Het Westen wil de kern van het boeddhistische anti-islamitische sentiment (en de les daaruit) niet zien

Screenshot_13

(Door: Raymond Ibrahim – Vertaling: E.J. Bron)

De voortdurende berichten, die “anti-islamitische” boeddhisten aan de kaak stellen, schijnen het belangrijkste te vergeten: deze antipathie is niet zomaar ontstaan, maar veelmeer als antwoord op islamitische agressie, dezelfde islamitische agressie waarmee de rest van de wereld probeert klaar te komen. Een hoofdartikel in de “Financial Times” met de titel “Boeddhistische militante instelling zorgt voor internationale bezorgdheid” begint met de omschrijving van een “traumatische ervaring uit eerste hand” van een islamitische vrouw, wier huis door boeddhisten in Sri Lanka aangevallen en wier bezit geplunderd werd. Wat de vrouw zegt: “Als ik de verantwoordelijken zou kunnen ontmoeten, dan zou ik ze vragen: ´Meneer, is dat hetgeen uw Lord Boeddha u leert?”

Enkele alinea´s later komt de lezer erachter dat haar huis in het verloop van een “tweedaagse twist met moslims” werd aangevallen, die begon met “een verschil van mening tussen een boeddhistische monnik en een jonge moslim op de hoek van de straat” en waarbij drie mensen – hun religieuze identiteit blijft onvermeld – werden gedood.

Dus zelfs dit centrale artikel, dat boeddhistische intolerantie dient aan te tonen, begint met een twistzieke “jonge moslim”, die diegene geweest zou kunnen zijn die begon met de vijandigheden (heel anders dan bijvoorbeeld in het geval van de voortdurende en niet geprovoceerde vervolging waarmee miljoenen christenen en andere minderheden in de islamitische wereld te maken hebben).

Maar de Financial Times staat deze interpretatie niet toe en beweert in plaats daarvan dat het voorval “deel uitmaakt van een grotere trend: de opkomst van een nieuwe generatie militante anti-islamitische boeddhistische organisaties.” Nergens wijst het artikel er op dat het de islamitische minderheden zijn die regelmatig boeddhistische tegen-reacties provoceren.

Een bericht op Al-Jazeera met de titel “Myanmar´s problemen met boeddhistisch terrorisme” vermeldt zware conflicten, die in mei 2012 uitgebroken zijn en talrijke moslims verdreven hebben. Maar als je wat dieper graaft, dan zie je dat deze conflicten ontstonden nadat moslims een boeddhistische vrouw verkrachtten en vermoordden.

En een artikel in de “New York Times” vermeldt”:

Ashin Wirathu, een boeddhistische monnik met een op het gevolg van een rockster gelijkend gevolg in Myanmar, zat voor een enorme mensenmenigte van aanhangers en begon een tirade tegen datgene dat hij “de vijand” noemt – de islamitische minderheid van het land. “Men kan vol liefde en goedheid zijn, maar je kunt niet naast een hond met hondsdolheid slapen”, zei Ashin Wirathu en bedoelt daarmee de moslims. “Ik noem ze onruststokers, omdat ze onruststokers zijn.”

Terwijl al deze berichten bedoeld zijn om de nadruk te leggen op boeddhistische intolerantie is voor diegenen die tussen de regels door kunnen lezen – of bekend zijn met de leren, de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen van de islam – duidelijk dat de boeddhisten reageren op een existentiële bedreiging, die door de moslims, die om hen heen en met hen leven, gevormd wordt.

Laten we gehoor geven aan de woorden van pater Daniel Byantoro, een islamitische bekeerling tot het orthodoxe christendom: “Duizenden jaren was mijn land (Indonesië) een hindoeïstisch-boeddhistisch koninkrijk. De laatste hindoeïstische koning was zo vriendelijk om een van belasting vrijgesteld grondstuk aan de eerste islamitische missionaris te schenken, die zijn religie geleefd en gepredikt heeft. Langzaam namen de aanhangers van de nieuwe religie toe en nadat ze zo sterk werden dat het koninkrijk werd aangevallen, moesten diegenen die weigerden moslim te worden voor hun leven vluchten naar het naburige eiland Bali of een hoge berg in het Tenger-gebied, waar ze tot nu toe hun religie konden behouden. Langzaam werd Indonesië van een hindoeïstisch-boeddhistisch koninkrijk een van de grootste islamitische landen ter wereld. Als er één les bestaat die de Amerikanen überhaupt zouden moeten leren, dan is het de moeite waard om zich zorgen te maken over de geschiedenis van mijn land. Wij zijn geen fanatieke haatpredikers; veelmeer zijn wij mensen die van vrijheid, democratie en andere mensen houden. Wij willen alleen niet dat deze vrijheid en democratie van ons wordt afgepakt door onze onwetendheid en in verkeerde banen geleide ´politieke correctheid´ en het veinzen van tolerantie.”

Een feit is dat moslims in boeddhistische naties, net zoals in alle andere landen waarin ze minderheden zijn, vaak geweld en chaos veroorzaken. In het overwegend boeddhistische Thailand, waarin de islamitische minderheid in het zuiden geconcentreerd is, werden duizenden boeddhisten – mannen, vrouwen, kinderen – vermoord, onthoofd en verkracht, omdat de moslims proberen de regio te zuiveren van iedere “ongelovige” aanwezigheid. (Klik hier voor een aanschouwelijk bericht en voor beelden die duidelijk maken waarom boeddhisten in toenemende mate anti-islamitisch worden).

Zo laat ook Wirathu, de “radicale” boeddhistische monnik die door de Financial Times, de New York Times en Al-Jazeera wordt geciteerd – de laatste noemt hem gewoon de “Birmese bin Laden” – weten: “Als wij zwak zijn, wordt ons land islamitisch.” Als belangrijkste motief spreekt zijn partij van mensen die “in ons land leven, ons water drinken en ondankbaar zijn” – een aanwijzing naar de moslims – en hoe “wij een hek van onze botten zullen maken als dit nodig is” om ze weg te houden. Zijn pamflet zegt: “Myanmar staat op dit moment tegenover een uiterst gevaarlijke bedreiging, die groot genoeg is om de hele civilisatie te vernietigen.”

De New York Times drijft hier de spot mee en wijst erop dat “boeddhisten eigenlijk een gegarandeerde positie in Myanmar lijken te hebben. Negen van de tien mensen zijn boeddhisten . . . schattingen over de islamitische minderheid lopen uiteen van 4% tot 8%.”

Zoals echter genoemd, vormen de moslims in het naburige Thailand ook ongeveer 4% van de bevolking, maar plegen in het zuiden, waar de moslims zich concentreren, een genocide op de boeddhisten.

Nog belangrijker is dat de geschiedenis – de daadwerkelijke geschiedenis, niet de verfraaide versies die op dit moment in Amerikaanse scholen ingang vinden – aantoont dat de islam in werkelijkheid 14 eeuwen lang complete volkeren en identiteiten heeft uitgeroeid: wat we tegenwoordig als vanzelfsprekend de “Arabische wereld” noemen, was net zomin Arabisch en bijna volledig christelijk in de 7e eeuw toen de islam ontstond en zijn Jihad begon te voeren. De nu nog resterende christenen zijn een vervolgde en constant krimpende minderheid.

Terwijl boeddhisten begrijpen dat hun volledige civilisatie op het spel staat, dragen de hoofdartikelen van de Financial Times, de New York Times en natuurlijk Al-Jazeera alle kenmerken die het onvermogen van de westelijke elites karakteriseren om de islamitische agressie te erkennen, laat staan tegemoet te treden, namelijk moreel relativisme en pro-islamitische vooringenomenheid en dit gevaarlijke mengsel van zelfbewustzijn en onwetendheid.

Bron:
http://de.europenews.dk
Duitse vertaling: Luke

Bron oorspronkelijk artikel:
http://pjmedia.com
Auteur: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Azië, Barbarisme, Boeddhisten, Censuur, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Genocide, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, Myanmar (Birma), onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, soevereiniteit, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Het Westen wil de kern van het boeddhistische anti-islamitische sentiment (en de les daaruit) niet zien

 1. BertG. zegt:

  Een vierjarige jongetje is het “menselijk offer” geworden in een ritueel in een afgelegen dorpjes in het zuiden van India. De knul werd onthoofd.

  Een 35-jarige man, Tirumala Rao, zou het kleine knaapje hebben ontvoerd toen deze onderweg was naar huis in het Prakasam district. Rao zou het kind hebben onthoofd om de Hindoestaanse godin Kali te eren. De man was namelijk op zoek naar “goddelijke krachten”.
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/10/kind_4_wordt_onthoofd_voor_off.html

  Like

  • Oh wee! Da tklinkt erg als een “Thug.”
   De Thugs waren tot in de19de Eeuw in India een sektarische moordenaarsorganisatie die inderdaad Kali, de Godin van de Dood, vereerden door het ritueel vermoorden van reizigers, die werden gewurgd en tegelijkertijd onthoofd met ‘garrottes’ van staaldraad.
   Omdat Kali een vrouw was, waren hun slachtoffers uitsluitend mannen.
   Men dacht, de sekte reeds voor 1900 te hebben opgerold en uitgeroeid. Maar dít laat het er op lijken, dat het gedàchtegoed nog steeds levend is.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 2. Volkomen normaal dat je anti islam wordt,nadat je steeds vaker wordt geconfronteerd met de “vruchten”daar van!

  Like

 3. BertG. zegt:

  Langzaam werd Indonesië van een hindoeïstisch-boeddhistisch koninkrijk een van de grootste islamitische landen ter wereld.

  We hadden een tijdje geleden een reactie van ex- marinier hier op gehad dat deze getallen niet klopten, het was iets van 55%. De rest was verzonnen.
  Ik had namelijk een getal van 86% gegeven. Waarschijnlijk alleen op nog op Bali, 55%.
  Maar volgens hem was er geen enkel gevaar en paste de moslims zich perfect aan, anders zouden ze een probleem hebben.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb ’t nog gevonden ook. Ik onthou “bijna” alles.

   Heb al eens eerder gezegd hier op dit blog….De gegevens cq cijfers die men verstrekt over Indonesie in rapporten van VN , Amnesty International en nog meer van die onzinnge instanties/organisaties …Kloppen voor geen meter . Maar allemaal opgegeven door “Indonesie-Kenners ” die eenmaal per jaar , 4 weken met vakantie naar dit land komen.

   Islam ca. 55% , Christendom ca. 40% , Hindoeisme ca. 3% , Budhisme 1,5% , Shamanisme / Natuurgoden , atheisme enz enz ca. 0,5%
   Deze cijfers , ontdek je vanzelf als je hier lang genoeg verblijft .
   Verder ook verkrijgbaar via kerkelijke instanties , en zijn veel beter te vertrouwen dan wat die zgn instanties cq organisaties naar buiten brengen.

   Like

 4. Henk.V zegt:

  Ik trap natuurlijk een open deur in wanneer ik zeg dat de islam een ideologie is waarin een onbedwingbare drang tot verovering schuilt.
  Het interessante in Raymonds verhaal is dat de situaties op Sri Lanka en in het Westen in één opzicht overeenstemmen: de moslims vormen zowel daar als hier (nog) een minderheid.

  En niettemin roepen zij bij (vertegenwoordigers van) de officiële meerderheid de neiging op om de minderheid te beteugelen, omdat men aanvoelt dat de positie van de meerderheid uiteindelijk ernstig onder druk zal komen te staan. Men voelt aan dat de meerderheid van nu uiteindelijk de minderheid van morgen wordt.

  Overal waar een opbouw plaats vindt van een gemeenschap van aanhangers van de islam zal uiteindelijk bij de niet-moslims een gelijksoortige reactie ontstaan: vrees voor verlies van identiteit, voor verlies van (bewegings)vrijheid. Niet maar baas in eigen huis.Niet meer mogen denken wat je denkt..

  En aangezien wij overal ter wereld deze reactie zien ontstaan, lijkt deze vraag meer dan gewettigd:
  Is hier overal sprake van een vorm van een latente vreemdelingenhaat die een uitlaatklep vindt in het uitoefenen van ernstige kritiek op de bedoelingen van de islam of is de aanzwellende kritiek het BEWIJS van het bestaan van de al dan niet openlijk uitgesproken intenties van de islam?

  Overal waar het conflict tussen ”islam” en ”niet-islam” speelt is er steeds één vaste factor: in ALLE gevallen is de islam tastbaar, dus lijfelijk aanwezig. De groep die wij in dit geval van het predikaat ”niet-islam” voorzien varieert echter overal ter wereld ; die kan bestaan uit Jezidi’s, uit Joden,uit allerlei denominaties uit de wereld van het christendom, uit Boeddhisten, uit Hindoes, uit Kopten,noem maar op!

  In all deze groepen ontstaat hetzelfde gevoel van onbehagen! De enige logische verklaring voor dit gegeven blijft dan gewoon dat het gevaar in de islam ZELF schuilt.

  Niet de mensen die zich bedreigd voelen hebben schuld, maar de ideologie van waaruit het gevoel van bedreiging komt is schuldig aan dit fenomeen van groeiende drang tot afzetten tegen de islam!

  Politiek correct wil de mensen die waakzaam zijn als het om de doelstellingen van de islam gaat steeds een verketterend stempel opdrukken!
  Het wordt tijd dat wij dit stempel DEFINITIEF met kracht verwerpen. Wij moeten gaan beseffen dat WIJ ,in het Westen, in harmonie hebben kunnen leven met ALLERLEIi religies die onder de westerse paraplu kwamen schuilen.
  EN GEEN VAN DIE INWONENDE RELIGIES RIEP BIJ HET WESTEN EEN GEVOEL VAN BEDREIGING OP!
  Pas met de groei van de aanhang van de islam kwam dat gevoel op en dat werd versterkt toen sinds 1975(!) de overheden heel duidelijk meer en meer een zeer beschermende houding jegens de islam aannamen! Bij geen enkele andere religie(!!!) speelden de overheid , de politiek correcte partijen en de mainstream media zo nadrukkelijk deze -bijna koesterende,beschermde en afschermende rol.

  Het is een rol die meer en meer de meningsvrijheid met betrekking tot boven omschreven situatie aan banden dreigt te leggen.
  En precies die ontwikkeling onderstreept andermaal dat het besef van dreigend gevaar, dat door veel mensen wordt gevoeld ZEER gefundeerd is!

  Wanneer er bijvoorbeeld van mensen in het Westen wordt gevraagd dat zij ernstig rekening moeten houden met de gevoeligheden die er bij andere religies kunnen bestaan, dan heeft men in werkelijkheid slechts ÉÉN ideologie op het oog: de ISLAM, maar omdat men die buiten de discussie wil houden gebruikt men verdoezelende bewoordingen.

  Nog een pregnantere situaties is ontstaan die NIET de aandacht krijgt die het DRINGEND nodig heeft. In de groeiende islamitische bevolkingsgroep heerst verhoudingsgewijs veel afkeer van het Jodendom. Het antisemitisme neemt sterk toe in ons land en waar zich de concentraties anti -semitische, anti-zionistische bacterieën het snelst vermenigvuldigt, kan iedereen wel raden.

  Maar grijpt onze overheid chirurgisch in ,zodat onze gewaardeerde Joodse medeburgers zich weer totaal vrij en onbekommerd kunnen bewegen??
  De relatie tussen islam en bedreigd Jodendom mag kennelijk niet worden aangekaart.

  De aanleiding van het boeddhistische sentiment kunnen wij dus verklaren., maar of men in het Westen de reacties op Sri Lanka zal kunnen plaatsen?

  De geschiedenis leert ons dat de mensheid niet vaak geneigd is lessen uit het verleden te trekken.

  Like

 5. Nikolaos zegt:

  Een poos geleden was er ook zoiets, volgens mij het journaal van het RTL4 (kijk het nauwelijks), in een Afrikaans land werden de moslims door christenen uit het openbare leven geweerd en moesten in hun eigen stadsdeel blijven. Ze keken erg verdrietig en dat waren ze ook. Hardstikke vervelend.

  Voordat dit stukje in het journaal afgesloten werd, vertelde de nieuwslezer nog wel even dat de christenen hiertoe besloten hebben nadat ze de aanvallen van de moslims de kop ingedrukt hadden.

  Like

 6. kraftavilqa zegt:

  Dezelfde spin als over de kruistochten, warbij die gemene Europeanen die zielughe muzels zomaar zouden hebben aangevallen terwijl het in werkelijkheid een tamelijk late reactie op eeuwenlange mohammudaanse agressie was. Altijd en overal hetzelfde gezeik met die kudtmuzels, helaas weigeren de policor habbezakkers nog steeds de realiteit te erkennen waarschijnlijk totdat het kromzwaard op hun nek neerdaalt.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Ben een paar keer in Indonesië geweest, en mocht daar gewoon Indonesische moslim dames fotograferen tijdens hun aerobic oefeningen in weinig verhullende niemendalletjes.
  Was in de omgeving van Bandung (Java), waar je ook weinig kopvodjes ziet.
  Wat wel stoorde was het ontzettend vals klinkend gejammer wat voor bidtijd klonk van de diverse minaretten.
  Ook op de Molukken geen problemen meer gezien.
  Denk dat Sumatra wat fanatieker islam is met als dieptepunt Atjeh, doch ben daar niet geweest.

  Like

 8. Anna zegt:

  Ik wil ze niet goed praten, maar als je de geschiedenis goed bestudeerd dan zul je zien dat de kruistochten in feite ook zijn UITGELOKT door de islam.

  Like

 9. Sjaak zegt:

  TWEE WIJZE ZINNEN DIE ALLES ZEGGEN EN WAT TE
  DOEN IS WANNEER DE SHARIA INTOCHT HOUD !

  “Men kan vol liefde en goedheid zijn, maar je kunt niet naast een hond met hondsdolheid slapen”, zei Ashin Wirathu en bedoelt daarmee de moslims. “Ik noem ze onruststokers, omdat ze onruststokers zijn.”

  “Als wij zwak zijn, wordt ons land islamitisch.” Als belangrijkste motief spreekt zijn partij van mensen die “in ons land leven, ons water drinken en ondankbaar zijn” – een aanwijzing naar de moslims – en hoe “wij een hek van onze botten zullen maken als dit nodig is” om ze weg te houden.

  Like

 10. Sjun Demartelaere zegt:

  Wegens verdwijning van het eerder geplaatste filmpje.
  .
  Arabist Hans Jansen over de Kruistochten

  Like

 11. Jan zegt:

  Moslims krijgen koekje van eigen deeg van boeddhisten

  PressTV komt van Iran dus de toon is pro islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s