Zonder Assad zal de IS zegevieren

Screenshot_17

(Door: Daniël Leeuwenhart)

U kunt zeggen wat u wil van de Russische televisiezender RT, maar een publicatie van gisterochtend belicht de oorlog in Syrië op objectieve en kritische wijze, en die is vaak ver te zoeken. Richard Black, een Amerikaanse senator, sprak voor de Russische staatsomroep en analyseerde de inmenging en rol die zijn land speelt in de Syrische oorlog tussen het leger en Islamitische Staat (IS). Een korte samenvatting van hetgeen Black in het interview naar voren bracht met daarnaast nog een terugkoppeling naar de situatie in Syrië.

Richard Black is onder meer bekend door zijn brief die hij stuurde naar Bashar Assad waarin hij zijn dank betuigde aan de Syrische leider voor het beschermen van onder meer christenen en andere religieuze minderheden. Onder zijn regime kon elkeen van welk geloof dan ook naast elkaar leven. Het beste voorbeeld is misschien wel die van pater Frans. Deze Nederlandse priester woonde gedurende het regime van Assad al enige tijd in de Syrische stad Homs, maar de opmars van de terreurbeweging is hem uiteindelijk fataal geworden.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Syrië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zonder Assad zal de IS zegevieren

 1. DonnaDolce zegt:

  Mee eens. Overal hebben ze de tirannen weggehaald en het werd een grote chaos. Assad moet blijven zitten en versterking krijgen.

  Like

 2. Pogo zegt:

  Het is juist de bedoeling dat er overal chaos komt.
  De VS heeft daar heel veel voor geïnvesteerd (‘War on Terror’/de arabische lente).
  Of denken we dat die toestroom ‘vluchtelingen’ zomaar spontaan ontstaan?
  IS (en daarvoor Al-Qaida) komt ook niet zomaar uit de lucht vallen.
  We zouden onszelf eens moeten afvragen waarom zij na vier jaar nog steeds bestaan en waarom Irak de VS (coalitie) smeekt om er eens mee af te rekenen (wat dus overduidelijk niet wordt gedaan).

  Het was Obama die erop aanstuurde dat de EU de vluchtelingen ‘eerlijk’ ging verdelen over de lidstaten. Wetende dat wij hier geen terugkeer-beleid hebben (uitgeprocedeerden worden verzocht om te vertrekken maar dat gebeurt op vrijwillige basis).

  Voor de macht/elite maakt het allemaal niet zoveel uit.
  De oplossing ligt al klaar; In ruil voor extra wetten en het inleveren van vrijheden voelt u zich straks super veilig in de politiestaat EU.

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  ‘IS’ had natuurlijk al lang verslagen én uitgeroeid kunnen zijn. Maar er worden vieze spelletjes gespeeld door de USA en in haar kielzog de E.U.-fascisten.

  Chaos, vervolging, moordpartijen moeten er komen en blijven in Syrië, dat levert veel ‘vluchtelingen’ op waarvan zeer velen ook nog eens met met luilekkerland aspiraties. Onder welke zich -en dat kán niet anders- ook veel nu nog wat stille (hoewel…) terroristen bevinden.
  Een islamitische ‘vluchtelingen’ invasie uiteindelijk, en niet alleen uit Syrië. Een invasie die de destabilisatie van ‘Europa’ sterk in de hand werkt. En dát lijkt me ook de intrinsieke bedoeling te zijn. Ook dát kan (haast?) niet anders zijn.

  Destabilisatie waarom? Voor het beantwoorden van die vraag zullen we te rade moeten gaan bij wat bekend is over de plannen van de smeerlappen van de NWO.
  En ‘Den Haag’ weet van niks. Dat mag je dan zelfs nog hopen.
  Hoewel domheid zeker in dezen bepaald desastreus is, sléchtheid is met dezelfde gevolgen erger, schandelijker.

  Tijd om Rusland en Poetin te herwaarderen.
  Idealiseren hoort daar zeker niet bij. Realisme zeer zeker wel.
  Tijd ook voor een daadwerkelijke revolutie die ons een verantwoordelijker landsregering kan opleveren. Maar ja, dat ‘volk’ hè?

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  Obama kan er niet mee ophouden om Assad verdacht te blijven maken. Dat zegt mij duidelijk dat hij vooral de spreekbuis uithangt van Saoedische belangen in het Midden-Oosten, in ruil voor de zekerheid van goedkope olie, vooral nu blijkt dat er voor de kusten van Alaska niet veel te rapen valt.. Deze president is een schoothond aan de leiband van een ander land, en niet een onafhankelijke wereldleider met kloten aan zijn lijf. Poetin mag dus gerust “volharden in de boosheid” wat mij betreft, hoe meer hij Obama te schijten zet, hoe beter, vind ik.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Ach, men wist het heel goed!
  Tito was een sterke leider, hield de boel bij elkaar, toen hij stierf verviel Joegoslavië in stukken en een burgeroorlog.
  Het zelfde is moedwillig in de Arabische landen teweeg gebracht; sterke leiders weg en een burgeroorlog werd een feit, extra gevoed door islam fanatici.
  Velen noemden het de Arabische lente, alsof het iets goeds was.
  USA, met als leider de neger moslim Obama stookten het vuur op en deden niets om het te blussen.
  Egypte en Tunesië wisten na de nodige sores te herstellen; de andere landen helaas niet.
  Daar bevechten diverse islamitische groepen elkaar met de grofst mogelijke wreedheden.
  Vluchtelingen stromen kwamen op gang, werden ontvangen in enkele omliggende landen.
  Tja, die landen konden het niet aan en onze hulp bleef uit.
  Dit met vooropgezet plan; de €U moest één worden met een politieke leiding.
  Volgens het ‘Schengen’ verdrag zijn de binnengrenzen open en de buitengrenzen goed bewaakt en gesloten.
  De €U liet de buitengrenzen , tegen elke afspraak in, open.
  Een stroom vluchtelingen (en nog meer gelukzoekers) kon zo binnen marcheren en begaf zich naar de landen met de hoogste uitkeringen en beste voorzieningen, tja, wat zou u zelf doen?
  Ene Adolfina Merkelschwein riep ook nog eens dat iedereen welkom IS en kreeg haar zin, veel meer asiel eisers dan ooit trachten het paradijs te bereiken, teveel voor Duitsland en omringende landen, doch dat mocht niet hinderen; €U vond die grote instroom prima en wil de asieldreigers verspreiden over alle aangesloten landen.
  Nederland knikte braaf ja en een tsunami aan asieleisers overstroomt ons landje.

  Like

 6. Fred Claus zegt:

  Rutten, SUKKEL, MARKRUTTEN, OPROTTEN!!!!!!!! “ZIELIG”& ONBEKWAME,”FIGUUR”.

  Like

 7. Claus zegt:

  BELACHELIJKE idioot 100% vervuild door ” bedrijven en deze,VVD-GRAAI-PARTIJ Haalt hetWEER, BIJ ,BURGERS WEG, VERTREK, OPROTTEN PSYCHOPAAT RUTTE!!!!!!!!!!!PFFFT GOOR, :VVD-TUIG”!!!!!!!!!!!!!!!!BAH!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s