Een schandpaal voor de linkse gutmensch

Screenshot_13

(Door: Wim van Schaik)

Niet veel mensen zullen hem nog kennen, die tabaksreclame van Van Rossem’s troost: een man aan de schandpaal krijgt, als troost, een rokertje aangeboden. Misleidende reclame, want in werkelijkheid ging het er niet zo vredig aan toe. Wie aan de schandpaal stond, kreeg echt geen rokertje. Hij werd beschimpt, bespuugd of  bekogeld met rot fruit of erger. Maar goed dat we het schandblok niet meer kennen. Wie voor paal stond, was overgeleverd aan de laagste instincten van het (vaak op gejutte) publiek, waardoor zijn straf zomaar kon ontaarden in een lynchpartij. Toch verlang ik soms terug naar die ouderwetse schandpaal. Genoeg personen die ervoor in aanmerking komen: laffe tasjesrovers, brutale winkeldieven, fraudeurs met witte boorden, gemene flessentrekkers, gretige graaiers, liegende politici…

Maar tegenwoordig moeten we het doen met de moderne schandpaal die internet heet. Er is zelfs een website, waar alle foute politici op te vinden zijn, www.foute-politici.nl: naming and shaming. Even naar Wikipedia en je vindt daar alle ‘Grote nutteloze projecten’. En dan hebben we nog de miskleunen van de overheid: Betuwelijn, HSL, Fyra-debacle, JSF, metrolijnen, mislukte ICT-projecten, subsidies die niet gecontroleerd worden. En dat is nog lang niet alles. Misschien goed om die blunders ook eens op een rij te zetten, met de namen van de verantwoordelijken erbij. Wedden dat het dezelfde zogenaamde topbestuurders zijn die we steeds weer zien opduiken op mooie posten?

Linkse coryfeeën aan de schandpaal

Sinds kort is er een schandblok voor de linkse gutmensch. In ‘Minderheid in eigen land’ nagelt Martin Bosma een hele stoet linkse coryfeeën aan de schandpaal. Voorop Ed van Thijn, “kroonprins van Joop de Uyl, icoon van de PvdA, toekomstig minister, levenslang strijder voor de multiculturele samenleving, socialist”. Martin Bosma – geen misverstand, fel tegenstander van apartheid – laat in zijn boek zien hoe Van Thijn c.s. in de jaren tachtig onvoorwaardelijk kozen voor het ANC, de partij die de macht in Zuid-Afrika over wilde nemen. Dat het ANC beschikte over guerrillakampen, strafkampen voor ‘heropvoeding’ en martelkampen die niet onderdeden voor die van de nazi’s, deerde die gutmenschen niet. Vragen stellen bij het extreme geweld van het ANC was taboe.

We weten inmiddels waar die gutmenschen mede schuldig aan zijn: een vuile oorlog van het ANC tegen Inkatha, destijds veruit de grootste anti-Apartheidsbeweging van Zuid-Afrika. Gevolg: meer dan 20.000 slachtoffers, onder meer door het afschuwelijke ‘autobanden’. IJverig geholpen door de Nederlandse gutmensch met onvoorwaardelijke (financiële) steun, met wegkijken van het extreme geweld en met demoniseren van wie vragen stelde, kwam het ANC in 1994 aan de macht. We weten nu wat het ANC Zuid-Afrika heeft gebracht. Zelfs mensen in Zuid-Afrika die ooit uit idealisme voor het ANC kozen, zijn ontnuchterd. Bevrijdingsbeweging ANC blijkt een ordinaire plunderclub die het zwarte racisme een gezicht gegeven heeft en van Zuid-Afrika een Derde Wereldland gemaakt heeft.

“Apart we zijn het zat”. Maar niet heus.

In Zuid-Afrika mogen ANC-supporters dan inmiddels ontnuchterd zijn, in Nederland is er niet één te vinden die de schokkende waarheid onder ogen durft te zien. Vreemd. Ooit waren deze idealisten, zeiden ze, oprecht betrokken bij dat land. Waarom wordt er dan nu gezwegen en weggekeken? Het lijkt te gemakkelijk om te denken dat het hen er alleen maar om te doen was zich te profileren als ‘de goede mens’. Volgens Bosma speelde er meer. Ging het hen om iets groters: “De omvorming van Nederland tot een multiculturele samenleving. Eerst daar dan hier.”

Maar wat blijkt? Wat goed is voor ‘het volk’ is dat niet per se voor onze bekende progressieven. De gutmenschen van toen, van ‘Apart we zijn het zat’, die zo  heel erg voor diversiteit waren, vluchten er nu zelf voor weg. Femke Halsema, die haar kinderen van de zwarte school afhaalt om ze  naar een witte school te brengen. Freek de Jonge ,die in Muiderberg woont, blank thuisland. Paul Rosenmöller, Harry van den Bergh, Wouter Bos, Pia Dijkstra, Marcel van Dam, Adriaan van Dis, Boris Dittrich, Meindert Fennema en noem maar op, allemaal op de vlucht voor wat ze zo vol overgave ooit steunden.

De schandpaal staat!

En allemaal (Bosma noemt ver over de honderd namen) kijken ze weg van wat er met hun support en daadwerkelijke hulp van Zuid-Afrika is geworden. Niemand die de nieuwe Apartheid veroordeelt. Allemaal zwijgen ze stil: de leiders van de (zwaar gesubsidieerde) actiegroepen, de politici, vakbondsbestuurders, kerkleiders, academici en journalisten. Die zelfbenoemde elite van  Nederland. Of nee, was dat maar waar. Was het maar waar dat ze hun met schaamrood bedekte  kaken op elkaar hielden. Maar inmiddels kwekken ze er weer lustig op los. Ze hebben een ander goed doel gevonden: de vluchteling, de arme gediscrimineerde moslimvluchteling.

En weer weten ze precies hoe het zit en hoe het moet, die gutmenschen met hun foute verleden. En weer wordt diegenen die kritische vragen stelt, nu over de miljoenen die staan te trappelen om naar Europa te komen, neergezet als harteloos, slecht mens. En weer is diegene die hun oude multiculturele droom verstoort een racist.

Maar de schandpaal staat, met dank aan Martin Bosma!

(Martin Bosma, Minderheid in eigen land, uitgeverij Bibliotheca Africana Formicae, Amsterdam 2015; ISBN 978 90 8591 2026)

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, betutteling, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Een schandpaal voor de linkse gutmensch

 1. koddebeier zegt:

  De eerst komende dertig jaar zou er een schrijnend te kort zijn aan schandpalen !! 🙂
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 2. Driek zegt:

  Mooi artikel, ik hoop dat schorem nog eens aan de schandpaal te zien, want we zakken met de dag dieper in het moeras. Als ik nu terugkijk, naar de naoorlogse jaren, toen heel werkend Nederland zich het schompes werkte om de boel weer draaiende te krijgen, dan is zijn al die inspanningen en noeste arbeid eigenlijk voor niets geweest, We zijn nu verder verwijderd van waar we ooit zijn begonnen. En het lijkt wel alsof iedereen, journalisten, politici, couranten en de nieuwsvoorzieningen, er aan werkt om Nederland helemaal kapot te maken.

  De grootste stukken onbenul – ik denk aan die Bekende Nederlanders – spannen zich in om het grootste geteisem binnen te halen, en als je daar niet mee akkoord gaat ben je een racist. Ik heb het gevoel dat we zijn overgeleverd aan een stel onontwikkelde mensen die totaal de werkelijkheid uit het oog zijn verloren. Wat moet je in hemelsnaam met iemand als Fransje Timmermans, die het dan heeft over het oprukkend extremisme, is die man niet goed bij z’n hoofd?

  Je kunt een stel domme burgers die alleen maar naar het televisiejournaal kijken natuurlijk van alles wijs maken. Maar er is toch ook een grote groep mensen, waaronder de lezers van E.J. Bron, die hun hersens gebruiken, die zijn toch niet op hun achterhoofd zijn gevallen.
  En als ik de reacties lees op de site van de Telegraaf, zijn er toch meer Nederlanders dan ooit die partij kiezen voor de PVV. En dat zouden dan allemaal racisten zijn? Ga nou gauw heen. Ik wil dat hier wel even gezegd hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Baws zegt:

  Je wordt gewoon in de armen gedreven van de PVV door de ultra linkse idioten in dit land.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Wij hier op deze site worden niet “in de armen gedreven van de PVV”! Die uitdrukking vind ik een vies bijsmaakje hebben.

   Het gros van ons hier staat geheel en al vrijwillig en vol overtuiging achter de standpunten van Geert Wilders en de PVV.

   En dat wil ík graag even gezegd hebben!

   Webmaster

   Like

   • Geert zegt:

    Zo is het maar net, ik vertel gewoon aan iedereen dat Ik PVV stem, en als iemand dat vreselijk vind krijgt hij mijn ongezouten mening.

    Like

   • Berthe zegt:

    Spijker op de kop, E.J.Bron!
    Wilders is een eerlijke politicus die het beste voor heeft met zijn eigen volk en hen niet verraadt.
    Helaas doet de NPO WEL keer op keer pogingen ons ‘in de armen te drijven’ van de linkse-landverraders-partijen………..vanavond ook weer bij DWDD….dat steeds dieper afglijdt in oppervlakkigheid en landverraad…

    Like

   • R.Kroonenberg zegt:

    dank E.J.Bron….correct en leerzaam gereageerd…. !

    Like

   • tjonge zegt:

    precies !!! goed gezegd hr bron !

    Like

  • Driek zegt:

   Baws zegt: Je wordt gewoon in de armen gedreven van de PVV door de ultra linkse idioten in dit land.

   Volgens mij, beste Baws, bent u op de verkeerde site terecht gekomen, de lezers van E.J. Bron staan achter Geert Wilders, en wij zijn absoluut niet als makke schapen in zijn armen gedreven, het is maar dat u het weet. En u doet alsof de PVV een foute partij is. Ik zoude zeggen ga eens wat meer lezen alvorens uw mening weer te geven op deze intelligente site. Ik voel me aangesproken.

   Like

  • tjonge zegt:

   baws, wat dacht u, ik ga me ff snel populair maken met deze reactie ?

   Like

   • Driek zegt:

    tjonge zegt:
    28 september 2015 om 22:02
    baws, wat dacht u, ik ga me ff snel populair maken met deze reactie ?

    Nee, beste tjonge, dat was niet mijn bedoeling, u vat mijn reactie verkeert op. En waarom zou ik mij populair willen maken?

    Like

 4. Jean zegt:

  Ik hoop dat de schandpaal terug geplaatst wordt en dat de EU misdadigers de eerste zullen zijn en dat zonder onderscheidt tussen mannen en vrouwen.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Ik wil een kleine kanttekening maken bij de opmerking van de auteur dat het staan aan de Schandpaal nooit een afspiegeling werd van ‘van Rossem’s Troost,’-een tabaksreclame die ik me heel goed herinner. Toegegeven, meestal inderdaad niet, maar een enkele keer wèl, in de zeldzame gevallen, dat de publieke opinie op de hand van de veroordeelde was. Een goed voorbeeld hiervan is het geval van de Engelse schrijver Daniel DeFoe (“Robinson Crusoë”)die in Juli 1703 tot 3(!) dagen schandpaal werd veroordeeld wegens het publiceren van “een de Kroon onwelgevallig pamflet.” Het volk was het evenwel grotendeels eens met de inhoud, liet zich niet ophitsen en kwam gedurende de straftijd in groten getale naar de veroordeelde, niet om hem te beschimpen en te bekogelen, maar om hem bloemen, eten en drinken te brengen en hem aldus een hart onder de riem te steken. Het vonnis blééf uiteraard uiterst onaangenaam, maar werd op deze manier toch iets draaglijker. En deze gang van zaken was niet eens tegen de wet, want de algemene strafbepaling bij de schandpaal luidde, dat het het publiek in principe vrij stond, met de veroordeelde te doen, wat het wou, dus ook dít.
  Het was en bleef een hoge uitzondering, maar héél af en toe ging het ècht zó.
  Hetgeen niet wegneemt, dat een strafmaatregel van deze aard, of het nu de schandpaal, de schandkooi, de ‘viool,’ het Volksgericht of wat dan ook is, in deze tijd niet meer kàn en ik ook eerlijk moet zeggen, in tegenstelling tot de auteur, er totaal niet naar terug te verlangen, zelfs niet voor de meest verstokte moslim of goedmensch . Het had in ’45 alniet meer mogen gebeuren, of in ’61 in Staphorst niet, en zaak is,het, om het in deze tijd ook niet meer te láten gebeuren, ook al jeuken onze handen nóg zo:
  Er zijn dingen, die je niet met elkaar doet.

  Like

  • tjonge zegt:

   kom maar op mat die schandpaal, MIJN handen jeuken wel!
   doe ook maar meteen een guillotine er naast, daar wil ik ook het knopje van bedienen, totaal geen problemen mee…

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Theresa
   Letterlijk iemand in het blok zetten is inderdaad iets wat je gewoon niet moet doen. Dat zijn nl. barbaarse praktijken.
   Maar zo iemand als Paul de Leeuw bijv. zou ik wel heel graag zijn riante inkomen en zijn baantje willen afnemen, door aan iedereen te tonen wat voor een platvloerse pestkop en stiekeme viezerik hij eigenlijk wel niet is.
   Ben er voor 100% van overtuigd dat hij, toen de affaire Mickelson aan het daglicht kwam, een hele nacht paniekerig en met het angstzweet lekkend langs zijn dikke kop, zijn PC van alle belastende pedo-bestanden en downloads ontdeed.
   Al sinds 1994, toen hij meende mensen die om het leven waren gekomen bij hun werk, i.e. Urker vissers, op een walgelijke manier op TV door de modder heen te kunnen halen, een bloedhekel aan die vent.
   Die moet je gewoon zijn plaats wijzen en ervoor zorgen dat hij allerwegen publiekelijk zal worden uitgekotst.
   Dat heeft niks te maken met zijn seksuele geaardheid.
   Want mensen als wijlen Willem Oltmans en Pim Fortuyn waren ook homo’s en die kan ik alleen maar bewonderen.
   Maar De Leeuw is gewoon een inslecht mens.

   Like

 6. R.Kroonenberg zegt:

  een beetje Nederlander laat zich niet “in armen drijven”
  maar kiest en wéét waarom hij dat dus doet…
  ’t moest overbodig zijn dàt hier nog neer te schrijven
  die suggestieve insteek maakt MIJ alleen al woest !!!l
  .
  Jasterke
  .

  Like

 7. Felix zegt:

  Rotte tomaten, en eieren, en andere viezigheid. Wanneer komt deze schandpaal voor de Gutmensch ? Wat zal ik mij uitleven op deze gedenkwaardige dag.

  Like

 8. b. gast zegt:

  Niks mis met mensen die zich het lijden van de medemens aantrekken. Maar het is niet te harden om avond na avond het hypocriete gutmenschen van de VARA op onze staatstv hun eindeloze goedertierenheid t.o.v. de vluchtelingen te zien ventileren, dezelfde mensen die een decennium lang volkomen lak hadden aan het lijden van de slachtoffers van de intolerante en gewelddadige aspecten van de Islam. Sterker nog ze hebben het aangemoedigd door een ieder die kritiek had op deze onverdraagzame en wrede elementen van de Islam de mond te snoeren door hen publiekelijk voor nazi’s en racisten uit te schelden.

  Like

 9. M. zegt:

  Voor iedereen die wat tegen Wilders heeft of tegen welke partij dan ook die tegen de eigen ondergang is:
  Als het land naar behoren was geregeerd en de wet gehandhaafd zou worden zoals men tegen de eigen burger doet had er nooit een Wilders nodig geweest om de smerige bende die de zittende politici opzettelijk van ons land maken uit te spreken.

  Like

 10. M. zegt:

  Als men werkelijk eenheid wilden lulde Timmermafmans niet continu over diversiteit.
  Oftewel verdeeldheid.
  Als men werkelijk was begaan met discriminatie hoefde een gelulzoeker het niet in zijn hoofd te halen aanstoot te hebben aan een geloof van een ander wat dan discriminatie zou zijn.
  Vrijheid van geloof zou dan voor iedereen gelden en niet voor eentje alleen.
  Als men werkelijk bezig was met respect voor alle mensen zou onze cultuur niet verwoest hoeven worden en zou onze cultuur ook gerespecteerd worden.

  Maar niets van dat al………

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s