Henrik Arnstadt vs Mikael Jalving

 

(Vertaling: “Vederso”)

Op 17 september werd er een debat van een uur uitgezonden tussen vertegenwoordigers van globaal de Deense en Zweedse standpunten ten opzichte van het “vluchtelingenprobleem”. Het debat is in z’n geheel met Engelse ondertiteling (even inschakelen) hierboven te zien. Het voornaamste verschil in de Deense en Zweedse benadering werd goed zichtbaar in de korte discussie tussen Arnstadt en Jalving. De korte video die is gemaakt (met ondertiteling, zie onderaan dit artikel), heeft dan ook die titel. Arnstadt is een nephistoricus/commentator en “total nutcase” die zich richt op racisme en fascisme; Jalving is een bekende journalist en columnist van Jyllands Posten. Hieronder het transcript van de korte video:

Interviewer: U zegt dat racisme politiek correct is in Denemarken. Wat bedoelt u?

Arnstadt: Europa heeft geen vluchtelingencrisis. De vluchtelingencrisis vindt plaats in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Waar Europa aan lijdt, is het racisme. Racisme heeft weer greep op Europa. En we kunnen de problemen oplossen die tevoorschijn zijn gekomen in de strijd tegen racisme, omdat racisme vandaag de dag het probleem is, zoals het dat ook was in de periode tussen de twee wereldoorlogen.

Interviewer: Is Denemarken een racistisch land?

Arnstadt: Nee, er bestaan geen racistische landen, maar er zijn racistische normen en Denemarken is [daarin] verder gegaan dan andere landen.

Interviewer: En hoe kan je dat zien? Want wij benadrukken dat er in Denemarken open en vrij over de problemen die er zijn, wordt gesproken. We zeggen dat we geen racisten zijn, we zijn niet xenofoob, we discussiëren alleen maar over de problemen.

Arnstadt: Dit is wat ons van Denemarken onderscheidt. In Denemarken is de discussie afgelopen. Is het gesprek beëindigd. In Zweden zijn er nog fascistische stromingen, maar ook sterke democratische en antiracistische krachten. In Zweden hebben we een levendig debatklimaat over immigratie en racisme, terwijl het in Denemarken tot zwijgen is gebracht. (Hmm, ik heb een andere indruk – vert)

Interviewer: Maar u zegt dat vandaag de dag in Europa er geen, zullen we zeggen, geen vluchtelingencrisis of vluchtelingenprobleem is, maar dat er een probleem is met racisme.

Arnstadt: Absoluut, dat is wat er na het einde van de Koude Oorlog gebeurde. We zijn zo dom geweest dezelfde ideologie uit te proberen die tot de ramp van 1938-45 leidde.

Jalving: Europa en de Europese naties zijn een klinkend succes. De naoorlogse periode was voor de Europeanen een periode van ongelofelijke groei. Deze mensen (“vluchtelingen”), vooral de jonge, gezonde moslims, worden aangetrokken en willen deel hebben aan wat wij hebben gecreëerd en wat het (Europa) succesvol heeft gemaakt. Het zijn grotendeels etnisch-cultureel en politiek homogene natiestaten die dit succes tot stand hebben gebracht.

Interviewer: Is dit waar Henrik Arnstadt?

Arnstadt: Nu zijn we weer terug in 1938. In 1938 zou hij (Jalving) gepraat hebben over Joden die binnenkomen en over een Joodse invasie. Nu heeft hij de Joden met moslims verruild en die wat wij hebben opgebouwd, bedreigen. Morgen heeft hij het misschien weer over Joden, laten we niet teruggaan naar 1938. Laten we liever teruggaan naar 1943 toen de Denen na de Duitse nazi-invasie uit hun land moesten vluchten. Wat zouden de Denen hebben gezegd als de Zweden een bord hadden opgesteld dat ze in Zweden niet welkom waren. “Blijf waar u bent, we zullen u helpen waar u woont”. Het is dezelfde crisis toen als die we nu hebben. Maar ik denk dat we van de geschiedenis hebben geleerd.

Opmerking van vertaler: Ik begin, denk ik, te begrijpen wat Johan Westerholm bedoelt met: Henrik Arnstadt is een fenomeen. Alleen al de poging de Joden van 1938 te verruilen met de moslims van nu is wel erg doorzichtig en niet van toepassing. Arnstadt vermoedt achter elke boom een racist. De “Swedish Surveyor” heeft nog de volgende venijnige opmerking; omdat de Zweden het totale debat verloren, werd onder politieke druk het opgenomen programma op een laat tijdstip (minder kijkers) uitgezonden. Hoe dan ook; dit is blijkbaar het gangbare verhaal in Zweden, waar Arnstadt serieus wordt genomen, want anders had de Zweedse televisie (SVT) hem niet uitgenodigd.

Bron: (korte video): www.youtube.com

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, Censuur, cultuurrelativisme, Denemarken, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Scandinavië, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

8 reacties op Henrik Arnstadt vs Mikael Jalving

 1. wim zegt:

  Bedankt!
  Ik had eerder de hele video gezien, maar kreeg geen ondertiteling.
  Nogmaals bedankt.

  Like

 2. Driek zegt:

  Arnstadt zegt hier: Europa heeft geen vluchtelingencrisis. De vluchtelingencrisis vindt plaats in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Waar Europa aan lijdt, is het racisme. Racisme heeft weer greep op Europa. En we kunnen de problemen oplossen die tevoorschijn zijn gekomen in de strijd tegen racisme, omdat racisme vandaag de dag het probleem is, zoals het dat ook was in de periode tussen de twee wereldoorlogen.

  Wat is dat toch voor een flauwekul, waar heeft die man het over, Jodenhaat is er altijd geweest, al vanaf dat ‘Mozes de Engel des Heren’ in een brandend braambos zag (Exodus 3,2). En die Jodenhaat wordt weer aangewakkerd door die Mohammedanen, want we willen die mensen gewoon niet, en dat heeft niks met racisme te maken. Het was een tijd rustig en nou krijgen we weer dat gezeik. Straks hebben de Joden het weer gedaan, daar kun je vergif op innemen.
  En die Arnstadt praat als een kip zonder kop, die man is in 1967 geboren en heeft de oorlog niet meegemaakt. Wat weet hij nou van Jodenhaat. Wat een domheid toch weer. Doch ik vind het wel weer een interessant artikel.

  Like

  • BertG. zegt:

   Driek, je hoeft echt de oorlog niet meegemaakt te hebben om hier van op de hoogte te zijn. Vele zijn dit inderdaad beslist niet. Dat klopt.
   Maar dat geldt niet voor iedereen die na de oorlog is geboren.
   Er bestaat bij vele nog voldoende bekendheid hierover, tot in de kleinste details, om het te weten wat er toen gebeurt is.
   Meer dan jij denkt.
   Dat andere het niet meer boeit, is wat anders. Mensen zijn ook dommer geworden.
   Mede door het onderwijs bewust veroorzaakt.

   Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  De Denen zijn net zo dom: http://www.mmnews.de/index.php/politik/54004-moslems-is
  Er is geen verschil met de Zweden, hooguit op details. Hetzelfde geld voor de rest van West-Europa. De verschillen zijn politiek en echt miniscuul. Hekken plaatsen en het leger erop af, dat is een verschil.

  Like

 4. Jean zegt:

  Hebben jullie ook het monster van Gent bezig gehoord a.g. de terroristen die binnen vallen zoals een sprinkhanenplaag? Hij wil de Hongaren straffen omdat de Hongaren hun grondgebied beschermen tegen dergelijke sprinkhanenplaag.
  Het wordt hoogtijd dat die griezel uit Gent bekend onder de naam Verafstoot geïnterneerd wordt want die griezel is een gevaar voor Europa.
  Ik heb nooit mensen gehaat maar die smeerlap staat op plaats 1 dadelijk gevolgd door de zuipschuit uit Luxemburg en op 3 de 2 griezels uit Nederland Timmerfrans en Pechdrol.

  Like

 5. Francoise... zegt:

  Vindt het heel opvallend, dat juist de ‘oostblokkers’ hun landen en volkeren nog enigszins trachten te beschermen !!! Dit vervloekt Brussel nu juist….Zij hebben het verleden veel meer in hun gedachten dan wij ‘westerlingen’. Zij hebben decennia moeten lijden en strijden tegen het moordende vernietigende NWO-socialisme. Bevrijd eind jaren-80 van die verfoeide socialistische muur met z’n waffen-ss bewakers, de democratie mocht toch waarheid gaan worden???!!! “Nee; eigenlijk niet….”. Na WW-II was er feitelijk voor hun GEEN vrijheid en de vrijheid die het westen mocht genieten; blijkt nu achteraf bekeken hartstikke nep te zijn geweest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s