Bonusquote: René Cuperus (PvdA) over de zegeningen van Pim Fortuyn

Screenshot_5

(Door: Bert Brussen)

‘Tot op dag van vandaag nog altijd forse politiek correcte restanten in links Nederland’

“Je kunt veel van Pim Fortuyn zeggen, maar feitelijk is het hele politieke spectrum in Nederland ‘gefortuyniseerd’. Hij heeft de cocon van de politieke correctheid, de besmuiktheid om te spreken over de schaduwzijden van de drie I’s – Immigratie, Integratie en Islam – definitief doorbroken. Dat blijft zijn blijvende verdienste, bij alle treurnis over zijn tragische dood.

Tot op de dag van vandaag zie je trouwens nog wel bij hoogopgeleide linkse mensen forse politiek correcte restanten. Je ziet Nederlandse feministes doodleuk de hoofddoek, of zelfs de boerka, verdedigen. Men is nog steeds liever pro-islam dan dat men zich wil afgeven met ordinaire Wilders-standpunten. Dat Pim Fortuyn juist de progressieve Nederlandse post-jaren-zestigcultuur verdedigde tegen de orthodoxe islam is nog steeds niet door heel links Nederland begrepen.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", demoniseren, Feministes, Geert Wilders, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, Pim Fortuyn, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Bonusquote: René Cuperus (PvdA) over de zegeningen van Pim Fortuyn

 1. fransdewit zegt:

  Zo dan er zijn dus nog PVDAers die het licht hebben gezien en durven toe te geven

  Like

  • BertG. zegt:

   Enkel stemmers trekken is wat hij doet, als hij het licht had gezien, dan zat hij niet meer bij de PVDA.
   Gewoon een beetje toegeven en het merendeel tuint er weer in.
   Hij geeft zogezegd toe omdat de rest dat wil horen. Heb je dat nou nog niet door.
   Ik geloof helemaal niks meer van die gasten of van wie dan ook.

   Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Als hij eenzelfde verhaal vertelt op het eerstvolgende partijcongres is hij dezelfde of de volgende dag geroyeerd. Maar misschien loert hij daar wel op. Eruit gegooid worden, zodat hij zijn handen vrij heeft om zich aan te sluiten bij D66 of zoiets.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 3. Janchik zegt:

  Een rooie die het licht ziet?? Godsonmogelijk, zijn van kinds af aan gehersenspoeld dus altijd overtuigd van het eigen gelijk.
  Neen, dit is een staaltje opportunisme van de hoogste graad, ook wel, kat, nauw,rare sprongen

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Het is verheugend dat René Cuperus hiermee komt. Maar spectaculair vind ik het niet.
  Sterker: ik zit me al jaren hoofdbrekens te maken waarom juist LInks dit nu niet massaal inziet.
  Het is immers logisch: Door het constant de hand boven het hoofd houden van zoiets als de islam bewerkstelligt men tenslotte de afbraak van alle vrijheid van denken, doen en handelen, die men -met volledige instemming van datzelfde Links- door de jaren heen had opgebouwd. En de scheiding van Kerk en Staat is er evenmin mee gediend.
  Dat moesten ze gewoon niet wíllen, zeker ook Links niet! Maar ze blijven zichzelf maar koppig voorhouden, dat het best samengaat.
  Oké, Cuperus geeft dan uiteindelijk nog eens toe dat het níet samengaat. Het enige dat je je daarbij afvraagt is dus: Waarom alleen hij?

  Like

  • EdJan zegt:

   “…bewerkstelligt men tenslotte de afbraak van alle vrijheid van denken, doen en handelen, die men -met volledige instemming van datzelfde Links- door de jaren heen had opgebouwd…”

   Ben ik niet helemaal met je eens. Links was tot in de zestiger jaren een arbeiderspartij die opkwam voor de belangen van de lagere klasse. Toen de doelen van deze partij eind zestiger jaren grotendeels bereikt waren (ieder een TV, een autootje, vakantie, ziektegeld, ziekenfonds en AOW) zocht men naar een andere doelstelling.

   Nieuw Links ontstond, later Groen Links enz. Het typisch Linkse Evangelie: neger boven blanke, islam boven christendom, vrouw boven man, dier boven mens en helemaal op de top: de windmolen.
   Veel PvdA’ers stapten toen uit de partij. Links is sindsdien niet meer links maar een moralistische zeurpartij met boeddhistische en humanistische trekjes die zich ver boven het plebs (waaruit ze zijn voortgekomen) verheven achten. De nieuwe achttiende-eeuwse adel, zeg maar. Daarom is het ook niet vreemd dat ze alles wat de arbeidersbeweging heeft opgebouwd, weer willen afbreken totdat de maatschappij weer lijkt op die van de achttiende eeuw. Daar gebruiken ze oa. de islam voor.

   Like

   • Janchik zegt:

    Bleef het maar bij de achttiende eeuw, maar zoals het er nu uitziet gaan we terug naar de pikzwarte middeleeuwen. Voor de rest heeft u meer dan gelijk.

    Like

 5. BertG. zegt:

  Of topic, maar lezen we even mee. Putin fanboys.
  De man die ons gaat redden van de mossels. De man die het allemaal begrijpt.

  Vandaag opende Poetin in Moskou één van de grootste moskeeën in Europa.
  De moskee beslaat 20.000 vierkante meter en biedt ruimte voor 10.000 bezoekers, bericht Al Arabiya. Volgens Poetin zal de moskee “een bron zijn van educatie, waar humanistische ideeën en de ware waarden van de islam verspreid worden.”
  De Turkse leider Recep Tayyip Erdogan en de Palestijnse president Mahmud Abbas waren de eregasten bij de opening.
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/09/poetin_opent_enorme_moskee_af.html

  Like

 6. jantjeuitnl zegt:

  “feitelijk is het hele politieke spectrum in Nederland ‘gefortuyniseerd” dat lijkt me een beetje optimistisch. Ik zie dat nog niet echt terug in de 2e kamer of in de gemeentes. Of ligt dat aan mij?
  Die vent moet eerst compleet afstand doen van zijn islamgeloof (ja hij heeft een geloof in het goed van de islam) voordat ik zo iemand vertrouw. Dat soort mensen beheersen het manipuleren tot in de finesses. mensen als René Cuperus zeggen dit alleen maar om de zaak te sussen.
  Als René Cuperus de voet kust van Wilders, dan geloof ik hem.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Wat een gel*l, er is helemaal niks veranderd. De media zijn even linx en agressief en corrupt als in de dagen van meneer Fortuyn.
  Als men werkelijk de boodschappen van meneer Fortuyn serieus zou nemen, waren de grenzen hersteld, de mosketen gesloten en waren de oude Nederlanders in de watten gelegd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s