Julia Caesar: Het politieke signaal van de hidjab

Screenshot_67

(Vertaling: “Vederso”)

Ik onderwerp me aan de islam als een religie en totalitaire politieke ideologie. Ik maak deel uit van een collectieve wereldwijde gemeenschap, de oemma, geregeerd door de islam en de sharia.

Ik verwerp de democratie. Ik geloof dat de sharia superieur is aan democratisch gemaakte wetten.

Homoseksuelen zijn onrein en zullen worden geëxecuteerd. Ik ben minder waard dan een man en ben ondergeschikt aan hem.

Ik verwerp de westerse levensstijl, maar profiteer graag van de voordelen van de westerse samenleving.

Een gesluierde moslima communiceert ook:

Mijn seksualiteit is niet van mij, maar behoort mijn man. Ik besta voor zijn seksuele behoeften. Volgens de koran heeft hij het recht om seks met me te hebben wanneer hij wil. Als ik weiger, heeft hij het recht om mij te slaan. Hadith No. 61, de man en de plichten van de vrouw, vertaling uit het Arabisch, Boek 1.

Bron:
http://snaphanen.dk
Auteur: Julia Caesar

Vertaling samenvatting:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, dictatuur, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Julia Caesar: Het politieke signaal van de hidjab

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ja, dat betekent die hidjab allemaal. Maar het rotte is, dat die moslima ’s dusdanig geprogrammeerd zijn,dat ze dat zelf stelselmatig blijven ontkennen door het anders te benoemen.
  Ga er met ze over in discussie en je blijft langs elkaar heen praten.
  Op een Islamitische site las ik ooit dat één dwarsligger – duidelijk een niet-moslima- op een gegeven ogenblik getergd eiste: “Zeg het nou eens ronduit: Zijn vrouwen in jullie ogen ondergeschikt aan mannen of niet?” waarop het -voor mijn gevoel wat treiterige- antwoord luidde: “Lieve Ilse, die vraag is intussen al verschillende malen beantwoord. Maar niet met wat jij wilt horen…..”
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Zo ongeveer dus.
  Tja, dat willen we hier niet…

  Like

 3. Bert zegt:

  Het valt mij op dat in het verleden de homo’s, de feministen en joden maar wat graag met spandoeken op straat stonden om voor gelijke rechten en acceptatie te demonstreren. Juist deze groepen zijn straks de pineut met de verrijking van onze nieuwe buren. Echter, nu geven ze geen kik, zie niemand met een bord op straat. Nu zult u denken; wat heeft het voor nut met een spandoek op straat staan, daar bereik je toch niets mee. Toch zullen velen zich dan ineens gesteund voelen en zich bij het protest voegen. (als er 1 schaap over de dam is…) Wat er momenteel gaande is lijkt op de situatie wanneer er iemand in de gracht ligt te verdrinken en er 100 mensen omheen staan elkaar aan te kijken en elkaar opjutten van ga jij maar helpen. Dat de gemiddelde brave huisvader met kinderen en hypotheek niet zo dapper is om in zijn eentje op de dam te gaan staan schreeuwen kan ik nog in meegaan, maar waar zijn al die aktie groepen uit het verleden ? Ja ik hoor u zeggen; maar Bert dat zijn linkse kliekjes, die staan wel met spandoeken, alleen daarop staat Welkom !. Maar dan vraag ik me af, die mensen hebben toch niet allemaal een inteelt iq, en zullen zelf toch ook wel beseffen dat vrouwenrechten op het spel staan in combinatie met de islam, en dat homo’s hun gay pride in de toekomst wel kunnen vergeten ? Dit zijn groepen die het lef hebben voor protest en vaak ook georganiseerd zijn, hier ervaring mee hebben en het geld om dit op poten te zetten. Ben ik nou een doomdenker dat ik voorzei dat met grote vaart ons land islamiseert of is de rest nou zo dom of laf ? In deze tijd van social media waarbij steeds minder mensen reguliere t.v. kijken vind ik het raar dat de staatomroep NOS e.d. nog de publieke opinie maken. Je zou denken dat men via social media nu zelf wel op de hoogte is van wat er werkelijk gebeurd, kijk naar Zweden en Duitsland en voorbeelden uit Frankrijk. Geen ver van mijn bed show meer en nog zingt men welkom, alsof de troepen van Napoleon binnen komen. Vorig jaar werd het tweede kamer gebouw nog uren bezet door Koerden. Kun je nagaan, dat ging niet eens om iets wat ze door Nederland werd aangedaan. De Nederlandse bevolking wordt wel voorgelogen en uitgeknepen door de eigen regering maar er staan geen groepjes Hollanders op het binnenhof. Zijn we dan toch te decadent geworden door onze eigen welvaart ?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   U heeft gelijk: Het is totaal niet te bevatten.
   Hoewel ikzelf nooit Links ben geweest, snap ik tegelijkertijd totaal niet dat Links maar zo onverkort achter die islam blijft staan.
   Je kunt dan vanuit progressief oogpunt wel multicultureel zijn, maar als je nou toch telkens weer moet constateren, dat met name de islam haaks staat op al datgene, waarvoor je juist vanuit de progressiviteit decennialang voor gevóchten hebt, waarvoor je andere religies verkètterd hebt…..dan houdt het op een gegeven moment toch óp,zou je zeggen!
   Ze dachten het in twee generaties wel klein te krijgen, zoals die andere religies…..En nu ze wel moeten toegeven dat dat bij de islam niet zo werkt, staan ze met hun mond vol tanden. Denk ik.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • Driek zegt:

   Nu, beste Bert, op 22 februari 2015 hebben Joden gedemonstreerd samen met moslims tegen discriminatie. En ik vind dat ze dat niet hadden moeten doen. Verder kan ik mij niet herinneren dat Joden met spandoeken hebben gelopen, of ik moet iets hebben gemist. Joden demonstreren niet zo snel. En gelukkig hebben ze hier in Nederland daar nimmer reden toe gehad. En ook nu Joden in Amsterdam niet meer veilig over straat kunnen hoor je geen protesten van Joodse zijde. En ik volg de berichten nauwlettend.

   Te uwer informatie:

   Waarom voelen Joden zich ontheemd in hun eigen Mokum?
   Het antisemitisme is weer terug in Nederland
   21-01-2015, 15:00

   Tags: Amsterdam, antisemitisme, jodendom

   ‘We zien dat het antisemitisme weer terug is in Nederland’. Dit is geen citaat van een semiet, noch van een antisemiet. Het is het oordeel van Bamber Delver, directeur van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij en jeugdtrendwatcher. Hij onderzocht eind vorig jaar wat de door de jeugd meest gebruikte scheldwoorden zijn. Jood behoort tot de top-5. Terwijl met krap 50.000 Joden in Nederland de kans nihil is dat een kind überhaupt ooit in zijn jonge leven een echte Jood heeft gezien, laat staan er negatieve ervaringen mee heeft gehad. We hebben hier dus te maken met een … vooroordeel. En dat al op zeer jonge leeftijd.
   ‘t Is een jood, ’t is een miet, ’t is een vuile Ajacied

   Anti-joodse gevoelens, waar komen ze toch vandaan. Als we de samenleving – heel gebruikelijk tegenwoordig – verdelen in moslims en niet-moslims, dan is in beide kringen een voedingsbodem aan te wijzen. In 1980 ging ik voor het eerst naar een wedstrijd van Ajax in Rotterdam (nee, niet in Amsterdam. Het was een uitwedstrijd voor de Amsterdammers). Mijn gymnastiekleraar was tevens keeper van Excelsior en had onze hele klas uitgenodigd voor de wedstrijd Excelsior-Ajax. Met de jongens van de klas stond ik achter het doel, er waren nog staantribunes. Vol overgave, ook door mijn klasgenoten, werd om me heen geroepen “’t Is een jood, ’t is een miet, ’t is een vuile Ajacied”. Mij ontging het verband tussen jood en miet en Ajacied. Een verband wat ik nog steeds niet vermag te zien. Maar daar, in die tijd, is de kiem gelegd. De jood e miet yell evolueerde in latere jaren naar sisgeluiden, het aanroepen van de PLO en het befaamde Hamas, alle joden aan het gas. Befaamd omdat we het ook van de straat en van demonstraties kennen.

   De al tien jaar of langer in de stadions getolereerde verwensingen aan het adres van joden/Ajacieden, is de straat op gegolfd. Niemand had de supporters in de stadion een halt toe geroepen, dus waarom mag zoiets niet buiten het stadion worden gezegd. En dus zitten we nu met een niet-moslim generatie opgescheept dat (de goeden niet te na gesproken) die er been in ziet om jan en alleman voor jood uit te schelden.
   Het Midden-Oosten staat bol van de complottheorieën
   En de moslimbevolking? Waar komt haat tegen joden binnen die bevolkingsgroep vandaan? Het Midden-Oosten staat bol van de complottheorieën. In ieder incident wordt een complothand gezien. Complot-denken staat haaks op dat van het rationele westen, maar bereikt het westen zodra het gaat over gebeurtenissen die en een westerse component en een moslim-aspect kennen. Nine Eleven is er een voorbeeld van. Net zo goed als Charlie Hebdo, het Franse Nine Eleven. Onmiddellijk komt dan wel ergens in het Midden-Oosten een complottheorie tevoorschijn, wie echt de schuldigen zijn aan deze aanslagen. En ja … het zijn natuurlijk de Joden.
   Tel daar bij op dat een van de eerste kaliefs na de profeet Mohammed heeft verordonneerd dat door de islam overwonnen gebieden nooit in eigendom van niet-islamieten mogen komen, en je hebt ook een territorium-haat jegens de Joodse staat Israël.

   We zien dat het antisemitisme weer terug is in Nederland
   Wie in dergelijke praatjes en dogma’s gelooft, zal moeite hebben niet negatief tegenover Joden te staan. Alleen met een zeer intensieve en goede voorlichting kan je tegen de stroom in roeien. Het bereiken van een mentaliteitsverandering opdat radicalisering wordt voorkomen, is gemakkelijker gezegd dan gerealiseerd. Zo deze al is ingezet – ik heb er nog vrij weinig van gemerkt – kan niet gezegd worden dat het een daverend succes is.
   Waarmee het gelijk van Bamber Delver op eenvoudige wijze is verklaard: we zien dat het antisemitisme weer terug is in Nederland. Veel Joodse instellingen worden al langere tijd permanent bewaakt door de politie.

   Like

   • Anna zegt:

    Beste Driek we hebben het er al eens vaker over gehad.
    Ik geloof in God en ben een positief Christen.
    Jij denkt daar anders over dat weet ik ,maar toch wil ik je proberen uit te leggen wat vanuit mijn visie de reden van Joden haat is,
    Joden haat is pure haat tegen de God van de Bijbel. De Bijbel gaat over de Joden is een boek geschreven voor Joden en Door Joden het verteld de geschiedenis van de Joden vanaf het begin tot vandaag de dag….. En als je deze geschiedenis kent dan zul je zien dat de Arabieren (wat overwegend moslims zijn ) en de Joden broeder volken zijn…. De Joden hebben hun Joodse religie en de Arabieren zijn na Mohammed overwegend moslims geworden ( met dwang en met het zwaard)
    God kiest en aan een keuze zit altijd een schaduw kant, maar God kiest in de Bijbel ( die is veel ouder dan de Koran) voor Abraham Izak en Jacob de laatste wordt door God Israel genoemd.
    God koos niet voor de eerstgeboren zoon van Abraham Ismael omdat Abraham op zijn eigen houtje met zijn dienstbode dit kind gemaakt had.
    Daar ligt de wortel van alle jalouzie.
    Dan gaat het verhaal van de Bijbel verder en dan zien we dat de tweeling broer van Jacob, Ezau ( die ook niet door God binnen het verbond uitgekozen is) trouwt met 2 dochters van Ismael.
    Dus ook hier liggen verbanden.
    Het is zelfs familie.
    De geschiedenis gaat door en Jezus wordt geboren als een nakomeling zoals aan Abraham was beloofd tot zegen voor de mensheid……….
    De geslachts lijn is grofweg; Abraham, Izak, Jacob, Juda, David en uit dit nageslacht komt Jezus.
    Je kent het verhaal. Het christendom komt en trekt over de wereld.

    In 600 na christus leefde Mohammed in Mekka dit was op een kruispunt van handelswegen van de zijde route. Mohammed sprak met zowel Joden als christenen over de monotheïstische godsdienst en dat vond Mohammed wel mooi en iets goeds voor zijn stam/ volk.
    Daarop krijgt hij zijn openbaringen in de grot waarvan zijn directe omgeving eerst dachten dat hij gek ( schuim op zijn mond enz) was maar zijn vrouw stimuleerde hem om het op te laten schrijven maar het is nooit helemaal duidelijk geweest of hij nou wel of niet geestesziek was.
    Hij ” ontwierp ” de islam als je dit uitgebreid wil lezen dit staat in het boekje ” Twee gezichten een Islam” door Koen Raadt ( kost weinig) hij heeft de verhalen die hij hoorde van de langs trekkende handelaren Joden en Christenen verwerkt in zijn Koran ( de Bijbel verhalen verbasterd in zijn Koran) hij liet het opschrijven want zelf was hij analfabeet.
    Hij benoemde een van de 365 goden die ze in zijn tijd hadden in Mekka tot ” oppergod ” en dat was toevallig ook de god van zijn stam allah.
    Ook de god van de oorlog ( hoe toevallig)
    Hij eiste dat iedereen nu naar deze………zijn laatste geopenbaarde wil van god zou luisteren en dat lukte niet…….. Zowel de Joden als de Christen gaven tegengas.
    Toen heeft hij al meteen en hele Joodse stam uitgemoord…..
    Daar is de kiem gelegd van de Joden haat……… Die nu zo openlijk over de hele wereld waait.
    Uiteindelijk zal in onze tijd Israel in dit hele proces een beslissende rol gaan spelen en in grote verdrukkingen door de islam komen en hierin meegzogen worden.
    Dat is misschien wel de reden waarom het antisemitisme zo toeneemt……
    Tegenwoordig mag je niet meer over antisemitisme praten maar is het antizionsme mar het is hetzelfde… Haat tegen de keus van de God van de Bijbel……

    De moslims leren Haten vooral de Joden zijn hun speerpunt…….. Mohammed was stinkend jaloers op de Joden en de Christenen en dat heeft hij uitgebreid beschreven in zijn Koran door middel van de haat teksten. Uitgeroeid moesten ze worden…….op zaterdag de Joden op zondag de Christenen…..
    Ook heeft hij gezegd dat de hele wereld onder de heerschappij van de islam zal komen….. En daar is men nu hard mee bezig….. Hij heeft aanhangers genoeg en zij zijn door hem een paradijs beloofd terwijl de Joden en de christenen juist zo aan het leven hangen…….verlangen de moslims naar de dood

    De Koran kun zelf je lezen ( je zal er wel een hebben) de haat tegen de Joden en de christenen druipt er vanaf . Ik geloof dat een stichter van een religie nooit op deze manier andere mensen mag neerzetten en als ze niet naar hem luisteren dit onder dwang afdwingen. Zelfs nog vele jaren na zijn dood. Dit is pervers….. ( ik weet dat wat Christenen doen ook niet altijd koosjer is maar dat doen ze dan om macht of hun zin te krijgen. Maar de Bijbel is een fundamenteel ander boek.) ( de vroege kerk was ook helemaal fout met hun leer)

    Waar het nu ten diepste omgaat met de Joden haat en in hun kielzog Christenhaat, dat is de strijd van geesten……. Je geloofd er misschien niet in maar ze zijn wel degelijk aanwezig….. Kijk maar naar het glaasje draaien en alle andere occulte dingen……Er zijn satanskerken en groepen heksen enz enz….. Deze satanische machten zijn in de wereld aanwezig en proberen te heersen over ons…………

    Dit is een geestelijk oorlog een oorlog tussen de God van de Bijbel en zijn grote tegenstander de satan…… In de Bijbel wordt dit proces ook wel de antichrist genoemd of je dit zomaar op de islam kunt plakken weet ik niet, maar het begint er steeds meer op te lijken….
    De boze geesten hebben met de Koran in de hand deze mensen geestelijk te pakken en ze laten ze nooit meer los het is een afhankelijkheid geworden te vergelijken met verslaving… ( hoe kun je anders in Koelen bloed voor een camera iemand onthoofden of in brand steken dan is toch alle menselijkheid uit je verdwenen….)
    Vanuit mijn optiek verblinden dezelfde boze machten de redelijk denkende mensen in west Europa….. Onze overheden…….en door deze verblinding voor wat de islam echt is. geven ze de moslimgroepen alle ” democratische” ruimte……………. De overheden/ kamerleden/ burgemeesters, ze mopperen wel wat maar echt aanpakken is er niet bij….
    het kan ook angst zijn, dat werkt ook verlammend…..angst is ook een wapen van de duivel…………
    De duivel heeft heel veel macht hoor… En heel veel veschillende pijlen op zijn boog…..
    In de Bijbel staat dat dit nog veel erger zal worden… Je kent de Bijbel lees maar over de grote verdrukking….. We beginnen er aardig dichtbij te komen….. Op den duur zullen we zo gecontroleerd worden dat we niet meer kunnen kopen en of verkopen zonder dat we ” toegeven” aan het systeem…… De duivel eren…. Het gaat ook om onze geest die willen ze ook in hun macht krijgen…..
    Als ik lees over de angst die er op dit ogenblik onder de bevolking is dan begint het er op te lijken….dan vallen we straks zomaar als rijpe appels voor de islam…….
    Dit hele proces is begonnen met Gods keuze voor de Joden…..in 1996 voor Christus met Abrahams geboorte God noemde hem zijn vriend maar Mohammed was het daar niet mee eens……….. Die wilde Gods laatste vriend zijn……. En vandaar de openlijke haat tegen de Joden…….
    Een beetje lang sorry maar dit is mijn Bijbelse visie op het antisemitisme en antizionsme.

    Like

   • Anna zegt:

    Een belangrijk facet ben ik nog vergeten…….
    In de Bijbel staat dat Jezus eenmaal zal terug komen op deze aarde…… En de satan wil dit ten koste van alles verhinderen daarom is hij het volk en het land waartoe Jezus behoorde aan het aanvallen en wil hij dat volk vernietigen en de Joden hun land uit drijven zodat Jezus daar niet zal kunnen komen….
    Dat zelfde zien we ook in de haat van Iran tegen Israel……..
    Straks zal de hele wereld zich tegen Israël…….. De islam voorop……

    Sorry Driek een beetje verwarrend.
    Mvrgrt Anna

    Like

 4. Jaan zegt:

  Voor de man geldt: Hij heeft recht op 4 vrouwen. Hij mag met hoeren trouwen en zich na de daad laten scheiden. Hij mag een slavin altijd en overal te grazen nemen. Seks met een baby is niet aan te raden, maar als het gebeurt en het kind raakt invalide dient hij met haar te trouwen en te verzorgen. Hij mag met geiten copuleren en dan slachten maar mag het vlees niet in eigen dorp verkopen, maar wel in andere dorpen.

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Zoals wij weten heeft Angela Merkel het op haar geweten dat Duitsland andermaal groot onheil over Europa brengt.
  De eerste keer was in 1914, de tweede keer begon eigenlijk al vóór 1940 toen dat land landen of delen ervan begon te annexeren.
  En Nu, in 2015, heeft een verdwaasde Duitse regeringsleider het voortouw genomen in de destructieve EU politiek die aan elk land dwingend moet worden opgelegd en die elk land van haar grondslagen zal losrukken en dus de identiteit en de structuur van elk afzonderlijk land onherkenbaar zal veranderen!
  De gevestigde bevolkingen zullen vreemdelingen worden in hun oorspronkelijke nationale thuislanden en zij zullen zich ondergeschikt moeten maken aan andere gewoonten en wetten.

  Merkel heeft in haar hoedanigheid als bondskanselier van het meest invloedrijke land van de EU een alles vernietigende stelregel tot dwingende EU norm verheven en daarmee zet zij de deur open voor miljoenen islamitische veroveraars:
  Zij verklaart dat Duitsland, als het om ”immigratie” gaat geen bovengrens zal toepassen en zij weet heel goed wat daarvan de gevolgen zijn, maar niettemin:
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/09/merkel_ander_duitsland_door_mi.html

  Dit Duitse signaal klinkt luid en duidelijk door tot in alle uithoeken van de islamitische wereld en miljoenen jihadisten en fundamentalisten weten nu dat Allah hen het Westen in de schoot zal werpen, omdat hij de ongelovigen met blindheid en domheid heeft geslagen.

  De “”bovengrens ” van Merkel zal steeds hoger uitvallen en de EU kan nog zoveel oreren over opvang in de regio’s en controle aan haar buitengrenzen, het zal allemaal retorisch gepraat blijken te zijn ,juist vanwege die flexibele ”bovengrens” en DUS zal ELK land van de EU telkens te maken krijgen met bijgestelde quoteringen van ”vluchtelingen die absoluut en met de grootste urgentie en VOORRANG geholpen moeten worden..
  Alle noden van de autochtone bewoners verbleken daar totaal bij. In het vervolg zal de politiek correcte Sinterklaas alleen nog maar forse cadeaus uitdelen aan behoeftige immigranten.

  Midden en Oost Europese landen die zich beroepende op hun christelijke identiteit er de voorkeur aan hadden gegeven om ZELF vast te stellen of zij mensen konden toelaten en zo ja, hoeveel dan wel, werden in naam van de nieuwe interpretatie van het begrip democratie in de EU als schoften gebrandmerkt, verbaal beledigd en met straffen bedreigd.

  Dat is de uitkomst van Merkels droom voor Europa, ”Ein Reich,, eine Bundeskanzlerin!”

  En met dat nieuwe Europa, dat ons ONVOORSTELBAAR VERRIJKT maken wij kennis via het prima door Vederso vertaalde artikel van Julia Ceasar.

  Ja, Angela Merkel, op zo’n toekomst zitten wij nu met z’n allen echt te wachten.

  Alleen suïcidaal ingestelde mensen zetten hun kaarten nog op de EU.
  Wij MOETEN uit die hel ontsnappen, voordat het te laat is.

  Like

 6. Thoth zegt:

  Kijk eens aan, de hijaab. Welnu, dit is een lezing aan ALLE nederlandse meisjes :

  Like

 7. Eline zegt:

  @Driek 17:13 Duidelijk uiteengezet.
  Bedankt.

  Like

 8. Driek zegt:

  Anna zegt:
  26 september 2015 om 18:45
  Beste Driek we hebben het er al eens vaker over gehad.
  Ik geloof in God en ben een positief Christen.
  Jij denkt daar anders over dat weet ik ,maar toch wil ik je proberen uit te leggen wat vanuit mijn visie de reden van Joden haat is,
  Joden haat is pure haat tegen de God van de Bijbel. De Bijbel gaat over de Joden is een boek geschreven voor Joden en Door Joden het verteld de geschiedenis van de Joden vanaf het begin tot vandaag de dag….. En als je deze geschiedenis kent……..

  Nu, beste Anna, dank voor je uitleg, doch ik ken de Bijbel. Het Oude – en Nieuwe Testament. En u weet helemaal niet hoe ik erover denk. En wat Jodenhaat is weet ik heel goed..

  “En als je deze geschiedenis kent……..”. ja, lieverd, ik ken de geschiedenis. Helemaal.

  Like

  • Driek zegt:

   Jan. Ik werd een beetje kribbig van Anna, iemand die alles af weet van het Jodendom, ik ga het hier niet meer uitleggen, die christelijken weten toch alles beter. Ik stop ermee. Doch ik vind de foto van dat mooie Joodse meisje weer erg vertederend, dank je wel Jan, mijn kribbigheid is gezakt.

   Like

 9. Jean zegt:

  Mosselkutwijven en baardapen met lakens om het lijf moeten dadelijk uit het straatbeeld geveegd worden want is het straatvervuiling en op straatvervuiling staan boetes.
  Verzamelen in een gesloten instelling en asap afvoeren richting Afrikaanse kust.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s