Nee zuurtjes, Poetin begint geen Derde Wereldoorlog vanwege GeenPeil

Screenshot_22

(Door: Dieuwertje Kuijpers)

Veel hyperbolisch geblaat over referendum

Het aanstaande referendum zorgt alleen maar dat Nederlanders een onderbuikstem gaan uitbrengen tegen de regering. Klopt als een zwerende vinger en daar is niets mis mee. Discussies over het referendum transformeren in no time in geouwetakkebos over het associatieverdrag, Oekraïne, Rusland en een verpiswedstrijdje wie de meeste kennis erover heeft. Totaal nutteloos. Want ja, het associatieverdrag is ingewikkeld. Nogal wiedes: het is opgesteld door technocraten waarvan je niet moet (willen) verwachten dat de gemiddelde shagrokende Sjaak er kaas van kan maken.

Vertrouwen van de kiezer

Dit is echter geen reden om mensen er niet over te laten stemmen. Elke vier jaar moeten mensen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen stemmen over veel meer uiteenlopende zaken zoals zorg, pensioen, belasting, defensie. Nog geen politicus of opiniemaker die het in zijn hoofd haalt te klagen dat de kiezer niets weet over de Basel II-akkoorden of geen idee heeft wat het Witteveenkader inhoudt. En terecht, want daar gaan verkiezingen in essentie niet over. Democratische verkiezingen gaat om het vertrouwen winnen van de kiezer, zodat vertegenwoordigers vervolgens met dat mandaat namens ons (het volk) besluiten kunnen nemen over een heel scala aan ingewikkelde zaken waar wij geen reet verstand van hebben. Juist daarom is de kritiek van de zelfbenoemde voorstanders van een representatieve democratie (dat het volk geen jota snapt van een associatieverdrag en het er daarom maar niet over moet stemmen), heel erg vreemd.

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, democratie, Hypocrisie, meningsdictatuur, Nederland, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nee zuurtjes, Poetin begint geen Derde Wereldoorlog vanwege GeenPeil

 1. Tom Hendrix zegt:

  Het referendum is op zich prima, maar het zou een BINDEND REFERENDUM moeten zijn. Nu kunnen de clowns der politiek, er onderuit komen, omdat het NIET BINDEND is.

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  O wat zijn de druiven toch zuur.
  De jugend van GsL roept in de azijnbode al op om het referendum te boycotten. Als de kiesdrempel niet gehaald wordt, dan is het referendum lekker ongeldig.
  http://www.volkskrant.nl/opinie/red-de-democratie-ga-niet-stemmen-voor-geenpeil-referendum~a4154840/?hash=ed14384b17a966e4fe65d6067bad7921a5a0e343
  Dit geldt natuurlijk voor zowel voor- en tegenstanders van het verdrag met het verre Oostblok. maar verder kan men niet kijken bij GsL en nadenken is haram.
  Het argument van de aspirantmilieuterroristen is dat wij vertegenwoordigd zijn door politici, die wij zelf gekozen hebben. Dus mogen wij geen referendum.
  Alsof er ook maar één Nederlander is, die iets te zeggen heeft over de regering, die hij krijgt en welke beloften de regering gaat breken.
  GsL heeft met zulke jonkies geen toekomst meer.
  En dat is maar goed ook, want GsL bestaat nog steeds in meerderheid uit ouwe zakken en dooschen, die schaamteloos hun zakken vullen en belangen verstrengelen.
  Is er trouwens onder jongsLinks niemand, die een probleem heeft met de islam? Iedereen netjes opgegroeid in een blanke enclave met slechts een echte excuusnegert op school en allemaal netjes iedere dag propaganda gekeken?

  Like

 3. Jean zegt:

  M.i. is Putin slimmer dan die moslim in dat witte huis & adolfine merkel & junker & distelbloem & timmerfrans & verafstoot & thyssen & vanramppaaaai & barbarosso & nog van die debiele brol samen.

  Like

 4. Breget zegt:

  Poetin de reddende tegen het zwarten gebroed van de Islam in het wittehuis.

  Like

 5. Janchik zegt:

  Yes we can = No we cannot

  Like

 6. Republikein zegt:

  Ik wil de webmaster feliciteren met 700 kijkers.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s