Egypte zet terreurtunnels naar de Gazastrook onder water

Screenshot_16

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

De Egyptische regering onder president Abd al-Fattah as-Sissi treedt meedogenloos op tegen het radicale Hamas-regime in de Gazastrook. Het Egyptische leger is begonnen met het onder water zetten van de ondergrondse terreurtunnels tussen het Egyptische en Palestijnse deel van de grensstad Rafah. De Egyptenaren pompen gigantische hoeveelheden water uit de Middellandse Zee en leiden dit via kanalen naar de vijf kilometer lange grenszone.

De Hamas-regering in de Gazastrook raakt in paniek en probeert met hulp van bemiddelaars de Egyptische regering in Caïro er van af te houden het grensgebied onder water te zetten. Uit Egyptische evenals uit Palestijnse bronnen blijkt dat enkele tunnels tussen de Gazastrook en Egypte al zijn ingestort. Dit bedreigt het hele tunnelsysteem van de Hamas-regering. De radicale islamieten verdienden daar door smokkel en tolheffingen jaarlijks meer dan honderd miljoen Amerikaanse dollar.

Hamas-woordvoerder Sami Abu Suhri waarschuwde dat woonhuizen aan beide kanten zouden kunnen instorten en dat het zoute water de grond onbruikbaar zou maken voor de landbouw. Omdat de tunnels echter al jarenlang niet alleen voor dagelijkse benodigdheden, maar ook voor wapen- en raketten-smokkel misbruikt werden, willen de Egyptenaren het systeem nu vernietigen.

Hamas-terroristen uit de Gazastrook hebben in de afgelopen jaren de infrastructuur van fanatieke radicale islamieten in de Sinaï mee opgebouwd, die gevaarlijk worden voor het Egyptische leger. Daar wil de Egyptische president nu een einde aan maken. Men zegt dat hij daarbij zelfs samenwerkt met Israëlische veiligheidstroepen. Als de ondergrondse tunnels daadwerkelijk onder water staan of instorten, zou dit een drastisch effect hebben op het Hamas-regime. Zonder wapen- en raketaanvoer zou Hamas zijn bedreigende positie tegenover Israël verliezen.

Acht jaar geleden, in mei 2007, had de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni het onderwater zetten van de tunnels in de grenszone voorgesteld, wat echter niet werd uitgevoerd. Als Jeruzalem destijds gedaan zou hebben wat Cairo nu doet, zou de wereld Israël onmiddellijk veroordeeld hebben voor het verzilten van Palestijnse landbouwgrond. Op dit moment durft niemand dat tegen Egypte te zeggen.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Egypte zet terreurtunnels naar de Gazastrook onder water

 1. Claudia M. zegt:

  Ik denk dat het maar zo veilig kon zijn om op vakantie naar Egypte te gaan. Ik wilde de piramiden, Luxor en het museum toch altijd nog eens zien.

  Like

  • Anna zegt:

   Claudia wees voorzichtig hoor nu zeker niet doen het is ronduit gevaarlijk voor westerlingen……Vlak voor de afzetting van Morsi was ik er nog….de sfeer was toen al heel dreigend…. En dat is er niet beter veel op geworden volgens mijn contact persoon …..Heel jammer voor je want het land is zo mooi de geschiedenis is zo oud… Luxor en de pyramide s en vooral het archeologisch museum is schitterend……. Nu maar hopen dat ze het niet vernielen…..

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Mensen die er nu nog steeds maar aan denken zelfs om naar vakantie te gaan in moslimlanden zijn gewoon gestoord. Niet alleen door het gevaar wat men loopt om aangerand of zelfs geliquideerd te worden maar ze steunen ook nog eens de economie van dit soort apenlanden! Waarom blijf je niet gewoon thuis en koop ’n boek met plaatjes van die piramiden, Luxor en het museum op de koop toe?!
   Spaar je nog ’n hoop geld ook…

   Like

 2. Cathja zegt:

  Mooi! Zo pak je dat Hamas-tuig aan.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekend! Eindelijk een Midden-Oosten-staat, die optreedt tegen Hamas! Wat heet: Die daartoe zelfs de middelen inzet, die Israël zich met het oog op de publiciteit niet kan veroorloven!
  Laat Al-Sisi maar aan het bewind blijven, daar: Egypte had een slechtere kunnen treffen!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Dat doet Egypte helemaal goed!
  Landbouw grond verzilt maakt toch niks uit daar dat volk te lui is de grond te bewerken, anders dan ondergronds.

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Ik had tevens de tunnels benut om er riolering in aan te leggen, dan had het in ieder geval ook een goed doel gebaat.

  Like

 6. Antivenin zegt:

  Al-Sisi doet het heel wat beter dan de Moslim Broederschap van Morsi. Tot grote ergernis van Barack Hussein Obama, natuurlijk.

  Like

 7. johannes zegt:

  Frans de wit 21;08 ik zou er de riolering er niet in leggen maar er op uit laten komen Als de boel over loopt zal het land ook nog bemest worden.

  Like

 8. Jan zegt:

  Zij kunnen natuurlijk lekker gaan snorkelen in de tunnels, speleologie bedrijven of iets dergelijks.

  Like

 9. Joshua zegt:

  Geen correcte media die hier over rept, behalve als Israel het gedaan had lopen de moslim ratten met isis vlaggen te zwaaien, en de vele corrupte overheden zijn geschokt want dit is een aanslag op de menselijkheid .

  Like

  • Anna zegt:

   Het zou leuk zijn als deze tunnels in verbinding staan met de tunnels naar Israël…..
   Dat zijn dan twee vliegen in een klap….. Zeer stategisch…..
   Dit is de enige manier om terroristen aan te pakken, chapeau voor Sisi!

   Kunnen ze nu hengels gaan importeren. Ipv raketten….
   Moeten ze wel gaan werken om vis te vangen……. Kan de VN uitkering omlaag een goede oplossing dus…… Dat is nou pas ontwikkelingshulp!!!!!!!!!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s