Steun Hongarije!

Screenshot_49

(Door: “Schweinegulasch” – Vertaling: E.J. Bron)

Weliswaar ben ik, net als Heinrich Heine, slechts voor een vierde deel Hongaars, maar dit vierde deel Hongaars brengt mijn bloed tot koken als ik in de pers geconfronteerd wordt met de dagelijkse hetze tegen Hongarije. Een land heeft besloten om, zoals dat een soevereine natie betaamt, in een extreme situatie zijn grenzen te verdedigen. Duizenden stromen het land binnen zonder acht te slaan op internationale overeenkomsten, grenscontroles en tol-bepalingen. Wat is dat? Dat is niets anders dan een invasie, een oorlogsdaad, ook al probeert men dit nog zo zeer mooi te praten en te etiketteren als vluchtelingenbewegingen.

De volkeren van Oost-Europa, die historisch gezien altijd al een bepaalde grenssituatie bezaten, hebben dit veel eerder begrepen dan de Duitsers, voor wie de Dertigjarige Oorlog te lang is geleden, en die de periode na de Tweede Wereldoorlog met een gigantisch schuldgevoel beplakt en hun ervaringen in die oorlog volledig verdrongen hebben. Op grond van deze verdringing zijn de Duitsers vaak niet meer in staat hun eigen geschiedenis en historische situaties over het algemeen objectief te bekijken en te beoordelen.

Op de Hongaarse scholen is het boek “Sterren van Eger” van Géza Gárdonyi verplichte lectuur. Het gaat over het leven van twee kinderen tijdens de Turkse bezettingstijd. Uit deze tijd resulteert ook het bewustzijn van de Hongaren dat de confrontatie met de islam niet via sociaalpedagogen geregeld kan worden, maar dat zij een existentiële kwestie van europa vormt. Er bestaat geen vergelijkbare handelwijze in westelijk Europa. Ja, om het toenemend aantal Turkse leerlingen niet op de teentjes te trappen, worden de Turkenoorlogen, waarin de vrijheid van Europa verdedigd werd, zelfs vaak helemaal niet behandeld. Als het zover komt, weten wij dat we hebben verloren! We hebben zelf besloten deze strijd om onze cultuur en onze vrijheid uiteindelijk op te geven. Maar niet de Hongaren. En wel daarom, omdat zij, anders dan de Duitsers, aan den lijve hebben ondervonden hoe het leven aanvoelt onder de islamitische knoet. En ook al is dat eeuwen geleden, het wordt als collectieve herinnering en als trauma van alle generaties doorgegeven en is aanwezig. Ik citeer nu uit het boek “Hungary, a short History” van de Britse historicus C.A. Macartney, die professor voor internationale betrekkingen aan de Universiteit Edinburgh was:

Het gedeelde Hongarije

De Slag bij Mohács vormde het voorspel tot de meest ongelukkige periode van Hongarije: de twee eeuwen durende deling, waarin de Turken over het kernland heersten en het bijna in een woestenij veranderden. […] Tot op de dag van vandaag zijn in Hongarije de diepe wonden uit die ongelukkige tijd niet helemaal genezen. […] De bij het Ottomaanse rijk ingelijfde deel had het meest te lijden. In iedere veldtocht werden dorpen platgebrand, steden verwoest en grote hoeveelheden mensen tot slaaf gemaakt. Een lot dat de onderdanen van de sultan ook in vredestijd trof.

Ongelukkig genoeg werden Hongaarse slaven bijzonder gewaardeerd in Anatolië en werden er hoge prijzen voor hen betaald. […]

Na de beëindiging van de veldtochten werd het veroverde gebied eerst in vier delen en daarna in vijf delen opgedeeld. Alle voormalige eigendomsakten werden nietig verklaard. Vier vijfde deel van het land ging als kleine leengebieden naar Turkse ambtenaren en soldaten, die als nieuwe landeigenaren in de plaats kwamen van de oude adel en veel hogere lasten oplegden aan het land. De leenheren persten er, zolang ze het land in bezit hadden, zoveel mogelijk winst uit. […]

De Turkse heerschappij was onuitputtelijk. De enige door hen nagelaten bouwkundige monumenten zijn enkele badhuizen en minaretten in de grotere steden. De door de turken verwoeste gebouwen werden nooit meer opgebouwd.

De belangrijkste bijverschijnselen voor het Hongaarse volk waren de door de oorlogen veroorzaakte ontvolking door slavenhandel, de vluchtelingenstromen en de zich uitbreidende pest. […] dit vroeger rijkste gebied van Hongarije (in het huidige zuiden van Hongarije bij Pécs – opm. vertaler) werd het eerst door de gevechten verwoest en zijn bevolking werd praktisch uitgeroeid. […] Met de mensen verdween ook alles wat ze opgebouwd hadden. De muren van leem vervielen, de van duurzaam materiaal opgerichte gebouwen stonden erbij als verlaten ruïnes, vruchtbare velden verdorden en werden overwoekerd door struikgewas.

Ik heb hier absoluut niet met opzet de meest vreselijke passages uitgezocht. Het gaat gewoon om een heel normale ontmoeting met een krijgscultuur, die het veroveren en uitbuiten van de autochtone bevolking uitvoert, niet echter de opbouw van een politiek en economisch functionerende civilisatie. En hoe verwoestend de vernietigingen geweest moeten zijn, kan men aflezen aan de bouwsubstantie respectievelijk aan het volledige ontbreken ervan. Er bestaan namelijk nauwelijks nog gebouwen uit de tijd voor de Turkse bezetting. De verliezen aan mensenlevens zijn te achterhalen via de kerkboeken en het is huiveringwekkend om vast te stellen (ook na te lezen bij Wikipedia) dat vaak 80 tot 90% van de bevolking vermoord of weggevoerd werd. Na het wegvoeren en uitroeien van de Hongaarse bevolking in veel gebieden van het Hongaarse rijk kwam het overigens tot de vestiging van Donauschwaben door keizerin Maria-Theresia, die het land met Duitse vlijt en Duitse bekwaamheid (vroeger waren de Duitsers in ieder geval zo) weer opbouwden. Het kwam echter ook tot de eerste immigratiebewegingen van Roemenen uit Walachije, die uiteindelijk leidde tot het verlies van Transsylvanië aan Roemenië.

Een historische ontwikkeling, waaraan men in Duitsland meer aandacht zou moeten schenken. Het gaat er namelijk om op welke wijze men een land kwijtraakt, namelijk daardoor dat er op een bepaald moment een volksgroep immigreert. Eerst als goedkope arbeidskrachten (door de Hongaarse grootgrondbezitters) ingezet wordt en het daarna tot eigendom kan maken. De geschiedenis van Transsylvanië heeft wat dit betreft enkele zeer informatieve aanwijzingen te bieden.

Dat de Hongaren de vrijheid hoog in hun vaandel hebben geschreven, hebben ze ook bewezen tijdens de Hongaarse opstand. In 1956 heeft de wereld met hen gesidderd. In 1989 hebben ze er een beslissende rol bij gespeeld om de vrijheid te schenken aan de Duitsers in het Oosten en de hereniging van Duitsland mogelijk te maken. Daarom is het een fatsoenskwestie om niet op te hitsen tegen Hongarije. Je mag alles kritisch bekijken, maar wat onze pers zich permitteert, vaak journalisten die over geringe politieke of historische kennis beschikken, is onacceptabel.

Help Hongarije! Koop in ieder geval Hongaarse salami of ga er naartoe met vakantie. De Hongaren zijn niet perfect en veel dingen zijn een beetje ouderwets of functioneren nog niet op ons niveau, maar ze zijn in de regel aardig en doen hun best. Knijp een oogje toe en help dit prachtige, dappere kleine volk, dat ook altijd voor ons en onze vrijheid heeft gevochten!

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: “Schweinegulasch”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Balkan, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Historie, Hongarije, Hypocrisie, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nationalisme, Oost-Europa, Patriottisme, Rotzakken, Slavernij, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Turken, Volksvijandigheid, Vrijheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Steun Hongarije!

 1. Driek zegt:

  Een zeer leerzaam artikel, onze bewindslieden moeten het ook lezen.

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Hongarije heeft lange tijd op haar vrijheid gewacht en kreeg het pas terug in 1990. Denk iemand van de EU ….LAGE STINKERS zoals Timmermans, Der Alte Kommunist Martin Schulz, Moreghini en dergelijke personages werkelijk dat Hongarije zal zwichten en geven haar vrijheid voor vrij ..ENKEL EN OMDAT ZE DAT ZO GRAAG WILLEN? Nou mooi niet!. Misschien heeft de Pravda Media wat te kakken over de Hongaren, maar mensen met een beetje verstand, hebben veel respect voor ze.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jaan zegt:

  Laat de Hongaren maar schuiven. De schrijver noemt Walachije. Daar heerste vorst Vladimir.
  Die wist wel raad met de Turken.
  Hij had er 120.000 (?) gevangen genomen en gespietst. Dat betekent dat ze een speer in je achterwerk steken die er bij je keel weer uitkomt.
  Deze 120.000 gespietste Turken had hij op een veld gezet waar het grote Turkse veroveringsleger langskwam.
  De aanblik was zo gruwelijk dat het hele Turkse leger op de vlucht sloeg voor dit schouwspel.
  Zo moet je het doen, hulde Vlad de Spietser.

  Like

  • Kijk, dat vind ik nou proportioneel zelfverdedigen! Bij ons hadden ze de vijand eerst voor een hoorzitting van de Commissie Spies uitgenodigd die vervolgens zou adviseren om de vijand niet met de spies maar met een kietelveertje uit de Holebitransgendershop te verblijden. En als het volk daar dan weer over had gezeurd had men sussend gezegd dat je niet zo jaloers moet zijn en het maar een beetje moet zien als een nieuwe supermarkt die in je dorp wordt gebouwd. Dat is in het begin ook even wennen. Man, man, man, man. Hebben jullie De Petitie getekend?

   Geliked door 1 persoon

 4. Marc zegt:

  Ik sta vierkant achter Hongarije en premier Orban. Behalve wanneer hij, volkomen ten onrechte, de loftrompet over Turkije opsteekt.

  Voor de rest handelt hij gewoon zoals hij moet handelen! Daar moet de rest van Europa juist een voorbeeld aan nemen?

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Kijk wel uit: Hij heeft inmiddels ook al volkomen onverwacht de loftrompet gestoken over de ISLAM in het algemeen.
   Prachtig, dat hij nu een duidelijk beleid voert om die hele invasie buiten de deur te houden, maar blijf vooral alert op hoe die politici uiteindelijk denken. Bij allemaal! Ook bij Orbàn.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • BertG. zegt:

    Daar hebben ze het verder dan niet meer over als blijkt dat de man er toch niet helemaal naar handelt.
    Net zo als in het geval Putin, de man die ons gaat redden, Iran van atoom wapens heeft voorzien, maar wel even erdootje en die “palastijn uitnodigt om een grote moskeet te heropenen.
    Dat is vaker zo hier.
    Bij mij hangen niet meteen alle slingers en vlaggetjes uit bij 1 daad of uitspraak.
    Je moet het altijd maar weer afwachten.

    Like

   • Een heel vies woord;”POLITIKER”!!!

    Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Ben er van de zomer geweest. Aardige mensen, wel bikkels. Hier heerst de slapte van de socio’s teveel. De gebroken geweertjes van wel de lusten niet de lasten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ricardo zegt:

  Dat lage laffe ongedierte in Brussel zal weer, met geld dreigen want ja, ze kunnen ook niets , anders. ”De democratie in Brussel straalt er weer vanaf”. Echt wat zou ik , graag willen zien dat ,dat tuig uit Brussel eens in de achterwijken van Hongarije, Polen, Slowakije willen zien lopen.
  Dat durft dat tuig natuurlijk niet met hun grote muil.

  Geld wat van de burger is , mogen zij gewoon zo weggooien in een bodemloze put, AZC hier AZC daar 100 miljoen even naar, Somalie, 50 miljoen even naar ” Syrische vluchtelingen kampen” die uiteindelijk toch naar Europa komen. Even 2 miljard naar ontwikkelingshulp, ja hoor lekker strooien met ons belasting geld lekker makkelijk stelletje veraders.

  Geen een Europees land hoeft die profiteurs op te vangen , voor verkeerde dingen in het verleden.
  In Afrika/MO doen ze sinds mensheugenis niets, anders dan elkaar als beesten afslachten en het liefts nog op de meest pijnlijke gruwelijke manieren ook.
  En overal ter wereld waar Afrikaanse/Islamitische wijken , gebieden zijn ,zijn het ghetto’s no Go Areas!

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Mooi, goed geschreven artikel. ………..Journalisten en historische kennis ? Wordt er op NL-se scholen eigenlijk nog wel geschiedenis-les gegeven?.
  Maar buiten dat, je moet er ook wel enige interesse in hebben.
  Die verschrikkelijke overheersing/uitbuiting door moslim van de Hongaren, geldt ook min of meer/minder voor al die andere volken in Z-Oost Europa.
  Er wordt door de media de Hongaren verweten dat zij in de jaren 50 hier verwelkomd werden en nu zelf geen z.g.n. vluchtelingen willen opnemen.
  Ik herinner me nog de beelden op die eerste zwart/wit T.V,s , uit Budapest onder geweer-vuur de mensen wegvluchten.
  Dat kan ik niet vergelijken met de 100-en 1000-en jongemannen, die nu met hun I-pad of smart-ding in de hand, de grenzen overrompelen.
  Een verschil met dag en nacht.

  Like

 8. willz zegt:

  Wij zijn er ontelbare keren geweest. Hebben er allerlei vrienden.
  Prachtig land en cultuur.
  Toffe, taaie en voor de vrijheid strijdende mensen.
  Samen met Indonesich de lekkerste keuken die ik ken. Wow!
  ‘k Heb heimwee naar Hongarij!

  Geliked door 1 persoon

 9. Roeland zegt:

  Szombathely een Hongaarse grensplaats. Ik was daar 20 jaar geleden. Ik hou erg van Hongaarse volksmuziek. Er was een winkeltje , die verkocht cassette bandjes met die muziek. De vrouw ongeveer 20, die mij dat verkocht had groene ogen. Ik werd ter plekke compleet verliefd op haar. Het is voor mij geen vanzelfsprekendheid om snel verliefd te worden. Denk er af en toe aan terug, terwijl ik toch maar tien minuten in die winkel was… , wanneer het over Hongarije gaat komt die herinnering boven. Heel onschuldig , maar Hongarije , heerlijk land!

  Geliked door 1 persoon

 10. Hendrik M. zegt:

  Hongarije is ok, respect ook voor Orbán.
  We hebben toen Hongaarse vluchtelingen opgevangen, zonder problemen pasten ze zich aan.
  Sommigen bleven en integreerden al snel naadloos; anderen gingen terug.
  Ow ja, Geert Wilders heeft een Hongaarse echtgenote!

  Like

  • Ik woonde in het haven nood dorp aan de buitenhaven van vlissingen als jonge pasgehuwde marine klant, mijn buren 2 hongaren ,de een een officier van hun leger.Pasten zich geweldig aan en werkten op scheepswerf ”De Schelde”.Pracht mensen!

   Like

 11. Johan zegt:

  Time of Violence ( The true story how European Christians lived under Islam and Turks )
  Dit is en heel interessante film : https://www.youtube.com/watch?v=YZ8zGZMrLqk

  Hier is het gesitueerd in de Balkan, maar ik neem aan dat de situatie in Hongarije ook zo was.

  Based on eyewitness written accounts. In the 17th century, a Bulgarian Christian region is selected by the Ottoman rulers to serve as an example of conversion to Islam. A Janissary who was kidnapped from the village as a boy now serving the Ottoman sultan is sent to force the reluctant inhabitants to convert. The Bulgarian christians have to chose between physical annihilation and losing their spiritual identity. Ultimately torture, violence, and rebellion break out. Based on real events and on the novel “Time of Parting” (Vreme Razdelno) by Anton Donchev.

  The novel is based on two individual eyewitness written accounts – by the priest Aligorko and the Venetian. The resulting text is a translation of the original French and Old Bulgarian (Old Church Slavonic) texts. All names, characters and events appear in the original manuscripts.

  The year is 1668. The Ottoman Turkish jihad is in its heat in Southeastern Europe.The Turkish siege of the Venetian fortress of Candia (now Heraklion in Crete) has been lasting for a second decade now. The Rhodope Mountain is seen as a strategically important base of the war but its Christian population is a potential source of instability. The sultan orders its conversion into “the right faith”. The sacred forests and valleys, where according to the legend Orpheus was born, now screams under the Yataghans enforcing the foreign creed in blood and fires. A regiment of Spahis commanded by the Janissary Karaibrahim is assigned to the valley of the river Elindenya.

  When the locals refuse to convert, the violence begins. One by one the villagers are killed. One is impaled and still alive as his body hangs from the pole; another one torn in half; a third one beheaded. When the Christians tell the occupier, Suleyman, that even if he forcefully converts people they can’t carry Allah truthfully in their hearts. Suleyman replies that he doesn’t care if they don’t carry Allah in their hearts – because their grandchildren are the ones who will assimilate into Islam.

  A corps of janissaries is commissioned to the Rhodope Mountains under the command of Kara Ibrahim. At the time, he was, as all the janissaries were, kidnapped from his Bulgarian family, raised as a Muslim, trained to be a ferocious warrior and convert infidels to Islam in a most brutal way. His cruelty stuns even local Ottoman ruler. He stops at nothing, but the resistance of some of the locals is invincible. The struggle is half a success, there are many converts, the death toll is heavy, but all the Bulgarians keep their language and traditions on. Most of the Balkans were under the thumb of the Ottoman empire. The Ottoman empire was showing its ugliest face during this period in the Balkans. Bulgaria was a strategically important area inhabited by unreliable Christian subjects. The sultan decided that they must all convert to Islam, or die. Time of Violence focuses on the fate of one valley during this crisis. The son of the miller was taken off by the Turks years ago, while still a boy, to become a janissary. Janissaries were special troops used by the Ottomans. Recruited (involuntarily) from Christian boys, they were separated from their families at an early age, indoctrinated in Islam, and turned into fiercely reliable troops with no allegiance to anyone but the sultan. The miller’s son is now a highly trusted janissary, with the task of converting his entire home valley to Islam. But the people there take their religion very seriously, and will not submit. The janissary becomes more and more brutal in his attempts to convert the valley, for he must slaughter them all if they don’t take the turban.

  The movie is filmed exactly where the event took place in history and many of the actors are heirs of the original villagers.

  Time of Violence is a 1988 Bulgarian film based on the novel Vreme razdelno of Anton Donchev and Directed by Ludmil Staikov.

  “Bulgaria was under Ottoman rule and slavery five centuries. This is a real movie. This is what happened in Bulgaria for five centuries. This is our memory.

  During The April Uprising in Bulgaria in 1876 between a thousand and twelve hundred people, mostly women and children, took refuge in a church at Batak and were then burnt alive. Five thousand out of the seven thousand villagers of Batak “were put to death”.

  It was the flag of April Uprising in Bulgaria in 1876 against the Ottoman oppressors – “Freedom or Death”. Uprising was brutally suppressed.

  During The Russian-Turkish War of 1877-1878 Bulgaria was liberated from five centuries of Ottoman rule and slavery. Thanks to Russians, Ukrainians, Romanians, Belarussians, Finns, Serbs, Montenegrins and all others who participated in the war for liberating Bulgaria.”
  Minder weergeven

  Like

 12. Magyarka zegt:

  In Hongarije worden door heel het land de om 12:00 uur de kerkklokken geluid en zelfs op de meeste radiozenders is dit klokken geluid om 12:00 uur te horen. Ik kom er meerdere keren per jaar, heb er ook veel vrienden, maar jammer genoeg schijnt toch niet iedereen te weten waarom ze dit eigenlijk doen.
  Dit schijnt een manier van de paus geweest te zijn om de Hongaren te waarschuwen dat de turken er weer eens aan kwamen met een aanval. Er word daar wel veel gedaan om de tradities hoog en in leven te houden maar ook daar is er vergrijzing en vele jongeren vertrekken naar het buitenland.
  Pálinka zal wel altijd blijven bestaan gelukkig.
  Hajra Magyarország.

  Like

  • Roeland zegt:

   In de jaren 80 voor de val van de muur, was ik regelmatig in Burgenland ,Oostenrijk. Luisterde veel naar de Hongaarse radio. Zelfs in die “communistische” tijd werden om precies 12 uur des middags op alle Hongaarse radiozenders de Kerk-klokken geluid. Volgens mijn herinnering , volgde direct daarna een programma met hongaarse volksmuziek.

   Like

 13. isidor zegt:

  wij hebben er gewoond en gewerkt en onze zoon is er geboren.
  we hebben
  er veel vrienden en nu ik gepensioneerd ben hebben we het plan opgevat weer naar dit prachtige land terug te gaan. daar hebben ze een President met ballen die op komt voor zijn volk en vaderland.

  Like

 14. ildiko zegt:

  Szervusztok ! ik ben ook van Hongaarse afkomstig, hier en daar nog steeds taalfouten waarvoor ik echt me schaam, maar ik ben onwijs trots op Orban en op vele dappere Hongaren. Hongaren hebben iets van Pim Fortyuin , ze zeggen wat ze denken, en ze zijn zoals ze denken. Ik had hier moeite me omdat de meeste mensen zijn bang van een zeer directe mening, houden zich ver van, houden dus afstand. Gisteren heb ik hier een filmpje gepost over een Europese vrouw die Arabische taal kende, en toevallig met deze barbaarse vluchtelingen in hetzelfde trein moest vanuit Boedapest naar Duitsland reizen. Haar verhaal is schokkend hoe afgrijselijk deze mannen met elkaar praten en denken, ze wou haar verkrachten en bestelen omdat zij niet volgens hun wetten was aangekleed en geen hoofddoek droeg. Ze zei dat deze massa jongeren geen enkele scholing hebben, misschien ook nooit nergens gewerkt hebben, ze willen maar 1 ding geld ! en hier in Europa alles achter hun handen te zetten omdat ze weten hoe weerloos hier de mensen zijn. Ze hebben echt als bezetters zich gedragen, ze pakten zelfs kinderen van anderen af omdat met een kind er bij iets makkelijker was om in de trein te stappen, Ze adviseert mensen en politici om al vast arabisch te leren dan pas zullen ze achter de waarheid over deze zielige barbaren komen.

  Like

 15. OLLY zegt:

  Ik heb diep respect voor Hongarije .Dapper om zo stand te houden tegen al die schreeuwlelijkerds die zonder problemen hun land op offeren aan de moslim invasie .ik denk dat het een goed land is om te wonen .

  Geliked door 1 persoon

 16. louis-portugal zegt:

  Goed gedaan Bert om dit stuk hier te publiceren.
  Geeft een beetje inzicht over de ottomaanse periode daar.

  Like

 17. louis-portugal zegt:

  Ik vergat nog te zeggen dat i steeds meer begrip krijg voor Orban en zijn volk.

  Like

 18. tippelaar zegt:

  Ik ben benieuwd of Orban het echt volhoudt tegen Juncker en Timmermans. Zij zullen hem met alle hen ten dienste staande middelen bedreigen. Ze tonen nu al hun ware gezicht, met Merkel op de achtergrond als adviseur natuurlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s