Trump: “Steun Assad, niet de ‘rebellen´.” Eindelijk verstand terug in Witte Huis.

Screenshot_14

Donald Trump

(Door: Joost Niemöller)

Gisteren gaf Donald Trump een interessant interview aan Fox News. Trump wil dat de VS weer respect krijgt in de wereld. Om dit respect te krijgen, moet de VS alleen oorlogen gaan voeren die het land kan winnen. Sinds Vietnam is dat niet meer het geval geweest, stelt Trump.

Trump geeft fijntjes aan dat Poetin neerkijkt op Obama, en gewoon Syrië begon te bombarderen, de dag nadat hij het glas had geheven met de zeer ongemakkelijk en kwaad kijkende Obama. Poetin, de sluwe schaker, is Obama steeds een paar zetten voor. Obama wist van niets, zegt Trump. Dat laatste valt overigens te betwijfelen. Maar de situatie was in elk geval zo gekeerd dat Obama niets meer kon. Dat verklaart dat ongemakkelijke gezicht van Obama.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, ISIS, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Trump: “Steun Assad, niet de ‘rebellen´.” Eindelijk verstand terug in Witte Huis.

 1. Pieter zegt:

  De slechte verhouding met de Russen is begonnen toen Amerika het raketschild wilde plaatsen in Oost-Europa tegen raketten van Iran en eventuele andere schurkenstaten.
  De Russen waren hier fel op tegen. Schild aan hun landsgrenzen vonden zij een bedreiging, en ik kan het me voorstellen.
  Amerika en bondgenoten hebben dit alarmsignaal van de Russen genegeerd, het schild staat nu al opgesteld in o.a. Polen.
  Verhofstad en van Baalen hebben staan brallen in Kiev, hier waren de Russen ook niet over te spreken, dus destabiliseerden zij de Ukraine. De Krim is ingepikt, de Russen bombarderen in Syrie, ook daar werd hun stem door Amerika genegeerd.
  Zo heeft Rusland subtiel wraak genomen omdat het Westen meende over ze heen te kunnen lopen.

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  Inderdaad opvallend lucide en realistisch gedacht van Trump. Thumbs up !

  Like

  • Mij zou het totaal niet verwonderen als mocht blijken, dat dit inzicht van Trump door meerdere Amerikaanse politici wordt gedeeld.
   Er zijn er hier nog steeds een aantal, die net doen alsof Amerika tot het vleesgeworden kwaad is getransformeerd, zodat we feitelijk geen andere keuze hebben dan op Rusland en Poetin te gaan leunen, ofschoon we daar -zoals trouwens ook Geert al terecht stelt- totaal geen raakvlakken mee hebben. Zelf zie ik daar aldus de noodzaak nog steeds niet van in:
   Niet Amerika is op zichzelf het probleem, die verkapte, getinte moslim in het Witte Huis is het probleem.
   Maar die heeft hoe dan ook zijn langste tijd gehad. Het ware nuttig, om in afwachting onze aandacht eens te concentreren op de potentiële nieuwe presidentskandidaten.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • Harry zegt:

    Theresa ,
    George Bush was dan misschien wel republikein , maar heeft toch ook een rampzalig beleid gevoerd .
    Toen ie aan de Irak missie begon , was dat wel een van de stomste beslissingen sinds lange tijd uit de hele Amerikaanse geschiedenis .
    Hoe stom was het niet om de beruchte dictators weg te werken ?
    Nu is het honderd keer slechter en lijden we daar allemaal onder .

    En nu zouden ze gewoon weer dezelfde stommiteit begaan om Assad weg te werken ?
    Dan leer je toch totaal niks van het verleden ?
    Is dat niet de definitie van een idioot , steeds dezelfde fout maken en er niks van opsteken ?
    Nu , na jaren steggelen zijn ze eindelijk zo ver dat Assad eventueel zou mogen blijven zitten .
    Wij stomme boeren waren toch al jaren geleden zo ver, qua denken ?

    Persoonlijk vind ik Trump een nogal rare man , ook al ventileert ie wel de nodige goede plannen , wordt dat dan de leider van het machtigste land ter wereld ?

    Ik weet het niet , hoor , maar het lijkt me iemand die zeer wel in staat is om de hele wereld tegen zich in het harnas te jagen .

    En laten we eerlijk zijn , hoeveel stomme opmerkingen hebben we in jaren van Putin gehoord ?
    Ik ben me er van bewust dat ik heel veel nieuws mis , maar ik kan me er geen één herinneren .
    Nou heb ik niks met communisme en socialisme , maar het is géén gek !

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Mee eens!

    Like

 3. Pogo zegt:

  Het is maar hoe je het bekijkt.
  Alsof we iemand moeten/kunnen vertrouwen en er ook maar meteen mee weg moeten lopen.

  Als iemand zegt; We moeten alleen oorlog voeren als we ‘m kunnen winnen, krijg ik daar hele nare gedachten over.
  Het zegt allemaal niks over de rechtvaardiging daarvan. Welke belangen die er spelen. Met het welzijn van de mens op deze planeet zal het wel niks te doen hebben.
  Macht, eigenbelangen, het afdwingen van respect spelen hier een hoofdrol.
  De hele geschiedenis van de VS laat zien dat zij schijt hebben aan alles en hun eigen lijnen trekken in de wereld alleen maar voor hun eigen belangen. Niet om er een betere wereld van te maken.

  “Obama steunt rebellen in Syrië die we niet kennen, zegt hij. We kunnen beter Assad steunen, de vijand die we wel kennen. Met andere woorden: Poetin kiest voor de juiste strategie. Daarin moet de VS Poetin steunen.”
  Hoezo kiest Poetin in deze een ‘juiste strategie’? Syrië/Assad was toch al jaren lang niks anders dan een bondgenoot van Rusland? Hij kiest niet voor een bepaalde strategie maar doet gewoon wat bondgenoten met elkaar doen; elkaar steunen.
  De VS en met op haar schoot de EU bepalen pas een strategie. Zij steunen hen waarbij zij het idee hebben in latere tijden het beste resultaat te kunnen behalen.
  Deze Donald gaat die visie echt niet veranderen. Daarvoor spelen veelste grote belangen. Belangen die ook Donaldje boven zijn petje groeit.
  Kijk bijv. eens naar Al-Qaida en hoe de VS daarmee omgaat of is gegaan.
  In de strijd tegen de Russen (Afghanistan) was die groepering al een bondgenoot die zij steunden.
  In 2001 (9-11) was het plots hun grootste aartsvijand (zo werd het gebracht althans).
  In andere conflicten hebben zij die groepering (of splintergroeperingen/Al-Nusra) weer ondersteunt in de hoop hun eigen belangen te kunnen blijven behartigen.
  in eigen land is Al-Qaida een vies woord maar tegelijkertijd trekken zij samen op ten strijde tegen een vijand die de volgende dag net zo goed weer een ‘vriend’ kan blijken te zijn.

  Die Dik Trom moet gewoon zijn klep houden. Nog beter zou zijn dat de VS even een aantal jaren tot bezinning kan komen d.m.v. zich even afzijdig te houden van alle brandhaarden die zijzelf heeft veroorzaakt.
  Natuurlijk gaat dat niet gebeuren want al die brandhaarden zijn er niet voor niets gekomen.
  Voor de planeet, de stabiliteit van de bewoners ervan, zou het wel een verademing kunnen zijn.
  Maar helaas, dat is niet de insteek van hen die geilen op (wereld)macht.

  “Met Trump zou eindelijk weer het verstand terugkeren in het Witte Huis.”
  Hoe naïef kun je zijn. Alsof 1 man daarvoor kan zorgen.
  Alsof 1 man het voor het zeggen heeft in dat Witte Huis.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik had op discovery een stukje gezien over ze personeel in een vliegtuig.
   Een ware dictator, als stront werden ze behandeld.
   Een vloertje in de keuken moest over omdat er ergens 1 naadje zichtbaar was.
   Als knipmessen kropen ze voor ‘m.
   Het lijkt mij totaal geen vriendelijke kerel waar iets menselijk in zit.
   Puur eigen belang vanwege ze dikke beurs. Maar wie ben ik.

   Like

   • Idefix zegt:

    Trump is één van de miljardairs in de wereld die aan de touwtjes trekt en mede veroorzaker van een hoop ellende. Het presidentschap is voor hem niets meer dan een spelletje..Helaas trappen weer een hoop gewone mensen in zijn mooie praatjes…

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Obama kan de wereld destabiliseren omdat hij niet nadenkt over consequenties op de langere termijn. En dat omdat hij in wezen niets anders is dan een nazaat van de idiote mei ’68 generatie: veel hooghartige, onrealistische wensvoorstellingen over hoe de wereld er moet uitzien, maar geen vijf ballen verstand. Hij is gewoon een volwassene in het lijf van een Occupy Wallstreet snotneus-activist van midden 20, die zijn wereldbeeld vroeger ook nog eens heeft aangestookt met marihuana en LSD, wellicht. Het leuke van al is dat hij onmogelijk kan verdoezelen dat hij de schoothond van Saoedi Arabië is, maar geen nood, zolang hij het buitenlands beleid van de VSA kan blijven voorstellen in de roze wolk van geveinsd idealisme door te beweren dat dat land overal Westerse democratie gaat promoten, blijft zijn goedmensen imago overeind in zijn domme kop. Denkt hij toch, het zulthoofd !

   En daar zit het verschil met Poetin. Poetin kent het klappen van de zweep en verdoezelt m.b.t. Syrië helemaal niets ! Hoeveel openhartiger kan je nog zijn dan Poetin, die zegt tenminste dat het tegen de belangen van Rusland ingaat, net zoals alle andere naties die doorheen hun geschiedenis onverbloemd voor hun eigen belangen zijn opgekomen in deze wereld ! (Frankrijk,Spanje,het VK,…enz. en noem maar op, zelfs de Ottomaanse Turken e.d.) Het zijn kleine kindjes als Obama die van deze planeet een onveilige chaos hebben gemaakt, en de stabiliserende factoren in het MO zijn nu net die dictators geweest die hadden moeten blijven zitten waar ze zaten: Khadaffi, Saddam Hoessein en Assad. En dan gaan alle idioten die er niets van begrepen hebben zeggen dat de Russen het spel cynisch spelen, dat moet dan klinken als een crypto-religieus verwijt, een zedenpreek ! Heel de geschiedenis hangt aaneen van de belangenconflicten tussen naties en hun bondgenoten, niemand die er vroeger schijnheilig over deed. Liever Russisch realisme dan door jointjes geïnduceerde naïviteit van Amerikanen, die zichzelf altijd als redders van de democratie in heel de wereld willen voorstellen. Dat is het beleid dat alles keer op keer om zeep geholpen heeft ! Totaal onbegrip voor wat er op deze planeet omgaat + de bezopen neiging om hun eigen belangen toe te dekken met hoogdravend gemoraliseer naar diegenen die rond uitkomen voor wat ze doen.

   Zo steekt de wereld in elkaar, al zolang de mens bestaat. Belangenconflicten en oorlogen zijn dus van alle tijden. Leer er mee leven. West-Europa mijdt liever oorlog als de pest, want “wat moeten anderen dan wel niet van ons denken ?” Oh grote gruwel, we mogen geen oorlog meer voeren, want dan denkt iedereen slecht van ons ! Dat is de redenering die erachter steekt in de VERWIJFDE kop van West-Europese politici. Dus neemt niemand ons nog ernstig en al onze vijanden zien meteen al onze zwakheden onder het zonlicht. En dat allemaal dankzij o.a. DE VERENIGDE NATIES !

   We mogen blij zijn dat Russen en Chinezen veel politiek incorrecter zijn dan de halvezolen die we hier aan de macht hebben gestemd.

   Like

 4. Inderdaad:eindelijk verstand terug in het Witte Huis!Obama moet maar heel gauw opstappen!

  Like

 5. Jan zegt:

  Massachusetts Woman Calls for Assassination of Donald Trump at Wednesday Rally – Is Fired From Job

  The tweet, by Kalen Rahim, read, “All you Worcester gangsters and what not. You clearly have a mission on Wednesday. Kill Donald Trump”

  http://www.thegatewaypundit.com/2015/11/massachusetts-woman-calls-for-assassination-of-donald-trump-at-wednesday-rally-is-fired-from-job/

  Like

 6. Jan zegt:

  In Assad’s Syrië

  Like

 7. Jan zegt:

  Exit Jeb Bush:

  Documents shed new light on Jeb Bush’s role in freeing a Cuban terrorist
  Amerikaanse ‘regering ‘ houdt bezorgde burgers in de gaten maar interesseert het niets wie binnengesluisd wordt
  DHS Monitoring Americans’ Social Media Accounts, But Not Those Of Visa Applicants
  http://dailycaller.com/2015/12/14/dhs-monitors-americans-social-media-accounts-but-not-visa-applicants/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s