Viktor Orbán ziet de oplossing in meer hekken

Screenshot_5

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán

(Vertaling: E.J. Bron)

De rechts-conservatieve minister-president Viktor Orbán van Hongarije heeft het besluit verdedigd om de grenzen van zijn land met hekken af te grendelen tegen “vluchtelingen”. “Veel mensen zeggen dat hekken geen goede oplossing zouden zijn, omdat dan iedereen hekken zou moeten plaatsen. Maar dat is nu juist de oplossing”, verklaarde Orbán vandaag in het Hongaarse parlement.

Hongarije heeft langs de grens met Servië een drie meter hoog hek laten bouwen om het oversteken van de grens op niet gecontroleerde plaatsen te verhinderen. Zo´n hek wordt op dit moment ook gebouwd langs de grens met Kroatië. Bovendien heeft Orbán wetten ingevoerd, volgens welke illegale grensoverschrijding bestraft wordt met gevangenisstraf en de asielprocedures nog maar enkele uren duren.

Orbán waarschuwde vandaag voor de “bedreiging” door immigratie in de Europese Unie. “We worden overrompeld”, zei hij tegen de parlementariërs. Er zouden geen EU-asielquota nodig zijn, maar in plaats daarvan een voldoende beveiliging van de grenzen. De immigranten zouden “niet meer op de deur kloppen, maar deze inbeuken.” Honderdduizenden, ja, zelfs een miljoen migranten zouden zich klaarmaken om de grenzen van Hongarije en Europa te bestormen. Ook zou er sprake zijn van “genoeg nieuwe voorraad”, omdat miljoenen anderen zich erop zouden voorbereiden richting Europa te marcheren. De regeringschef riep alle partijen er toe op het plan van de regering te ondersteunen om gezien de vluchtelingencrisis het leger naar de grenzen te sturen.

In een krantenadvertentie waarschuwde Hongarije Syrische vluchtelingen er inmiddels voor om illegaal de grens van het land te overschrijden. “Hongaren zijn gastvrij, maar tegen mensen die proberen illegaal Hongarije binnen te komen, zullen we harde maatregelen nemen”, staat er bijvoorbeeld in een advertentie die vandaag in het Libische dagblad “An-Nahar” in het Engels en Arabisch verscheen. “Illegale grensoverschrijding is een delict dat met gevangenisstraf wordt bestraft.” Hongarije probeert met een harde koers vluchtelingen van zijn grondgebied weg te houden.

Vanuit Roemenië kwam er vandaag kritiek op de houding van Orbán. Regeringschef Viktor Ponta, die zich wegens beschuldigingen van corruptie voor de rechtbank moet verantwoorden, zei volgens het persbureau “Agerpres” dat de houding van Orbán “een schande voor Europa” zou zijn.

Volgens een actuele peiling profiteert Orbán´s regeringspartij “Fidesz” van de harde vluchtelingenpolitiek. Als er aanstaande zondag verkiezingen zouden worden gehouden, zou “Fidesz” 41% van de stemmen krijgen. Dit bleek uit een peiling van het opinieonderzoeksbureau “Ipsos” in Boedapest, waarvan de resultaten vandaag gepubliceerd werden. Juni jongstleden was de regeringspartij op slechts 38% uitgekomen. De rechts-extreme partij “Jobbik” zou volgens de peiling 26% van de stemmen krijgen (in juni nog 28%), de Hongaarse Socialistische Partij (MSZP) 17% (in juni 15%).

Kroatië wil zich er ondertussen voor inzetten dat Griekenland ermee ophoudt om de vluchtelingen uit het Midden-Oosten door te sturen naar Noord-Europa. “De migrantenstroom uit Griekenland moet gestopt worden. Ik zal dat morgen eisen tijdens de ontmoeting van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken”, zei de Kroatische minister van Binnenlandse Zaken vandaag volgens het persbureau “Reuters”.

“Het is absoluut onacceptabel dat Griekenland zijn vluchtelingenkampen leegmaakt en de mensen via Macedonië en Servië naar Kroatië stuurt”, zei hij maandag in een doorgangskamp in de buurt van de grensovergang Tovarnik.

Volgens berichten in de Kroatische media was Ostojic er vandaag mee bezig de uit Servië aankomende vluchtelingen er persoonlijk te informeren wat hen verwacht in Kroatië. “Salam aleikum, ik ben Ranko”, begroette hij van bus tot bus de vluchtelingen, die door bussen sinds zondag vanaf de grensovergang rechtstreeks naar het doorgangskamp gebracht worden. Verder zei hij in het Engels  dat ze maar korte tijd in het tentenkamp zouden blijven, totdat voor hen de doorreis naar de Hongaarse grens wordt georganiseerd.

Sinds afgelopen woensdag, toen de eerste vluchtelingen in Kroatië via de Servische grens aankwamen, werden er al 30.000 in het land geteld. De actuele officiële cijfers luiden: 29.910 tot maandagmiddag, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bron:
www.msn.com/de-at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Eurabië, gezond realisme, Hongarije, Immigratie, Oost-Europa. Bookmark de permalink .

16 reacties op Viktor Orbán ziet de oplossing in meer hekken

 1. rs zegt:

  Nou, die Orban staat er niet alleen voor hoor ,………………….Finland wil ook de grenzen gaan bewaken………….. volgens de Telegraaf…..Einde EU ? of ook een boete van 6500 €

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Wat een geweldige man is dit toch, gewoon dikke middelvinger naar de gore nsb-ers van de EU, fuck the EU en gewoon zijn eigen gang gaan om eigen bevolking te beveiligen voor het moslimtuigleger dat eraan zit te komen.

  Hulde voor deze man, een van de weinigen die nog wakker is en niet vast zit aan het europese multiculti gedoe van alle idioten in het westen. !!!!!!!!!!!!!!
  Nu Griekenland nog beveiligen en dan die hele asielmigrantenzooi laten stoppen.

  Trouwens, we lezen/horen helemaal niets meer van de honderdduizenden dobbernegerts die gewoon iedere dag nog aankomen, alles schijnt ineens gericht te zijn op het oosten??
  Helaas is het IQ en zeker het EQ van de dobbernegerts nog stukken lager dan wat uit Syrie aankomt dus die zullen nog meer problemen gaan opleveren en die moeten ook zo snel mogelijk gestopt gaan worden.

  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Die Orbán doet het voor 100 % goed!
  Zou Rutte een voorbeeld aan kunnen nemen, doch die gaat de reet van het Merkelzwijn likken…

  Like

 4. Jan zegt:

  Voor Merkel:

  ….

  O, du Ausgeburt der Hölle!
  Soll das ganze Haus ersaufen?
  Seh ich über jede Schwelle
  Doch schon Wasserströme laufen.
  Ein verruchter Besen, =
  Der nicht hören will!
  Stock, der du gewesen,
  Steh doch wieder still!

  Willst am Ende
  Gar nicht lassen?
  Will dich fassen,
  Will dich halten
  Und das alte Holz behende
  Mit dem scharfen Beile spalten!

  Seht, da kommt er schleppend wieder!
  Wie ich mich nur auf dich werfe,
  Gleich, o Kobold, liegst du nieder;
  Krachend trifft die glatte Schärfe.
  Wahrlich! brav getroffen! =
  Seht, er ist entzwei!
  Und nun kann ich hoffen,
  Und ich atme frei!

  Wehe! wehe!
  Beide Teile
  Stehn in Eile
  Schon als Knechte
  Völlig fertig in die Höhe!
  Helft mir, ach! ihr hohen Mächte!

  Und sie laufen! Naß und nässer
  Wirds im Saal und auf den Stufen:
  Welch entsetzliches Gewässer!
  Herr und Meister, hör mich rufen! –
  Ach, da kommt der Meister!
  Herr, die Not ist groß!
  Die ich rief, die Geister,
  Werd ich nun nicht los.

  “In die Ecke,
  Besen! Besen!
  Seids gewesen!
  Denn als Geister
  Ruft euch nur, zu seinem Zwecke,
  Erst hervor der alte Meister.”

  Like

 5. dgneree zegt:

  als het ene land het andere opzadelt met enrme massa’s vreemdelingen door ze door te sturen, dan zouden er nog wel eens flinke schermutselingen tussen verschillende landen kunnen komen en sterk verslechterende verhoudingen.

  Like

 6. Helena zegt:

  Orban doet het geweldig!! Rutte staat het volk dom uit te lachen, wat een aanfluiting deze regering.

  Like

 7. Anna zegt:

  Orban heeft gelijk als je hier in Europa niet duidelijk aangeeft dat de illegalen er niet doorkomen, dan blijven ze komen.
  De volgende landen zijn Jemen Egypte, Saudie Arabie, Jordanie, Libanon, Libië enz. ze willen allemaal weg er is geen perspectief op werk en ze willen net als ons in welvaart leven………
  Dit zien ze op TV en met de moderne media internet enz…. In feite zijn ze de onderdrukking van de alles bepalende Islam in hun leven totaal zat…… Ze snakken naar vrijheid…….( daar is immers de oorlog in Syrie om begonnen)
  Maar het is gevaarlijk want ze zijn en blijven moslims die de democratie nooit zullen erkennen……

  Ik kom regelmatig in Jordanie en ken daar een aantal mensen, en iedere keer als ik hen spreek blijkt hun jaloezie op onze vrijheid ons werk de mogelijkheid tot reizen en de spullen ( bv onnozele visite kaartjes) die we hebben en de systemen in ons land. Wat hen nog weerhoud om te komen is de sociale controle…… Want Vader de stam/ familie oudste heeft heel veel macht. Zelfs zoveel om zijn volwassen kinderen tegen te houden. Mannen van 40 jaar zijn in Jordanie verplicht om huns vaders naam voor hun eigen roepnaam te gebruiken…..kortom hun waarden en normen stroken in het geheel niet met onze westerse waarden en normen ( voor zover die laatste er nog zijn )

  Deze mensen moeten heel duidelijk worden aangepakt aardigheid en lief zijn kennen ze niet sociale bewogenheid kennen ze alleen voor de eigen familie maar soms maken ze ook hun dochter dood als ze ” de eer” schend……..
  Deze mensen moeten KEIHARD worden aangepakt DAT IS DE ENIGE TAAL DIE ZE VERSTAAN en duidelijk gemaakt dat de grenzen DICHT zijn.
  Doen we dit niet dan zal na een winterstop( slecht weer op de Middellandse zee) volgend voorjaar de instroom van illegalen weer volop beginnen……
  Dus EUROPA BOUW EEN GROOT HEK… ORBAN HEEFT GELIJK.

  Like

 8. Pegidafan zegt:

  Eigelijk zouden we het Hongarije ,Tsjechie, Polen en al die oostbloklanden moeten laten weten , dat we vierkant achter hun staan , en een steun in de rug moeten geven . Mischien zijn die landen nog onze enige redding . We moeten onze sollidariteit tonen aan die landen , en ze goed laten weten dat een heel groot gedeelte van het volk van onze landen achter hun staan . Want door Brussel worden ze gechanteerd , door die landen op ontwikkelingsgeld te korten als ze geen goudzoekers opnemen . Het is je reinste dictatorriale retouriek van die junkcert en angela .

  Nou had ik het net over goudzoekers , maar in Roemenie wil een canadees bedrijf naar goud gaan zoeken , maar met het proces wat ze gebruiken om dat goud te delven , wordt heel de bodem vervuild met cyanide . De Roemenen zijn het daar natuurlijk helemaal niet mee eens . Maar door het handels verdrag wat europa heeft gesloten met amerika , hebben de Roemenen weinig kans om deze deal terug te draaien . Hele dorpen moeten er verdwijnen en de grond zal zeer giftig vervuild worden . En in Griekeland speelt zich precies het zelfde af . Je kan zo,n deal alleen aanvechten bij een hof in amerika , maar de rechters van dat hof zijn niet onafhankelijk , plus in hoger beroep gaan kan niet meer een uitspraak is onherroepelijk. Daar heb je het alweer , fijn he 1 europa . Ze geven al onze rechten weg of heffen ze op .De rijkste van deze aard kloot laten niets ongelegen om nog rijker te worden , al moeten ze daar de hele aarde voor verzieken en al hun volkeren er voor veraden . Er bestaat maar 1 , 1 Europa en dat is het Europa van de verenigde volkeren , politiek zijn we echt failliet op 1 partij na , Europa moet net als Geert zegt terug naar het volk . Het moet afgelopen zijn met de arrogantie , van onze regeerders die geen binding meer hebben met het eigen volk.

  Kunnen we in die oostblok landen geen advertentie zetten in een veel gelezen krant?
  WIJ STAAN ACHTER JULLIE.

  Like

 9. Johan zegt:

  Duitsland moet een boete krijgen. Euro 15.000 per binnengelaten klaploper.

  Like

 10. Claudia M. zegt:

  Ik zie de oplossing in deze mensen per omgaande terug brengen waar ze vandaan komen. Het gros is economische vluchteling. Blijkbaar is niet door gekomen dat er sinds 2008 een crisis in de Ellende Unie heerst en een zooitje totaalmaloten loopt daar te vertellen dat het hier Walhalla is. Genoeg is genoeg, ik wil ze hier niet hebben! We nog genoeg te stellen met het zooitje wat nu al niet integreert en nu eerst eigen volk! Als we de boel dan ooit weer op de rit hebben, gaan we weer eens denken aan bodemloze putten waarin al zoveel nutteloos is gestort

  Like

 11. Republikein zegt:

  De motorclubs klagen ook al.
  Er is geen nieuwe aanwas.
  Jiezusstarsuperman, het is niet best, op dit moment regent het, het is slechts een bui, duurt 24 uur.
  Hehe, het is bijna vrijdag, de enige dag dat ik voor mezelf werk, daarna weekend, en dan nog 30000 kutdagen te gaan.
  Dan komt het einde in zicht.
  Ik ga voor Malta, heeft belastingvriendelijke oplossingen.

  Like

 12. Bob Fleumer zegt:

  Wat een zwaktebod als Brussel alleen nog kan dreigen met boetes, wat een afgang voor een in principe goed begin als EEG. Maar de ego’s zijn te groot om dienstbaar te zijn, nee ze willen macht het gaat verdomme altijd om macht om over anderen te heersen, ik kots er van.
  Waarom zou het zo erg zijn als er wat minder mensen wonen in Europa?

  Like

 13. Ik zie de houding van Orban zeker niet als een schande,maar als een voorbeeld!

  Like

 14. jackvdveen zegt:

  Het ergste moet nog komen!
  Namelijk tenminste 50% heeft bij de eerste schifting reeds geen recht op asiel, dus wordt uigewezen.
  Moeten op eigen gelegenheid binnen 30dagen het land verlaten.
  Doet geen hond natuurlijk, dus de kreet van de EU-parlement “illegaal is ook legaal” treedt in werking. Wel zijn betreffende illegalen verstoken van financiële ondersteuning.
  De rest laat zich raden:stelen, overvallen, moorden!
  En de dreiging dat zij zich bij de salafisten aansluiten, die beloven namelijk maandelijks geld en wanneer het verkeerd afloopt een plek in de hemel voor de hele familie, de wapens oppakken en Europa overhoop moorden wordt heel reëel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s