage kan leveren aan de Nederlandse economie, is een ‘politiek correcte’ illusie, zegt Erik de Vlieger, ondernemer in onder andere vastgoed, in BNR Roelof Hemmen.

  PvdA: Regel acute noodhulp voor vluchtelingen
  17/09/2015
  De enige bedrijven die profijt kunnen hebben van de komst van ‘migranten’ naar Nederland, zijn volgens De Vlieger fabrikanten van plamuurmessen, om ‘de lichamelijke resten van Nederlanders van de straat te schrapen, als over een paar maanden de eerste bomaanslag’. “Jullie zijn allemaal geïnfecteerd met het politiek-correcte virus dat we de hele dag in de media horen. Waar jullie mee bezig zijn is een polderbeslissing. Stonden er in Hongarije bij het hek professoren en machinebankwerkers? Over twintig jaar hebben we hier een burgeroorlog. Het gáát logistiek niet. Er staan daar tientallen miljoenen klaar om te komen, die denken: hé, daar gaan we naartoe, daar worden we verzorgd.”

  Een wel heel zwartgallig beeld, vindt Yoeri van Alteren, directeur van DuurzaamBedrijfsleven. Hij noemt het voorbeeld van DuraVermeer, dat ‘proactief omgaat’ met de situatie en de deur open zet voor potentieel technisch personeel onder de vluchtelingen. Maar die vlieger gaat niet op, zegt de vastgoedondernemer. “De Nederlandse staat had voor DuraVermeer een gelegenheid moeten scheppen voor technisch personeel. Je kunt niemand meer in dienst nemen, want als iemand ziek wordt, moet je hem twee jaar betalen, en dan ben je wég.”

  Fouten
  Van Alteren voorziet niet dat de zaak zo uit de hand gaat lopen als De Vlieger denkt, maar erkent dat er in het verleden ‘een aantal fouten’ is gemaakt met het aanpakken van de oorzaken van de vluchtelingenstromen. “Die fouten moet je nu aanpakken en herstellen. Er komen een paar duizend mensen met grote problemen om hulp vragen. Dat probleem moeten we zeker bij de bron oplossen en geen pleisters plakken. Maar als we het hebben over 17 miljoen Nederlanders en een paar duizend vluchtelingen, moeten we ze hier met open armen ontvangen.”

  Ook Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland, denkt dat het bieden van werk de enige oplossing is om de vluchtelingenstroom op termijn in goede banen te leiden. “Als mensen werk hebben dan gaan ze integreren, dan gaan ze de taal lenen. Je zoekt je in Nederland nog altijd rot naar mensen met een beetje technische kennis in Nederland, dus als ze daar voor ingezet worden: graag. Als ze hier nou eenmaal zijn, laten we er dan verstandig mee omgaan en de mensen die aan het werk kunnen, aan het werk zetten.”

  Bron
  BNR

  Like

 9. koddebeier zegt:

  En U mag raden wie dat weer allemaal gaan betalen !!
  Echt niet alleen de linkse of de gutmensch kwezels !

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Intussen heeft een aanhanger van Pechthold zich opgesloten in een Thalys in 010. Duizenden mensen te laat op hun werk en toch deze week weer duizenden moslims het land binnen gelaten.
  Triest weer dat het signalement van de dader ontbreekt, dus de link met D66 is terecht.

  Like

 11. Sjaak zegt:

  En in München worden ze ook nog van zo een rooie rattenhond
  met kostenloze stadtrondritjes ontvangen ! Tjakka !!!

  Like

  • Sjaak zegt:

   Hallo e.j.bron !
   Dat is de duitse realiteit die overal in Europa infizeert is !

   Flüchtlingsdebatte: sie schreien immer lauter
   Ein Kommentar von Lukas Steinwandter.

   Das Geschrei derer, die Engagement für Flüchtlinge und Zuwanderer fordern, wird desto lauter und dreister, je mehr sich zeigt, dass das System nicht funktioniert und die Hilflosigkeit der Regierenden überhandnimmt. Auch die Propagandamaschinerie erinnert mehr und mehr an die „Aktuelle Kamera“ aus DDR-Zeiten. Das Integrationssystem aller europäischer Staaten, die den Großteil der Last zu tragen haben, hat versagt.
   Doch aus den Lautsprechern und Bildschirmen tönt es: Man könne das alles verkraften. Es werde alles gut. In letzter Zeit eroberte jedoch ein neuer Trend die gutmenschliche Szene. Nicht nur die politmediale Kaste fordert und schreit, sondern auch mehr oder weniger bekannte Künstler und Stars.
   Da ist etwa jener Stephan Weidner, der seinerzeit mit den „Böhsen Onkelz“ bekannt wurde, der schreibt: „Schämt euch…. Jeder Mensch hat das gottverdammte Recht, für sich und seine Familie das Glück zu finden. Und das Glück liegt in den seltensten Fällen in einem Kriegsgebiet oder in wirtschaftlich implodierenden Staat. Machen wir uns klar: Wir alle hier wurden in der bestmöglichsten Zeit an den bestmöglichen Ort geboren. Das ist Verpflichtung und bringt Verantwortung für alle, die dieses Privileg nicht genießen.“
   Verpflichten und Verantworten von außerhalb
   Einiges Raunzen weiter attestiert er Einwandererkritikern Hass und Ignoranz: „Verbrennt meine Platten, bleibt in euren traurigen Zirkeln, in denen nur Hass und Ignoranz alles Schöne und Gute platt walzen.“
   Nicht nur, dass die Schweigers und Weidners besser in ihrem Metier bleiben sollten, im Falle Weidners ist der Aufruf, oder vielmehr die Beleidigung, besonders zynisch. Wohnt der bärtige Mann doch in Dublin und Ibiza. Also weit entfernt von überfüllten Asylunterkünften, täglichen Polizeieinsätzen und ängstlichen Anwohnern. Denn Spanien macht die Schotten eher dicht, als dass es sie wie Deutschland und Österreich immer weiter aufmacht. Anstatt der geforderten 4.300 aus dem hilflos überforderten Italien und Griechenland, bot die spanische Regierung nur 1.300 Asylplätze an.
   Was wir derzeit importieren, sind nicht nur ‚ethnische‘, also kulturelle und religiöse Konflikte, sondern, um mit Marx zu reden, auch eine ‚industrielle Reservearmee‘, für die es keine Beschäftigung gibt und keine geben wird, das Lumpenproletariat von morgen und übermorgen.“, kritisiert der jüdische Schriftsteller und Journalist Henryk M. Broder.

   Like

 12. hendrikush zegt:

  Waar blijft de geestelijke bijstand voor Nederlanders die psychische problemen hebben door de traumatische toestroom van mohammedanen met een door allah verstrekte misdaadvergunning?

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Nou, dat is goed nieuws voor de therapeuten; ook die kunnen -uiteraard op kosten van de belastingbetaler- een leuk centje verdienen aan de ‘asielparasiet’!

  Gloeiende, gloeiende, IK heb ook vreselijke dingen en grote verliezen meegemaakt!
  Daaraan heb ook IK trauma’s overgehouden, maar IK krijg GEEN hulp!
  En al helemáál niet gratis!!!
  Mijn trauma en angst worden steeds groter door het beleid van die wegkijkende en Geert Wilders honende schooiers in Den Haag (en Brussel).
  Het is geen wonder dat er zó veel depressieve mensen zijn; het leven is voor velen een zware last.
  En daarom heb ik diep respect voor degenen die zo moedig zijn om er een eind aan te maken.
  Genoeg is genoeg. Er zijn grenzen aan wat een mens kan (ver)dragen.

  Bah, ALLES, maar dan ook ALLES staat in het teken van die hinderlijke ‘asielparasieten’!!!
  Het leven verliest op die manier alle kleur.

  En @ BertG. 18 september 2015 om 07:50

  “Zie je wel dat ze niet allemaal in de bijstand zitten.”

  Wat een heerlijke droge humoristische opmerking!

  Like

 14. Sjaak zegt:

  Psychische hulp voor de smerige linkse landverraders
  bedoelen ze en van belang voor het Nederlandse Volk
  te beschutten tegen deze invasie van liegende Islamiten
  met hun koran.troyaner !

  Like

 15. topsporter zegt:

  De Nederlandse psycholoog heeft vrijwel geen handvaten voor de problematiek, die bij asielzoekers eventueel aanwezig is.
  Aha een nieuwe studierichting erbij, met aan het hoofd een asielzoeker(gechargeerd natuurlijk),

  Like

  • Lis zegt:

   Die expertise is er wel. Maar je kunt je ook afvragen hoeveel simulanten zullen proberen om gratis psychologische hulp te krijgen om daardoor niet meer teruggestuurd te kunnen worden?

   Like

 16. BertG. zegt:

  We grossieren in de talenten hier in Nederland die geen enkel kans meer maken of krijgen.
  We grossieren in de werkeloze met een perfecte opleiding hier.
  Klop zelf maar eens aan met een goed plan en je hoge opleiding/talent. Kansloos.
  Nee, wat gaan ze doen? “vluchtelingen” aan een bedrijf helpen.
  Dat worden dan een hoop belwinkels wat we erbij krijgen. Geheel betaald door U.
  We worden op de meest onbeschoftste manier gediscrimineerd hier.

  Amsterdam wil hoogopgeleide asielzoekers binnenhalen
  Door ze de mogelijkheid te geven een eigen bedrijf te starten wil de gemeente Amsterdam hoogopgeleide migranten naar de stad lokken.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/9/Amsterdam-wil-hoogopgeleide-asielzoekers-binnenhalen-2688700W/?masterpageid=158493

  Like

 17. Driek zegt:

  Voor veel “asielzoekers” was de vlucht uit hun eigen land een traumatische ervaring.

  Ik vind dat erg overdreven, ik kan mij mij niet voorstellen dat je als sterke jongeman dat oorlogsgeweld psychisch niet kunt verwerken. Trouwens ik geloof helemaal niks van dat getraumatiseerd zijn, het is een mooi argument om een uitkering te verkrijgen.
  En wij kregen in 1945 na de bevrijding, na al die ellende die we hadden doorgemaakt, ook geen psychische hulp, we moesten het verder maar uitzoeken. Nederlanders met een getatoeëerd nummer van het concentratiekamp op hun arm kregen niks. Niet eens een huis. Hun spullen waren gejat door hun naaste buren die er wel op zouden passen. Maar die bewindslieden van ons hebben die oorlog niet meegemaakt, die lui lullen als een kip zonder kop. Domkoppen zijn het.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik denk niet dat er velen zijn in de huidige generatie die dat weten van dat getatoeërde nummer en dat zij navorderingen kregen van b.v. huur of elec etc.
   Ook de NL-ers die zo,n 10 jaar later “repatrieërden” uit de tropen en opgevangen werden door de instanties, kregen geen welvoorzien huis en andere “fijnigheden” die de sielige zoekers nu krijgen.
   ZE MEOSTEN VOORAL NIET ZEUREN………….

   Like

  • koddebeier zegt:

   Fout Driek, die moslim inteelt papegaaien worden al met een trauma geboren…

   Like

 18. Skef zegt:

  En alle nodige uren voor de zorg worden wegstreept, kan wel met een paar uurtjes minder. Tevens een paar zusters minder. Tijd voor een normaal bakje koffie…?
  U zoekt het maar uit….

  De asielzoekers ontbreekt het nergens aan. Wat zijn de verhoudingen schreef in de land. In en in triest.

  Like

 19. Tempelier zegt:

  En de autochtone burger met een psychisch probleem mag het allemaal maar zelf uitzoeken , daar is namelijk lekker op bezuinigt.
  https://www.nhg.org/actueel/nieuws/bezuinigingen-ggz-niet-zonder-risico

  Like

 20. Perfide Albion zegt:

  En het gaat maar door. De policor bende in het parlement blij want nieuwe kiezers. De zorgmaffia blij want nieuwe ” klanten” . Advocaten blij want nieuwe ” cliënten” . Werkgevers blij want het drukt de lonen aan de onderkant zo lekker. Net zo lang tot de verarmde middenklasse machteloos gemaakt is.
  Dit gaat niet gebeuren! De vijanden van de middenklasse gaan dit allemaal zelf oplossen en betalen…

  Like

 21. paulzwueste zegt:

  Zo die tak van de gezondheidszorg is ook alweer onder de pannen!
  Die linkse honden verdienen miljoenen aan die vluchtelingenzorg. Het is te gek voor woorden.
  Wij hebben nooit en te nimmer gratis psychische hulp waarvoor dan ook gehad…
  Wij wilden vroeger ook helemaal geen psychische hulp! Waarvoor?
  Wij hadden geleerd om voor jezelf te zorgen, en familie en vrienden hielpen mee… indien nodig. Wat er nu gebeurt is gewoon criminele waanzin!
  Zoveel mogelijk aan de nieuwe noodlottige hype: “Vluchtelingen” verdienen!
  HET IS GEWOON “N LINKSE MARKT!!!

  Like

 22. Driek zegt:

  paulzwueste zegt: Wij wilden vroeger ook helemaal geen psychische hulp! Waarvoor?

  Nou, beste paulzwueste, vele oorlogsslachtoffers konden in 1945 wel een steuntje gebruiken. En nog lange tijd heeft de Joods Geestelijke Gezondheidszorg te Amsterdam de concentratiekamp overlevenden begeleid in het verwerken van hun verschrikkingen. Maar de Nederlandse regering keek niet naar die mensen om. Trouwens de Nederlanders ook niet hoor.
  Toen het de Joden wat beter ging, in de jaren vijftig, en weer geld verdienden, liepen er enkele Joodse vrouwen in een oude bontjas. En toen zeiden de Nederlanders: Kijk, die Joden lopen mooi weer in een bontjas. Neen, ze gunden die arme mensen het licht in de ogen niet. En dat is nog zo steeds zo.

  Like

 23. Binnenkort hebben wij allemaal psychische hulp nodig;getraumatiseerd door het wangedrag van de regering en van de allochtone ‘gasten”!Zelfmoorden en familiedrama’s stijgen niet omdat het hier zo’n gezellig en veilig gevoel geeft!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s