Wat niemand durft: de echte wortel van dat islamitisch extremisme aanpakken

Screenshot_19

(Door: Mick Van Loon)

Politici in Europa spreken steeds vaker en steeds openlijker over hoe de houding van islamitische vluchtelingen niet te rijmen valt met de “waarden van de Verlichting”. Dat staat in schril contrast met hoe ze omgaan met de grootste financier en verspreider van gevaarlijke fundamentalistische islam en van terrorisme in de wereld: Saoedi-Arabië. Als we dan toch achter de wortel van het kwaad aangaan, kunnen we daar het best beginnen. Maar dat durft niemand.

Dit zegt veel: toen sir Richard Dearlove, voormalig hoofd van de Britse geheime dienst MI6, niet zo lang voor 9/11 een gesprek had met zijn Saoedische tegenhanger prins Bandar bin Sultan, wist die hem doodleuk te vertellen dat “de tijd niet meer veraf is, beste Richard, dat het letterlijk gedaan is met die sjiieten. Meer dan een miljard soennieten hebben het nu wel gehad met hen.”

Dearlove, net als een veel andere mensen die wel degelijk verstand hebben van het grotere terroristische plaatje en het Midden-Oosten, zegt al een hele poos dat Saoedi-Arabië achter de Islamitische Staat zit, en dat, in het bijzonder, het offensief dat IS uitvoerde om het noorden van Irak bijvoorbeeld in te nemen, alleen maar kon plaatsvinden dankzij de steun van en de motivering door Saoedi-Arabië.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Hypocrisie, ISIS, Islam, Krankzinnigheid, lafheid, Moslims, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sjiieten, soennieten, Westen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Wat niemand durft: de echte wortel van dat islamitisch extremisme aanpakken

 1. Republikein zegt:

  Dearlove is een beladen naam, niet in ons voordeel.

  Like

 2. Jean zegt:

  Wie eigen volk beschadigd en beroofd om vreemdelingen te plezieren en te belonen is een lafaard en lafaards moeten gestraft worden.

  Like

 3. In SA zitten de hartsvrienden van onze koninklijke familie;commentaar overbodig!

  Like

 4. Jaan zegt:

  Daar is de atoombom van Iran dus voor bedoeld .Het is om Israel van de kaart te geven en om Saoedi Arabië te vernietigen. gebruikt zal hij worden, maak je borst maar nat.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  En toch zal het aangepakt moeten worden; eerst dat hok waar al die islammers omheen moeten lopen maar eens tot gruis verwerken, tevens al hun financiën confisqueren.
  Tja, dan opruimen.

  Like

 6. Luchtpint zegt:

  Straf, dat er iemand op zo’n site als newsmonkey nu uiteindelijk openlijk komt vertellen wat ik al veel langer had vermoed en kon aantonen nadat ik boeken gelezen had over het onderwerp. Niemand moet evenwel verwachten dat de USA of het VK zich gaan distantiëren van hun bondgenootschap met dat hell-hole !

  Like

  • fleckie zegt:

   allicht wordt er niet gedistancieerd, wat denkt men voor hoeveel kapitaal er in de bewuste landen is geinvesteerd? [en het risico dat die investeringen worden opgeeist, net als in 2008,door IRAN?]

   Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Gustav Flaubert zei het in de 19e eeuw (omsteeks 1850) op de volgende manier:
  “Ik eis in naam der mensheid dat de Zwarte Steen verbrijzeld, het gruis ervan in de wind verstrooid, Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dát is de manier om het Fanatisme te ontmoedigen.”

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ J.C.Th.Köhler: 00.49. uur. Zo is het maar net, meneer Köhler. Gustav Flaubert had dat al goed gezien, maar ook Atatürk, die getracht had van Turkije een seculiere staat te maken, WALGDE van de hele Islam.

   Like

 8. Johan zegt:

  We zouden ook in eigen huis moeten beginnen om de wortel van het kwaad uit te roeien.
  Zo werd onlangs bekend, dat er in België naar schatting 800 jihadisten zijn. Dus dat betekent dat er in Nederland 1200 of meer rondlopen ( naar rato van de bevolking).
  10 Jaar geleden hadden we één enkele gek, die toentertijd Theo van Gogh vermoordde.
  Nu lopen er in België en Nederland samen al bijna twee en een half duizend van die idioten rond.
  Waar gaat dat naar toe ?

  Like

 9. exmarineman zegt:

  Men KAN en MAG ook niet (meer….)!!!!! Zijn jullie of bent u vergeten wat er in 1979 in Straatsburg is overeengekomen in dat geheime verdrag tussen de EU, USA en de islamitische golfstaten met als belangrijkste land Saoedie Arabië??????? Weet u nog: olie voor ongebreidelde toegang en islamisering van Europa…… Dat blijkt toch ook uit de gehele politiek die is gevoerd door welke oude politieke partij dan ook (muv PVV, maar die bestond in 1979 ook nog niet). Ook de gehele EU (waarvan landen als Hongarije, Roemenië, Tjechië, Slovenië, Bulgarije, Servië, Kroatië en Baltische staten) toen nog geen deel van uitmaakten. Die zouden dan ook een groot NEE kunnen zeggen en hebben op zich niets te maken met de oude door de EU en VS gemaakte afspraken……tenzij er in het toetredingsverdrag daar iets over in staat. Dus die landen een boete opleggen zoals die “liberalen” in het EP willen zal dan moeilijk worden. Men heeft zich dus politiek volledig met handen laten vastbinden door die geheime overeenkomst in Straatsburg. En NIEMAND inderdaad die dat in de 2e en 1e slaapkamers – die zgn volksvertegenwoordigers – door de PVV inmiddels NEPparlement genoemd ( en terecht) ter sprake brengt. Maak die overeenkomst maar eens openbaar en discussiëer er eens echt over in ons parlement.

  Like

 10. Richard Groen zegt:

  Niet durven. Zal best. Niet wíllen, kan ook niet uitgesloten worden. zie hier onder.
  @ exmarineman: mij niet onbekend – desondanks verzoek: vermeldt u een aantal bronnen waarin we dat nog een kunnen teruglezen?
  @Johan, uw afkeer van ´die´ jihadisten is logisch. Het zit toch nog heel wat meer doortrapt in elkaar. Jihadisten is een´mooi´ woord voor huurlingen. Ze worden vanuit de hele wereld naar het M.O. gelokt . . . . door?
  (veelal met de belastingafdrachten die ónze regeringen bij ons komen ophalen). Dus als u werkelijk de doodseskader bij hun geldschieters wilt aanpakken; hier dus:

  IS supply channels through Turkey © 2015 Deutsche Welle
  Every day, trucks laden with food, clothing, and other supplies cross the border from Turkey to Syria. http://www.dw.com/en/is-supply-channels-through-turkey/av-18091048www.dw.com/en/is-supply-channels-

  Violating the Iraqi-US Defense agreement, the Pentagon did not intervene and allowed the Islamic Emirate (nb.: S.A.) to continue its conquest and massacres.
  http://aanirfan.blogspot.nl/2014/08/john-mccain-organiser-of-regime-change.html

  N.b.: S.A. is – met álle golfstaten en Israel – partner van de NAVO. Geen onbetekenend gegeven.
  Best 22 minuten van de BBC documentaire Power of Nightmares – zie: http://www.personalgrowthcourses.net/video/power_of_nightmares_bbc

  NORAD-regie van 9/11: http://rense.com/general68/911jh.htm
  Thus with the approval of Israël, S.A., Qatar and the U.S./U.N.-NATO. http://syria360.wordpress.com/2014/06/23/jihadism-and-the-petroleum-industry/

  Het fenomeen ´radicale islam´ bestond niet voordat de VS de mujahedin ging drillen, financieren en bewapenen.
  http://levantreport.com/2015/05/19/2012-defense-intelligence-agency-document-west-will-facilitate-rise-of-islamic-state-in-order-to-isolate-the-syrian-regime/
  http://global-security-news.com/2015/04/21/christians-killed-by-isis-while-western-states-that-defeated-gaddafi-just-watch-gulf-states-and-turkey/

  De Navo werkt al sinds de Balkan oorlog met de mudjahedin als dekmantel; 3 vliegen in 1 klap. Europa bezetten zonder zelf ‘boots on the ground’ te hoeven zetten, ongestraft oorlogsmisdaden te blijven begaan, en tevens moslims demoniseren.
  http://global-security-news.com/2011/04/30/bosnia-and-kosovo-radical-islam-organ-trafficking-and-media-bias/
  https://hendersonlefthook.wordpress.com/2015/02/17/all-islamic-terrorism-funded-by-british-crown/

  Geheim Bevel Reagan NSDD 166 in maart ’85 – bewapening jihadisten, omverwerpen gematigde regeringen aka ‘War on terror’ http://www.veteranstoday.com/2011/05/05/the-american-awakening-can-it-happen-here/
  http://www.thedailybeast.com/articles/2014/05/07/hillary-s-state-department-refused-to-brand-boko-haram-as-terrorists.html

  http://www.wanttoknow.info/powerofnightmares
  We koesteren allemaal dezelfde spookbeelden. Slim bedacht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s