Spanje onder de Halvemaan?

Screenshot_23

(Door: Carlos Wefers Verástegui – Vertaling: E.J. Bron)

In veel streken van Spanje vormen moslims al een nipte bevolkingsmeerderheid. Waar leidt dat toe? Waar ligt het gevaar? Uiterlijk sinds de aanslagen van Madrid op 11 maart 2004 is duidelijk: ook Spanje bevindt zich in het vizier van het “islamisme”. Ook het internationaal terrorisme voorziet zichzelf in toenemende mate van “Spaanse” of in ieder geval in Spanje gevestigde moslims. Spanje zelf bevindt zich in het vizier van de “Islamitische Staat”, wiens verklaarde doel het is om “Al-Andalus” weer te herstellen, dus heel Spanje in te lijven bij het “kalifaat”. Ondanks deze reële bedreiging door het “islamisme” wordt het gevaar onderschat dat uitgaat van een stilletjes opdringen van de “gewone” moslims.

De terugkeer van de islam

In de afgelopen jaren is de islamitische bevolking in Spanje steeds meer gaan opvallen: steeds meer hoofddoeken tot aan de “boerka” toe in het openbaar, eigen winkels, moskeeën, gebedsruimtes en zelfs een eigen tv-zender (“Córdoba Internacional”) zijn een vast bestanddeel gaan vormen van de huidige “normale” realiteit. Vierhonderd jaar na de definitieve verdrijving van de gedoopte nakomelingen van de “Moren”, de moriscos, hebben de moslims zich weer huiselijk geïnstalleerd in Spanje. Met de moslims keert ook onvermijdelijk de islam mee terug naar Spanje.

Daarbij zijn de omstandigheden voor een terugkeer meer dan gunstig: demografisch, op grond van het dalende geboortecijfer en de emigratie van de “echte” Spanjaarden – de afgelopen jaren bijna een miljoen –, zijn de vruchtbare moslims duidelijk in het voordeel. Ideologisch, dankzij de linksen en de Catalaanse nationalisten, die hem bevorderen om Spanje schade toe te berokkenen. Maar ook economisch is de afhankelijkheid van goedkope arbeidskrachten, die vooral in de stedelijke gebieden rondom Madrid en Barcelona, aan de Middellandse Zeekust en in de agrarische gebieden van Murcia una Almería en in het binnenland bestaan uit moslims, enorm. In de stad Talayuela bijvoorbeeld, in het noorden van de regio Extremadura, waar een belangrijke tabaksteelt is, is meer dan de helft van de bijna 8000 inwoners moslim. En die gaan niet meer weg, ondanks een dalende tabaksproductie.

Wat de cijfers zeggen

Tussen 2013 en 2015 is de islamitische immigratie zo groot geweest als nooit tevoren: zij nam toe met 7,2%, dat zijn meer dan 125.000 personen. Volgens inschatting van de links-burgerlijke krant “El País” is tot het jaar 2030 zelfs een toename van de immigratie van tot 82% te verwachten. Het aandeel van de moslims op de huidige totale bevolking van Spanje (46,77 miljoen) is moeilijk te bepalen. Naar beneden tenderende schattingen gaan uit van 1,85 miljoen moslims. Dat is slechts 3,6%.

Er zijn echter ook schattingen die op meer dan 2 miljoen moslims en 5% komen. Het verschil is opvallend. Dat is terug te voeren op het feit dat het gros van de moslims, 40% namelijk, “Spaanse moslims” zijn, dat wil zeggen moslims die de Spaanse nationaliteit bezitten. En bij de “spaanse moslims” wordt het geloof vaak niet aangegeven. Nog eens 40% zijn Marokkanen, de andere 20% zijn vooral Pakistani en Senegalezen.

Screenshot_57

Inburgering maakt van moslims Spanjaarden

Wat de cijfers echter niet direct laten zien, is de omvang die de inburgering van islamitische bevolkingsdelen de laatste jaren heeft aangenomen: sinds het eind van de jaren-90, toen Spanje demografisch gezien achteruitging, is het een populair middel om de bevolking aan te vullen met nieuwelingen. Het op vier na grootste collectief dat hier baat bij heeft, na de Latijns-Amerikanen, zijn de Marokkanen. Daardoor wordt het statistisch mogelijk dat bijvoorbeeld in Madrid het aantal buitenlanders op dit moment daalt, de bevolking echter desondanks stijgt en het aandeel “Spaanse” moslims toeneemt.

Zo wordt de geboortedaling van de Spanjaarden opgevangen en tegelijkertijd kunnen “goede cijfers” aan het arbeidsbureau worden voorgelegd, omdat zogenaamd steeds meer “Spanjaarden” een baan vinden. In werkelijkheid is het echter veel eerder zo dat tijdens de werkomstandigheden de buitenlander, hier: de Marokkaanse moslim, tot Spanjaard muteert; hier werd dus geen baan gevonden, maar werd een Spanjaard geproduceerd door middel van een bestuurstechnische truc.

Sjeiks kopen zich in Spanje in

Minder duidelijk dan de verandering in de bevolkingssamenstelling zijn de economische omstandigheden betreffende afhankelijkheid waarin Spanje zichzelf heeft gemanoeuvreerd: de door de jongste economische crisis geteisterde Spanjaarden hebben zich in de armen van Arabische sjeiks geworpen. Dat hebben in dezelfde mate privé- en staatsondernemingen, voetbalverenigingen, zoals de FC Barcelona, en zelfs de regering zelf gedaan.

Wat de sjeiks bij hun economische en financiële verdragen interesseert, is echter niet alleen het “zakelijke”, maar gewoon ook het welzijn van de islamitische gemeenschap. Daartoe behoort o.a. dat zij royaal de bouw van moskeeën financieren. Van Spaanse kant is de bereidheid om niet-economische concessies aan de zakenpartners te doen vanzelfsprekend. De hebzucht naar Arabische oliedollars zorgt ervoor dat de Spanjaarden niet aan de gevolgen denken. De sjeiks echter kunnen terecht de opmerking gebruiken die de vorst Jugurtha ooit over Rome maakte, namelijk : “Een omkoopbare stad, die rijp is te gronde te gaan als ze een koper vindt.”

Screenshot_59

De “drie-culturen-theorie”

Hoever de demoralisering van de Spanjaarden is voortgeschreden, bewijst de brede acceptatie die de “drie-culturen-theorie” heeft verworven. Deze absurde theorie is terug te voeren op de Spaanse liberale intellectueel Américo Castro Quesada (1885-1972) en zegt in principe het volgende: van de Middeleeuwen tot in de Nieuwe Tijd leefden er in Spanje drie culturen, namelijk de christelijke, de joodse en de islamitische, vreedzaam en productief samen.

De onderdrukking van de laatste twee door de eerste luidde in Spanje het verval in. Dit schematisme heeft verleidelijk op de linksen en überhaupt op een groot aantal “vooruitstrevend” gezinde atheïsten en zelfbenoemde wereldburgers gewerkt. Hoewel oorspronkelijk alle drie religies voor het “vooruitstrevende” atheïsme op hetzelfde niveau werden geplaatst, werd al snel het katholieke christendom als vooruitgangsvijandig verworpen; korte tijd later werd ook het Jodendom getroffen, omdat de Joden immers achter het “internationale financiële kapitaal” zitten en Palestijnen doden. Bleef dus over een week gespoelde islam, waaraan het Avondland ook zoveel te danken zou hebben.

De linksen, zeer voorkomend met de islam

In hun humaniteitswaan tonen juist de vooruitstrevende en linkse Spanjaarden zich vol begrip tegenover de islam – en zeer voorkomend. Dat varieert van het voorstel van de voormalige president Rodríguez Zapatero (PSOE) om een “Alliantie van de Beschavingen” op te richten tot compleet belachelijke voorstellen zoals het opgeven van de traditionele plechtigheid moros y cristianos in Valencia.

Het zou namelijk teveel gevraagd zijn voor de islamitische medeburger om mee te moeten aanzien hoe de Spanjaarden hun overwinning op de Moren vieren. Iets dergelijks was van linkse humaniteitsdwazen en pacifisten te horen met betrekking tot de jaarlijkse viering van de herovering van Granada in 1492.

Tolerantie bestaat alleen voor de islam

Maar er waren ook positieve voorstellen van de kant van de “drie-culturen-theorie”, zoals dat in de kathedraal van Córdoba, een voormalige moskee, ook de islamitische cultus begaan zou mogen worden. De linkse glorificatie van Al-Andalus als een “multiculturele ontmoetingsplaats en symbool voor samenleven en tolerantie” blijkt echter alles anders dan tolerant en zeer voorkomend te zijn als het gaat om de eigen traditie en geschiedenis: sinds enkele jaren heeft links vooral de Spaanse nationale heilige Jacobus de Oudere (Santiago) in het vizier, vooral diens “bloeddorstige” weergave als Matamoros (Morendoder). De tactvolle bedekking van de afgehakte moslimhoofden door middel van bloemen in de kathedraal van Santiago de Compostela moet beoordeeld worden als een direct succes van linkse tolerantiepredikers.

Het opkomen voor tolerantie evenals het benadrukken van de vreedzame co-existentie blijven echter altijd beperkt tot een overgangsfase in de geschiedenis, waarna steeds iets anders komt. De moriscos deden het vlak voor hun definitieve uitwijzing uit Spanje, en nu doen de Spaanse woordvoerders van de islam het samen met slimme voorbeeldmoslims. Alleen is het deze keer niet aan te nemen dat binnenkort de moslims uit Spanje zullen worden uitgewezen.

Screenshot_58

Bron:
www.blauenarzisse.de
Auteur: Carlos Wefers Verástegui

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Al Andalus", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Arabieren, Barbarisme, Christendom, christenhaat, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Dhimmitude, dictatuur, Eurabië, Geschiedvervalsing, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, kalifaat, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Spanje, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Spanje onder de Halvemaan?

 1. Charles Martel zegt:

  Wij laten aan onze kinderen een gigantische puinhoop na. Onze dochters zullens sterven met een doek op hun hoofd, met dank aan onze debiele politici.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Ai, weer een verloren €uropees land…

  Like

 3. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op HOME | IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 4. Jean zegt:

  Hetgeen waar ik al jaaaaren om smeek wordt met de dag duidelijker:
  “die moslims/islamieten MOETEN verdreven worden uit Europa” niet morgen maar vandaag reeds mee starten, de eenvoudigste manier om te starten is “ze nergens geld geven, ze nergens in onze huizen laten wonen maar onderbrengen in gesloten instellingen en eenmaal een trein vol hupsakee ermee richting grote zandbak”, die haatpredikers in die mosselketen dadelijk arresteren en verdrijven van Europees grondgebied want Europa in een “”seculier”” continent want ook die van Rome met zijn gezeik interesseert ons geen flikker. Hij weet dat ook daarom trekt hij nu de wereld in omdat hij hier geen voedingsbodem meer heeft en daar er nog veel simpelen van geest rondlopen weet hij dat er nog afzetgebied is voor zijn gezeik.
  Religie is opium voor het volk en opium is dodelijk.
  ALLE conflicten in de wereld beginnen door religiewaanzin.

  Like

 5. Anna zegt:

  Een goed artikel wat duidelijk weergeeft hoe sluipend de islamisering verloopt.
  Europa lijkt klaar voor de islamisering, want de welvaart en luxe is Europa liever, dan de originele Autochtone bevolking op peil te houden….Dat komen nu de al dan niet uitgenodigde moslims doen…..en de horde’s illegale immigranten……

  Als je de geschiedenis kent, zo is het ook met het grote Romeinse rijk vergaan…….
  De geschiedenis herhaalt zich altijd alleen de varianten zijn anders.
  Niets nieuws onder de zon.
  Alleen het grote verschil is dat nu door de communicatie middelen de hele mensheid het ziet gebeuren.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Linkse humaniteitsdwazen.
  Ik had dat woord nog niet zo gezien maar vind het wel een goede en terechte combinatie. .

  Like

 7. Sjaak zegt:

  UIT EEN HALVE MAAN
  WORD DAN EEN HALVE HAAN !
  OLE !!!!

  Like

 8. Sjaak zegt:

  Een millioen Afghanen hebben nu ook een pas voor Europa gekregen !
  Tjakka ! GOOI DE DEUR MAAR OPEN ! DAN KUNNEN ZE NAAR BINNEN LOPEN !

  Like

 9. Pingback: Spanje onder de Halvemaan? | De Mensheid Kronie...

 10. Danny zegt:

  Smerige linkse verraders, verzieken de Europese beschaving en heulen met de islam en de meeste Europese burgers staan erbij en kijken ernaar, allemaal NSB’ers in de dop, naar mijn mening.
  Je hebt er niks aan.
  Terwijl er acuut verzet hard nodig is want van de NSB’ers moeten we het niet hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s