Kunduz gevallen – Stad in handen van Taliban

Screenshot_10

Minister-president Mark Rutte tijdens een bezoek eind 2011 aan de politietrainingsmissie in de Afghaanse provincie Kunduz

Nederlandse politiemissie heeft niet geholpen

Taliban-strijders zijn maandag opgerukt naar het centrum van Kunduz. Dat gebeurde tijdens een groot offensief in en rond deze belangrijke Noord-Afghaanse plaats. Een getuige en twee veiligheidsfunctionarissen vertelden aan persbureau Reuters dat de Taliban op het centrale plein hun vlag hebben gehesen.

De aanval van de Taliban zou vanuit drie richtingen zijn ingezet. Eerder werd gemeld dat de strijders op nog maar een kilometer van het bestuurscentrum van de stad zouden zitten. Regeringstroepen en politie-eenheden hebben nauwelijks steun van buitenlandse eenheden. De politie in Kunduz werd er tussen 2011 en 2013 onder anderen getraind door Nederlandse instructeurs.

Helikopters van het leger vuurden maandag in de buitenwijken van Kunduz raketten af op de strijders van de Taliban. In het centrum van de stad was ook artillerievuur te horen. Volgens een woordvoerder van het leger zouden eerder op de dag twintig militanten zijn gedood. Drie politiemannen zouden gewond zijn geraakt.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afghanistan, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslims, Naïviteit, Nederland, Taliban. Bookmark de permalink .

8 reacties op Kunduz gevallen – Stad in handen van Taliban

 1. Marlies zegt:

  Wat een fantastisch resultaat is er toch geboekt met die miljarden-verslindende operatie in Afghanistan en, niet te vergeten, het in gang zetten van de “Arabische lente” in Iraq, Libië, etc.
  Als het nu nog niet duidelijk is, dat dit een vooropgezet plan is, incl. de tsunami aan moslims naar Europa, dan weet ik het niet meer. Pure evil.

  Like

 2. Johan zegt:

  WHOAHA HAHAHAHAHA ! Wat een blamage voor ons Markje ! Konden die door Nederland getrainde politie-agenten geen stopteken geven ?

  Like

 3. Pieter zegt:

  Onze commando ter plaatse om ze mores te leren. De grijns staat al aan.

  Like

 4. Hans zegt:

  En maar geld ernaartoe en scholen bouwen.
  Voor de politici die niet willlen zien dat je met moslims niks kunt. Behalve preventief het land uit flikkeren.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  En dan te bedenken dat Nederland miljoenen geïnvesteerd heeft om de zedelijkheidspolitie daar op te leiden…
  Het blijkt weer eens weggegooid geld te zijn.

  Like

 6. Antivenin zegt:

  Kijk eens aan, alweer een hoop geld voor niets in een zwart moslimgat gestort. Wat iedereen, behalve de links- en goedmens, al van verre zag aankomen natuurlijk.

  Mijn glazen bol zegt mij dat al onze inspanningen in Afghanistan (en Irak en de rest van de islamitische wereld trouwens) totaal voor niets zijn geweest en nog zijn. Helaas voor onze doden en gewonden, helaas voor al het belastinggeld dat daar is en wordt verkwanseld. En helaas voor ons land, dat nu met al die islamitische “vluchtelingen” zit opgescheept, die als dank ons land ook nog even komen verpesten met hun achterlijke geloof.

  Like

 7. Giny zegt:

  Was al voorspeld, bedankt GL!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s