DROOM ZACHT, JEREMY

Screenshot_15

Jeremy Corbyn, de kersverse leider van de socialistische Britse Labour Party

(Door: Ewald Engelen)

Jeremy Corbyn wil geen Brexit, omdat hij denkt het politiek ‘vertechnocratiseerde’ Europa sociaal en progressief te kunnen maken. Ach, dat naïeve vertrouwen van zo’n Engelsman, verzucht Ewald Engelen. ‘Progressieve dromen in Europa zijn gedoemd.’

Vorige week sprak de kersverse Labourleider, Jeremy Corbyn, zich in een ingezonden stuk in The Financial Times onomwonden uit tegen een Brexit. Zijn kromme argumenten zijn interessant, omdat ze als twee druppels water lijken op de onnavolgbare redeneerbochten waar GroenLinks en PvdA zich in moeten wringen als zij hun steun voor Europa verdedigen tegen eurosceptische bedenkingen.

Ten eerste vreest Corbyn dat de Conservatieven een Brexit zullen misbruiken om regelgeving op het vlak van arbeidsrechten weer terug te draaien. Het gaat dan om wetgeving op het vlak van werktijden, seksediscriminatie en medezeggenschap. Deze wetten waren de uitkomst van ellenlange onderhandelingen tussen lidstaten en bestaan meestal uit minimumstandaarden. Neem de Europese medezeggenschapswet. Die verplicht bedrijven zich te houden aan een minimum aan inspraak dat schraler is dan we in Nederland kennen, maar verplichtender dan wat de Britten zelf hadden.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Marxisme, Naïviteit, Rotzakken, socialisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op DROOM ZACHT, JEREMY

 1. harry zegt:

  Laten we hopen dat deze linkse idioot hetzelfde effect heeft op labour als Samsom op de pvda .
  Race to the bottom .

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Ook weer zo’n linkse idioot met waandenkbeelden.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s