Merkel en Gauck bewijzen ons een slechte dienst

Screenshot_7

De voormalige Tsjechische president Václav Klaus

(Door: Václav Klaus – Vertaling: E.J. Bron)

De op dit moment in bijna heel Europa, maar vooral in Duitsland, gevoerde discussie over de massa-immigratie (dat wil zeggen collectieve, niet individuele), die is opgebouwd op het begrip “vluchtelingen” in plaats van op het begrip migranten, beter nog op dat van de economisch gemotiveerde migrant, is onserieus, misleidend en door haar overdreven politieke correctheid zelfs bijna levensgevaarlijk.

De sociale wetenschappen leren ons dat voor het soepele en productieve functioneren en de noodzakelijke stabiliteit van iedere samenleving de interne samenhang van de gemeenschap absoluut noodzakelijk is. Het huidige debat over de immigratie negeert deze elementaire feiten. De door de ideologie van het multiculturalisme vernevelde ideologen zien hierin geen probleem. Zij denken dat het mogelijk is om de samenlevingen in de verschillende landen van Europa probleemloos met de migranten “aan te vullen”. Daarom is het nauwelijks verrassend dat deze politici zich helemaal niet tot taak stellen de huidige migratiegolf tegen te houden. Zij houden zich er uitsluitend mee bezig om deze op de een of andere manier te boven te komen – zij het nu met geld, met open armen, met onderkomens en vooral met de belofte van een nieuw, beter leven.

Een reden voor het gedrag van veel Europese en vooral Duitse politici zou hun naïeve idee kunnen zijn dat de immigratie weliswaar op de korte termijn een paar onaangename gevolgen zal hebben, maar dat de effecten op de lange termijn daarna echter uitsluitend positief zullen uitvallen. Dat is een fatale vergissing. De aanname van deze politici, met voorop meneer Gauck en mevrouw Merkel, dat de honderdduizenden migranten gemotiveerde, intelligente, ontwikkelde en onmiddellijk in te zetten arbeidskrachten worden, die de vergrijzende Duitse werknemers zouden kunnen vervangen, is belachelijk. Dit is in tegenspraak met alle ervaringen die Duitsland tot nu toe met zijn immigranten en gastarbeiders heeft opgedaan.

Het is bekend dat ieder mens zich zijn gedragspatroon in zijn jeugd toe-eigent, de belangrijkste vorming krijgt hij meestal in de familie. Het is daarom ook mogelijk dat voorstanders van de massale immigratie geloven in de macht van de heropvoeding, van de manipulatie en indoctrinatie. Wolfgang Kasper, oorspronkelijk een Duitser, die sinds vijftig jaar in Australië woont, zei hierover: “Er bestaan weliswaar uitzonderingen, maar de meerderheid van de huidige migranten zal een langzaam, meerdere generaties durend proces van culturele aanpassing” moeten doorlopen. Kasper wijst ook op het feit dat de tweede generatie immigranten haar integratie in de Europese samenleving afwijst, vaak ook de hele westerse waardegemeenschap. Als zulke tendensen de overhand krijgen, dreigt het proces van de culturele aanpassing onder omgekeerde voortekens te verlopen.

De migranten volgen de lokroep van de onverantwoordelijke Europese politici in hun onwetendheid van de risico´s en bedreigingen, die hen – evenals hun kinderen en familieleden – op weg wachten, wat de honderden doden in de middellandse Zee op treurige wijze bewijzen. Zij allemaal geloven in de belofte dat het mogelijk is om in Europa te mogen blijven. Politici zoals Angela Merkel en Joachim Gauck versterken hen door hun uitspraken in dit geloof. Wellicht denken deze politici dat hun uitnodiging een positieve humanitaire geste zou zijn. Dat is ze niet. Integendeel. Hiermee bewijzen ze Europa een slechte dienst.

(Václav klaus was van 2003 tot 2013 president van de Tsjechische Republiek)

Bron:
www.welt.de
Auteur: Václav Klaus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Duitsland, Eurabië, Europa, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Merkel en Gauck bewijzen ons een slechte dienst

 1. Sjaak zegt:

  En dat zeggen van dag tot dag meer ! (Brisant !!)

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Václav Klaus heeft gewoon gelijk; dit soort import uitkerings parasieten passen zich niet aan, ze gaan een parallel samenleving vormen, iets wat in bijna alle landen al gebeurd is met vroegere importen.
  Frankrijk, Nederland, Duitsland hebben in de grotere steden al hele wijken waar de politie niks meer te vertellen heeft, voor de oorspronkelijke bevolking no go area’s.
  Het toeval wil dat het allemaal mohammedanen zijn, mensen die onze normen en waarden verachten.
  Laat ik maar ophouden, het is oud nieuws wat ik hier type, dat weten we allemaal al.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Volledig eens met de woorden van Václav Klaus!

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Mijnheer Klaus spreekt vanuit een diepe ervaring en het zou van beschaving getuigen als onze regering naar deze man zou luisteren, maar als ik dat blote billen gezicht van Rutte voor de geest haal zal dat niet lukken, Rutte kan nog niet de veters strikken van mijnheer Klaus daarvoor moet hij nog jaren ervaring op doen, arme Rutte hij ziet zijn eigen beperkingen niet en is daardoor levensgevaarlijk.

  Like

 5. otto egberts zegt:

  3259. In het Westen wordt suïcide als een kans gezien. Dan wordt men op zijn wenken bediend. 2015.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s