Zwitserse gemeente koopt voor omgerekend € 265.000,- opvang van asielzoekers af: “Wij willen ons geen asielzoekers laten dicteren”

Screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

De Zwitserse gemeente Oberwil-Lieli wil geen vluchtelingen opnemen. Daarvoor betaalt ze liever omgerekend € 265.000,- boete aan het kanton Aargau. De gemeente deinst er zelfs niet voor terug om potentiële onderkomens voor asielzoekers af te breken.

In Zwitserland heeft de gemeente Oberwil-Lieli in het Zwitserse kanton Aargau zichzelf “vrijgekocht” van vluchtelingen. In Zwitserland moeten gemeenten die te weinig vluchtelingen opnemen omgerekend ongeveer € 9,- per dag per vluchteling boete betalen aan het verantwoordelijke kanton.

Dit bedrag wordt vanaf 2016 zelfs nog verhoogd. Dan zullen er omgerekend € 103,- per dag en ontbrekende plek voor vluchtelingen worden betaald. Maar de gemeente laat zich zelfs niet overtuigen door de hogere boete om vluchtelingen op te nemen.

“We willen ons geen asielzoekers laten dicteren”

Volgens de Zwitserse krant “Blick” betaalt de gemeente liever de boete dan vluchtelingen op te nemen. Voor het jaar 2016 zou de gemeente voor het weigeren van de opname van “vluchtelingen” omgerekend € 265.000,- moeten betalen.

“We willen ons door Bern geen asielzoekers laten dicteren”, motiveerde de SVP-politicus Andres Glarner deze beslissing tegenover “Blick”.

Huizen afgebroken

De gemeente verzet zich al jarenlang tegen vluchtelingenonderkomens, aldus de krant verder. Zo zou zij uit voorzorg een huis, dat van het kanton zou zijn, hebben afgebroken. De gemeente zou bang geweest zijn dat het huis als asielzoekerscentrum gebruikt zou kunnen gaan worden. Een ander huis, dat een asielzoekerscentrum zou hebben kunnen worden, werd door de gemeente zelf gekocht – en daarna afgebroken.

“Het is gewoon verkeerd om nu economische vluchtelingen op te nemen, daarom betalen we tandenknarsend”, zei Glarner tegenover de regionale zender “Tele M1”. De gemeente zou zich de boetes kunnen veroorloven, omdat Oberwili-Lieli de gemeente met de laagste belastingen in het kanton Aargau is: vanwege deze lage belastingen vestigen zich veel welgestelde mensen in de gemeente, zodat de gemeente tot de rijkere in het kanton behoort.

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, gezond realisme, Immigratie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

19 reacties op Zwitserse gemeente koopt voor omgerekend € 265.000,- opvang van asielzoekers af: “Wij willen ons geen asielzoekers laten dicteren”

 1. Jean zegt:

  Laten we een voorbeeld nemen aan Oberwil-Lieli, we gaan wel geen boete betalen, waarom wel?

  Like

 2. EPN Nieuw Nederland zegt:

  Welcome in the age of the big deception!

  Het is namelijk Zwitserland, waar Octagon zetelt. Het is namelijk Octagon, die de oligarchische VS evenals Rusland en overiger regeringsleiders bestuurt. Het zijn namelijk deze regering, die de vluchtelingenstroom meehielpen op gang brengen.

  Wakker worden. Het is geen twee minuten voor twaalf meer. Het is allang diep in de nacht.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  De gemeente zou zich de boetes kunnen veroorloven, omdat Oberwili-Lieli de gemeente met de laagste belastingen in het kanton Aargau is: vanwege deze lage belastingen vestigen zich veel welgestelde mensen in de gemeente, zodat de gemeente tot de rijkere in het kanton behoort.

  IS HET KWARTJE GEVALLEN ?
  IN NEDERLAND GEEFT HET OOK ZULKE GEMEENDEN !

  Like

  • Sjaak zegt:

   Met andere woorden gezegt !
   Trap die asylparasieten naar de arbeiderswijken
   en tussen het normale Volk dan hoeven wij deze
   ellende niet aan te kijken !
   UIT HET OOG
   UIT DE ZIN !

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ah, uitstekend: Een eigenzinnige gemeente!
  Weliswaar doordat ze welgesteld is, zoals Sjaak weet te vertellen, maar, wie weet, ook wel, omdat er genoeg SVP-leden in haar Raad zitten……?
  Hoe dan ook: Een voorbeeld voor alle andere gemeenten!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 5. danny zegt:

  Van hopen gaat er echt niets veranderen. Er tegen in gaan en op de PVV stemmen wil wellicht nog helpen als we al niet te laat zijn. Van alleen klagen (we weten hier allemaal hoe vork in de steel zit) heb ik meer dan genoeg.
  Het is nu tijd voor actie, actie, actie en nog eens actie. Het moet echt eens afgelopen zijn met deze gekkigheid. Geen passiviteit maar actie!

  Wat wilders zegt ( en ik al jaren roep en tegen iedereen zeg) verzet!
  maar nee we hebben allemaal te druk met onze eigen toestanden.
  Begrijp 1 ding goed. Als wij onze niet verzetten tegen de islamisering en tegen die linkse NSB-elite, hebben we straks helemaal niets om ons met onze eigen toestanden bezighouden.
  Snoop dat allemaal hier maar eens goed in jullie oren!

  https://www.facebook.com/pegidanederland?fref=nf

  Like

 6. danny zegt:

  Verzet mis ik hier in dit land en Europa, hans? Het wemelt hier van de passiviteit en de heulers in dit land en Europa. We hebben het allemaal nog net te goed, en zijn te druk met ons zelf bezig en dat hebben die islamieten dondersgoed door en maken daar gretig misbruik.

  Ik schaam me diep voor de meeste van mijn landgenoten en het meeste van het Europese volk!
  Ze vergeten allemaal even dat als het zo door gaat heel Europa geislamiseerd is no-time, zonder dat er echt enige vorm van verzet is geweest.
  Willen we dat na laten en onze volgende generaties.
  Ik dacht het niet!!
  word nou eens wakker uit die diepe winterslaap en verzet u !!!

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Dat is pas een gemeente bestuur met ballen, wat anders dan die watjes in Nederland !!

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Wordt tijd dat ze een referendum over asielparasieten houden, is het gelijk in heel Zwitserland weer fris.

  Like

 9. Antivenin zegt:

  Gebouwen afbreken, een prima idee. Of er een lading varkensmest in dumpen.

  OT/ Trouwens ook leuk dat het COA geen behoefte had aan gebouwen/kerken om vluchtelingen” in op te vangen. Zeker bang voor de negatieve beeldvorming die het eventuele vernielen van glas-in-loodramen met christelijke afbeeldingen, preekstoelen, kruisen en Maria-beeldjes zou kunnen veroorzaken bij de burger. We moeten die vluchtelingen natuurlijk in de eerste plaats wel blijven zien als zielige stakkers…

  Like

  • Sjun Demartelaere zegt:

   Precies daarom zien we vrouwen en kinderen en lopende mensen in beeld. De rellen in Hongarije worden naarstig weggepoetst zo ze al in beeld komen. Vernielingen in Italië krijgen wij niet te zien via de mainstream media. Maar voor wie op zoek is naar informatie wordt dat gelukkig nog verspreid.

   Watch African migrants destroy southern Italy

   of in Spanje

   African Immigrants rampage holiday city in Spain

   of in Duitsland

   Gesichter der Einwanderer!

   ondertussen in komt in Calais een cultuur van dankbaarheid in beeld

   Illegals complain and throw away food given by French leftists in Calais

   Maar volgens meneer Rutte en hem en zijn ploeg toegewijde media gaat het om culturele verrijking in plaats van een kostspelige invasie. Eentje waarbij het zich doet aanzien dat soldaten zich ter misleiding van beoorlogden als zwervers en bedelaars hebben vermomd comform de woorden van de profeet en meest ideale mens ter navolging der moslims die al zei: Oorlog is misleiding: .http://tinyurl.com/njwzb37

   Like

  • Irene zegt:

   Hebben de pislims het COA al aangeboden de zielige stakkers op te nemen in hun mega moskeeen of zijn ze niet zo barmhartig voor hun soortgenoten ?

   Like

 10. alidas1 zegt:

  Eindelijk er komt beweging in .
  hoop dat er velen zullen komen van al de reageerders

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s