Groot-Brittannië diep verdeeld over binnenkomende vluchtelingenstroom

Screenshot_9

(Door: Afua Hirsch – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Terwijl het Verenigd Koninkrijk zich voorbereidt om 20.000 vluchtelingen op te nemen, is uit een enquête van Sky News gebleken dat meer dan de helft van de mensen zich zorgen maakt over de gevolgen ervan. Groot-Brittannië is diep verdeeld over hoe het land moet reageren op de crisis in Syrië, en de meerderheid van de bevolking is bezorgd over de uitwerking die de vluchtelingen die het Verenigd Koninkrijk binnenkomen op het land zullen hebben. 

Uit exclusieve enquêteresultaten door Sky News is gebleken dat 47% van het Britse volk er de voorkeur aan geeft om minder vluchtelingen op te nemen. Als dezelfde vraag werd gesteld terwijl de term “asielzoeker” werd gebruikt, was dat cijfer 57%.

Ondertussen vindt 61% dat de [financiële] middelen van Groot-Brittannië de belasting van meer vluchtelingen niet kunnen dragen.

Tot deze conclusies komt men na het besluit van de regering om 20.000 vluchtelingen uit kampen die aan Syrië grenzen te accepteren, maar terwijl er nog niemand naar Europa is afgereisd, leidde dit tot hevige discussies over de juiste reactie op de vluchtelingencrisis.

Voor Ayham Alhalali, 20 jaar oud, wiens familie deel uitmaakt van slechts 217 Syrische vluchtelingen die asiel hebben gekregen in het Verenigd Koninkrijk onder het Vulnerable Relocation Scheme for Syrian Nationals [voorlopig plan tot herhuisvesting voor Syrische Staatsburgers], is dat het verschil tussen leven en dood geweest.

“Mijn jongere broer heeft leukemie. Als hij geen chemotherapie had gekregen, zou het zijn dood hebben betekend”, zei de heer Alhalali, wiens familie Syrië onmiddellijk moest ontvluchten, nadat zijn vader in de oorlog was gedood. We werden door de Britse regering toegelaten. Dus ik en mijn familie hebben erg veel geluk gehad. Maar dat is niet genoeg, als je bedenkt dat het aantal Syrische vluchtelingen in de wereld in de miljoenen loopt”.

Hij voegde eraan toe: “Deze oorlog is nu al vier jaar aan de gang. Ik denk dat alle mensen wel op de hoogte zijn van onze situatie … we komen uit een gevaarlijke omgeving. We komen hier niet omdat we op zoek zijn naar geld, maar omdat we op zoek zijn naar een veilige plek voor onze kinderen”.

De vraag wanneer meer Syrische vluchtelingen in Groot-Brittannië zullen komen, blijft onbeantwoord, omdat de lokale autoriteiten overleggen of zij plaatsen zullen aanbieden. Sommigen hebben hun steun laten afhangen van maatschappelijke groeperingen, voordat zij een beslissing namen.

“Er is een acute huisvestingsdruk. Wij zitten al erg vol”, zegt Richard Cornelius, de leider van de gemeenteraad van Barnet, de meest dichtbevolkte lokale overheid in Londen.

“Ik heb gezegd dat wij plaats zullen bieden aan 50 Syrische vluchtelingen, omdat de London Citizens Group orde op zaken heeft gesteld en ze heeft alle bezwaren waarmee ik zou kunnen komen uit de weg geruimd: de behuizing, de artsen, de opname in de gemeenschap”.

Maar aan de Causeway Coast en de Glens Borough Council van de Noord-Antrim Coast in Noord-Ierland, werd onlangs een motie om Syrische vluchtelingen een plaats aan te bieden weggestemd, en de woorden “vluchtelingen niet welkom” werden in graffiti op een plaatselijke kerk geklad. Plaatselijke politici veroordeelden de graffiti, maar zeiden dat de lokale mensen hun bedenkingen hadden.

“Natuurlijk moeten we vluchtelingen uit Syrië helpen. Maar er zijn ook zorgen dat er teveel mensen die het islamitische geloof aanhangen naar hier komen en het wezen van Europa zullen veranderen”, aldus gemeenteraadslid Ian Stevenson van de Democratic Unionist Party [DUP].

“Mensen hebben bezwaren en maken zich daar zorgen over. Maar ik denk dat die meer komen door de extremisten binnen de islam dan door de gematigde mensen”.

Anderen zeiden dat de vraag of vluchtelingen in Noord-Ierland moeten worden geaccepteerd betrekking heeft op de bestaande politieke verdeeldheid.

Bron:
http://news.sky.com
Auteur: Afua Hirsch

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Groot-Brittannië, Immigratie, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Moslims, Syrië, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Groot-Brittannië diep verdeeld over binnenkomende vluchtelingenstroom

 1. Annamaria zegt:

  Maar 57% tegen ? Niet goed genoeg.
  Nog meer Christen-haters komen dus dikke pech ” apostaten” :

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3258159/Asian-family-converted-Christianity-driven-home-Muslim-persecutors.html#ixzz3nW5JScPM

  Like

 2. Elena zegt:

  Wat ik niet begrijp is…die oorlog is bijna 4 jaar gaande. Nu afgelopen maanden..komen miljoenen “vluchtelingen” opeens naar Europa. Dan zag ik een filmpje waarin een man uit Syrië zegt…hij blijft in Duitsland…of hij gaat terug naar Syrië. Zo ook die knul die klaagt over geld nodig te hebben..om zijn moeder in Syrié te bellen. Hoe erg is de toestand is Syrië?

  Like

 3. Helemaal geen islam meer binnen laten,nergens en de rest verplicht laten remigreren:dan ziet Europa er ineens een stuk aantrekkelijker uit!En de “gematigden”dan.,hoor ik al weer vragen!Als het er op aan komt kiezen zij ongetwijfeld voor de islam,ongeacht extreem of niet!Dus:ophoepelen!Jaren en jaren lang en stukje bij beetje hebben zij ons het leven zuur en steeds zuurder gemaakt,ons sociaal stelsel onderuit gehaald,heel veel agressie en criminaliteit in gang gezet en nu is het genoeg:basta!

  Like

 4. Pieter zegt:

  Ik vertrouw Sky News niet.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Zo langzamerhand krijg ik het idee dat de overgote meerderheid van de Britten en Ieren de EU, asielzoekers, vluchtelingen, moslims etc. liever vandaag dan morgen kwijt zijn. Engeland wist eeuwenlang zijn eigen agressieve buren zoals Frankrijk en Duitsland van zich af te houden maar thans levert het zichzelf, net als deze oude vijanden en de overige Europese volkeren, vrijwillig aan de opgenoemde groeperingen uit om te ontdekken dat overdreven gastvrijheid meestal een ander effect heeft dan men verwachtte, net zoals men het soms leuk vind om in een tuin één of twee konijnen te zien rondhuppelen todat de dieren zich gaan voortplanten en er tientallen, zo niet honderden, hiervan een grote plaag worden.
  David Cameron is bovendien, net als de meeste politici, zo tegenstrijdig naar de islam en de EU toe waardoor hij veel te ongeloofwaardig overkomt. Hij doet me haast denken aan de ijdele en boze koningin van Sneeuwwitje, haar stiefmoeder, als zij voor haar toverspiegel ging staan en aan deze vroeg wie de mooiste in het land was:

  Koningin: “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste in het hele land?”
  Toverspiegel: “U, koningin, bent de mooiste in het land.”

  Steeds gaf de toverspiegel keer op keer hetzelfde antwoord totdat Sneeuwwitje veel mooier werd wat grote afkeer en haat bij de stiefmoeder (zij was namelijk ook een heks) opriep en zij haar wou vermoorden. En als Cameron voor een toverspiegel had gestaan en aan deze vroeg of hij de beste politici van het land was dan had de spiegel vast naar waarheid dit antwoord gegeven:

  Cameron: “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de beste politici in het hele land?”
  Toverspiegel: “U, Cameron, bent de slechtste premier van dit land daar u constant uzelf en het Britse volk tegenspreekt wat de islam, EU, asielzoekers, vluchtelingen enz. betreft! Net als de boze koningin lijkt u schoon van buiten maar uw hart is van binnen veel te hard, net als een platgereden en uitgedroogde weg door de zon, om werkelijke liefde in te laten! En daar zult u ooit eens in de toekomst op worden afgerekend!”

  Like

 6. Republikein zegt:

  Ik stort iedere maand.
  http://www.britainfirst.org/

  Like

 7. Jan zegt:

  GB is al lang verloren. Birmingham komt onder volledige controle van moslim

  The chairman of Birmingham’s Central Mosque has been selected by councillors to become the next Lord Mayor of Birmingham.

  http://www.birminghammail.co.uk/news/midlands-news/birmingham-central-mosque-chairman-citys-10720703

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s