De IJslandse hoofdstad plant volledige Israël-boycot

Screenshot_13

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

De stadsraad van de IJslandse hoofdstad Reykjavik heeft voor een boycot van alle producten uit Israël gestemd. Reden daarvoor zijn “schendingen van de mensenrechten” en de “illegale bezetting van de Palestijnse gebieden”. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken had scherpe kritiek op de actie.

Volgens het “Iceland Magazine” zal men op grond van de “volkerenrecht vijandige bezetting van de Palestijnse gebieden”geen producten meer uit Israël importeren. De actie werd geïnitieerd door Björk Vilhelmsdóttir (foto boven), wethouder van de Sociaaldemocratische Alliantie.

Kort voor haar pensioen moet dit haar laatste grote ambtshandeling zijn. De boycot zal duren zolang de Palestijnse gebieden “bezet” blijven, aldus “Iceland Magazine”. Daarmee moet druk op de Israëlische autoriteiten worden uitgeoefend om hen ertoe aan te zetten een einde te maken aan de “bezetting”. De stad is bovendien van plan andere landen te boycotten die zich schuldig maken aan schendingen van de mensenrechten.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken had scherpe kritiek op de actie, schrijft de “Times of Israel”, en noemt de beweging een “vulkaan van haat, die uit het gebouw van de stadsraad in Reykjavik spuwt”. Er zouden geen redenen en rechtvaardigingen zijn voor een boycot van Israël, “alleen haat omwille van de haat”, aldus het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring. “Wij hopen dat IJsland uiteindelijk tot bezinning komt en een einde maakt aan de eenzijdige blinde woede tegen Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten”.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Appeasement, demoniseren, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Hypocrisie, IJsland, islam-collaboratie, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op De IJslandse hoofdstad plant volledige Israël-boycot

 1. danny zegt:

  Van hopen gaat er echt niets veranderen. Er tegen in gaan en op de PVV stemmen wil wellicht nog helpen als we al niet te laat zijn. Van alleen klagen (we weten hier allemaal hoe vork in de steel zit) heb ik meer dan genoeg.
  Het is nu tijd voor actie, actie, actie en nog eens actie. Het moet echt eens afgelopen zijn met deze gekkigheid. Geen passiviteit maar actie!

  Wat wilders zegt ( en ik al jaren roep en tegen iedereen zeg) verzet!
  maar nee we hebben allemaal te druk met onze eigen toestanden.
  Begrijp 1 ding goed. Als wij onze niet verzetten tegen de islamisering en tegen die linkse NSB-elite, hebben we straks helemaal niets om ons met onze eigen toestanden bezighouden.
  Snoop dat allemaal hier maar eens goed in jullie oren!

  https://www.facebook.com/pegidanederland?fref=nf

  Beantwoorden

  Like

 2. danny zegt:

  Verzet mis ik hier in dit land en Europa, hans? Het wemelt hier van de passiviteit en de heulers in dit land en Europa. We hebben het allemaal nog net te goed, en zijn te druk met ons zelf bezig en dat hebben die islamieten dondersgoed door en maken daar gretig misbruik.

  Ik schaam me diep voor de meeste van mijn landgenoten en het meeste van het Europese volk!
  Ze vergeten allemaal even dat als het zo door gaat heel Europa geislamiseerd is no-time, zonder dat er echt enige vorm van verzet is geweest.
  Willen we dat na laten en onze volgende generaties.
  Ik dacht het niet!!
  word nou eens wakker uit die diepe winterslaap en verzet u !!!

  Like

 3. ieznogoedh zegt:

  Nou ja, als je die kop ziet, dan weet je al genoeg.

  Like

 4. Gek eigenlijk dat het grootste deel van de oorspronkelijke Nederlanders al naar Zuid-Amerika of Antarctica willen emigreren omdat er 7000 moslims in de buurt komen wonen terwijl die Joden niet heel snel daar willen verkassen met een miljard bloeddorstige meisjesindegrondgravers om zich heen. Is er iets dat ik niet weet?

  Like

 5. Treintrien zegt:

  Zouden ze snappen dat élke pc gebruik maakt van Israelische techniek of zou de linksche goegemeente zelfs dáar te dom voor zijn.
  Reijkjavik, welkom in de middeleeuwen!

  Like

 6. Sjun Demartelaere zegt:

  Israel moet gewoon openbaar maken welke onderdelen van computers, tablets en telefoons met Israelische technologie zijn gefabriceerd en deze IJslandse nitwit provoceren tot een boycot van al die producten als ze tenminste consequent wil zijn en niet enkel publiek wil scoren door een beroep op de onnozelheid van het volk dat ze vertegenwoordigt. Daarnaast kan het gewone mensen in IJsland eens gaan voorlichten over de situatie in het Midden-Oosten en het democratische gehalte van elke staat aldaar. Uiteraard hoort daarbij ook zicht op naleving van mensenrechten opdat de gewone IJslander heel rap deze egocentrische vrouw naar huis stuurt als het niet als risee de wereld over wil gaan.

  Like

 7. Tempelier zegt:

  Sorry moet even lachen , een eiland met ongeveer een half miljoen inwoners en geen militaire macht. Ze trekken wel een grote broek aan ! Oei en ook andere landen die zich bezig houden met de schendingen van de mensenrechten . En dan nog lid zijn van de NATO waar veel islamitische landen inzitten die dagelijks de rechten van de mens schenden , gaan zij die ook boycotten ?
  Nee , natuurlijk niet , gewoon selectieve verontwaardiging .

  Like

 8. Sjaak zegt:

  En wat zegt haar zus daartoe ?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ach, daar hebben we het “paardenhoofd(stel)-aan-de-muur” weer eens…….
   Hoeveel vernielingen door haar allochtone vriendjes zou ze de laatste tijd weer in de doofpot gestopt hebben?
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • harry zegt:

    Ik kan het niet helpen Theresa , maar ik moet altijd aan een oude champignon denken als ik die kop van dat Jorritsma geval zie . Ze worden ook zo vies bruin , als ze niet vers zijn .
    Net als dat haar .
    Dat smalle gezicht is de steel en dat rare kapsel is de kop van de paddenstoel .

    Ze kijkt je ook zo dwaas aan , verontrustend , hoor .
    Meer als een socialist dan een liberaal .

    Heb lang gedacht , dat ik naar een mooi stekje in Friesland zou vertrekken , na m’n pensioen , ben dol op het landschap , maar achteraf ben ik blij dat ik daar nooit aan begonnen ben .
    Wat een gedrochten kweken ze daar !

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, Harry, een hele tijd terug alweer kwam haar uiterlijk ook al ter sprake hier, en toen verschillenden de paardenk……pardon, hèt paardenhóófd de revue hadden laten passeren, kwam ik er tussen met: “voor mij heeft ze ook wel wat weg van een asperge.”
    E. J. informeerde: “Hoezo?” maar daar had ik niet direct een antwoord op.
    Toch zweemt jouw associatie, een steel van een champignon, nu wel enigszins in die richting!
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 9. Joshua zegt:

  Ook deze onbenul heeft geen hersens, als zij de geschiedenis een beetje gekend had, had zij niet zo dom meegepraat met het haat zaaiende tuig wat het verdomt om toe te geven dat Israel niets bezet.
  Het zijn de hufters die zich palestijen durven noemen die zich een land eigen willen maken wat niet van hun is, en de hele domme regeringen geloven dat sprookje ook en gaan de terroristen nog belonen ook.

  Like

 10. Jan van Eechoud zegt:

  Is niet zo moeilijk. Alle medicijnen en wetenschappelijke apparatuur waar Israëlische octrooien op rusten… NÍET meer invoeren naar boycotters van Israel!

  Like

 11. alidas1 zegt:

  Ze kunnen daar heel wat asielzoekers hebben.
  Zitten ze nog lekker warm ook

  Like

 12. Hendrik M. zegt:

  Vanaf vandaag boycot ik IJsland.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Nou, die hebben verschrikkelijk goed aantal aan exportartikelen, grinnik. Een paar pony’s met korte pootjes o.a. en….verder zou ik het niet weten, want er is niet o veel. Ja, walvisolie, want die vangen ze nog. Foei 😀
   .

   Like

 13. Avidia zegt:

  Theresa Geissler zegt:
  19 september 2015 om 20:35
  Ach, daar hebben we het “paardenhoofd(stel)-aan-de-muur” weer eens…….

  Lach me slap hierover Theresa :-}}}}}}}

  Like

 14. Thomasson zegt:

  Gaan ze ook China boycotten voor het bezetten van Tibet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s