De lessen van Troje (of: Hoe je een civilisatie vernietigt)

Screenshot_53

Borstbeeld van de Griekse dichter Homerus

(Door: “Quo usque tandem” – Vertaling: E.J. Bron)

De in de 2e helft van de 8e eeuw voor Christus levende Griekse dichter Homerus schrijft in zijn epische gedicht “Ilias” van gebeurtenissen, die op bijna griezelige wijze herinneren aan de gebeurtenissen die zich op dit moment in Europa zogezegd voor onze ogen afspelen. Laten we dit voorbeeld van Homerus eens beter bekijken:

Een Grieks leger belegert de, tegenwoordig aan de Turkse kust gelegen, stad Troje (destijds ging de richting van veroveringen van west naar oost). Het doel van de hele actie is uitsluitend verovering en buit. De belegering duurt al tien jaar, zonder dat de belegeraars dichter bij hun doel komen – Troje lijkt onneembaar te zijn. dan komt een slim lid van de Griekse generale staf op het idee om een groot houten paard te laten bouwen, dat door de Trojanen (vrijwillig en onder luid gejuich – let op de analogie!) de stad wordt binnengetrokken. Trojanen, die hier tegenin brengen dat dit misschien niet zo´n goed idee is, worden overstemd, belachelijk gemaakt en vervolgd.

De Grieken hebben in het paard soldaten verstopt, die de nacht afwachten om dan, via een verborgen gat in de buik van het paard, dit te verlaten en de stadspoorten van binnenuit te openen voor het grootste deel van het buiten de poorten klaar staande Griekse leger. Het eindresultaat is de volledige verwoesting en plundering van Troje evenals het einde van diens culturele tradities en verworvenheden.

Zullen we nu naar moderne parallellen betreffende deze gebeurtenissen in het grijze verleden op zoek gaan?

De moderne tegenhanger van de Trojaanse oorlog is de islamitische Jihad, het streven naar onderwerping van de hele aarde onder het dictaat van de islam, dat een fundamenteel element van de islamitische geloofsdoctrine vormt.

Het Trojaanse paard van nu is een diffuus humanitaire, van iedere realiteit losgeraakte zogenaamde “welkomstcultuur”, die van haar kant een product is van een aan de Duitse bevolking gedurende een periode van inmiddels 70 jaar op basis van een zorgvuldig gecultiveerd schuldcomplex opgelegde hersenspoeling. Het contemporaine instrument ten dienste van de vijand is echter ook een “jullie eten wat wij jullie voorzetten”-filosofie van bepaalde autochtone politieke kringen.

De moderne tegenhanger van de onder bescherming van het paard de stad binnendringende speerpunt van de binnendringers zijn de legerscharen immigranten uit de islamitische cultuurkring, die al tientallen jaren lang (maar in dramatisch grotere omvang vooral in de afgelopen jaren) naar Europa (en dan vooral naar Duitsland) stromen. Afwijkend van het “Troje-model” zullen de meeste van deze immigranten de hen toebedachte toekomstige rol vermoedelijk nog helemaal niet vermoeden – zij zijn slechts pionnen die door de geheime mannen achter de schermen van de Jihad in stelling gebracht worden voor de tijd waarin zij – op basis van verder voortdurende infiltratie evenals het multipliceren langs biologische weg – de meerderheid van de Duitse kiezers zullen vormen. De speerpunt van de invasie wordt echter eveneens gevormd door de daadwerkelijke militante geloofsstrijders, die door de genoemde mannen achter de schermen strategisch handig onder de massa´s immigranten vermengd worden om als Vijfde Colonne (zogenaamde “slapers”) op hun inzet te wachten.

Het is compleet overbodig om de moderne identiteit van de slapende stadswacht te becommentariëren.

De vernietiging van de moderne Troje-tegenhanger (of nauwkeuriger gezegd diens culturele en economische terugwerpen naar de vroege middeleeuwen) zal in twee, hoogstens drie generaties voltooid zijn.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Quo usque tandem

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, Christendom, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, democratie, Demografie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, Eurabië, Europa, Genocide, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, sharia, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op De lessen van Troje (of: Hoe je een civilisatie vernietigt)

 1. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op HOME | IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Voor de meesten is deze parallelle vergelijkingen, zoo onwaarschijnlijk dat ze het idee van zich afzetten.

  Een maatschappij, die vervangen gaat worden door één die totaal onvergelijkbaar is met die van nu, er lijnrecht tegenover staat, vijandig is,………. onmogelijk.

  Waarom zou je dan de moeite nemen je er in te verdiepen ??
  Veel makkelijker is het je af te zetten tegen de boodschapper van ,t slechte nieuws.

  Ik moet nog denken aan die Femke Hallalsema, die in de 2e kamer de Heer Wilders aanviel op het woord “taqiyya”, dat had hij natuurlijk zelf verzonnen.
  Als je er zo over denkt is het ook te begrijpen dat ze er geen bezwaar tegen heeft dat de NL/EU maatschappij “geïslamiseerd”gaat worden.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   delamontagne 26 september 2015 om 09:05

   “Ik moet nog denken aan die Femke Hallalsema, die in de 2e kamer de Heer Wilders aanviel op het woord “taqiyya”, dat had hij natuurlijk zelf verzonnen.”

   Ja, dat was uitermate ergerlijk:
   Voor wie zich ook nog even wil ergeren aan het kromme gebral van loeder Halsema, die haar eigen kindjes naar een ‘witte’ school heeft gedaan:

   Like

   • delamontagne zegt:

    Nee dat ga ik niet zien, wil me niet ergeren.
    Ga me nu ergeren aan 200 jaar Keunings-liederen aan den Aemstel. Op TV Ned I

    Like

 3. Het Paard van Troje was van hout gemaakt zodat er soldaten onzichtbaar voor de verdediging konden worden binnengesmokkeld. Het Paard van Merkel dat hier binnen wordt gehaald is geheel van glas zodat iedereen de indringers kan zien en de verdediging ze kan toejuichen en het aantal uitnodigingen kan bepalen voor een goed gesprek. Wat een land! Hongaars moet toch niet zo moeilijk te leren zijn voor een chagrijnige vent?

  Like

 4. Jan zegt:

  Alleen, Merkel is geen Helena om wie men zou vechten. Het wijf is men liever kwijt dan rijk.

  Like

 5. edjan zegt:

  Tja, 50 jaar hebben we nog, dat denk ik ook. Over een paar jaar al grootschalige rellen, rond 2035 de eerste grote islam-partijen, misschien rond 2050 burgeroorlog.

  De laatste tijd veel met mensen gepraat en mijn mening gewoon verkondigd. Nee, ze zijn allemaal heel bezorgd en zo en waar moet dat naartoe met al die mensen? Tot ik zeg dat ze dan toch echt op de PVV moeten stemmen want dat is de enige partij in Nederland die tegen die massa-immigratie is. Dan roepen ze in koor: nee dat nooit! Zeg ik: okay, dan heb je rond 2060 een kalifaat. Heffen ze hun handen ten hemel en leggen hun hoofd zowat in de schoot. De ge-hersen-spoelden hebben echt liever een kalifaat dan de PVV.

  20 jaar geleden met een Turkse collega hardgelopen, ik vond dat iedereen in principe gelijk is. Opeens vertelde hij dat “wij” (de Turken) de rotte appel in “jullie” (de Nederlandse) mand waren. Ik moest er toen om lachen. Nu weet ik dat hij dat soort dingen in de moskee hoorde en dat het bloedserieus was. Het spel wordt al heel lang bewust zo gespeeld.

  Like

 6. 82% (!) van de Syriërs zegt dat terreurgroep IS een creatie is van Amerika en bondgenoten

  Ruim 82 procent van de Syriërs zegt dat de terreurgroep Islamitische Staat (IS) een creatie is van Amerika en haar bondgenoten. Dat is de verrassende uitslag van een peiling onder 1365 Syriërs uit alle 14 gouvernementen van het land, waar de Washington Post over bericht.

  Ook opvallend is dat 79 procent van de ondervraagden liever onder president Assad leeft. Slechts 21 procent van de Syriërs zegt het leven nu te prefereren boven dat onder Assad. In de westerse media horen we steeds de mantra dat ‘dictator’ Assad moet worden afgezet.

  Een andere opvallende uitkomst van de peiling is dat een vijfde van de respondenten vindt dat IS, de gewelddadige islamitische groep die mensen onthoofdt, een positieve invloed op het land heeft.

  Diplomatieke oplossing

  Bijna de helft van de Syriërs is tegen Amerikaanse luchtaanvallen en bijna 80 procent zegt dat het conflict is verergerd door de instroom van buitenlandse strijders. De meerderheid van de ondervraagden denkt dat een diplomatieke oplossing mogelijk is om een einde te maken aan de oorlog. De rondvraag is tussen 10 juli en 2 juli gedaan door de Britse firma ORB International.

  Sinds het begin van het conflict bewapenen en trainen Amerika en haar bondgenoten de rebellen die de huidige Syrische regering willen afzetten. Uit deze groep ‘vrijheidsstrijders’ is de terreurgroep IS ontstaan. Lees verder >>> http://www.ninefornews.nl/82-van-de-syriers-zegt-dat-terreurgroep-is-een-creatie-is-van-amerika-en-bondgenoten/

  Like

 7. Duitse topjournalist na 10 dagen bij ISIS: Jihadgroep plant nucleaire uitroeiing Europa
  ‘Terroristen willen met nucleaire tsunami de grootste religieuze zuivering ooit veroorzaken en honderden miljoenen mensen vermoorden’

  Worden onze leiders pas wakker als het atomaire vuur hun eigen hoofdsteden en bevolkingen vernietigt?

  De gevierde Duitse topjournalist Jurgen Todenhofer die werd toegestaan om 10 dagen lang met ISIS mee te lopen kwam hevig geschokt terug, en zei dat het Westen de kracht van de jihadisten enorm onderschat. Volgens hem is ISIS ‘de wreedste en gevaarlijkste vijand ooit’ en serieus bezig met het in bezit krijgen van kernwapens, waarmee de groep een nucleaire holocaust in Europa wil veroorzaken.

  In zijn boek ‘Binnen IS – Tien dagen in de Islamitische Staat’ schrijft Todenhofer, die voordat hij in 2000 een oorlogsverslaggever werd parlementslid was namens de CDU van kanselier Merkel, dat hij tijdens zijn tijd bij IS werd begeleid door de beruchte ‘Jihadi John’, de uit Engeland afkomstige Mohammed Emwazi die in diverse gruwelijke onthoofdingsvideo’s is te zien.

  ‘Nucleaire tsunami voor grootste religieuze zuivering in geschiedenis’

  Todenhofer waarschuwt dat het Westen totaal niet is voorbereid op ISIS. ‘De terroristen hebben een plan om honderden miljoenen mensen te vermoorden. Het Westen onderschat de kracht van ISIS drastisch.’ ISIS is van plan om kernwapens in zijn bezit te krijgen en daarmee ‘een nucleaire tsunami, de grootste religieuze zuivering in de geschiedenis, te veroorzaken.’

  Nu Iran dankzij de Amerikaanse president Obama ongehinderd kan blijven doorwerken aan kernwapens wordt het risico dat deze inderdaad in de handen van moslim jihadisten vallen steeds groter. Daarnaast zouden ook de kernwapens van Pakistan, tot nu toe de enige officiële islamitische nucleaire staat, het doelwit kunnen zijn. Bovendien werken volgens inlichtingendiensten ook Saudi Arabië en Turkije aan hun eigen kernwapens.

  Todenhofer beschrijft in zijn boek hoe het hem maanden onderhandelen via Skype met de leiders van het Kalifaat kostte om toegang te krijgen tot de terreurgroep. Zijn grootste zorg was mogelijk hetzelfde vreselijke lot te moeten ondergaan als hij op talloze onthoofdingsvideo’s had gezien. ‘Ik maakte dus in ieder geval mijn testament op voordat ik vertrok.’

  ‘Wreedste en gevaarlijkste vijand ooit’

  ISIS controleert inmiddels een gebied groter dan het Verenigd Koninkrijk. ‘Ze worden gesteund door een bijna extatisch enthousiasme dat ik nog nergens in een oorlogszone ben tegengekomen. Iedere dag komen er honderden gewillige strijders van over de hele wereld aan.’

  ‘Zij zijn de wreedste en gevaarlijkste vijand die ik ooit in mijn leven heb gezien. Ik denk niet dat iemand een echte kans heeft hen te stoppen. Alleen de Arabieren kunnen IS stoppen. Ik kwam erg pessimistisch terug.’

  De 75 jarige Duitse ‘veteraan’journalist uitte daarom forse kritiek op het Westen, dat volgens hem nog steeds niet begrijpt wat er op ons afkomt. President Obama gaf in juni zelfs toe dat hij ‘geen strategie’ had om de jihadgroep te verslaan. En dat komt zoals u weet omdat hij dat helemaal niet van plan is, en ISIS enkel gebruikt om zoveel mogelijk chaos in het Midden Oosten en Noord Afrika te veroorzaken.

  Bron
  http://xandernieuws.punt.nl/

  Like

 8. Joop Sigaar zegt:

  Wat we nu binnenkrijgen is ; DE BAARD VAN TROJE !

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Mooi artikel, raak geformuleerd. Het enige is, dat wij binnen onze eigen gelederen, dit allang wéten:
  De vergelijking met het Paard van Troje is reeds ontelbare keren gemaakt en wórdt dat nog steeds.
  Het is aldus geen zaak,onszelf hiervan te doordringen, maar een middel te vinden,om al die ànderen te overtuigen.
  Links, dat er prat op gaat,zoveel hoogopgeleiden in haar midden te hebben, moet dan minstens eveneens op de hoogte zijn van deze geschiedenis van “Het Paard van Troje.” Toch ontkent het de link met de huidige gebeurtenissen praktisch unaniem.
  Ergo móet hier haast welsprake zijn van niet WILLEN zien, in plaats van niet kúnnen zien.
  Hoe doorbreek je die onwil,en daarmee de neiging om de massa zand in de ogen te blijven strooien.? Dàt is de vraag.
  Doorgaans breekt het besef pas door als het al te laat is…..
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 26 september 2015 om 10:59

   Jij zegt:

   “Ergo móet hier haast welsprake zijn van niet WILLEN zien, in plaats van niet kúnnen zien.”

   Nee, natúúrlijk WILLEN ze het niet zien; ze WETEN HET ALLEMAAL DONDERS GOED!
   Daarom zeg ik tegenwoordig -en met ALLE RESPECT voor jouw inzet- dat ik o.a. daárom niet meer deelneem aan vreedzame demonstraties tegen het ‘beleid’ van de ‘elite’.
   Hopelijk heb ik het mis en krijgen dappere demonstranten die smeerlapperij-bedrijvers op hun knieën…

   De wal zal m.i. het schip moeten keren d.m.v. een mega terroristische aanslag; het liefst een aanslag op de dictators in Den Haag en in Brussel; op een groep blinde ‘Gutmenschen’ mag ook; dat zal ze leren!

   Het motief van de ‘elite’?
   GELD
   MACHT
   DE DUIVEL die hen leidt…

   Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Wij moeten ons verzetten tegen onze eigen regering die dit allemaal toelaat onder de noemer EU en gesloten verdragen, hoe stom kun je zijn om je land te laten afbreken door de overbetaalde jongens en meisjes in Brussel en dan als land ook nog betalen voor de strop die om onze nek wordt gelegd.

  Like

 11. Cor Ozinga zegt:

  Dit verhaal heeft een groot waarheidsgehalte. De zwijgende en links geïndoctrineerde meerderheid heeft echter geen benul wat er gaande is en wat de gevaren zijn. Het wachten is op de grote ramp.

  Like

 12. Crusader zegt:

  VERZET, paard van Troje was van hout, gewoon in de fik steken of besproeien met varkens drek ..

  Like

 13. M.A.L. Sion zegt:

  Als je dit verhaal leest zie je inderdaad bepaalde overeenkomsten. Het volume van het paard heeft zo zijn beperkingen. Zo ook de transportmiddelen die de ‘soldaten’ naar Europa moeten brengen. Gelet op de instroomsnelheid kan vermoed worden dat het eindstadium niet zo ver weg meer is.
  De aanpak is geregisseerd. Dat is bekend door het uitlekken van het ‘projekt’ een geheim document van de MOSLIMBROEDERSCHAP.
  Zie:
  http://fubar.mobi/2014/02/16/flashback-het-moslim-broederschap-project/
  Er wordt gesteld dat het projekt enkele generaties in beslag neemt. Onvermijdelijk dringt zich dan de vraag op: Hoeveel tijd hebben we nog?
  Dat hangt van 2 factoren af: De planning van het project en de weerstand via verzet van de autochtone bevolking.
  Op dit moment is de animo van de bevolking om weerstand te bieden nog gering maar wel groeiende. Kunnen de tegenstanders van islamisering nog op tijd voldoende ‘verzet’ opbrengen om het tij te keren? Dat hangt af van de groei van de verzetsgroep(en) en het besef bij de bevolking dat slechts verzet kan voorkomen dat er voor ons, onze kinderen en kleinkinderen geen geciviliseerde toekomst meer is.
  Er is ook een bepaalde nuchtere hardheid nodig om het functioneren van het projekt om te keren. Er heeft al een gigantische volksverhuizing plaats gevonden. Daarvoor heeft de islamleiding tijd genomen.
  Het verzet zal niet zoveel tijd hebben en zal in betrekkelijk korte tijd een tegenstroom op gang moeten brengen. Een enorm karwei als we beseffen dat het om miljoenen mensen gaat. Inventiviteit zal geboden zijn.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s