Zweden´s immigratieprobleem: als het daar niet werkt, waar dan wel?

Screenshot_46

Het aantal brandaanslagen in Zweden houdt gelijke tred met het aandeel van de islamitische bevolking

(Door: Margaret Wente – Vertaling: E.J. Bron)

Propvolle treinen met “vluchtelingen” uit Syrië en Irak, die vanuit Duitsland naar Denemarken rijden, van waaruit ze dan verder willen reizen naar Zweden. Toen de Denen dit niet toelieten, sprongen ze gewoon uit de trein en vervolgden hun weg naar de Zweedse grens te voet, met een taxi of met de bus.

Zweden heeft de meest openlijke welkomstcultuur en het gulste asielsysteem met sociale programma´s in de hele EU. Alles wat de vluchtelingen interesseert, is dat ze snel een auto krijgen of een sociale uitkering. Als erkend vluchteling in Zweden krijgt men toch maar mooi ongeveer € 620,-

Zweden´s royale immigratiepolitiek draagt bij aan het imago van het land, dat er trots op is een morele supermacht te zijn. De afgelopen 40 jaar heeft Zweden hoofdzakelijk “vluchtelingen” opgenomen en families herenigd, zodat de begrippen “migrant” en “vluchteling” daar synoniem aan elkaar zijn. Zweden neemt per hoofd van de bevolking meer “vluchtelingen” op dan welk ander Europees land dan ook en de migranten, die hoofdzakelijk uit het Midden-Oosten respectievelijk Afrika komen, maken ongeveer 16% van de bevolking uit.

Als je hier vragen over stelt, geldt men als buitenlander-vijandig en van haat vervuld. Nu wil heel Europa het voorbeeld van Zweden volgen en net zo royaal handelen. Maar hebben de migranten zich in de Zweedse samenleving geïntegreerd.

De in Iran geboren economiewetenschapper Tino Sanandaji zegt “Nee”. 48% van de migranten in de werkbare leeftijd werkt niet, ook na 15 jaar bedraagt het werkloosheidscijfer in Zweden ongeveer 60%. In Zweden is de kloof tussen de werkende Zweden en niet werkende migranten het grootst.

In Zweden, het land waarin gelijkheid wordt gestimuleerd, is 42% van de langdurig werklozen migrant, aldus Sanandaji. 58% van diegenen die een sociale uitkering ontvangen, zijn migrant. 45% van de kinderen met lage toetsresultaten is migrant. Gemiddeld verdienen migranten 40% minder dan Zweden.

De meerderheid van de migranten werd al aangeklaagd wegens moord, verkrachting of roof, of ze nu tot de eerste of de tweede generatie behoorden. Sinds de jaren-80 vertoonde Zweden de grootste groei van alle OESO-landen met betrekking tot ongelijkheid.

Zweden droomt ervan dat de kinderen van de migranten, die daar gesocialiseerd worden, net zo opgroeien als autochtone Zweden. Maar dat heeft tot nu toe niet gefunctioneerd. Veel migranten van de tweede generatie wonen in Zweedse bijstand-getto´s.

De sociale belastingen, de vlucht van de blanken en een algemeen verlies van vertrouwen zijn enorm. De door migranten overstroomde stad Malmö, die alleen maar met een brug met Denemarken is verbonden, is een sociaal kruitvat.

Bron:
http://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel:
https://themuslimissue.wordpress.com
Auteur: Margaret Wente

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, Eurabië, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zweden´s immigratieprobleem: als het daar niet werkt, waar dan wel?

 1. Vederso zegt:

  Nieuw: Fjordman signaleert de komende ineenstorting van Zweden nu per dag(!) 1000 migranten Zweden binnenkomen.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Tundra Tabloids; Zweden stuurt zgn vluchtelingen door naar Finland;

  “More checks and monitoring at the border” means absolutely NOTHING!

  Finland has been granting asylum to a higher percentage of Iraqis compared to Sweden — 54 percent against 33 percent in the first half of this year — explaining Finland’s increasing popularity amongst Iraqis.

  “Sweden is good for Syrians, but bad for Iraqis. I read that on Facebook,” 17-year-old asylum seeker Ali, who had arrived from Iraq’s capital Baghdad, told AFP in Helsinki recently.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  We hebben intussen het thema “Zweden” dusdanig uitgemolken, dat er eigenlijk niets meer aan toe te voegen valt. Oké, nog een poging dan:
  Je zou toch zeggen: Men kan nóg zo overtuigd en enthousiast met een bepaalde aanpak beginnen, maar als men decennia later moet constateren, dat het niet werkt, dat er alleen maar rampspoed van komt…..Dat dtelt men zijn werkwijze toch bij, dan herzíet men die toch?
  Links Zweden -en trouwens heel links Europa, waaronder Links Nederland, niet: Dat blijft maar, stug en koppig voortgaan op de ééns ingeslagen weg.
  Om hen heen stort alles in en hun eigen mensen worden de dupe, máár……ZE MAKEN GEEN PAS OP DE PLAATS. Het voortzetten van het eens gekozen, rampzalige beleid is belangrijker!
  Aldus constateren we voor de zoveelste keer, dat Links om het eigen volk gewoon niets geeft; het geeft alleen om de eigen prestige.
  EN om de migranten?
  Eh…..já, want die maken déél uit van het eigen prestige, zodoende.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Vederso zegt:

   @ Theresa. Ja, er is hier al veel aandacht aan Zweden besteed. Waarom? Om te zien hoe het proces van ontbinding van een humanitaire grootmacht verloopt. Daar kunnen we wat van opsteken. Daarom.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Het is geen kritiek en ik trek dat absoluut niet in twijfel.
    Het wordt alleen wel eens moeilijk om er een reactie op te geven, die, zogezegd, nog niet ‘platgetreden’ is, dat is alles.
    Maar ik geef toe dat dat mijn eigen probleem is.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 4. Republikein zegt:

  Zweden staat model.
  Voor totale idioterie, al decennia.
  Wie goed doet goed ontmoet.
  Fijn hoor, naar de kloten gaan.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Islam past nergens in €uropa!

  Like

 6. Brandende kaars zegt:

  Wij hadden serieuze emigratie plannen naar het mooie, en gemoedelijke Zweden.
  Dit jaar zijn we geschrokken hoe het straatbeeld van een mooi stadje als Västervik aan de Oostkust van Zweden in slechts 2 jaar tijd zo drastisch is veranderd! Hoe snel de islamisering in Zweden zich voltrekt! Ik had het gevoel de islamitische Somaliërs waarvan de meesten rondliepen met moderne mobile telefoons, uit ‘alle heggen en steggen’ tevoorschijn kwamen. We kwamen ook in gesprek met een Zweedse docent die in Ystad (Zuid zweden) woonde en daar ook lesgaf. In haar klas zat slechts één Zweeds kind en de rest was allemaal kinderen van immigranten. ‘Het geven van onderwijs wordt er niet leuker op,’ zo sprak ze. ‘Kinderen krijgen tegenwoordig weinig normen en waarden mee van huis en tonen hoe jong ze nog zijn, weinig respect.’
  Dat kan ook kloppen:
  Beluister maar eens wat de uit Syrië afkomstige islam deskundige Dr. Wafa Sultan daar over zegt;
  (Het Amsterdams gerechtshof had haar benaderd met de vraag om getuigendeskundige te zijn in het proces tegen de islam kritische Geert Wilders.)

  Zij geeft aan dat:
  – de islam morele kaders mist, zoals de 10 geboden in de Bijbel.
  – dat het rolmodel van Jezus Christus van de Bijbel totaal andere uitkomsten geeft, dan het rolmodel van Mohammed.

  Interview with Dr. Wafa Sultan

  We zijn dit jaar na een vakantie Zweden, met koud weer en een rot gevoel eerder naar huis gegaan…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s