De Oost-Europeanen hebben gelijk!

Screenshot_40

(Door: Henning Hoffgaard – Vertaling: E.J. Bron)

Is dat eigenlijk zo moeilijk te snappen? De Oost-Europese EU-lidstaten willen niet meedoen aan een door Brussel voorgeschreven quotumregeling voor asielzoekers. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU), denkt nu na over “pressiemiddelen”. Dat is een hoffelijke omschrijving voor chantage. Aan het Duitse asielwezen dient de hele wereld te genezen. De Oost-Europeanen laten dat niet met zich doen. Om goede redenen.

In Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Polen en de Baltische landen wordt exact waargenomen hoe zelfs een uitermate hoogontwikkeld technologisch land als Duitsland met een reusachtig bestuursapparaat stukje bij beetje capituleert. Welke effecten de jarenlange bezuinigingswoede en de criminaliteit op de politie hebben. Wie het de Oost-Europeanen kwalijk neemt dat zij geen parallelsamenlevingen in hun grote steden willen hebben zoals in Berlijn of Duisburg, heeft de ernst van de situatie niet begrepen.

Het gaat om nationale identiteit en soevereiniteit

“De Oost-Europeanen hebben geen schaamtegevoel”, kopte “Die Welt”. Het generaliserende oordeel over miljoenen mensen laat zien welk niveau de belasteringcampagne inmiddels heeft aangenomen. Geen “schaamtegevoel” bezitten veelmeer diegenen die aan andere landen hun bevolkings- en asielpolitiek willen opdringen.

Het gaat om “nationale identiteit”. Terwijl de Bondsrepubliek ertoe is overgegaan om in grote stijl asielzoekers op te nemen, wordt in Boedapest, Praag en Warschau een andere maatstaf aangelegd. Daar stelt men zichzelf de volgende vragen: “Kunnen we deze mensen integreren? Is het wenselijk om grote islamitische minderheden in het land te halen?” Met een blik naar Duitsland zijn de antwoorden dan snel gevonden: nee en nee.

Brussel wil de blanco cheque

Galmde het tijdens de Griekenland-crisis uit het politieke linkse kamp nog hoe ongehoord het zou zijn dat Duitsland zich tot in detail mengt in de Griekse binnenlandse politiek, nu wordt het tegenovergestelde geëist: Meer Brussel en minder democratie. De Duitse regering wrijft zich nu verbaasd in de ogen dat onze buurlanden hun nationale belangen niet zomaar zonder slag of stoot opgeven.

Een zoals door Berlijn energiek geëist quotum voor de verdeling van asielzoekers zou de EU een blanco cheque uitschrijven om in het vervolg honderdduizenden over landgrenzen heen te verplaatsen. Wanneer de Duitse regering dan weer een keer in een reactie van kortsluiting de grenzen opent, zou bijvoorbeeld Polen plotseling duizenden nieuwe vluchtelingen krijgen.

Hoe dan ook, de Oost-Europeanen verliezen

En wat gebeurt er als die helemaal niet naar Polen willen? In Hongarije was duidelijk dat de asielzoekers ook niet terugdeinzen voor het gebruiken van geweld en door politiekordons heen breken om naar Duitsland te komen. Uiteindelijk zou Oost-Europa sowieso aan de schandpaal staan. Of omdat ze geen vluchtelingen opneemt, of omdat ze deze er met geweld toe zou moeten dwingen niet naar Duitsland te reizen.

De links gerichte Tsjechische president Miloš Zeman vatte de stemming in zijn land samen, toen hij gewelddadige asielzoekers toeriep: “Niemand heeft jullie uitgenodigd!”

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Henning Hoffgaard

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Eurabië, Europa, EUSSR, Genocide, gezond realisme, hersenspoeling, Hongarije, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Midden-Europa, Moslims, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, Oost-Europa, Polen, Rotzakken, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Oost-Europeanen hebben gelijk!

 1. Sjaak zegt:

  Stuur de hele mut van asylsmarotzers maar naar Berlijn !
  Laat ze maar heel berlijn toe schijten, zodat de Politkasten
  aan Methangas bedwelmen en dan lost een lucifer de
  rest van het probleem automatisch op !

  Like

 2. Catherine zegt:

  Nam op ngrieks eiland gister 2 duitsers mee uit Dresden. Schaamden zich voor Pegida.Gevraagd waarom dat zo was. N standpunt hebben is prima maar je dient wel je motieven te kennen. Schaamte en schuld gebaseerd op WOII en katholicidme is stupide. Neem t verleden niet mee naar het heden. Maar gebruik je gezond verstand (is oooooook met het hart) in het NU. Angela Merkel is verdwaald van de kudde. Net als diesnorremans n generatie voor haar..
  T werd steeds stiller in dat autootje…

  Like

 3. GT zegt:

  Nog even en de EU dondert in elkaar, en dat weten ze donders goed, tja de dictatuur Brussel nog even dan worden ze uit hun ivoren torentje gehaald!

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Brussel kan zoveel voorschrijven, doch zelfmoord gaat te ver!
  De Oost €uropese staten geven niet toe.
  De Nederlandse en Duitse regeringen offeren hun eigen bevolking op ten gunste van IS moordenaars en hun trawanten.
  Zal lachend door Den Haag wandelen als daar zo’n dikke 100 2e kamer huichelaars en landverraders aan de lantaarnpalen hangen!

  Like

 5. “Oost-Europeanen hebben geen schaamtegevoel”????Moslims wel dan???

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:
  Genoeg = Genoeg
  Enough = Enough

  Like

 7. Pingback: Deutschen und EJ Bron – oogenhand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s