Obama tegen sceptische en sombere bondgenoten: ‘IS bestrijden met betere ideeën’

Screenshot_22

President Barack Obama, geflankeerd door minister van Buitenlandse Zaken Kerry, door de Amerikaanse VN-ambassadeur Samantha Power en door de Iraakse premier al-Abadi

(Door: Rudi Rotthier)

Tijdens een VN-ontmoeting van leiders van de ruim 60 landen die coalitie vormen tegen Islamitische Staat argumenteerde de Amerikaanse president Obama dat terreurbewegingen niet alleen met wapens verslagen worden. “Hun ideologie wordt verslagen met betere ideeën”.

Obama pleitte ook, en niet voor het eerst, voor banen en goed bestuur als een strategie tegen extremisme. Specifiek, volgens The National, een krant uit de Emiraten, zei hij tegen Arabische leiders “dat het echte pad naar blijvende stabiliteit en vooruitgang niet minder democratie is. Ik geloof dat het meer democratie is”.

“Dit is geen conventionele strijd. Dit is een campagne van lange adem, niet enkel tegen dit terreurnetwerk, maar tegen haar ideologie. We moeten vermijden dat IS anderen radicaliseert, rekruteert en inspireert tot geweld. Dat betekent dat we hun ideologie moeten verslaan. Dat gebeurt niet met geweren, maar met betere ideeën”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Obama, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

32 reacties op Obama tegen sceptische en sombere bondgenoten: ‘IS bestrijden met betere ideeën’

 1. hans zegt:

  Tja, allereerst is – IS – een creatie van de USA en haar corrupte NWO-kliek en natuurlijk alles wat daarbij hoort.
  Ten Tweede is hij een zwarte racistische marxist die alleen maar van praten houd als het hem uitkomt, want als de wapens moeten worden getrokken tegen de bevolking waarvan hij president is dan wel hoor!

  Like

 2. Frans Brassens zegt:

  De stiekeme moslim Obama weet gewoon niet hoe hij zijn moslimterreurvriendjes uit de wind en in leven moet houden. Hij zal denken: Een aantal slachtoffers daaronder valt niet te vermijden. Maar allemaal?…zoveel mogelijk rekken de boel.
  Wat een smerig dubbelspel van dit NWO-zetbaasje. Nee, geen betere ideeën zijn nodig, maar betere bommen. En vooral ‘meer meer meer’ bommen. Dan blijven we niet hangen in wat dit mormel -al een tijd terug- beweerde: Dat het bestrijden van IS járen zou moeten gaan duren. Met als gevolg dan, talloze slachtoffers meer dan onvermijdelijk is.
  Laat Poetin zijn gang maar gaan. Ik heb de indruk dat hij wel eens in Rotterdam geboren kon zijn: Geen woorden maar daden.

  Like

  • Hij heeft wel een GEESTVERWANT, die in Rotterdam geboren is.
   Ik zal verder geen naam noemen, maar ik kan U verzekeren, dat díe mij persoonlijk nooit heeft kunnen overtuigen van het alleenzaligmakende van Poetin; met zijn werkwijze bereikte hij eerder het tegenovergestelde.
   Er zijn nu eenmaal lieden, die het niet aan het verstand te brengen valt, dat “overtuigen” iets heel anders is dan “door de strot duwen.” -Een vergissing, die, naar ik vrees, in het voormalig Oostblok, waar genoemde persoon momenteel eveneens woonachtig is, wel vaker wordt gemaakt…..
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • BertG. zegt:

   Dat blijkt wel dat je daarvoor in Rotterdam moet zijn geboren.
   Ze hebben er een mossel burgemeester en de meest op 1 hoop gegooide verzameling allochtonen.
   Nee, van doorpakken daar hebben ze wel verstand daar.
   Allochtonen stad van Nederland zijn ze er mee geworden.
   Daar zou ik dan ook trots op zijn als Rotterdammer. Ze hebben er flink werk van gemaakt om het goed aan te pakken, en het is ze gelukt.
   Geen woorden maar daden.

   Like

  • Jaan zegt:

   Geboren misschien wel, maar in Rotje Knor zwaait nu Abu Taliban de scepter.
   Dat Rotterdam optreedt tegen de islam was wellicht in lang vervlogen tijden.

   Like

  • Frans Brassens zegt:

   Ik lees wat reacties bezijden het onderwerp. Het gaat om de toch heus Rotterdamse afkeer van woorden en de voorliefde voor daden. Inherent aan échte Rotterdammers en dan vooral de ouderen daaronder -waartoe ik zelf behoor. Dat het in Rotterdam als stad mis is gegaan is me uiteraard bekend. Maar: daar ging het dus niet over.
   De tegenstelling tussen de treuzelende, tijdrekkende en babbelzieke Obama en de daden voornemens zijnde Poetin moge de nadenkende en van feiten voorziene lezer overigens duidelijk zijn.

   Like

 3. Als ik deze complete uit alcohol en drugs geboren studentenwauwel lees beginnen mijn overigens toch zeer op begrip ingerichte hersenen wanhopig te rammelen en te trillen in hun hersenpan en komt er stoom uit mijn oren. De oplossing voor al deze problemen is heel simpel Obomba en doe je naam eens een keer eer aan: Die 20 verse van Duitsland en dat spul op Volkel heb je binnen een half uur op die zandbakken gepleurt.en is er weer vrede op aarde, de mensen hoeven hun fiets niet meer op slot te zetten en vrouwen kunnen hun haar weer blonderen.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Het is beter dat Obama zich wat minder bemoeit met het bestrijden van de extreme islam. Hij en zijn voorgangers hebben genoeg bewezen dat ze geen snars begrijpen van de politiek in Arabische landen. Democratie, daar moet de islam niets van hebben. Landen zoals Libië, Egypte, Irak en Syrië zijn niet vertrouwd met democratie, en je kunt als westerling dit niet even regelen.
  Zie wat er gaande is in Irak sinds Saddam weg is. Grote chaos en nog steeds lijkt de oorlog daar niet voorbij.
  In Libië is enorme instabiliteit ontstaan nadat kolonel Ghadaffi opgepakt en vermoord is!
  In Syrië probeert men Assad met geweld te verdrijven en dat heeft uiteindelijk geleid tot grote vluchtelingenstromen, waar zelfs Europa mee te maken heeft.
  Het waren geen van allen lieverdjes, die leiders van genoemde landen, maar ze hielden de boel toch redelijk onder controle!

  Amerika beweert desondanks dat de bevolkingen beter af zijn als zij meer vrijheid krijgen.
  Maar vrijheid kun je niet aan soevereine landen opleggen.
  We kunnen dan ook gerust zeggen dat Amerika’s optreden puur eigenbelang is.
  Dit is al decennia-lang het geval.

  De druiven zullen zuur zijn voor Amerika, nu ook Rusland zich met het conflict in Syrië gaat bemoeien! Amerika duldt eigenlijk geen wereldleider naast zich.
  Wat mij betreft krijgt Poetin een kans om te laten zien of hij beter in staat is de extreme islam te stoppen.
  We zullen zien.

  Like

 5. Janchik zegt:

  Wij proberen dagelijks de ideologieën van de bureaucraten in Brussel te verslaan, zelfs dat lukt niet, ondanks dat een ontmanteling van de EU de beste oplossing voor Europa is.
  Obama heeft net als zijn Brusselse slaven, alle gevoel van werkelijkheid verloren.

  Like

 6. Pieter zegt:

  Betere ideeen hebben de islam nog nooit op andere gedachten gebracht.

  Like

  • Weet hij donders goed. Het enige, wat hij met deze suggestie hoopt te bereiken is, dat het Westen vooràl dóórgaat met het blijmoedig importeren van dit afval. EN dat de gedachte blijft bestaan, dat “IS” iets anders is dan “De islam.”
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

  • BertG. zegt:

   Ze lullen even met ze mee wat altijd wel weer een pak geld oplevert en “beloven plechtig” dat ze zich er aan zullen houden, deze keer.
   Eenmaal thuis gaan ze weer verder waar ze mee bezig waren, het westen proberen uit te roeien en christenen vermoorden.
   En de volgende keer beloven ze weer precies hetzelfde.
   Dat zou nou iedereen zo langzamerhand toch wel moeten weten.
   Er valt met die gasten niks af te spreken, nergens over, nooit.

   Like

 7. catharina zegt:

  En vooral ophouden met het importeren van ons ongeluk!

  Like

 8. Vederso zegt:

  Toename Russische activteit in Bosporus

  Like

 9. Undercover in migrantentrein: Enkel gepraat over roven en verkrachten in naam van Allah
  ‘Immigranten komen alleen voor Europese uitkeringen, niemand is van plan om te gaan werken of iets te leren’ – ‘Het enige wat ze hebben te bieden is hun haat en verachting’

  Een blonde vrouw die perfect Arabisch spreekt en de Koran goed kent reisde undercover mee in een trein die volgepakt met moslim migranten van Hongarije via Oostenrijk naar Duitsland werd gestuurd. Voor een Hongaarse TV-programma getuigde ze dat de zogenaamde ‘vluchtelingen’ voor 90% uit jonge en middelbare mannen bestaan die maar over één ding met elkaar praten: hoe ze in de naam van Allah zouden gaan beroven en verkrachten.

  Aida Bolevár ging met een gewone trein van Boedapest naar Wenen die door migranten werd bestormd. Beelden van precies deze volgepakte trein werden in heel Europa door de reguliere media getoond, maar wat er zich aan boord afspeelde werd zorgvuldig weggelaten.

  ‘Ik heb 5 jaar in Arabische landen gewoond,’ vertelde Bolevár. ‘Ik spreek vloeiend Arabisch, ken de Koran van binnen en van buiten en daarom is het simpelweg onmogelijk van mij te zeggen dat ik iets tegen andere naties en religies zou hebben.’

  Schreeuwende, scheldende en urinerende massa

  ‘Ik was in Boedapest om vrienden te bezoeken. Toen ik (voor mijn terugreis) op het Keleti station (Budapest Oost) kwam, was ik geschokt door wat ik zag. Massa’s Arabieren, smerig, ongewassen en luidruchtig, die weigerden mij toegang tot het station te geven. Ze riepen allerlei beledigingen in mijn richting en probeerden mij bagage af te pakken. Omdat ik zoals ik al zei perfect Arabisch spreek kon ik ieder woord verstaan.’

  ‘Toen ik eindelijk op mijn trein wachtte zag ik wat er op het station gebeurde. Die mensen deden zonder schaamte hun behoefte, gewoon waar ze stonden. De vrouwen schreeuwden om zich heen, ze werden door hun mannen geslagen, niet door de politie, die hen niet één keer aanraakte.’

  ‘Kinderen blèrden, er was een enorme afvalberg. De mensen kenden niet één Europese taal, maakten lawaai en schreeuwden, en alles waar ze aan konden denken was het stelen van de bagage van de reizigers en hen allerlei obsceniteiten toebrullen.’

  90% gezonde jonge mannen

  ‘90% waren mannen tussen de 18 en 45, volkomen gezonde mannen, die van tijd tot tijd wildvreemde kinderen grepen en zich door het gewoel heen vochten, waarbij ze de kinderen als schild gebruikten.’

  ‘Vier personen met kaartjes kwamen in mijn coupé. Wij ging met z’n vijven zitten, de rest van de wagons waren volkomen leeg. Binnen enkele minuten gebeurde er iets onvoorstelbaars: een massaal geschreeuw, de ruiten barstten – de situatie was verschrikkelijk. Als een zwarte wolk stortte een mensenmassa over ons heen. Er was ruzie, er waren vechtpartijen en andere afschuwelijke dingen.’

  Enkel gepraat over beroven en verkrachten

  ‘Het kwam tot een hoogtepunt toen deze massa heel ontspannen met elkaar ging zitten praten en overlegden of ze ons zouden beroven of niet. Immers, beroven zou Allah bevallen omdat wij ongelovigen waren. Wat mij betreft was ik zonder twijfel rijp om verkracht te worden omdat ik niet als een zedige vrouw gekleed was, geen hijab droeg en dus geen moslim en daarom slecht was.’

  ‘Het enige wat ze hebben te bieden is hun haat en verachting’

  ‘Toen stopte de trein. In het Duits en Engels werd omgeroepen dat de trein niet verder ging. Mijn vier medereizigers en ik, die kaartjes hadden, vochten ons een weg door de Arabische massa heen. Vervolgens wilden ze ons niet laten gaan en praten erover of ze ons zouden gijzelen.’

  ‘Afgezien van hun haat en hun absolute verachting hebben ze de Europeanen niets te bieden.’

  ‘Na te zijn gestopt werd de trein volkomen bestormd. Er verschenen nog meer illegalen die eten, brood, appels en allerlei koekjes hadden, wat ze allemaal op de vloer gooiden en vertrapten. Ze riepen steeds weer: GELD! Geef ons geld! Ze grepen mensen vast en probeerden waardevolle spullen te stelen. Ze pakten hun bagage, lieten hen er niet door, duwden en scholden hen uit.’

  ‘Ze willen niet werken en alleen Europese uitkeringen’

  ‘Al deze immigranten willen enkel Europese uitkeringen. Niet één van hen is van plan om een beroep te leren of zich ergens mee bezig te houden. Dus waarom was men zo verrast over die aanslag in de Thalys? Deze mensen zijn precies dezelfde die Europa in naam van tolerantie opneemt. Voordat we hen toelaten stel ik voor dat wij eerst Arabisch leren, zodat we begrijpen en zien dat zij ons in ons gezicht toelachen, maar achter onze rug op ons spugen. Ik heb dat met mijn eigen ogen gezien.’ (1)

  Bron
  Xander

  Like

  • Cathja zegt:

   Als ik naar die koppen kijk, verbaast dit verhaal me totaal niet. Ik heb nooit gedacht dat dit hoogopgeleide mannen waren die een verrijking voor de Europese arbeidsmarkt zouden kunnen zijn.
   Deze blonde vrouw zou eens op bezoek moeten gaan bij Frau Merkel! Ze zou haar eens met de neus op de feiten moeten drukken, en zeggen dat de Europese ondergang -mede door haar uitnodigende beleid- aanstaande is, mits er direct wordt ingegrepen en honderdduizenden illegalen Europa uitgezet worden.

   Dit krijg je ervan als je medelijden toont met ‘vluchtelingen’. Dit krijg je ervan als je zo graag de barmhartige Samaritaan uithangt!
   Het kan onszelf de kop kosten.

   Geliked door 1 persoon

 10. Thoth zegt:

  Obama dat terreurbewegingen niet alleen met wapens verslagen worden. “Hun ideologie wordt verslagen met betere ideeën”.

  Tuurlijk, de “betere ideeën”. Helaas dat gaat niet op. Voor hun is er maar 1 idee, allah, mo en sharia. Daar moet je dus het boek, de koran gaan veranderen. En dat lukt niet. Misschien, mogelijk over een 1000 jaar wanneer hun gedachten veranderd zijn. En dan nog zullen er NOG altijd jihadisten zijn.

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Rutte is hem al voor geweest. Net als Obama ook zo’n vuil stuk nageboorte. Rutte kwetterde er volop op los dat de Moslims vooral niet moeten denken om de Sharia in Nederland in te voeren. Als bewindslieden zulke rare taal uitslaan, wees dan op je hoede. Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen !

  Like

 12. danny zegt:

  IS met betere ideeen bestrijden? Die Obamamoslim is grappig.
  Ik zou zeggen lok zoveel mogelijk IS-strijders naar het kalifaat en maak daarna het hele kalifaat met de grond gelijk totdat er geen enkel IS-rat meer leeft.

  Like

 13. Charles Martel zegt:

  Het komt er gewoon op neer dat Obama al lang besloten heeft, de ISlamieten aan de macbt te houden en Europa te islamiseren. Hij heeft nu een goede bondgenoot in Merkel. Inmiddels wordt de militaire US aanwezigheid in de Benelux versterkt.

  Like

 14. BertG. zegt:

  Captured ISIS Jihadist says Islam will expand to Europe soon

  Like

 15. tjonge zegt:

  tis net of je de pvda/gl hoort ?
  het ligt niet aan die jongeren, ze moeten gewoon goede kansen krijgen.
  .
  man man, we kunnen de usa definitief afschrijven als bondgenoot van het westen….

  Like

 16. Kraftavilqa zegt:

  Democratisering, banen met perspectief dat klinkt teveel naar werken en dat is niet wat de muzel wil, de muzel wil plunderen, verkrachten, brandschatten en moorden. Daarom was mohammud ook zo succesvol destijds hij was sluw genoeg om z’n recruten precies datgene te bieden waar ze van hielden, de zandnikker van de 7e eeuw was de harde strijd om ’t bestaan in woestijnië allang zat en alleen af en toe wat geweldpleging en roof was het enige vertier, dus zo’n luxe-bestaan van alleen maar vertier dat leek de zandnikker wel wat. Waarom zou je hard werken als je wat je wilt hebben gewoon kunt pakken van de sukkels die wel werken. Ziedaar tevens de overeenkomst tussen pislam en socialisme.

  Like

 17. Heer M zegt:

  Ik ben fan van Donald Trump en hoop dat Obama snel oprot.

  Like

 18. delamontagne zegt:

  Heeft hij het ook gehad over het succes in Libië, waar ook zonodig “democratie” gebracht moest worden.
  Amerikanen, en vooral Obama. denken dat democratie DAAR, de oplossing is.
  Hij moet zich eens laten voorlichten door uit die landen gevluchte intellectuelen, zoals Wafa Sultan uit Syrië, of Hirsi ?Ali, De Heer Elian etc en zovele anderen.
  Zou hij ooit gehoord hebben van ene “docteur Salem Benammar”, zelf afkomstig uit Tunesië en nu wonend in Fr.
  Islam en democratie zijn onverenigbaar.
  http://ripostelaique.com/a-hollande-valls-democratiser-musulmans-cest-faire-quitter-lislam.html
  Verbijstering dat ISIS nog steeds volgelingen blijft aantrekken ????????
  Zou dat iets met islam te maken kunnen hebben ?

  Like

 19. Luchtpint zegt:

  “De president bood, schrijft The National, geen nieuwe strategie aan, behalve langetermijndoelstellingen: dat Europa eraan werkt om de vervreemding van moslims en migranten te verminderen, en dat de Arabische wereld werkt aan democratisering.”

  Amerikaanse buitenland politiek draait gewoonlijk rond een belangrijke misvatting, die meer dan eens op landen is toegepast waar dat model onmogelijk kan werken: Afghanistan, Iraq, Libië en nu ook Syrië.

  De essentiële misvatting bestaat uit het volgende: “Als democratie erin bestaat dat een meerderheid vanuit consensus regeert en de minderheid respecteert, dan heeft men moderne democratie.Dus moet de macht aan de meerderheid worden gegeven en zulle alle partijen geleidelijk organisch naar een soort democratisch consensusmodel toewerken”

  Op grond van die redenering hebben Amerikanen de macht gegeven aan de sjiieten van Iraq, met als gevolg dat de soennieten met behulp van Saoedi Arabië hun macht met terrorisme gingen betwisten, omdat de invloed van Iran toenam. Op grond van die redenering heeft men ook op verschillende warlords in Afghanistan tegelijk gewed, die tegen mekaar bleven vechten. De Amerikaanse regering werd het uiteindelijk zo zat, dat ze dan maar de geünificeerde regering van de Taliban hebben aanvaard als stabiliserende factor in dat land, met alle gevolgen van dien, o.a. het uitnodigen van al Qaeda op zijn grondgebied. En ook daarna kan je geen consensus krijgen tussen al die groeperingen, die allemaal het grootste deel van de koek voor zich willen opeisen. Op grond van die redenering heeft men ook Ghadaffi om zeep geholpen, in de foute veronderstelling, dat alle groepen die ze gesteund hebben, achteraf wel een regering van nationale eenheid zouden gaan vormen. Weer fout. En nu gebeurt nogmaals hetzelfde met Syrië, uit pure naïeve zelfoverschatting. Arabieren en moslims in het algemeen werken niet samen in de richting van een democratisch consensusmodel, zo eenvoudig is dat ! Dat is een Westerse fata morgana.

  Like

 20. paulzwueste zegt:

  Betere ideeën? Ik geef er hier eentje.
  Bind die Obama op ’n atoombom en pleur ‘m er boven Saoedi Arabië uit.

  Like

 21. dgneree zegt:

  Wat denken bepaalde regeringsleiders eigenlijk wel dat ze zijn, dat ze kunnen bepalen wie er een autonoom land moet leiden? Absurd gewoon. Stel je voor dat Arabische landen openlijk zouden zeggen: Die Merkel of Obama (of Rutte) moet weg, want dit of dat…. Het zou een storm van verontwaardiging losmaken.

  Maar regime change, dat vroeger in het geheim door geheime diensten werd gepland, wordt nu open en bloot voorbereid en uitgevoerd, met alle middelen, tot aan de godvergeten militaire. En iedereen praat erover alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ghadafi, Ben Ali, Mubarak, Assad, en ook in Griekenland en Oekraïne. Geen wonder dat de woorden van Obama lauw ontvangen werden. Die man is levensgevaarlijk. Waar hij zich mee bemoeit is het gevolg duizenden en duizenden doden, chaos, bloedvergieten en bittere ellende, plus nog eens een gevaar voor de westerse wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s