VIDEO: De 5 meest aannemelijke oorzaken voor WO III

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t “Republikein”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op VIDEO: De 5 meest aannemelijke oorzaken voor WO III

 1. 16 oorlogssimulaties Pentagon met zelfde uitkomst: NAVO verliest oorlog van Rusland

  Dat was even flink slikken voor de Westerse topmilitairen, want van de voormalige superioriteit van de NAVO is namelijk niets meer over. Sterker nog: een oorlog met Rusland in Europa zal altijd worden verloren. (Afbeelding: Russische tanks)

  In de zomer van vorig jaar, kort nadat de 23 jaar eerder in het archief opgeborgen oorlogsplannen tegen Rusland waren afgestoft, hield het Pentagon naar aanleiding van de crisis rond De Krim in totaal 16 oorlogssimulaties om te zien of de NAVO in staat zou zijn om de Baltische staten in Oost Europa te verdedigen, mocht het tot een gewapend treffen met Rusland komen. Na afloop keerden de topmilitairen van het Westerse bondgenootschap depressief naar huis terug, want de uitkomst van alle 16 verschillende scenario’s was steeds dezelfde: de NAVO zal zo’n oorlog verliezen van het in alle opzichten twee keer zo sterke Rusland.

  ‘We hebben simpelweg niet genoeg kracht in Europa,’ stelde David Ochmanek, Amerikaans vice-assistent minister van Defensie. Dat komt volgens hem omdat oorlog met Rusland tot een paar jaar geleden als volkomen achterhaald werd beschouwd. De Russen integreerden immers steeds meer met de Westerse wereld – althans, dat was de heersende gedachte. ‘Als je het leger vijf jaar geleden had gevraagd naar waar ze mee bezig waren, dan zouden ze ‘terrorisme, terrorisme, terrorisme – en China’ hebben gezegd.’

  De Amerikanen hadden tijdens de Koude Oorlog zo’n 300.000 manschappen in Europa gelegerd. Daar zijn er nog maar 30.000 van overgebleven. Omdat ook de Europese landen fors bezuinigden op defensie, is de NAVO anno 2015 nauwelijks meer dan een tandeloze tijger geworden.

  De Krim aanleiding voor nieuwe analyse

  Nadat de bewoners van de Oekraïense Krim zich in een referendum vrijwel unaniem uitspraken voor aansluiting bij Rusland –in het Westen valselijk een ‘staatsgreep’, een ‘bezetting’ of zelfs ‘invasie’ genoemd- werd Ochmanek in juni 2014 door de luchtmacht benaderd voor een nieuwe militaire analyse die zou uitgaan van het ergste, namelijk dat de crisis in Oekraïne uiteindelijk zal leiden tot een oorlog tussen de NAVO en Rusland.

  16 simulaties met zelfde uitkomst: NAVO verliest van Rusland

  Twee teams, het rode team (Rusland) en het blauwe team (de NAVO) stelden een fictief scenario op waarin de Russen de Baltische lidstaten Estland en Letland onder grote druk zetten en van binnenuit ondermijnen met demonstraties, opstanden en aanvallen op overheidsgebouwen, waardoor militair ingrijpen noodzakelijk wordt. De centrale vraag: Zou de NAVO in staat zijn deze twee (kleine) landen te verdedigen?

  8 verschillende teams speelden in totaal 16 oorlogssimulaties, niet alleen in het Pentagon maar ook op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland. Alle deelnemers kregen daar zware hoofdpijn van, omdat de uitkomst iedere keer hetzelfde was: de NAVO is niet tegen een twee keer zo grote en sterke Russische overmacht opgewassen en zal een oorlog verliezen, zelfs als alle Amerikaanse en NAVO-troepen in Europa zo snel mogelijk naar de Baltische staten zouden worden getransporteerd.

  NAVO gaat toch door met provocaties

  Ochmanek wees er onder andere op dat de Russen ‘’s werelds beste luchtafweerraketten hebben, en niet bang zijn om zware artillerie te gebruiken’. Ondanks de schrikbare uitkomsten van deze ‘war games’ ging de NAVO daarna gewoon door met het provoceren van Rusland door duizenden troepen en militair materieel naar Oost Europa te verplaatsen.

  Wanneer breekt Europa met oorlogskoers VS?

  Europa mag daarom heel erg blij zijn dat er in het Kremlin een nuchtere en zinnige president zit die niet in de val getrapt is die de Amerikanen voor Rusland hadden opgezet. Niettemin zal het geduld van Rusland met Europa en de NAVO op een keer op zijn. De recente acties van de Russen in Syrië zijn een duidelijke waarschuwing dat de rode lijn van Moskou in zicht is gekomen. Het is nu de grote vraag of men in Brussel en andere Europese hoofdsteden tijdig bij zinnen komt en eindelijk breekt met de agressieve anti-Russische oorlogskoers van de VS.

  Bron
  Xander

  Like

 2. Het is nu bevestigd: Islamitische Staat (ISIS) is een creatie van Amerika

  De Islamitische Staat is net als Osama bin Laden en Al Qaida een creatie van Amerika. Dat blijkt uit geheime documenten die zijn vrijgegeven door de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA. Voormalig directeur van de DIA luitenant-generaal Michael T. Flynn bevestigde het nog eens tijdens een interview met Al Jazeera.

  Bouthaina Shaaban, de naaste adviseur van de Syrische president Bashar al-Assad, zei drie jaar geleden al dat de rebellen wapens en geld kregen van overheden die tegen het Syrische bewind waren. Ze sprak ook van troepen die nog gevaarlijker waren dan Al Qaida. Deze claims werden ontkend door de Verenigde Staten, Turkije en andere landen die de rebellen steunen.

  “Ik denk dat het een bewust besluit was”
  In het interview gaf Flynn toe dat de extremistische opstand die uiteindelijk tot de Islamitische Staat leidde, onderdeel was van het Amerikaanse beleid in West-Azië. Generaal Flynn zei dat er duidelijk iets niet klopte aan het Amerikaanse beleid omdat het aantal terreurgroepen was verdubbeld.

  Hij zei dat de oorlog had geleid tot de opkomst van de Islamitische Staat en dat de VS zich niet op het conflict had moeten richten, maar op oplossingen. Flynn bevestigde tijdens het interview dat de VS in 2012 al informatie had over de Islamitische Staat. “Ik denk niet dat ze het door de vingers hebben gezien. Ik denk dat het een besluit was. Ik denk dat het een bewust besluit was,” zei hij.

  Verlenging van de militaire aanwezigheid
  Bouthaina had vanaf het begin al informatie over de zogenaamde rebellen die werden bewapend en getraind door de VS, Turkije en de Golfstaten, om ten strijde te trekken tegen het Syrische regime. Eerst werden wapens de grens over gesmokkeld door kleine groepjes opstandelingen. Later werden ze vergezeld door salafisten en Al Qaida-strijders. De landen die Assad weg wilden hebben overspoelden de regio vervolgens met wapens en geld.

  Generaal Martin Dempsey, de hoogste officier binnen het Amerikaanse leger, waarschuwde dat de oorlog tegen IS langer dan een generatie zou kunnen duren. Die Dempsey is een slimme generaal. Kort na zijn aantreden werden de rebellen bewapend en getraind in een poging de Syrische regering af te zetten en Bagdad te dwingen om Amerikaanse troepen in Irak toe te laten. En kort geleden bracht hij een bezoek aan de Afghaanse president Ashraf Ghani om in verband met de strijd tegen IS te praten over een verlenging van de militaire aanwezigheid in Afghanistan.

  Goud geld
  Lockheed Martin en andere Amerikaanse defensiebedrijven zoals AM General, SOS International en General Dynamics verdienen goud geld aan de strijd tegen IS. De overheid spendeert er steeds meer geld aan. De hoge bedragen laten zien dat het adagium ‘geen troepen op de grond’ niet klopt, aldus hoogleraar Laura Dickinson. Het werk wordt uitbesteed aan private ondernemingen. >>>> http://www.indiatvnews.com/news/world/islamic-state-is-a-uscreation-25872.html

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ik kan me niet voorstellen dat Europese landen deze informatie niet hebben gekregen. Ik kan me dus ook niet voorstellen dat Brussel ‘van de prins geen kwaad weet’!
  De VS, én aan hun touwtjes hangend Brussel, spelen een zeer smerig spel, waarbij de democratie van Europa in het geding is.

  Wanneer keert Europa zich eindelijk eens af van die dwingeland in de VS? Zijn we niet in staat om op onszelf te passen? Wie dicteerde de EU om Rusland te boycotten? De VS. Wie daagt Rusland uit? In ieder geval de VS, en de president dwingt Europa om te volgen.
  Nog steeds verdenkt men de Russen van het neerhalen van de MH17, maar nog altijd stinkt dat zaakje. Het is vreemd dat zelfs na zó lange tijd nog steeds geen eindrapport op tafel ligt, waarin overduidelijk de schuldige(n) wordt/worden aangewezen.

  En nu weer de oorlog in Syrië, waar dus ook een heel vies spel wordt gespeeld. Het is al enkele keren opgemerkt dat ondanks de (zogenaamde) bombardementen op IS -door de VS- er totaal geen terrein gewonnen is.
  Inmiddels beginnen we steeds beter te begrijpen wat men met ons uithaalt.

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Oorlog voeren is voor Obama onbelangrijk, ze aan de gang houden en nieuwe ontketenen wel; dan draait de wapen en oorlogs industrie op volle toeren.
  €uropa in oorlog met Rusland is z’n hoofddoel.

  Like

 5. Pingback: Deutschen und EJ Bron – oogenhand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s