De zéér halfslachtige houding van het Westen tegenover de Arabisch-islamitische wereld

Screenshot_23

(Door: “Henk V.”)

Wie de zeer halfslachtige houding van het Westen van de EU tegenover de Arabische, islamitische wereld in een helder perspectief wil plaatsen, moet teruggaan naar het jaar 1973, toen het Westen werd gestraft door de Arabische wereld door middel van een gigantische oliecrisis. Voor de genieters onder ons nog wat plaatjes. Deze opzettelijk gecreëerde oliecrisis was een uiting van groot Arabisch misnoegen over de “kwetsende, foute keuzes” die het Westen  gewoonlijk maakte wanneer er een oorlog ontstond tussen Israël en de Arabische landen, die het jonge land letterlijk van de kaart wilden vegen en haar inwoners erbij. De foute keuze bestond uit het verlenen van bijstand aan het bedreigde land. Die hulp stemde de Arabieren droevig. De oliecrisis bleek een effectief wapen: de westerse economieën leden zware schade.

Na de afstraffing in 1973 ontstond er geleidelijk aan meer begrip in het Westen voor het Arabische verdriet en men zocht toenadering tot het islamitische kamp. Er vonden  gespreksronden plaats tussen de twee partijen. De Arabieren waardeerden de westerse “gang naar Canossa” en zij waren bereid zeer vriendschappelijke betrekkingen aan te gaan met de boetelingen. In 1975 vond de afronding van de gesprekken plaats en kwam het in Straatsburg tot een officieel verdrag.

De Arabieren waren bereid blijvend olie te leveren tegen een redelijke prijs en ook was men eventueel genegen de westerse economieën veel financiële ondersteuning te geven. Sindsdien ontvangt het Westen vele miljarden aan Arabisch geld. Zonder overdrijving kan men bijvoorbeeld stellen dat veel Britse bedrijven zeer wel voeren bij deze hulp. Wanneer de Arabieren al hun investeringen uit Londen zouden terugtrekken, dan zou die metropool wel eens economisch in elkaar kunnen klappen. Het is mij niet bekend hoe de situatie in Nederland is. Zeker is dat de geldverstrekking zich inmiddels zich ook richt op heel andere terreinen:  Veel universiteiten in het Westen krijgen bijvoorbeeld het aanbod tot geldelijke ondersteuning in ruil voor een leerstoel waar de islam en de islamitische cultuur worden onderwezen.

Een sprekend voorbeeld van sponsoring in de voetbalwereld zien we bij Real Madrid, de immer op zwart zaad zittende topploeg uit Madrid. Daar gingen vele miljoen naar toe. Als tegenprestatie moesten de Spanjaarden het kruis verwijderen dat op de kroon in het clubwapen stond. Een fijngevoelige geste…

Ook uitgevers krijgen vergelijkbare cadeautjes; wat soms tot gevolg heeft dat er plotseling publicaties verschijnen die de grote invloed beschrijven die de islamitische cultuur op het Westen heet te hebben uitgeoefend. Wij kunnen er rustig van uitgaan dat Arabisch geld zich zal laten gelden op elk terrein van de meningsvorming en de kennisoverdracht.

Dit alles is een uitvloeisel van een cruciaal belangrijk punt in het verdrag: Het Westen biedt een volledig vrije intocht aan de islam. Er zullen geen belemmeringen in de verspreiding van de islam optreden, is de afspraak. Dus geen negatief commentaar op de leer van de islam graag! Respect, als het even kan! Begrip voor de schoonheid van de DIVERSITEIT. Hoe mooi die diversiteit is, zien wij overal waar de islam het volledig voor het zeggen heeft.

Ieder mens die de schoonheid en de verrijking ervan inziet, zet zich in voor DIVERSITEIT. Zo is het toch, Timmermans? En ondertussen is de aanleiding voor de  Arabische frustraties volledig verdampt, want welk land in het Westen komt nog voor het bestaansrecht van Israël op? Ach, we moeten gewoon leren de situatie in het Midden-Oosten genuanceerd te beoordelen. De westerse elites zijn allang corrupt geworden en moreel totaal geketend met behulp van olie en geld. En ondertussen heeft de Duitse bondskanselier de sluizen open gezet voor miljoenen mensen, voornamelijk moslims,  die ALLEMAAL onze hulp nodig hebben. Die hulp bestaat uit een vrije intocht, een ongekend gastvrij onthaal en een totale vrijheid om de eigen identiteit in het Westen te behouden en uit te breiden.

Zien jullie de overeenkomst met het verdrag dat het Westen met de olieboeren sloot? De geschiedenis herhaalt zich weer. Dus zal het Westen de wortels van de fundamentalistische islam ooit kunnen aanpakken? Zich ontdoen van de ketens die ze zichzelf hebben laten omhangen? NEE NATUURLIJK!

Onze elites zijn ONZE elites niet. Zij vormen een bestuurslaag die elke aanspraak op wettelijk en moreel recht om over ons en voor ons te beslissen al lang hebben verloren. Want zij hebben tezamen met de EU besloten ons uit te leveren aan een verandering die wordt bewerkstelligd door een oprukkende  ideologie, die niet bij ons past, omdat die onze vrijheid beknot; onze veiligheid aantast; omdat die onze welvaart weg vreet en ons berooft van onze joods-christelijke en humanistische identiteit en onze cultuur; die onze vrouwen en meisjes, homoseksuelen en lesbiennes tot tweederangs burgers maakt, en die uiteindelijk voor iedereen die de islam afwijst een bedreiging gaat vormen.

Overheden die dit alles op hun geweten hebben, moeten wij als onwettig leren zien. Wie vrij wil worden, moet daar een prijs voor betalen: we moeten af van een overheid die onze belangen allang niet meer beoogt. We moeten af van een Unie die ons heeft verkwanseld aan de islam. Wanneer we dat doen, breken er harde tijden aan, want Nederland moet dan weer geheel op eigen benen staan. Zoals het dat oorspronkelijk heel goed kon…

De toekomst behoort toe aan mensen met moed en volharding.

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Arabieren, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, oliebelangen, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Westen, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op De zéér halfslachtige houding van het Westen tegenover de Arabisch-islamitische wereld

 1. Heel mooi en zeer juist onder woorden gebracht, Henk!
  Willen wij echter die “harde, maar tenminste in vrijheid beleefde tijden” ooit werkelijkheid laten worden, dan zullen we er toch allereerst de domme massa van moeten doordringen, dat ze -evenals wij dus- verkwanseld z i j n .
  Want op dit ogenblik realiseren ze zich dat nog steeds niet.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Henk.V zegt:

   Dan je, Theresa.
   Het doordringen tot de hersens van een massa die in slaap en onwetendheid wordt gehouden is inderdaad van groot belang. Ik weet dat zelfs in de tijd van de Culturele Revolutie in China de zogenaamde muurkranten een grote rol speelden bij het mondig maken van de burgers.
   Ik ben altijd een groot voorstander geweest van het instellen van plekken waarop men zijn mening vrij kon uiten via muurkranten .
   Verder hebben mij de affiches van de ”Loesje” organisatie altijd aangesproken, omdat de bedenkers ervan met kernachtige leuzen de aandacht van de lezers konden vangen.

   Mensen zover zie krijgen dat ze weer gaan nadenken is heel belangrijk,
   Gedachten uitwerken en die opschrift stellen kan ik wel.De gave om in één zin de kern van een probleem te vatten beheers ik niet echt, maar er moeten mensen zijn die deze techniek beheersen.
   Bovendien denk ik,dat in deze tijd, waarin door politiek correct onze persoonlijke en nationale identiteit zwaar onder druk wordt gezet, het heel goed zou zijn dat de burgers massaal met Joodse of christelijke symbolen zouden lopen.
   Ik weet niet of het humanisme ook over aansprekende symbolen beschikt, maar zeker is dat het openlijk vertonen van deze drie symbolen die onze land onvoorstelbaar vrij, rijk en tolerant hebben gemaakt,bepaald goed zou zijn: laten zien waarvoor wij staan.is zeer gewenst in deze tijd van pure afbraak!

   En tot slot dit : wanneer er zich een gelegenheid voor doet ,waarop we onze steun voor Israël kunnen laten blijken dan is het niet verkeerd die kans te benutten.. Zo is er binnenkort een Tzahal concert in Drachten, waar jongelui van het IDF (Israëlische leger) een werkelijk sprankelende show gaan geven. E.J. B, Wachteres en ik woonden het vorige concert bij.
   Werkelijk een inspirerende ervaring !

   http://isreality.nl/21-oktober-tzahal-concert-in-drachten/

   Like

 2. bigljohn zegt:

  Ik herinner mij die oliecrisis en de autoloze zondag nog als de dag van gisteren. Een bevriende garagehouder hielp ons uit de brand. Mijn vader kocht van hem 200 liter benzine die in een kleine tank bij zijn huis afgeleverd werd, en in de schuur verstopt werd. Samen met de bonnen van het Rijk kwamen wij deze periode goed door. Mijn bestelauto (wij hadden bij ons thuis een bakkersbedrijf) kon nu zorgeloos blijven rijden. Komt er nu weer een crisis (een burgeroorlog) met de eerdere veroorzakers, dan ben ik bang dat we wapens moeten aanschaffen !

  Like

  • Henk.V zegt:

   Wanneer de overheid faalt in het beschermen van de burgers en hun gerechtvaardigde belangen, dan zullen de burgers zelf in hun verdediging moeten voorzien, @ bigJohn :-), met andere woorden..

   We zijn helaas door de zittende overheden volledig in de steek gelaten.Een overheid die niet doet waartoe die is gekozen kan men gerust als onwettig beschouwen.
   Het treurig dat wij gedwongen worden die conclusie te trekken.

   Like

 3. Tempelier zegt:

  En zo is het beste Henk V. Ik zie die trekpoppen in den-Haag niet als mijn vertegenwoordigers, en ook de Unie is rechtsongeldig , dus alles wat daar aan wetgeving vandaan komt , geld niet voor mij !!
  Burgerlijke ongehoorzaamheid kunnen ze van mij krijgen !
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. Crusader zegt:

  VERZET, burgerwacht groepeer U, zoals in de boerenkrijg, ga ze te lijf met hark en vork, oog om oog, tand om tand,
  elke moskee en koran in de fik, moslimnesten bespuiten met varkens drek, verkrachters castreren, onverdoofd…

  http://el-cid.myfreesites.net

  Like

 5. Cor Ozinga zegt:

  Dus allemaal op de PVV stemmen.

  Like

 6. Jef zegt:

  Dat de gevestigde politiek plaats moet maken voor de PVV is overduidelijk als dit land nog gered wil worden en nog belangrijker, de Nederlandse identiteit! Maar zoals altijd bij de verkiezingen is het overgrote deel van onze medeburgers heel naïef. “Ach, het zal allemaal meevallen” zullen menigeen van ons horen wanneer er oververhitte discussies losbarsten op wie je nu moet stemmen voor ons eigen lijfsbehoud. Maar dat zal zich pas over 1.5 jaar afspelen. Nu zitten we al met een groot probleem opgescheept die door je buurman indirect is veroorzaakt (want wellicht heeft hij op de VVD en vriendjes gestemd). Alle uitlatingen en woedende meningen die nu al enkele weken de revue passeren….hoeveel wordt ervan verzilverd? Vraagt u zich wel eens heel serieus af of u in staat bent om daadwerkelijk de daad bij het woord te voegen op alles wat u heeft gezegd, betreffende dit enorm probleem? Bent u bereid om alles, maar dan ook alles op het spel te zetten (ik noem op, vrouw en kinderen, huis en haard, uw baan, uw vrijheid, uw leven!) om een halt te roepen met extreem en grof geweld waarbij letterlijk slachtoffers vallen door uw toedoen. Dus plat gezegd, het vermoorden en afslachten van een mens? Wanneer u door de overheid gepakt wordt, wacht er een straf van heb ik jouw daar. Dan bent u voorlopig wél van de huidige zorgen af, aangezien een kamertje van 3×3 met uitzicht op tralies, de komende decennia op u zit te wachten. Ik heb het mezelf al duizenden malen afgevraagd en echt niet pas de laatste weken. Gezien mijn verleden ( en ik ben gewoon een brave burger, huisje, boompje, beestje type) ben ik ervan overtuigd dat ik het zou moeten kunnen doen zonder achteraf wroeging te krijgen. Mijn ex noemde me een psychopaat, maar ik begreep eigenlijk nooit waarom. Echter, nu wel. Mijn ideeën zijn niet normaal en extreem, waarbij het laatste is vermenigvuldigt met factor 10. Ik vind persoonlijk de mens een mislukt project. Geweld, vernieling en totaal geen respect voor alles wat om hen heen leeft. Voorbeelden te over, kijk maar om je heen. Maar ik ben ook gelovig opgevoed. Niet streng, maar wel enigszins bewust. En dan vraag je je vaak af waarom onze lieve heer het zover laat komen. Een knip in zijn vingers zogezegd en de wereld is weer helemaal op en top. Enfin, tot op heden is dat niet gebeurt en moet het lot een handje worden geholpen. Ik heb geen knop waarbij ik atoombommen random kan laten exploderen, wat ik heel heel erg jammer vind, maar een machinegeweer met tenminste 1000 patronen behoren tot de meer reële mogelijkheden. Een paar handgranaten erbij zal ook niet al te moeilijk worden. Maar de grote vraag is nog steeds….moet ik dit alleen doen of zijn er meer Nederlandse mensen die gek genoeg zijn om samen “over the edge” zijn/haar blijk van ongenoegen te uiten?? Tja…

  Like

  • Q zegt:

   Mijn angst is niet zozeer om opgesloten te worden in een kamertje met uitzicht op tralies. Maar meer het nuchtere besef dat je daar dus dus in een shariazone zult zitten en gedwongen zult zijn om halal te vreten.

   Dan sterf ik inderdaad nog liever.
   Nu nog even in kaart brengen wie daar de prijs voor zal gaan betalen. Als ik daar uit ben zal de belastinginner langskomen. Niet een moment om naar uit te zien.

   Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Sinds de negering van het €U grondwet referendum, het doordrukken, tegen de wil des volks, van het “verdrag van Lissabon” hebben we geen legitieme regering.
  Alleen Geert Wilders was en is standvastig voor Nederland en de Nederlanders gebleven.
  Allen die anders dan op Geert gestemd hebben zijn zwaar medeplichtig aan landverraad!

  Like

 8. RD zegt:

  Hallo Henk,

  Zoals je aangeeft alles is verkocht en beklonken in een plan. Die ratjes in de Bilderberg bepalen het beleid van onze overheid en de rest van de EU. Die Arabische ratjes lopen ook weer aan een leiband van een “hogere elite”. Die Elite zit ook achter de Islamistische vluchtingen stromen. Een pot nat. Ik las laats een boek van journalist Robin de Ruiter daarin komen zaken zeer duidelijk naar voren hoe de lijntjes werkelijk lopen. We zitten duidelijk in een transitie fase die niet “zomaar” is ontstaan. Vergis je ook niet in Israël. De Israëlische overheid zit ook vol met een aantal lieden die niets met hun eigen Joodse/Israëlische volk heeft. En al helemaal niet met de Thora. Maar wel banden hebben achter de schermen met dezelfde elite in de EU en VS en dus ook bij het transitie plan betrokken zijn.

  Zionisme heeft ook een verborgen agenda. Ik heb overigens niets tegen het volk Israël daar ik zelf Joodse vrienden heb. http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

  De domme meute uit het Midden-Oosten is jarenlang op een soort middeleeuws intelligentie niveau gehouden.De religie van de islam is de grondslag hiervoor. Dit komt toonbaar tot uiting in hun gedrag in de diverse media op dit moment.

  Ik lees regelmatig op deze site dat er mensen volledig over de zeik gaan over de situatie in den lande. Volkomen begrijpelijk. Maar de elite (ook het gedrag van een aantal politici) is erop gericht om chaos te creëren met als doel een transitie naar een door hen gewenste oplossing van totale controle. NeoEUzisme of zoiets. Vrijheden gaan verdwijnen. De islamitische vluchtelingen hordes zijn slechts een middel tot dat doel.

  info
  Robin de Ruiter
  (In Nederland begint de Transitie) https://youtu.be/zxmGRO_zy9U
  Boek recentie: http://www.yayabla.nl/news/show_article.php?articleid=1414

  (planmatige oorzaak vluchtelingen stroom) http://frissekijk.info/de-masonische-wereldregering-coudenhove-kalergi/
  Uiteraard is dit onvolledig er is nog veel meer. Behoud het goede.
  RD

  Like

  • gt zegt:

   RD, volkomen mee eens.

   Like

  • Henk.V zegt:

   Daar schrijft u hoogst interessante dingen, @ RD!
   In de meeste ervan kan ik mij zeker wel vinden, maar uit de leerzame global research link die u aanhaalt licht ik toch even dit zinnetje

   ”The election was fought by Netanyahu on a political platform which denies Palestinian statehood..”

   Er lopen zeker in Israël mensen rond die de Groot- Israël gedachte aanhangen.Dit streven in onrealistisch en ongewenst.

   Netanyahu is een zeer pragmatisch denkende politicus, maar in de laatste verkiezingen moest hij de strijd aanbinden met tegenstanders die tot een bevredigend vergelijk met de Palestijnen wilden komen en daarom andermaal bereid waren tot concessies aan de tegenstanders van Israël . Maar wij weten dat de politiek van land voor vrede immers niet heeft gewerkt!
   De Likud leider verbond zich dus met haviken uit het ultra zionistische kamp. Hij zelf streeft naar het behoud van de staat Israël zoals wij die kennen.
   Dat streven verdient onze onverdeelde en onophoudelijke steun

   Netanyahu heeft het station van Land voor vrede achter zich gelaten en dat is volkomen terecht!
   Sinds wanneer heeft het weggeven van land Israël ooit iets positiefs opgeleverd?
   Het meest trieste voorbeeld is immers het VRIJWILLIG opgeven.zonder enige tegen prestatie van de Gazastrook, door het kabinet van Ariël Sharon!
   De ontruiming was zo volledig dat zelfs de synagoges en Israëlische woningen werden afgebroken en ALLE overleden Isräeli’s werden opgegraven en opnieuw in Israël ter aarde besteld! Me dunkt!
   Zelfs deze grondige verwijdering van alle Joodse sporen van bewoning heeft niet kunnen verhinderen dat de Gaza strook in een paradijs voor terroristen veranderde.

   Wie Israël recht wil verschaffen moet STEEDS voor ogen houden dat er zoiets bestaat als de ”DRIE NEES” van Khartoem!. Die werden als bindende resoluties op schrift gesteld aan het einde van de vergadering van de Arabische Liga in 1967 in voornoemde plaats.
   Deze drie besluiten zeggen hert volgende:
   Geen vrede met Israël;
   Geen erkenning van Israël;
   Geen overleg met Israël!

   Deze drie veto’s gelden nu nog steeds en zij zijn NOOIT herroepen.
   Één staatshoofd, de Egyptische president Anwar Sadat, schond die de veto’s en hij werd door aanhangers van de moslim broederschap in zijn eigen lijfwacht doodgeschoten tijdens een parade.

   Binnen bovenstaand kader moeten wij het Midden Oosten conflict en de rol die Israël daarin speelt,plaatsen.

   Wanneer de vijanden van Israël WERKELIJK van hun drang tot vernietiging van het land afstand zouden doen zou er in een mum van tijd vrede in het Midden Oosten kunnen komen.
   Dat zie ik nooit gebeuren, aangezien de islam NOOIT zal toestaan dat er een JOODSE staat blijft bestaan te midden van een ISLAMITISCHE oceaan. ( Israël beslaat 1/600 van de Arabische wereld..) De islam wil altijd behouden wat men heeft veroverd en als er al gebied verloren is gegaan dan zal men ZEKER proberen het te heroveren. (Zie de claim van de islam op Andalusië..)

   En daaruit volgt ook deze veronderstelling: Wanneer Israël echt zal afzien van het gebruik van wapenen houdt het ogenblikkelijk op te bestaan!

   Het conflict in het Midden Oosten gaat in essentie dus NIET over wat Israël DOET, maar wat Israël IS.

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Henk V, ik ben het volkomen eens met jouw artikel, en de conclusies die je daaruit trekt!

  Like

 10. Die rijkdom van die arabieren duurt niet meer zolang,Ze pompen meer water op dan olie.Dat is hun wel zeker bekent en daarom raken ze hun macht kwijt.Dit wat nu gebeurt is mijn inziens in scene gezet om ons te verzwakken.Let maar op.Als hier de pleuris uitbreekt komen ze.Mark my words.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s