Bulgaarse Orthodoxe Kerk zegt: “Laat geen islamitische vluchtelingen binnen”

Screenshot_16

Patriarch Maxim van de Bulgaarse Orthodoxe Kerk leidt een Paasmis

(Vertaling: “Vederso”)

De Bulgaarse Orthodoxe Kerk heeft een beroep op de regering gedaan om geen islamitische vluchtelingen het land binnen te laten, om zodoende een ​​”invasie” te voorkomen. Het EU-lid Bulgarije op de Balkan wordt grotendeels omzeild door de honderdduizenden vluchtelingen die voor conflicten en armoede op de vlucht zijn. Velen van hen  vertrokken vanuit Griekenland via het naburige Macedonië en Servië in de richting van Noord-Europa. Maar Bulgarije ziet nog steeds Syriërs, Afghanen en Irakezen de zuidoostelijke grens met Turkije oversteken.

“Wij helpen de vluchtelingen die al zijn aangekomen in ons moederland, maar de overheid moet absoluut niet meer vluchtelingen toelaten.” De kerk, die beweert 80% van de bevolking als zijn volgelingen te hebben, zei dit vorige vrijdag op zijn website.

“Dit is een golf die eruit ziet als een invasie.”

De website voegde daaraan toe dat de problemen in de landen van herkomst van de vluchtelingen “moeten worden opgelost door diegenen die ze veroorzaakt hebben en het Bulgaarse volk mag hiervoor niet de prijs betalen door volledig te verdwijnen”.

Ongeveer 13% van de Bulgaarse bevolking is moslim, waaronder etnische Turken, afstammelingen van de Bulgaren die zich gedurende de vijf eeuwen van Ottomaanse overheersing tot de islam bekeerden, en een kleine groep Roma.

Bulgarije werd ervan beschuldigd geprobeerd te hebben om zich etnisch van zijn moslims te zuiveren kort voor haar dictatuur in 1989 viel, toen ongeveer 360.000 islamitische Bulgaren naar Turkije vluchtten. Bijna de helft keerde later terug, toen het land haar democratie lanceerde.

Europa’s grootste migratiecrisis sinds de Tweede Wereldoorlog heeft in sommige kringen tot bezorgdheid geleid, omdat veel van diegenen die de gevaarlijke reis maken moslim zijn. In Frankrijk zeiden diverse burgemeesters dat ze alleen christelijke vluchtelingen zouden opnemen, wat hen een berisping van de overheid opleverde.

De kwestie heeft  “extreemrechts” in heel Europa in de kaart gespeeld, dat hoopt om de vrees voor een “invasie” in electoraal succes om te zetten.

Premier Boyko Borisov van Bulgarije zei vrijdag dat hij “bezorgd” is over een mogelijke massale toestroom van migranten in de komende maanden. “Ik ben bang en de Bulgaarse mensen zijn bang, al was het maar waar het de religies betreft. Wij zijn christen, zij zijn moslim.”

Bron:
www.middleeasteye.net

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan Wandelaar”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Bulgarije, Christendom, Demografie, Eurabië, gezond realisme, Immigratie, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, Moslims, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

3 reacties op Bulgaarse Orthodoxe Kerk zegt: “Laat geen islamitische vluchtelingen binnen”

 1. Auke zegt:

  Racisten zijn domoren. Mensen die zeggen dat de islam een ras is zijn domoren, dan zijn andere geloven ook een ras. Mensen die zeggen dat christenen andersgelovigen moeten opvangen en in huis nemen (zeker degene waarvan de geloofsbroeders christenen als idioten zien)zijn domoren. Jezus zegt: Mattheus 25: 31- 46. Dit slaat op degenen die vervolgd worden om Jezus zelf. Dus degenen opvangen: die het Lichaam van Jezus zijn. Doe je dat niet, zoals de meeste van de christenen doen, dan ga je alsnog naar de hel.

  Like

 2. alidas1 zegt:

  Dat is tenminste wat anders dan dat gelul van die paus..
  Die ziet tenminste de ellende op hun afkomen

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Premier Boyko Borisov van Bulgarije mag wel wat meer dan ‘bezorgd’ zijn, de €U dringt ook hem een partij van die mohammedanen op.
  Maar, eenmaal toegewezen zullen die mohammedanen , gebruikmakend van het “Schengen verdrag” zich zo spoedig mogelijk naar een meer uitkeringen verstrekkend land begeven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s