Rusland´s strijd tegen de ISIS – de westerse propaganda begint al!

Screenshot_12

Russische MiG-29

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Omdat de Russische betrokkenheid in Syrië niet conform is aan de Amerikaanse plannen reageert de westerse pers onmiddellijk met anti-Russische propaganda. Daarbij beroept ze zich op uiterst twijfelachtige bronnen.

Terwijl de Verenigde Staten en hun bondgenoten maar halfslachtig optreedt tegen de “Islamitische Staat” en andere jihadistische groeperingen in Syrië, omdat deze bijdragen aan de verzwakking van het Syrische leger, kent de Russische luchtmacht geen pardon met de extremistische krachten. Het harde optreden tegen deze groeperingen wordt er nu – zoals verwacht – voor misbruikt om Rusland verder in diskrediet te brengen.

“Minister Lavrov heeft zijn toespraak voor de VN-veiligheidsraad nog niet eens beëindigd of westerse regionale en Oekraïense media berichten er al over dat bij de militaire operatie van Rusland burgers om het leven komen en dat de operatie zelf tegen de democratische krachten en tegen de bevolking is gericht.” Dat verklaarde de officiële woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, woensdag in Moskou. “Dat is dan ook die informatieaanval, die informatieoorlog waarover we veel gehoord hebben en waarop zich menigeen schijnbaar niet slecht heeft voorbereid”, aldus Sacharova verder tegenover de Russische tv-zender “LifeNews”.

Het doel van de militaire operatie is volgens Sergej Ivanov, de chef van het Russische presidentiële bestuur, de ondersteuning van de Syrische regeringstroepen in de lucht bij de strijd tegen de IS. Daarbij zou het uitsluitend gaan om de bescherming van de nationale belangen van Rusland, voegde hij er aan toe. Hiervoor zouden alleen maar de Russische luchtstrijdkrachten worden ingezet – een deelname van de landstrijdkrachten zou uitgesloten zijn.

Terwijl de westerse media zich vooral beroepen op het aan de oppositie gelieerde “Syrische Observatiepunt voor Mensenrechten” (die min of meer eigenlijk alleen maar een “One-Man-Show” met zetel in Groot-Brittannië is) en zonder verder na te vragen politiek gemotiveerde meldingen van het persbureau “Reuters” verbreiden, die vooral steunen op berichten van de zogenaamd “gematigde oppositie”, verklaart zelfs Pentagon-chef Ashton Carter dat deze meldingen nauwelijks van toepassing zouden kunnen zijn. “Dat zou zijn aangetoond door de gebrekkige planning van de aanvallen”, aldus Carter woensdag in Washington.

De melding van het “Syrische Observatiepunt voor de Mensenrechten”, volgens welke bij de Russische luchtaanvallen in de omgeving van de stad Homs minstens 27 mensen, waaronder vrouwen en kinderen, om het leven kwamen, zou wel eens snel een hoax kunnen blijken te zijn. Vooral ook daarom, omdat de Russische luchtmacht al van tevoren – onder andere ook door het inzetten van drones – verkenningsvluchten heeft ondernomen om zo doelgericht mogelijk instellingen van de terreurbeweging te kunnen raken.

Het Russische ministerie van Defensie vermeldde echter dat de Russische luchtmacht doelgerichte aanvallen op gronddoelen van de “Islamitische Staat” zou hebben uitgevoerd. Minister van Defensie Sergej Sjoigu deelde mee dat er luchtaanvallen op oorlogsmaterieel, communicatie- en verkeersknooppunten, wapen-, munitie- en smeerolieopslagplaatsen van de terreurorganisatie uitgevoerd werden. Civiele doelwitten of bewoonde steden – zoals de Amerikaanse troepen dit graag doen – waren geen doelwit, wat eveneens blijkt uit de onderstaande video:

 

Vooral gezien het feit dat vooral de Amerikaanse elites geen belang hebben bij een succes van de Russische luchtmacht in Syrië is het zeer waarschijnlijk dat de anti-Russische gruwelpropaganda in de toekomst nog verder zal toenemen om zodoende het optreden van Moskou in diskrediet te brengen. Per slot van rekening ondersteunt het Kremlin de legitieme Syrische regering, terwijl; men in het Witte Huis en in het Pentagon een regimeverandering ten gunste van twijfelachtige oppositionele krachten wenst.

Wat dit betreft betekent het in het vervolg “ogen open!” als het om meldingen gaat die door de “Syrische oppositie” of persbureaus zoals “Reuters” gelanceerd worden. Want deze zullen alles propageren wat de Syrische regering en haar bondgenoten zou kunnen schaden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Hypocrisie, ISIS, islam-collaboratie, mainstream-media, propaganda, Rotzakken, Rusland, Syrië, VS, Westen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Rusland´s strijd tegen de ISIS – de westerse propaganda begint al!

 1. helletocht zegt:

  Amerika en Europa hebben de “Arabische Lente” vanaf het begin finaal verkeerd ingeschat.In de heersende politiek-correcte hersenen van de Euro- en USA maakbaarheidsfilosofen was enkel plaats voor het islamitische volk dat opstond tegen tirannen en de democratie wilde omarmen. Nergens bespeurde men de broodnodige scepsis omtrent de ware bedoelingen van de opstandelingen. Men liet zich kinderlijk naïef inpakken en wedde zoals gewoonlijk op het verkeerde paard.De rebellen hadden allemaal een pact met de profeet gesloten. Hun enige doel was de vestiging van op streng islamitische geschoeide staten.Zowel Europa als de USA benadrukten voortdurend de slechtheid van de dictator Assad.Dat deze al jarenlang een zekere modus van veiligheid en evenwicht bood voor de verschillende bevolkingsgroepen in zijn land werd weggehoond, ook in ons land. Men sloot liever een pact met de duivel, hetgeen uitmondde in totale destructie en in b.v. de Moslimbroederschap dictatuur in Egypte. Men besloot ook om Gadaffi te elimineren, met als gevolg de non-staat Libie. Hadden wij Assad gesteund en hadden we ons niet bemoeid met Libië, dan was het huidige drama in deze omvang niet ontstaan en was ook de opkomst van IS beperkt gebleven. De angst voor de islam verlamde hier en in de USA elk stevig standpunt.Men heult liever met de vijand dan dat men hem aanpakt. In zekere zin is het project Europa het project van een “failed state”. Men durft niets, men wikt en weegt, maar de islam beschikt. Het gaat zelfs zover dat men de eigen grenzen en de belangen van de eigen bewoners niet meer wil verdedigen. Dat Duitsland wederom een ongezond sterke positie inneemt wordt niet bekritiseerd. Integendeel, de criminele acties van IM Erika, worden toegejuicht. Het is een verrijking, juicht de linker- en rechterhand van de Luxemburger Juncker. Het is stuitend om dit van een Nederlander te moeten aanhoren! Nu Rusland datgene gaat doen waar wij, Europa en de USA, te laf voor zijn, komen de verbale valse aanvallen naar Rusland als bij toverslag boven drijven. Wie is er slechter, onze elite die ons naar de ondergang voert, of de Russen die tenminste ballen hebben. Zoals mijn kennis de legerkapitein zei: “We hebben
  hier niemand meer met ballen”. Kijk naar foto’s van de legertop of de politietop. Het lijkt wel of de kleuterjuffen een uitstapje hebben. De geschiedenis zal leren dat de val van Europa en de beroving van onze vrijheid in versterkt tempo zijn ingezet. De vluchtelingen zullen zich in grote lijnen ontpoppen als vooruitgeschoven troepen en de Vijfde Colonne doet haar werk. Daar helpt niemand meer aan. Daar werkt immers onze almachtige elite aan mee.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Tegenwoordig zijn er smeerlappen die zich journalist noemen !

  Like

 3. Cathja zegt:

  De Russische luchtmacht schijnt over moderne middelen te beschikken waardoor ze exact het doel kunnen bombarderen. Ik geloof niet dat de Russen burgerdoelen bewust aanvallen. Wat winnen ze daarmee?
  De verontwaardiging in de westerse media over burgerdoden is erg hypocriet. Waar bleef internationaal de verontwaardiging toen Syrische christenen als beesten werden afgeslacht? Wie kwam daar voor op? Ik meen stellig dat Poetin daarover wel eens iets heeft gezegd. Hij was bijna de enige.
  Ik vind het dan ook logisch dat Poetin, na het getreuzel van de VS en haar bondgenoten, af wil rekenen met IS en andere terroristische groeperingen. Ook Rusland zelf heeft er baat bij dat er een einde komt aan die moorddadige IS! Rusland kampt ook in eigen land met moslimrebellen, en wil voorkomen dat ook uit zijn land strijders zich zullen voegen bij IS.

  De VS willen eigenlijk maar één ding, en dat is Assad van de troon stoten. Zulke geintjes hebben ze vaker geflikt. En overal waar leiders zijn verdreven of vermoord is het land in chaos achtergebleven. Assad is echt geen lieverdje, maar laat hem maar mooi in Syrië zitten. Als hij weg is, is er weer een instabiel land méér in het Midden-Oosten.

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  Al die verwijten naar de Russen hun hoofd slingeren dat ze zonder onderscheid iedereen in het vizier nemen, en de NAVO bombardeert dan lekker een ziekenhuis in Kunduz, ongeacht hoeveel dokters en gewone burgers er zitten. Dan geldt ineens de redenering dat je geen onderscheid kan maken tussen Taliban terroristen die zich in het ziekenhuis verschuilen en de gewone burgers ineens weer WEL ??? Gewoon alles naar de kloten bombarderen zonder omzichtigheid of onderscheid. tussen wie de echte terroristen zijn ! Wel wel, van twee maten en twee gewichten gesproken : Rusland mag niets, en de NAVO mag alles !

  Of zou het gewoon komen omdat de VN ooit bevolen heeft dat je geen drones meer mag gebruiken tegen terroristen ? De ironie : het mag niet meer op de omzichtige manier, dan gaan de hypocrieten er gewoon met de grove borstel door ! Maar, Rusland, oh wee, wat zijn dat toch grote smeerlappen, zeg, volgens de VSA, de EU en de VN !

  De ene terrorist moet dus blijkbaar met fluwelen handschoenen worden aangepakt als het pionnen van de VSA zijn, terwijl het de VS uiteraard geen kloten uitmaakt hoeveel burgers in de weg lopen in Afghanistan als er moet worden gebombardeerd ! En dat terwijl Rusland wordt aangekeken op elke Syrische burger die ocharme een petieterige granaatscherf in zijn lijf zou krijgen. Zo hypocriet allemaal !

  Like

 5. Henk.V zegt:

  De Russen onderkennen het gevaar dat van de islam uitgaat duidelijk veel beter dan onze politiek correcte elites, die slaven zijn van de pro islam lijn die de EU sinds 1975 volgt.
  Ik mag hopen dat de Russen doorgaan met hun activiteiten in Syrië en de reacties uit het Westen volledig langs hun koude kleren laten afglijden.
  Zoals wij weten heeft er inmiddels ook al overleg tussen Rusland en Israël plaatsgevonden, waarbij Israël duidelijk heeft gemaakt welke veiligheidsrisico’s de Russische operaties voor hun land kunnen hebben.

  De Amerikanen stonden altijd garant voor de veiligheid van Israël, maar door de politiek van Obama zijn de Joden nu volledig op hun eigen verdediging aangewezen.
  Het zou wel eens kunnen zijn dat de Russen op dit moment van groter nut voor hun land kunnen blijken te worden dan de Amerikanen.
  Het is wenselijk dat er na Obama weer een heel andere politieke wind uit Amerika gaat waaien.
  Een blijvend pro-islamitisch Amerika zou namelijk wel eens een nachtmerrie voor het Westen kunnen worden.

  Like

 6. S. Breget zegt:

  Een goed initiatief van de Russen voor Europa .

  Like

 7. Jan zegt:

  Russia Pounds ISIS With Biggest Bomber Raid in Decades

  The Russian air force just pulled off one of the biggest and most complex heavy bomber missions in modern history—sending no fewer than 25 Backfire, Bear, and Blackjack bombers on a coordinated, long-range air raid against alleged ISIS forces in Syria.
  ..


  http://www.thedailybeast.com/articles/2015/11/17/russia-pounds-isis-with-biggest-bomber-raid-in-decades.html

  Like

 8. Jan zegt:

  Turkije schiet Russisch gevechtsvliegtuig neer

  Russian Warplane Shot Down By Turkey After Allegedly Violating Turkish Airspace

  A Russian warplane was shot down near Turkey’s border with Syria Tuesday morning, with Moscow and Ankara giving conflicting reports on the incident.

  Unidentified Turkish military officials reportedly told Reuters and Turkey’s Dogan News Agency that Turkish F-16 fighter jets shot down the plane after it ignored warnings about violating Turkey’s airspace.

  However, according to Russia’s state-run Interfax agency, the country’s Defense Ministry said the plane crashed in Syria, and was flying over Syrian territory.
  ….

  http://www.buzzfeed.com/franciswhittaker/warplane-crashes-near-turkeys-border-with-syria?bftwuk&utm_term=.lljP4YBYpZ#.xsJnYl5lRo

  Like

 9. Jan zegt:

  Der russische Präsident Wladimir Putin hat in einer Pressekonferenz den Abschuss eines russischen Kampfflugzeuges durch das türkische Militär als einen „Dolchstoß“ gegen Russland bezeichnet und der Türkei vorgeworfen, als „Unterstützer der Terroristen“ zu agieren. Zudem wies Putin darauf hin, dass die SU-24 nach russischen Radaraufzeichnungen zum Zeitpunkt des Abschusses einen Kilometer von der türkischen Grenze entfernt war.

  Like

 10. Willie zegt:

  Dat Putin gewoon ook de turken gaat platgooien , problem solved

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s