“Nee” uit boosheid over blinde politici

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Onderschat dit moment niet: het referendum dat GeenStijl heeft ’gewonnen’, is een unieke gebeurtenis in de Nederlandse democratie.

Ik pleit al jaren voor de invoering van elementen van de directe Zwitserse democratie. Ons volk is hoogopgeleid, heeft tijd en aandacht om zich te verdiepen in politieke kwesties, en moderne communicatiemiddelen geven het de mogelijkheid om zich breed te informeren.

De vertegenwoordigende democratie ontstond in een tijdperk dat dit alles niet bestond. Opleiding en alfabetisme waren problemen, net als de letterlijke afstand tot de Staten Generaal in Den Haag; hierdoor konden relatief kleine, elitaire belangenclubjes het politieke besluitvormingsproces beheersen. Dat was onvermijdelijk, maar is nu achterhaald door de feiten.

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Elite, Hypocrisie, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Nee” uit boosheid over blinde politici

 1. koddebeier zegt:

  Zo langzamerhand hebben we genoeg van elitaire beroepspolitici die denken alles beter te weten, maar vervolgens te beroerd zijn om hun stukken te lezen. (hè Pechdrol) Ik zou zeggen leer een echt vak en ga eindelijk is een keer aan het werk.
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Pechtold heeft een echt vak geleerd, hij was veiling roeptoeter; Wie biedt er. U ? Niemand meer? U soms? Eenmaal. andermaal, Verkocht!
   Hij heeft daarvoor een gedegen opleiding gehad; Kunstgeschiedenis.
   Hij vond het studentenleven wel wat en deed er een cursusje archeologie achteraan.
   Verder heeft u gelijk; hij denkt alles te weten en heeft het meestal mis…

   Like

 2. paulzwueste zegt:

  Zo als altijd uitstekende analyse van de Winter met een ernstige waarschuwing voor ons om die verdomde EU zo spoedig mogelijk te vernietigen!

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  De hetze in de dode bomen is al begonnen. Een referendum is duur, het is slechts een onbelangrijk handelsverdrag met Oostblokkië, GeenPeil wil alleen maar herrie schoppen, enz. Ja de druiven zijn zuur: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4153119/2015/09/30/Het-zal-Baudet-en-GeenStijl-worst-zijn-of-Oekraine-een-verdrag-krijgt.dhtml
  Lees de krant van de ‘oppositie’ Trouw of NRC en zie hoe objectief kwaliteitskranten kunnen zijn. (not !!!).

  Like

 4. BertG. zegt:

  Proberen mijn favoriete politicus te kiezen is als proberen te beslissen welke geslachtsziekte het best voor me zou zijn.

  Like

 5. Carli Varga zegt:

  De waarheid komt altijd boven de tafel. Dit is mijn waarheid niet De Waarheid dat pretendeer ik niet.
  De grote lijnen daar gaat het om, Gewoon het word tijd dat de schellen open gaan. De tijd is nu rijp.
  Eerst worden we geboren dan worden we op school klaargestoomd voor de maatschappij voor werk dus. We zijn daardoor waardevol geworden. Oftewel we brengen geld in het bekende laadje van de Staat. Wij, de burgers zijn ondergeschikt aan geld verdienen.Als wij belangrijker zouden zijn als het geld wat we met zijn allen opbrengen dan zou er meer rekening gehouden worden met ons als mens en de waardevolle talenten en geschenken die we daardoor te bieden hebben maar neen de mens en zijn talent zijn ondergeschikt aan het geld wat er verdiend word. Velen werken wel maar doen niet wat ze eigenlijk willen waarvoor ze eigenlijk geboren zijn. En dat noem ik dus verspilling. En diezelfde verspilling zie ik terug komen in hoe dat door ons et veel moeite zweet en tranen word verdiend. Dat geld word vaak door de regering verspild over de balk gesmeten en dat verdienen wij niet. Veel mensen huilen voelen zich niet gelukkig omdat ze wel werken maar werk doen waar ze geen enkel plezier aan ontlenen en dit vind ik een misdaad aan de gehele mensheid.
  Neen mensen zijn niet werkschuw maar mensen voelen zich niet gekend als ze werk doen waar ze zich diep ongelukkig bij voelen. Ja velen werken elke dag weer en brengen geld op voor de staat middels belastingen maar worden gebruikt als slaaf door diezelfde Staat. Want de mensen willen maar een ding werk doen waar ze plezier aan ontlenen en dat ze dan daar ook nog eens geld mee verdienen dat staat op de tweede plaats als het goed is. Maar het is helemaal niet zo goed. Op de eerste plaats bij de Staat staan geld incasseren en de tweede plaats het belang van de mens. De mens word dus door de Staat ondergeschikt gemaakt voor geld. En daar ontstaat het probleem.
  Nu word ons zuurverdiende geld over de balk gegooid voor een schilderij van Rembrand 80 miljoen en zo kan ik meer prestitieuze projecten noemen waar het volk niet om vraagt niet nodig heeft maar ze in de maag gesplitst word. Ze hebben het maar te pikken en slikken want de Staat die bepaald wat er met hun geld gebeurd en waar het aan uitgegeven word. En het is de Staat dus die wel eens wat zorgvuldiger mag omgaan met het door ons allen verdiende geld. Het is het volk wat zorgt voor de pingels en niet de Staat de Staat geeft het uit makkelijk he. De staat gebruikt ons eerst als we geld opbrengen maar als we geld gaan kosten dan komen de problemen dan worden we gekort en krijgen we net genoeg om te bestaan. Voor de lol dingen hebben en krijgen we niet genoeg in het dure welvarende nederland. En nu word het door onze bejaarden verdiende geld met bakken uitgegeven aan mensen die er niks aan hebben gedaan om nederland te maken zoals het nu is. Nu zijn het de bejaarden die uitgekakt worden. Zoals ik al eerder zei Da Ge Bedankt Zijt Da Witte en die Stank Voor Dank laten we zien middels de fooi de aalmoes die wijs Als Staat onze bejaarden geven. Neen mensen die niks gedaan hebben niks betekend hebben daar geven wij als Staat het geld royaal aan kan niet op. En Bejaarden dat is wrang erg erg wrang. Mag ik aan alle bejaarden en gehandicapten en alle minder bedeelden in naam van die Staat de Rover van het volk hierbij mijn welgemeende excuses aanbieden. Sorry mensen sorry misschien is er ergens anders wel gerechtigheid wat er op deze aarde nauwelijks is.
  Sorry Sorry duizend keer Sorry in naam der Staat.

  Like

 6. Carli Varga zegt:

  Wij zijn niet meer als een getal voor de Staat een BSN nummer geloof ik. Ik zal me voorstellen even ik ben nummer 1122 en zoveel. Voor de Staat zijn wij een getal maar voor onszelf en de ander zijn we nog steeds meer waard als een getal. Wij zijn levende wezens die bestaan uit vlees en bloed en nog veel meer daar ga ik het nu niet over hebben. Een getal is maar een getal en op mijn giro staan getallen. Ik denk dat er veel minder getallen op staan als er op de banken staan van de zakkenvullers. Hun probleem, Wij mensen zijn zoveel meer waard als een BSN nummer of een getal op de bank. Wij leven en geld en getallen zijn al dood voordat ze geboren werden. ZOLANG IK LEEF IS DE DOOD ER NIET EN ALS DE DOOD ER IS DAN MAAK IK PLAATS VOOR DE VOLGENDE GENERATIE. En het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid deze wereld een beetje mooier achter te laten en dat punt hebben we nog niet bereikt maar we zijn nu elke dag een beetje meer op het juiste spoor. Dank aan Allen die hiervoor knokken,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s